Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edka, strasznie Ci współczuje tych przeżyć z teściowa, ale powiem Ci tak - mam nadzieje, ze może się odezwie w jakiś słaby sposób, żebyś faktycznie mogła wygarnąć 😃
Witam się w tygodniu 16tc! Chyba, ze liczymy jak lekarze, to w 15 😂 Jakie macie plany na niedziele? My dzisiaj wybieramy się na choinkowe zakupy i jak wszystko się uda to dzisiaj też tę choinkę ubierzemy. Przyznam, ze nie mogę się już doczekać, u mnie w domu rodzinnym zawsze ubieraliśmy dopiero w dzień wigilii, bardzo lubię te tradycje, ale zawsze tez było mi trochę smutno za dzieciaka, ze inni już maja, a my nie 😃 A jako, ze z mężem na święta jedziemy do rodzinki, to u siebie musimy ubrać wcześniej ❤️Namisa, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
U nas już choinka stoi od początku grudnia, dom cały w światełkach, świeczki o zapachu cynamonu wjechały - my sobie lubimy te wszystkie klimatyczne rzeczy dozować cały miesiąc
Teraz w tym tygodniu zostało upiec piernik staropolski (który mi od listopada już dojrzewa w lodówce, pierwszy raz się na takie wieloetapowe przygotowania zdeklarowałam 😁), trochę porządków zwłaszcza w biurze u męża, zakupy większe i można robić jedzonko 🥰 W tym roku zrobię dwie sałatki (jarzynowa i jakaś jeszcze, może wege gyros), moje ukochane boczniaki po kaszubsku (przepis od Jadlonomii, niebo!), ten piernik i w sumie mogę zaczynać święta
Jedziemy do rodziców więc barszczyki, pierogi i inne tradycyjne potrawy - wszystko jak co roku najlepsze, bo robione przez mamę. Żeby jej z tym wszystkim pomóc pojadę przed świętami na cały dzień i popracujemy razem w kuchni, bardzo to lubię ❤️ Choć w dzieciństwie i lubiłam, i nie - czekałam co roku, a ostatecznie zawsze się o coś klocilysmy - ot, przedświąteczne napięcie. Dobrze że odkąd mieszkam poza domem nie ma już takich problemów.
A co do planów na niedzielę - jemy jeszcze najlepsze śniadanko, idziemy na długi zimowy spacer a potem pewnie wracamy i do końca dnia powyjazdowy chillout. Zostawiliśmy kota z zapasem jedzenia, bo to tylko trzy dni a ona nie toleruje podróży, mam nadzieję że nas nie zje jak wrócimy 🫣siesiepy lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:U nas już choinka stoi od początku grudnia, dom cały w światełkach, świeczki o zapachu cynamonu wjechały - my sobie lubimy te wszystkie klimatyczne rzeczy dozować cały miesiąc
Teraz w tym tygodniu zostało upiec piernik staropolski (który mi od listopada już dojrzewa w lodówce, pierwszy raz się na takie wieloetapowe przygotowania zdeklarowałam 😁), trochę porządków zwłaszcza w biurze u męża, zakupy większe i można robić jedzonko 🥰 W tym roku zrobię dwie sałatki (jarzynowa i jakaś jeszcze, może wege gyros), moje ukochane boczniaki po kaszubsku (przepis od Jadlonomii, niebo!), ten piernik i w sumie mogę zaczynać święta
Jedziemy do rodziców więc barszczyki, pierogi i inne tradycyjne potrawy - wszystko jak co roku najlepsze, bo robione przez mamę. Żeby jej z tym wszystkim pomóc pojadę przed świętami na cały dzień i popracujemy razem w kuchni, bardzo to lubię ❤️ Choć w dzieciństwie i lubiłam, i nie - czekałam co roku, a ostatecznie zawsze się o coś klocilysmy - ot, przedświąteczne napięcie. Dobrze że odkąd mieszkam poza domem nie ma już takich problemów.
