X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • Kat.luna Debiutantka

Wysłany: 31 października 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avelinee wrote:
    U mnie dziś kolejna wizyta z uwagi na plamienia i niestety dobre i złe wieści. Krwiak się wchłania i nie ma już po nim śladu. Ale serduszko zaczęło wolniej bić, dodatkowo pęcherzyk powinien być większy w stosunku do zarodka. Lekarz powiedział, że ten tydzień będzie decydujący :(

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Avelinee lubi tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avelinee wrote:
    U mnie dziś kolejna wizyta z uwagi na plamienia i niestety dobre i złe wieści. Krwiak się wchłania i nie ma już po nim śladu. Ale serduszko zaczęło wolniej bić, dodatkowo pęcherzyk powinien być większy w stosunku do zarodka. Lekarz powiedział, że ten tydzień będzie decydujący :(

Trzymam mocno kciuki za Ciebie i kropka. 🥺

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾KIR AA
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji 40🫧
    12.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉punkcja

Ciało które nie działa.
  • Agwinka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avelinee wrote:
    Będzie wszystko dobrze.. zobaczysz 🥰
    Trzymam mocno kciuki ✊🤞

preg.png
  • Avelinee Ekspertka

Wysłany: 31 października 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 wrote:
    Co może być przyczyna takiego małego pęcherzyka? Bierzesz dwie formy kwasu foliowego czy tylko jedna? Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku 🤞🤞🥺🥺🍀
    Niestety nie wiem.. Zażywam pragna start od około 2 miesięcy przed ciąża i teraz w trakcie lekarz mówił żeby zażywać do końca 1 trymestru. Nie mówił nic o czymś innym. Polecasz może coś innego?
    :(

01.12 👫

06.22 💒

11.22 poronienie samoistne 8/9 tydz. 💔

03.23 rozpoczęcie starań o 🌈 dzidzię
    04.23 cb 💔
    06.23 ⏸💙

👩30 👨32
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Pisałam Wam, że ostatni czas był dla mnie bardzo trudny. Straciłam Tatę i bardzo ciężko mi się po tym pozbierać. Minął już miesiąc...Codziennie modlę się i strasznie tęsknie..;( Po trzech nieudanych podejściach chciałam porzucić starania i pisałam Wam, ze żegnam się z Ovufriend na jakiś czas. Dwa tygodnie temu poprosiłam Tatę, żeby jak spotka Pana Boga wspomniał Mu, że bardzo marzę o drugim maluszku...

Dziewczyny....

Przed chwilą zrobiłam test...są dwie kreski...

Nie chcę się jeszcze cieszyć, w mojej głowie są myśli o biochemach i wadliwych testach, bo to w końcu Pink...ale co jeśli jednak pod moim sercem naprawdę rośnie drugie maleństwo...?

IMG-20221031-133128.jpg

MimiM29, Rica, Agwinka, smoothie, Madziq6, oli23, Beezi, Basniowa, Namisa, ELka, Lipcowa, SandraH.97, Smerfetka_1988, KiniuśiKinio, Idawoll, edka85, czarneniebo, Avelinee, Marteczka92, Natala26, 2+3, Emka06, Claire, Cotakoza, justme, Anett93 lubią tę wiadomość

08.2021 <3
    07.2023 <3
    09.2024 <3

4 szczęście...starać się czy nie? Rozeznaje ❤️
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Pisałam Wam, że ostatni czas był dla mnie bardzo trudny. Straciłam Tatę i bardzo ciężko mi się po tym pozbierać. Minął już miesiąc...Codziennie modlę się i strasznie tęsknie..;( Po trzech nieudanych podejściach chciałam porzucić starania i pisałam Wam, ze żegnam się z Ovufriend na jakiś czas. Dwa tygodnie temu poprosiłam Tatę, żeby jak spotka Pana Boga wspomniał Mu, że bardzo marzę o drugim maluszku...

Dziewczyny....

Nie chcę się jeszcze cieszyć, w mojej głowie są myśli o biochemach i wadliwych testach, bo to w końcu Pink...ale co jeśli jednak pod moim sercem naprawdę rośnie drugie maleństwo...?

IMG-20221031-133128.jpg
    Tak bardzo trzymam za Ciebie kciuki, tule mocno!! 🥰 Obyś znalazła ukojenie ❤️ tatuś na pewno czuwa 😍

farfalla92 lubi tę wiadomość

Starania od : 10.2021
    41 cykli starań 😫
    💃🏻32🕺🏻34

HyCoSy ✅
    AMH 5.24 ng/ml

31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
    03.04 ⏸️ beta 57 🥳
    10.04 ⏸️ beta 2069 🥳

Maj 2025 - 8 tydzień ciąży - brak akcji 🖤
  • Rica Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Dziewczyny....

IMG-20221031-133128.jpg

Farfalla! próba chyba wysłuchana! Zrób betę! Mocno trzymam kciuki! ✊

Staranie od 08.2022

TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Dziewczyny....

IMG-20221031-133128.jpg

Taka piękna kreska na Pinku to nie może być nieprawda🙂

Łezka się w oku kręci bo też zaszłam w ciążę ( jedyną udaną jak do tej pory) zaraz po śmierci Taty.
    Oby to był prezent dla Ciebie od Taty i niebos 😊😊

Kciuki ❤️

Madziq6, farfalla92, Rica lubią tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • oloska Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92, myślę, że potrafię zrozumieć Twój ból, straciłam Tate 11 lat temu. Do tej pory bardzo boli...

