Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Farfalla, edka! Cudowne wieści. 🥰 Już notuję na pierwszej stronie! Rosnijcie dalej zdrowo!
Brunetka trzymam kciuki żeby ten wstrętny krwiak malał i żeby już Ci oszczędzono stresu w tej ciąży. 🥺Brunetkaa, edka85 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.2024 puste jaja płodowe 💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️ -
MalaEw wrote:Powiem Wam, że dobrze, że nie muszę dojeżdżać do pracy, mąż odśnieża, a efektów nie widać 😂
tvn login
Ja tez jak patrzę za okno, to bardzo się cieszę, że pracuję z domu, bo dzięki temu ta zima i śnieg bardziej mnie cieszą, niż irytują 😂MalaEw, A-6 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Edka gratuluję 🥳 i się nie martw tym serduszkiem na pewno wszystko jest ok. Mój mały miał 176 na prenatalnych, żaden lekarz nie skomentował tego dopiero gdy ja się zapytałam czy to źle. Dr genetyk powiedziała, że to pewnie przez moje zdenerwowanie. (fakt byłam wkurzona he he)
edka85 lubi tę wiadomość
-
Krwiak chyba niewielki koło 1.15 cm. I liczę że się będzie zmniejszał a przynajmniej niech niw rośnie już 😞21.08.2021💒
Starania od Styczeń 2021
10.08.22💔
16.10.22 ⏸
18.10.22 - Beta 87,73; Prog.28,32
20.10.22 Beta 264,12 przyrost203,4%
25.10.22 - Progesteron 20,3 😶
26.10.22 widoczny pęcherzyk w dobrym miejscu. Duphaston 2X1
9.11.22 mamy ❤ 140 uderzeń. 0.72 cm szczęścia 🥰
29.11. 22 szpital - krwawienie. Dzidzia cała o tydzień starsza (11tydzien), serducho 160 ❤
07.12.22- 4centrymetrowy maluch na pokładzie. Kolejny krwiak z tendencją do ponownego opróżnienia 😖
14.12.22 Prenatalne- 6,12cm małej Damy😻niskie ryzyka 💓
28.12.22. -100gramowe bobo 😍 plamienia
5.01.23- 137gram córci🥰
2.02.23 - 300g 😍
10.02.23 - 370 g. Stuprocentowej dziewczynki 👨👩👧
09.03.23 - 720 g 🥰
30.p3.23 -1190g
Pueria Duo ,Magnezin 3x1 -
Brunetkaa wrote:Krwiak chyba niewielki koło 1.15 cm. I liczę że się będzie zmniejszał a przynajmniej niech niw rośnie już 😞
Trzymam mocno kciuki, aby zniknął dziad!!!Brunetkaa lubi tę wiadomość
-
Hej. Dziewczyny dawno mnie nie było … teraz jestem na etapie inseminacji. Mialam cytologię i moze ktoś miał podobny wynik i przeprowadzona inseminacje w obecnym cyklu - Najbardziej C mnie zastanawia.
A. Rozmaz odpowiedni do oceny, zawiera komórki endocerwikalne.
B. Nie stwierdza sie zmian Sródnablonkowych i procesu zlosliwego.
C. Infekcja drozdzakowo-bakteryjna.
W rozmazie cechy duzego stanu zapalnego i regeneracji nablonków. Erytrocyty.
D. Kontrola cytologizna po leczeniu.
Obraz cytologiczny odpowiada gr. Il wg Pap.
Dodam ze nie mam upławów, pieczenia i ogólnie nic się nie dzieje.
Uprzejmie proszę o podpowiedz czy któraś z Was miała podobnie i odbyła się inseminacja czy była przełożona. -
uduchowiona wrote:Hej. Dziewczyny dawno mnie nie było … teraz jestem na etapie inseminacji. Mialam cytologię i moze ktoś miał podobny wynik i przeprowadzona inseminacje w obecnym cyklu - Najbardziej C mnie zastanawia.