A co do planów na niedzielę - jemy jeszcze najlepsze śniadanko, idziemy na długi zimowy spacer a potem pewnie wracamy i do końca dnia powyjazdowy chillout. Zostawiliśmy kota z zapasem jedzenia, bo to tylko trzy dni a ona nie toleruje podróży, mam nadzieję że nas nie zje jak wrócimy 🫣
Światełka i świeczki tez u nas już od początku grudnia, ale choinkę zawsze ubieramy w tej drugiej połowie 😃 Ja w tym roku przygotowuje tylko sernik na święta, na wigilie jedziemy do tesciow, a moja teściowa niespecjalnie lubi, jak ktoś się jej wtrąca do kuchni, ale to dobrze, bo tez nie za bardzo mi nie widzi wozić tony jedzenia 200km samochodem 😂 No i nie muszę się jakoś specjalnie spinać 😃 a na pierwszy dzień świat idziemy do moich rodziców, więc dla nich tez sernik (podzielę go na pół, u nas nie mamy dużych świat, tylko najbliżsi - rodzice i rodzeństwo). Tak się już cieszę na te święta, ze szok! ❤️ a te za rok to dopiero będą magiczne, z kolejnym bobasem w rodzinie!Namisa lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Babova wrote:Światełka i świeczki tez u nas już od początku grudnia, ale choinkę zawsze ubieramy w tej drugiej połowie 😃 Ja w tym roku przygotowuje tylko sernik na święta, na wigilie jedziemy do tesciow, a moja teściowa niespecjalnie lubi, jak ktoś się jej wtrąca do kuchni, ale to dobrze, bo tez nie za bardzo mi nie widzi wozić tony jedzenia 200km samochodem 😂 No i nie muszę się jakoś specjalnie spinać 😃 a na pierwszy dzień świat idziemy do moich rodziców, więc dla nich tez sernik (podzielę go na pół, u nas nie mamy dużych świat, tylko najbliżsi - rodzice i rodzeństwo). Tak się już cieszę na te święta, ze szok! ❤️ a te za rok to dopiero będą magiczne, z kolejnym bobasem w rodzinie!
Też mam taki wyjątkowo dobry nastrój przed tymi świętami. Dużo zmienia fakt że jestem w domu, mogę się tym wszystkim nacieszyć. W zeszłym roku pracowałam w wigilie, w sylwestra, 220 godzin cisnelam cały grudzień w galerii handlowej pełnej ludzi, zupełnie nie było czasu i przestrzeni żeby to wszystko docenić. Mąż miał urlop (jak co roku w grudniu), a mi było przykro bo zupełnie nie mogliśmy spedzic tego czasu razem - ale cóż, taki okres w życiu. Teraz jest zupełnie inaczej, zwłaszcza że to perspektywa pierwszych świat w naszym domu i ostatnich we dwójkę, za rok będziemy już trzyosobowym teamem (plus futrzaki 🐕🐈) - nie mogę w to uwierzyć 😍💖Babova lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:Też mam taki wyjątkowo dobry nastrój przed tymi świętami. Dużo zmienia fakt że jestem w domu, mogę się tym wszystkim nacieszyć. W zeszłym roku pracowałam w wigilie, w sylwestra, 220 godzin cisnelam cały grudzień w galerii handlowej pełnej ludzi, zupełnie nie było czasu i przestrzeni żeby to wszystko docenić. Mąż miał urlop (jak co roku w grudniu), a mi było przykro bo zupełnie nie mogliśmy spedzic tego czasu razem - ale cóż, taki okres w życiu. Teraz jest zupełnie inaczej, zwłaszcza że to perspektywa pierwszych świat w naszym domu i ostatnich we dwójkę, za rok będziemy już trzyosobowym teamem (plus futrzaki 🐕🐈) - nie mogę w to uwierzyć 😍💖
To prawda, ta wizja mocno pozytywnie nastraja. I zdjęcie pod choinką można zrobić z brzuszkiem, żeby za rok pokazać Dzidziutkowi… 😍
Jakie macie zwierzaki? O kociku wyczytałam wcześniej (ja jestem kociarą), a macie jeszcze jakiegoś zwierza? ❤️
Namisa lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Babova wrote:To prawda, ta wizja mocno pozytywnie nastraja. I zdjęcie pod choinką można zrobić z brzuszkiem, żeby za rok pokazać Dzidziutkowi… 😍
Jakie macie zwierzaki? O kociku wyczytałam wcześniej (ja jestem kociarą), a macie jeszcze jakiegoś zwierza? ❤️
U nas na stanie pies i kot 😉 Pies podróżnik (z nami teraz na wyjeździe), kot domator 😁 Kot introwertyk, pies ekstrawertyk, pies proludzki, kot anty-człowiek 😆 A my tak gdzieś po środku, mąż bardziej w stronę kota, ja psa 🤣 Dreamteam haha xd
My co roku mamy taka nasza tradycje że robimy wspólne zdjęcie przy choince - w tym roku będzie czwarte z kolei, za rok piąte - już w piątkę 😍 👩🧒👶🐕🐈A-6, Babova lubią tę wiadomość
-
Babova, no to oby tłumy was nie zjadły!