Ogromne kciuki 🤞🤞🤞 leć na betę ❤️

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloska wrote:
    farfalla92, myślę, że potrafię zrozumieć Twój ból, straciłam Tate 11 lat temu. Do tej pory bardzo boli...

Ogromne kciuki 🤞🤞🤞 leć na betę ❤️

Dzisiaj na betę już troszkę późno. Test zrobiłam dopiero godzinę temu..Najwcześniej w środę, bo jutro Święto.
    Ojejku, bardzo współczuję ;(((( To jest koszmar stracić Rodzica :( Tulę mocno do serca <3

08.2021 <3
    07.2023 <3
    09.2024 <3

4 szczęście...starać się czy nie? Rozeznaje ❤️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Dziewczyny....

IMG-20221031-133128.jpg

Pinki przekłamują co najwyżej w drugą stronę, a Ty masz tu kochana piękną, tłustą krechę na nim! Leć na betę, to możesz zrobić niezależnie od pory dnia. 🤞
    To chyba cudowny prezent od Twojego taty. ❤️🥺

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾KIR AA
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji 40🫧
    12.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉punkcja

Ciało które nie działa.
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Dziewczyny....

IMG-20221031-133128.jpg
    Przykro mi kochana z powodu straty taty 😥😥😥kreseczki na pinku są bardzo dobrze widoczne 😍więc może tata czuwa nad tobą i w ten sposób chciał ci wynagrodzic twoje obecnie cierpienie i tęsknotę za nim🙏🙏🙏

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • Agwinka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Dziewczyny....

IMG-20221031-133128.jpg
    To znak od twojego taty.
    Chciał sprawić Ci trochę radości.😊
    Badz dobrej myśli.
    Mój tata też nie żyje. Straciłam go na 2 roku studiów. Miał koło 40 lat wiem co czujesz.
    Zobaczysz będzie tylko lepiej
    A mały kropek przyspieszy Ci wiele dobrych chwil 🥰

preg.png
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Dziewczyny....

IMG-20221031-133128.jpg
    Jeszcze zapytam, po ilu dniach od owulacji zrobiłaś test?

Starania od : 10.2021
    41 cykli starań 😫
    💃🏻32🕺🏻34

HyCoSy ✅
    AMH 5.24 ng/ml

31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
    03.04 ⏸️ beta 57 🥳
    10.04 ⏸️ beta 2069 🥳

Maj 2025 - 8 tydzień ciąży - brak akcji 🖤
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla bardzo widoczna kreska, beta już powinna być dość wysoka 💪

O ❤️
    Z ❤️
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla ❤️ Oby to było to 🤞 Chociaż Pinki raczej mylą się w drugą stronę, więc wierzę mocno, że Tata czuwa i zesłał Ci malucha ❤️

Aveline, trzymam mocno kciuki, żeby jednak wszystko było w porządku i Kropek podrósł ✊✊✊

Avelinee, farfalla92 lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Basniowa Ekspertka

Wysłany: 31 października 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Dziewczyny....

IMG-20221031-133128.jpg
    Trzymqm kciuki zeby beta byla dobra :)

Stwierdzone pcos.
    💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna

Starania na powaznie od maja 2022
    Termin: 21.06 chlopak 🥰
    Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa)
  • Basniowa Ekspertka

Wysłany: 31 października 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avelinee wrote:
    Niestety nie wiem.. Zażywam pragna start od około 2 miesięcy przed ciąża i teraz w trakcie lekarz mówił żeby zażywać do końca 1 trymestru. Nie mówił nic o czymś innym. Polecasz może coś innego?
    :(
    Wlasnie - ja tez sie chetnie dowiem bo biore mama dha a tez zamowilam little me.

Stwierdzone pcos.
    💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna

Starania na powaznie od maja 2022
    Termin: 21.06 chlopak 🥰
    Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa)
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avelinee wrote:

Trzymam kciuki bardzo mocno by wszystko okazało się dobrze 😊

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
    wizyta u M.P. 06. 2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków ^^ świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 mIUProg. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️10w2d Tańczący Orzeszek ❤️🥰11w6d I prenatalne -->5.57 cm,160 ud/min.❤️ Test Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹🩷14w1d brykająca Księżniczka 😍15w5d Księżniczka z pięknie bijącym ❤️17w2d ruchliwa Pannica 😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️
    24w2d 776 g Księżniczki ❤️
    24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭
    preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 i dyrektor nie będzie występował o objęcie ubezpieczeniem? Kurde dziwna sprawa, bo przecież mogłoby to pokryć państwo a nie wy 😶

Farfalla bardzo smutna ale i bardzo piękna historia 😔 trzymam kciuki za Kropka - prezent od Taty 🥺

Siesiepy dziękuję za prowadzenie wątku - byłaś prowadzącą na medal 🥇🏆
    Na zakończenie miesiąca możesz mi wpisać 🐒 przyszła o jeden dzień wcześniej niż zawsze 🙄 dobrze, że Mąż już jest w domu - we dwoje zawsze łatwiej przeżyć kolejne niepowodzenie. Pojechaliśmy dzisiaj na przejażdżkę crossami trochę odświeżyć głowy i po powrocie taka niespodzianka 🐵 dziwi mnie tylko, że temperatura spadła dopiero w dzień okresu a nie 1-2 dni przed ale nie chce już sobie wkręcać czegokolwiek 🙄

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