A. Rozmaz odpowiedni do oceny, zawiera komórki endocerwikalne.
B. Nie stwierdza sie zmian Sródnablonkowych i procesu zlosliwego.
C. Infekcja drozdzakowo-bakteryjna.
W rozmazie cechy duzego stanu zapalnego i regeneracji nablonków. Erytrocyty.
D. Kontrola cytologizna po leczeniu.
Obraz cytologiczny odpowiada gr. Il wg Pap.
Dodam ze nie mam upławów, pieczenia i ogólnie nic się nie dzieje.
Uprzejmie proszę o podpowiedz czy któraś z Was miała podobnie i odbyła się inseminacja czy była przełożona.
Może zapytaj tutaj:
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/iui-czyli-inseminacja-w-pigulce,24202.html
może szybciej ktoś pomoże 😊👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
MalaEw wrote:Namisa, Edka, A-6 co u Was?
A w porządku, odpoczywamy z mężem na krótkim wyjeździe w góry, więc jestem głównie offline, rozkoszuje się wiejskim jedzeniem, ciepłym kominkiem i leśnymi, zimowymi widokami. Trochę strach tutaj gdzieś wyjechac bo drogi - cóż, niezbyt dostosowane do aut innych niż wielkie jeepy 4x4 haha 😅 Ale dajemy radę, spacerujemy, czytamy książki, gramy w planszówki i pijemy herbatkę, od czasu do czasu gdzieś wyściubimy nosy z chaty. Mam delikatnego stracha bo jedliśmy dziś na śniadanie lokalne jedzonko - sery od kóz zza płota, jajka (no nie były one tak ścięte jak ja sobie ścinam odkąd jestem w ciąży 🙄)... No i w głowie jest trochę obaw czy aby na pewno nie zarażę się jakąś salmonellą albo inną listeriozą 🫣 A jedzenie było takie dobre, do tego wegetariańskie wszystko przez wzgląd na moje potrzeby, specjalnie z myślą o nas... no nie potrafiłam się powstrzymać. Teraz pozostaje mieć nadzieję że wszystko będzie dobrze i brzuszek zaakceptuje 😪
A jak u Was dziewczyny, jak mija weekend? 😁Babova, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Oj to cudny weekend masz! Wypoczywaj i nabieraj energii, jedz dużo
nie martw się, żadna zaraża się nie zarazisz. Baw się cudnie!
Ja dziś wybieram się na Avatara, nie pamiętam kiedy w kinie byliśmy. Mała randka we trojeBabova, Namisa lubią tę wiadomość
-
Farfalla, super wiadomości, rośnijcie zdrowo!
Edka, czyli dalej twojej teściowej nie przeszło? Kurczę, mam nadzieję, że szybko zrozumie swój błąd, bo czas ucieka niemiłosiernie, szkoda go na takie obelgi i obrazy. Trzymaj się! A tak marginesie, z mężem też chcemy czwórkę 😉
Bardzo się cieszę że z maluchem(małą 😉) wszystko w porządku, i oby do końca tak samo!
Brunetka, nie zazdroszczę krwiaka😞
Namisa, tak jak mi zawsze mówilyście, jest w normie to w normie, nie ma co drążyć tematu bezpodstawnie ☺️ tym bardziej, że jak czytam, widzej dziewczyn ma podobną wartość. Matulo, boję się co będzie u mnie 😶
Edit: raczej nie powinno ci nic być po tych pysznosciach, bo właściciele zapewne zachowują podstawy higieny, inaczej sami byliby narażeni na te paskudztwa, co dla nich również byłoby niebezpieczne, więc raczej szanse są niewielkie 😉
Mała Ew, piękne widoki tam masz!
Ps dziękuję że pytasz!
U mnie ciężko, sprawy się skomplikowały, na szczescie zdrowotnie w porządku, z bratem niedobrze, ZUS dalej nie wpłynął (mają czas do końca roku, bo wnioski pracodawca dopiero w grudniu złożył..) brakuje nam kasy, samochód męża do naprawy, jesteśmy unieruchomieni bo ja jeszcze opon nie zmieniłam 🤦 a ze stresu podjadam i to sporo, w dodatku same słodycze/fastfood (domowy na szczęście, ale dalej tłusto), muszę się ogarnąć dla arbuza. W poniedziałek prenatalne z mężem, nie wiem jak dojedziemy, chyba taxi 😂, stres jakich mało 😩
A jak u Ciebie??
