Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, Sandra dzisiaj pierwszy dzień Waszej ciąży 🤞

Kamsi, przykro mi, tulę Cię mocno ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2022, 17:51

SandraH.97, Anett93, Lipcowa lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoannaWK wrote:
    6 cykl starań, tak działam w klinice niepłodności, poleci co przerabiamy stosik badań

Testosteron 0,54 ng/ml
    SHBG 172,2 nmol/l
    FSH 4,79 u/l
    LH 13 mlU/ml

LH bym zbadała w jakimś innym dniu jeszcze dla porównania, bo u mnie jednego dnia był 17 (to nie był dzień piku), innego 6.
    Cierpisz na nadmierne owłosienie ciała, trądzik, tłustą cerę? Kiedy wybierasz się skonsultować wyniki? :)

Amunicja, ojj chciałabym. :D Na razie jest stosunkowa cisza u mnie, szyjka nisko, średnio otwarta, z kremowym śluzem. Ale jajniki sobie na zmianę pracują, czasem na zewnątrz pojawi się kremowy ciut bardziej rozciągliwy śluz, mam nadzieję, że to znaczy, że owu będzie jednak szybciej. :D

Emka jeśli za 3 dni, to jeszcze ma czas aby być ciemny. Może z bladziocha zrobić się nagle pikiem, więc bym się nie przejmowała jakoś specjalnie. Te testy są w ciul czułe (aż wytrzeszczyłam oczy, że niby mają czułość 30), mi na 17 ml LH już pikowały.

Lipcowa, przykro mi. Ściskam mocno. Niech mężu na jakąś przepustkę owulacyjną do Ciebie wróci. Popieram, skoro @ jest, to używaj sobie ile chcesz %. Masz dzisiaj prawo jak nikt! :D

Sandra, również tulę mocno. :( Znam ból długich cykli. Mam nadzieję, że się jednak skróci i zatestujesz jeszcze w październiku. Jeśli nie, to może się okazać, że będziemy jechać na tym samym wózku - testowanie dopiero w listopadzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2022, 18:01

Emka06, SandraH.97, Lipcowa lubią tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • JoannaWK Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    LH bym zbadała w jakimś innym dniu jeszcze dla porównania, bo u mnie jednego dnia był 17 (to nie był dzień piku), innego 6.
    Cierpisz na nadmierne owłosienie ciała, trądzik, tłustą cerę? Kiedy wybierasz się skonsultować wyniki? :) .

Ginekolog kazała mi w trakcie miesiączki zrobić badania i Lh jest ponad normę. LH stosunek do FSH wskazuje na policystyczne jajniki, za tym idzie za wysoki testosteron i SHBG. Tak od zawsze miałam problemy z cera i nadmiar sebum na które nic nie działało. Z włosami tez mam od zawsze problem. Cienkie rzadkie i wiecznie łamiące się. Nie wspominając o słabym libido i wiecznie ochota na słodycze - chodź nadwagi nie mam.
    Korzystam obecnie z kliniki niepłodności i lekarz powiedział ze z PCOS nie da się nic zrobić jedynie mogę zadbać o lepsza płodność dieta ale ja już od dawna jem dużo warzyw owoców, nie jem fastfoodow wiec jestem bezradna. Czekam na cud aczkolwiek przy PCOS czesto bywają poronienia a co gorsza przy moich wynikach dziecko może podobno urodzić się z autyzmem 😬🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2022, 18:17

siesiepy lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo.
    Aktywnie od 05.2022
    Stwierdzone PCOS
    Inozytol od 09.2022

⏸️💪 19.11.2022
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Madziq super wiadomość, gratulacje 😍 nudnej ciąży 😊

U mnie wstrętna 🐒 przyszła z zegarkiem w ręku nawet nie zdążyłam zatestować. 😶
    Trochę mi smutno tym bardziej, że jutro idziemy na chrzciny.. no i wiadomo.
    Dodatkowo w październiku zabierają mi Męża na poligon. 😵 Nie wiem jak to przełoży się na Nasze starania 😅