Namisa, dlatego posiadanie kota jest dużo łatwiejsze haha Choc nasza kotka nie wypije już wody która stoi drugi dzień 😂😅
Mamy też psa, ale na szczęście u nas zawsze w razie potrzeby znajomi mogą psiaka do siebie wziąć na noc lud dwie, ale zwykle jeździmy z nią, choć nas troszkę hamuje.
Babova lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
A-6 wrote:Babova, no to oby tłumy was nie zjadły!
Namisa, dlatego posiadanie kota jest dużo łatwiejsze haha Choc nasza kotka nie wypije już wody która stoi drugi dzień 😂😅
Mamy też psa, ale na szczęście u nas zawsze w razie potrzeby znajomi mogą psiaka do siebie wziąć na noc lud dwie, ale zwykle jeździmy z nią, choć nas troszkę hamuje.
Oj to prawda, to jest główna wada psa, że na wyjazdach trochę ogranicza, a kot jest dość samowystarczalnyZ psem jak do restauracji to głównie z jedzeniem na wynos, spacer zamiast atrakcji
Ale nie narzekam, lubię z nim jeździć, jest raczej bezproblemowy w podróży - niby teściowa albo moi rodzice zawsze chętnie z nim zostaną, więc jak mamy w planach bardziej wypoczynkowy czas to jest taka opcja, ale jakoś smutno mi go zostawiac, jest do nas bardzo przywiązany. Nadopiekuńcza psia mama 😁🤷
-
Dołączam do teamu kociarzy
mimo, że uwielbiam dosłownie wszystkie zwierzaki, szczególną słabość mam do psów i kotów. Jednak na psa się nie zdecyduje, bo dotychczas dużo nas w domu nie było, po prostu mi go było szkoda. Koty nie są, aż tak towarzyskie jak psy. Oczywiście kociaki też tęsknią, ale lepiej radzą sobie z samotnością.
Babova, co do Avatara, warto iść że względu na piękne efekty 3d, obraz po prostu wciąga, piękny, bajkowy świat pełen atrakcji, coś wspaniałego. Jednak fabuła nie powala, typowo amerykański, bardzo przewidywany scenariusz, momentami nudny.
Jeśli nastawić się na same efekty to koniecznie trzeba zobaczyć, pobudza wyobraźnie!!
U mnie też już stoi choinka, ale jeszcze nie ubrana 😉
Babova lubi tę wiadomość
-
MalaEw wrote:Dołączam do teamu kociarzy
mimo, że uwielbiam dosłownie wszystkie zwierzaki, szczególną słabość mam do psów i kotów. Jednak na psa się nie zdecyduje, bo dotychczas dużo nas w domu nie było, po prostu mi go było szkoda. Koty nie są, aż tak towarzyskie jak psy. Oczywiście kociaki też tęsknią, ale lepiej radzą sobie z samotnością.
Babova, co do Avatara, warto iść że względu na piękne efekty 3d, obraz po prostu wciąga, piękny, bajkowy świat pełen atrakcji, coś wspaniałego. Jednak fabuła nie powala, typowo amerykański, bardzo przewidywany scenariusz, momentami nudny.
Jeśli nastawić się na same efekty to koniecznie trzeba zobaczyć, pobudza wyobraźnie!!
U mnie też już stoi choinka, ale jeszcze nie ubrana 😉
Właśnie ze względu na efekty planuje się wybrać, w końcu Avatar został stworzony pod ekrany 3D, więc myśle, ze tu efekty faktycznie mogą być bajeczne. Tez tak słyszałam na temat fabuły. Dzięki za opinie! Końcem grudnia pewnie zabiorę męża ❤️
MalaEw lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
No i nie było spiny, bo się teściowa do mnie praktycznie nie odzywała. Szkoda, bo chętnie bym z nią pogadała
Ale ona celowo mnie unikała, gdyż nie chciala źle wypaść w oczach rodziny żony szwagra. Ona jest z tych, co zawsze się boi "co ludzie powiedzą". Niemniej jednak chcąc ją trochę podkręcić ubrałam obcisłą bluzkę i często się po brzuchu masowałam. Żeby przypadkiem nie zapomniała o kolejnym wnuku w drodze 😁
A-6, Babova, Brunetkaa lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:No i nie było spiny, bo się teściowa do mnie praktycznie nie odzywała. Szkoda, bo chętnie bym z nią pogadała
Ale ona celowo mnie unikała, gdyż nie chciala źle wypaść w oczach rodziny żony szwagra. Ona jest z tych, co zawsze się boi "co ludzie powiedzą". Niemniej jednak chcąc ją trochę podkręcić ubrałam obcisłą bluzkę i często się po brzuchu masowałam. Żeby przypadkiem nie zapomniała o kolejnym wnuku w drodze 😁
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
Dzień dobry w poniedziałek!