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
Namisa, nie martw się, ja też na wakacjach spanikowałam, bo zjadłam jakiś ser, ale później uznałam, że nie ma sensu się zadręczać - już się to stało, nie wrócę tego i jedyne co mogę, to później uważać. A co do jajek to czytałam u mamyginekolog, że to tez nie jest tak, ze „niesciete” jajko to już smierć i listerioza albo salmonella, bo ono jest zazwyczaj poddane obróbce cieplnej dłużej niż 3 minuty, a to już sprawia, że bakterie są out. Ogólnie artykuły od mamyginekolog to są moje uspokajacze 😂
MalaEw, daj później znac, jak Avatar! Bo tez się z mężem wybieramy, ale nie możemy się zebrać. 😃
Ja dzisiaj spędzam dzień w domku, bo trochę się przeziębiłam i dokuczają mi mocno zatoki, wiec mam od męża zakaz wychodzenia z domu, czekam aż wróci z pracy i zrobi zakupy, a ja tylko delikatnie ogarnelam chatę i robię pranie, a teraz leżę i sie kuruje herbatką i inhalacjami.
Wczoraj przeżyłam taki wkurw, bo wysłałam męża do apteki po jakiś prenalen i wodę morska, żeby trochę sobie ulżyć, a pani w aptece powiedziała mu z takim wyrzutem, ze ona mi nic nie da, bo to nieodpowiedzialne w ciąży brać leki i ze jak będzie gorączka to dzwonić do lekarza, a póki nie ma to leżeć i nic nie brać! Tak sie wkurzylam, że wieczór skończyłam płaczem ze złości, bo bolały mnie zatoki, a nawet nie miałam jak tego kataru rozcieńczyć, żeby trochę mi tego zeszło. Tragedia. Jak w ogóle można tak powiedzieć, zwłaszcza przy lekach, które są stworzone DLA KOBIET W CIĄŻY. Ja bym sie kłóciła, ale mój mąż jest tez bardzo spanikowany o leki w ciąży, więc uznał, ze skoro pani tak mówi, to pewnie nie można. 🤬Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Ps: byłam na pogrzebie w tym tygodniu, krótka kurtka, cienkie spodnie i bardzo przemarzlam, mąż mówił że straciłam wszystkie kolory, tak na prawdę bardzo, że miałam wrażenie, że podbrzusze tak jakby zimna wodą było zalane, dopiero po paru godzinach w cieple przeszło, choć nie do końca. Na necie szukałam, ale nie widziałam żadnych informacji, czy takie znaczne wychłodzenie organizmu może mieć duży wpływ na malucha? Ciągle mam poczucie winy, że jakoś zaszkodziłam.
Edit: Babova, sytuacja absurd 😶 zrób sobie w razie podobnych.. hmm.. okoliczności, inhalacje, nawet ze zwykłej mięty. Bardzo pomaga mi na zatoki.
Widocznie trzeba się zaopatrzyć za wczasy, ale podejście kobiety bez sensu... współczuję 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2022, 11:51
Babova lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
08.12 - wizyta
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
-
A-6 wrote:Ps: byłam na pogrzebie w tym tygodniu, krótka kurtka, cienkie spodnie i bardzo przemarzlam, mąż mówił że straciłam wszystkie kolory, tak na prawdę bardzo, że miałam wrażenie, że podbrzusze tak jakby zimna wodą było zalane, dopiero po paru godzinach w cieple przeszło, choć nie do końca. Na necie szukałam, ale nie widziałam żadnych informacji, czy takie znaczne wychłodzenie organizmu może mieć duży wpływ na malucha? Ciągle mam poczucie winy, że jakoś zaszkodziłam.
Edit: Babova, sytuacja absurd 😶 zrób sobie w razie podobnych.. hmm.. okoliczności, inhalacje, nawet ze zwykłej mięty. Bardzo pomaga mi na zatoki.