Z pozytywów to byliśmy dzisiaj na działce - posadziliśmy 100 (!) tulipanów 🤩, zrobiliśmy ognisko i zjedliśmy kiełbachę z patyka! 🤩
    A wieczorem uciekamy do znajomych - pogramy w monopoly i wypijemy 🍻, a co mi tam 😁

Ewelina na Twoim miejscu porozmawiałabym szczerze ze swoim gino, wypytała go o wszystkie możliwe scenariusze i uzgodniła jakiś plan działania - może da zielone światło na wcześniejsze starania :)
    Bardzo mi przykro :( idźcie, wybawcie się i wypijcie litry schłodzonego piwka!

Lipcowa lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Epidrac Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Fajnie by było dołączyć do takiej grupy 😜 to mój pierwszy cykl z żelem, jeszcze parę dni i coś będzie wiadomo 🤔

u mnie tez pierwszy cykl z zelem:)) maz stwierdzil ze myslal ze durexy sa dosyc drogie a tu zel za 70 zlXd
    ja stosuje go tak jak dziewczyny wyzej plus przy pierwszym uzyciu tgak jakby wstrzyknelam go sobie ale tubka ;)

oloska, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoannaWK wrote:
    Ginekolog kazała mi w trakcie miesiączki zrobić badania i Lh jest ponad normę. LH stosunek do FSH wskazuje na policystyczne jajniki, za tym idzie za wysoki testosteron i SHBG. Tak od zawsze miałam problemy z cera i nadmiar sebum na które nic nie działało. Z włosami tez mam od zawsze problem. Cienkie rzadkie i wiecznie łamiące się. Nie wspominając o słabym libido i wiecznie ochota na słodycze - chodź nadwagi nie mam.
    Korzystam obecnie z kliniki niepłodności i lekarz powiedział ze z PCOS nie da się nic zrobić jedynie mogę zadbać o lepsza płodność dieta ale ja już od dawna jem dużo warzyw owoców, nie jem fastfoodow wiec jestem bezradna. Czekam na cud aczkolwiek przy PCOS czesto bywają poronienia a co gorsza przy moich wynikach dziecko może podobno urodzić się z autyzmem 😬🙈

Przepraszam, polubiłam przez przypadek.
    Przede wszystkim kurde bele co to za lekarz co tak na dzień dobry mówi, przecież dziewczyny z PCOS jak są zaopiekowane to zachodzą w ciążę i rodzą zdrowe dzieci.
    Ba, odpowiednie zaopiekowanie może skutkować tym, że PCOS przejdzie w stan remisji.

Myślę że tu dużo więcej mogłaby powiedzieć Namisa (Namisa, przyzywam Cię), u mnie niby zdiagnozowano PCOS ale mam co do tego okropne wątpliwości (diagnoza w młodzieńczym wieku, przepisanie antykoncepcji na to).

Przesyłam ci na dobry początek podcast o PCOS.
    https://open.spotify.com/episode/16QD8Yh5MtKmqkVyT0x6oN?si=iVm2zBk2QseM7vDH7HF_og&utm_source=copy-link

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy sama chętnie posłucham dzięki ! :)

Ja z wyników krwi to tylko LH mam podwyższone na ten moment z PCOS.
    Podobno w usg jest obraz jajników PCOS..
    Owulacje mam swoje i cykle w miarę regularne (najdłuższy 37 dni , najkrótszy 17 dni ostatni ale to przed ślubne stresy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2022, 18:32

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Epidrac wrote:
    u mnie tez pierwszy cykl z zelem:)) maz stwierdzil ze myslal ze durexy sa dosyc drogie a tu zel za 70 zlXd
    ja stosuje go tak jak dziewczyny wyzej plus przy pierwszym uzyciu tgak jakby wstrzyknelam go sobie ale tubka ;)
    Pewnie nikt o tym głośno nie pisze, ale uważam, że okres starań o dziecko jest cholernie drogi. Zaczynając od supli, przez badania labo, wizyty, żele, kubeczki, nie wspominając o zabiegach i konsultacjach w specjalistycznych klinikach...

Cotakoza, Epidrac, Madziq6, Emka06, oloska, siesiepy, oli23, Agn1000, Poziomka9204, SandraH.97, Beezi, Anett93, Lipcowa lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Cotakoza Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam drogi, która mówiła o 🍍🍍
    ? 🤣
    IMG20221001182612.jpg
    link na imagem html

Madziq6, Paprota9418, oloska, siesiepy, Longanimity, Agn1000, Poziomka9204, SandraH.97, A-6, Beezi, Anett93, Vivico, Stay lubią tę wiadomość

33♀️33 ♂️
    27.08.2019 👫
    27.08.2020 💍
    27.08.2021 💒
    27.08.2023 termin 🍼
    _______
    2014 💗 M. 👧

20.12 ⏸️😲🙈
    21.12 beta 1242🩸
    21.12 - perzyk 3,8mm
    03.01 0,43mm🍤
    31.01 wizyta
    06.02 badania 🩸 Pappa
    15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
    21.02 8 cm 🍼 100g
    21.03 220g 🥚🥚
    12.04 411g 👕
    18.04 491 g 🐻
    16.05(25+2) 908 g 🐻
    06.06(28+2)1662 g 🐻
    20.06(30+2) 2080 g 🐻
    28.06 (31+3) 2138 g 🐻
    11.07 (33+3) 2760g 🐻
    31.07 (36+2) 3652g 🐻

21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.

age.png
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Madziq super wiadomość, gratulacje 😍 nudnej ciąży 😊

U mnie wstrętna 🐒 przyszła z zegarkiem w ręku nawet nie zdążyłam zatestować. 😶
    Trochę mi smutno tym bardziej, że jutro idziemy na chrzciny.. no i wiadomo.
    Dodatkowo w październiku zabierają mi Męża na poligon. 😵 Nie wiem jak to przełoży się na Nasze starania 😅

Z pozytywów to byliśmy dzisiaj na działce - posadziliśmy 100 (!) tulipanów 🤩, zrobiliśmy ognisko i zjedliśmy kiełbachę z patyka! 🤩
    A wieczorem uciekamy do znajomych - pogramy w monopoly i wypijemy 🍻, a co mi tam 😁

Ewelina na Twoim miejscu porozmawiałabym szczerze ze swoim gino, wypytała go o wszystkie możliwe scenariusze i uzgodniła jakiś plan działania - może da zielone światło na wcześniejsze starania :)
    Dziękuję 😘😘t

Tulę mocno za małpę 😥😥

Lipcowa lubi tę wiadomość

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • Epidrac Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Pewnie nikt o tym głośno nie pisze, ale uważam, że okres starań o dziecko jest cholernie drogi. Zaczynając od supli, przez badania labo, wizyty, żele, kubeczki, nie wspominając o zabiegach i konsultacjach w specjalistycznych klinikach...
    Racja, teraz robilam zamowienie pzez internet, znalazlam sprzedawce ktory mial testy ciazowe owulacyjne i wlasnie zel, ale nawet same testy... w aptece 1 test to prawie 20 zl.. do tego suplementy... mam opieke medyczna w pracy ale takie badania jak amh czy wit D np nie sa u mnie darmowe

• Madziq6 Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cotakoza wrote:
    ? 🤣
    IMG20221001182612.jpg
    link na imagem html
    Haha wcinam kochana na zdrowie wcinam 🤭😅😅😅

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Przede wszystkim kurde bele co to za lekarz co tak na dzień dobry mówi, przecież dziewczyny z PCOS jak są zaopiekowane to zachodzą w ciążę i rodzą zdrowe dzieci.
    Ba, odpowiednie zaopiekowanie może skutkować tym, że PCOS przejdzie w stan remisji.