Widocznie trzeba się zaopatrzyć za wczasy, ale podejście kobiety bez sensu... współczuję 😞
Nie, spokojnie, Dzidziutek ma tam cieplutko, ma stałą temperaturę i możesz jedynie Ty się przeziębić (na co tez trzeba oczywiście uważać, bo szkoda, żeby się męczyć!), ale maluchowi nie zaszkodzisz. ❤️
Bardzo współczuje sytuacji z pieniędzmi, bratem, samochodem… Strasznie irytujące jest, jak wszystko naraz się nawarstwi i brakuje już siły, żeby cokolwiek rozwiązać.Mam nadzieje, ze jakoś uda się wam dotrzeć na te badania i ze jakoś wszystko się po kolei naprawi. ❤️ Trzymam mocno za to kciuki.
Dzięki za polecajke, spróbuje to dzisiaj zrobić! Tak, jak byłam kiedyś w tej samej aptece po coś na ból dziąsła i zęba (męża bardzo bolał, a wizytę u dentysty miał umówiona na kilka dni później), to ta sama pani powiedziała mi „proszę się do dentysty zapisać, a nie leki na ból kupować”. No fajnie, dzięki za radę.
A-6 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
U mnie najmłodszy ma zapalenie uszu i jedzie na antybiotyku. Także noce są ciekawe 🙄
A6, chcecie czwórkę? No to fajnie 😁
Jutro idziemy na chrzciny córki szwagra. Będzie tam oczywiście teściowa. Moje pierwsze spotkanie z nią odkąd jestem w ciąży. Ciekawe czy coś mi powie... 🙊 -
A-6 wrote:Farfalla, super wiadomości, rośnijcie zdrowo!
Edka, czyli dalej twojej teściowej nie przeszło? Kurczę, mam nadzieję, że szybko zrozumie swój błąd, bo czas ucieka niemiłosiernie, szkoda go na takie obelgi i obrazy. Trzymaj się! A tak marginesie, z mężem też chcemy czwórkę 😉
Bardzo się cieszę że z maluchem(małą 😉) wszystko w porządku, i oby do końca tak samo!
Brunetka, nie zazdroszczę krwiaka😞
Namisa, tak jak mi zawsze mówilyście, jest w normie to w normie, nie ma co drążyć tematu bezpodstawnie ☺️ tym bardziej, że jak czytam, widzej dziewczyn ma podobną wartość. Matulo, boję się co będzie u mnie 😶
Edit: raczej nie powinno ci nic być po tych pysznosciach, bo właściciele zapewne zachowują podstawy higieny, inaczej sami byliby narażeni na te paskudztwa, co dla nich również byłoby niebezpieczne, więc raczej szanse są niewielkie 😉
Mała Ew, piękne widoki tam masz!
Ps dziękuję że pytasz!
U mnie ciężko, sprawy się skomplikowały, na szczescie zdrowotnie w porządku, z bratem niedobrze, ZUS dalej nie wpłynął (mają czas do końca roku, bo wnioski pracodawca dopiero w grudniu złożył..) brakuje nam kasy, samochód męża do naprawy, jesteśmy unieruchomieni bo ja jeszcze opon nie zmieniłam 🤦 a ze stresu podjadam i to sporo, w dodatku same słodycze/fastfood (domowy na szczęście, ale dalej tłusto), muszę się ogarnąć dla arbuza. W poniedziałek prenatalne z mężem, nie wiem jak dojedziemy, chyba taxi 😂, stres jakich mało 😩
A jak u Ciebie??
Oj! Oby Nowy Rok przyniósł Wam dużo pomyślności i więcej pieniędzy, bo przy tych warunkach w Polsce bardzo ciężko się żyje 😢 może sproboj uberka, często są promocje.
Babova, co za babsko🤦♀️ ja używam prenalen, ale nie daje rady. Mam pernamentny katar, jestem pod opieka alergologa więc trochę mi więcej przepisała specyfików m.in. Spray sterydowy. Ponoć bezpieczny.