Myślę że tu dużo więcej mogłaby powiedzieć Namisa (Namisa, przyzywam Cię), u mnie niby zdiagnozowano PCOS ale mam co do tego okropne wątpliwości (diagnoza w młodzieńczym wieku, przepisanie antykoncepcji na to).

https://open.spotify.com/episode/16QD8Yh5MtKmqkVyT0x6oN?si=iVm2zBk2QseM7vDH7HF_og&utm_source=copy-link
    Ja natknęłam się kiedyś na insta na profil jednej dziewczyny, która też miała policystyczne jajniki, a dietą i zmianą stylu życia udało się jej wyleczyć (?). Nie wiem czy to dobre słowo, w każdym razie jajniki na usg nie wyglądały już na policystyczne.

Polecam profil Akademia Płodności, nie raz już tu dziewczyny polecały. Prowadzą go dwie dziewczyny, które miały problem z zajściem w ciążę, a mają zdrowe dzieci 😊 Mają fajne diety, wskazówki czy chociażby podcasty, które pomagają poukładać sobie wszystko w głowie. Dziewczyny pomogły setkom osób, można sobie poczytać ich podbudowujące historie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2022, 18:42

Epidrac, oloska, siesiepy, Nicole123, Namisa lubią tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • JoannaWK Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Dziękuje. Tez mnie podłamała ginekolog ale w końcu to klinika niepłodności wiec liczę na pomoc ale niestety to tez czas kilka-kilkanaście cykli. Najgorsze ze mój czas mi się konczy bo zaraz 38 lat 😬

Aktywnie od 05.2022
    Stwierdzone PCOS
    Inozytol od 09.2022

⏸️💪 19.11.2022
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cotakoza wrote:
    ? 🤣
    IMG20221001182612.jpg
    link na imagem html

Na mnie tez czeka w domu taki dorodny ananasik ❤️🍍🍍🍍🍍
    Mąż kupował ja nawet nie pytałam ile kosztował 🫣

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • JoannaWK Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Dziękuje znam ten podcast. Ja z pewnością mam PCOS. Tez mnie podłamała ginekolog ze nie da się nic z tym zrobić, ale w końcu to klinika niepłodności wiec liczę na pomoc ale niestety to tez czas kilka-kilkanaście cykli. Najgorsze ze mój czas mi się konczy bo zaraz 38 lat 😬

Aktywnie od 05.2022
    Stwierdzone PCOS
    Inozytol od 09.2022

⏸️💪 19.11.2022
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoannaWK wrote:
    Dziękuje znam ten podcast. Ja z pewnością mam PCOS. Tez mnie podłamała ginekolog ze nie da się nic z tym zrobić, ale w końcu to klinika niepłodności wiec liczę na pomoc ale niestety to tez czas kilka-kilkanaście cykli. Najgorsze ze mój czas mi się konczy bo zaraz 38 lat 😬

Tak jak emka mówiła, zerknij sobie jeszcze na akademię płodności. Tam chyba też jedna z nich ma PCOS. No i nasza forumowa Namisa ma PCOS w remisji, na pewno też coś doradzi jak wpadnie.
    38 lat to jeszcze w cale nie tak dużo, na pewno dasz radę. :)

Namisa lubi tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cotakoza wrote:
    ? 🤣
    IMG20221001182612.jpg
    link na imagem html
    Byłam w biedrze i widziałam, chciałam nawet kupić sobie ale pomyślałam "kurde ty nawet owulacji jeszcze nie miałaś i nie wiadomo kiedy teraz będziesz miała, zepsuje się do tego czasu albo pójdzie w dupę zamiast w zagnieżdżanie" 🤣

Poziomka9204, oloska, Anett93 lubią tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Byłam w biedrze i widziałam, chciałam nawet kupić sobie ale pomyślałam "kurde ty nawet owulacji jeszcze nie miałaś i nie wiadomo kiedy teraz będziesz miała, zepsuje się do tego czasu albo pójdzie w dupę zamiast w zagnieżdżanie" 🤣
    Kocham Twoje poczucie humoru 😂❤️

siesiepy, oloska lubią tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Brechlam 😅😅😅😅😅

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