Edka, Ło matko, to masz pewnie duży stres w związku ze spotkaniem z teściowa....najprościej jem unikać, bo przypuszczam, że Twoja cierpliwość jest na skraju wytrzymania.
Babova, A-6 lubią tę wiadomość
-
Babova wrote:Nie, spokojnie, Dzidziutek ma tam cieplutko, ma stałą temperaturę i możesz jedynie Ty się przeziębić (na co tez trzeba oczywiście uważać, bo szkoda, żeby się męczyć!), ale maluchowi nie zaszkodzisz. ❤️
Bardzo współczuje sytuacji z pieniędzmi, bratem, samochodem… Strasznie irytujące jest, jak wszystko naraz się nawarstwi i brakuje już siły, żeby cokolwiek rozwiązać.Mam nadzieje, ze jakoś uda się wam dotrzeć na te badania i ze jakoś wszystko się po kolei naprawi. ❤️ Trzymam mocno za to kciuki.
Dzięki za polecajke, spróbuje to dzisiaj zrobić! Tak, jak byłam kiedyś w tej samej aptece po coś na ból dziąsła i zęba (męża bardzo bolał, a wizytę u dentysty miał umówiona na kilka dni później), to ta sama pani powiedziała mi „proszę się do dentysty zapisać, a nie leki na ból kupować”. No fajnie, dzięki za radę.
Edka, koniecznie porozmawiaj z teściową, że przecież dzieciom nic się nie dzieje, wasz dom to nie melina, ani świat się nie wali 😅 Powodzenia!
Mała Ew, dziękuję! Też miałam steryd przepisany na samym początku ciąży, też ponoć bezpieczny, więc nie chyba wiedzą co robią 😁
Moja dalsza rodzina (ci którzy starali się 10lat o ciążę, teraz mają synka 1,5 roku), oznajmiła, że spodziewają sie kolejnego dziecka! "Odblokowali" się haha. Termin mają na maj, szkoda, że mieszkają tak daleko, w końcu miałabym z kim pogadać na żywo o ciazowych sprawach 😅
MalaEw, Babova lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
08.12 - wizyta
19.01 - 203 gramy cudu 💫
-
Dzięki dziewczyny - też mi się wydaje że nie powinno być problemu z tym jedzonkiem, przeciwnie, ale kiedyś coś mi się obiło o uszy że łatwiej się zarazić właśnie takim eko jedzeniem, bo nie jest testowane + tak naprawdę nie mam pojęcia czy te mleko było pasteryzowane czy nie. Było pyszne, to na pewno
nie mam żadnego bólu brzucha ani nic, więc nie panikuje, tylko cieszę się że ktoś robi dla mnie takie pyszności 😍
A-6 kurcze współczuję tylu ilości nawarstwionych spraw, wiem jak to potrafi czasem przytłoczyć. Ale już zaraz zobaczycie waszego maluszka i dowiecie się że wszystko jest dobrze - to jest najistotniejsze ❤️ A z tym ZUSem to jednak nie on zawinil tylko pracodawca, tak? Masakra że takie rzeczy można robić w granicach prawaPiękna sytuacja z tym "odblokowaniem" w dalszej rodzinie - mam taką sytuację w mojej rodzinie, że para stara się tak długo i nic, ale niestety odblokowanie jeszcze nie nastapilo. Mam nadzieję że i u nich się taka magia zadzieje. Dużo zdrowia dla twojej rodzinki 🥰
Edka powodzenia na spotkaniu z teściową - niech przynajmniej będzie stabilnie, jeśli to takim człowiek z którym ciezko żeby było dobrze
Babova jeny, co za nadgorliwa kobieta. Współczuję, przecież to są bezpieczne środki w ciąży, jak farmaceuta może tego nie ogarniać. Trzymam kciuki żeby chorobsko poszlo sobie sio 🤞
MalaEw udanej randki, odpoczywajcie! 💖💖💖A-6, Babova lubią tę wiadomość
-
MalaEw wrote:
Edka, Ło matko, to masz pewnie duży stres w związku ze spotkaniem z teściowa...