Jak się czujecie?
Nam się udało wczoraj kupić i ubrać choinkę, więc moje samopoczucie poprawiło się znacznie.Ale mam ostatnio trochę problemy z ułożeniem się do snu, na boku muszę mieć nogę opartą o męża albo o poduszkę, na plecach mi tak średnio, bo plecy bolą, na brzuchu już nie za bardzo mogę, bo gniotę brzuszek i boli, coś strasznego! Czekam, aż po świętach dostanę od bratowej poduszkę rogala, może mi coś to pomoże w spaniu.
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
edka85 wrote:No i nie było spiny, bo się teściowa do mnie praktycznie nie odzywała. Szkoda, bo chętnie bym z nią pogadała
😂 brawo! Zrobiłabym tak jak Ty! I powodzenia w konfrontacji, bo jest ona nieunikniona! -
Babova mam to samo z tym ułożeniem się do spania, dlatego po świętach już bankowo zamawiam poduszkę ciążową. I chyba muszę zacząć kupować jakieś ubrania nowe, bo od ostatnich dwóch tygodni chodziłabym tylko w leginsach, wszystko mnie ciśnie
Ja się obudziłam wypoczęta, mróz -15 i piękne szronowe obrazy na oknach 😍 Właśnie zbieram się do gina na konsultacje tych prenatalnych. Mam nadzieję że cena mnie nie wyrzuci z butów, bo nie było podane na Znanym Lekarzu ile sobie Pan życzy za usługę, a ja nie zdążyłam zadzwonić dopytać. Dam znać jak będzie po 🍀🤞Babova, Brunetkaa lubią tę wiadomość
-
Namisa wrote:Babova mam to samo z tym ułożeniem się do spania, dlatego po świętach już bankowo zamawiam poduszkę ciążową. I chyba muszę zacząć kupować jakieś ubrania nowe, bo od ostatnich dwóch tygodni chodziłabym tylko w leginsach, wszystko mnie ciśnie
Ja się obudziłam wypoczęta, mróz -15 i piękne szronowe obrazy na oknach 😍 Właśnie zbieram się do gina na konsultacje tych prenatalnych. Mam nadzieję że cena mnie nie wyrzuci z butów, bo nie było podane na Znanym Lekarzu ile sobie Pan życzy za usługę, a ja nie zdążyłam zadzwonić dopytać. Dam znać jak będzie po 🍀🤞
Ja już tylko w legginsach i ciążowych spodniach chodzę 😂 Jutro jade jeszcze po więcej legginsów ciążowych z hm, bo są bardzo fajne, a chodzę ciagle w jednych, a jednak chciałabym jakoś wyglądać w święta 😂
Trzymam kciuki, za konsultacje i za cenę, żeby była niska! Daj znac ❤️
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Babova wrote:Ja już tylko w legginsach i ciążowych spodniach chodzę 😂 Jutro jade jeszcze po więcej legginsów ciążowych z hm, bo są bardzo fajne, a chodzę ciagle w jednych, a jednak chciałabym jakoś wyglądać w święta 😂
Trzymam kciuki, za konsultacje i za cenę, żeby była niska! Daj znac ❤️
Które to są z h&m? Ja na razie noszę te z Lidla a dresy z sinsay. Są boskie.
Namisa te kciuki i daj szybko znać 🙏Namisa lubi tę wiadomość
-
MalaEw wrote:Które to są z h&m? Ja na razie noszę te z Lidla a dresy z sinsay. Są boskie.
Namisa te kciuki i daj szybko znać 🙏
Ja akurat mam takie prążkowane, czarne, za 80 zł bodajże. A planuje kupić jeszcze jedną pare tych samych, tylko beżowych. Legginsy ciążowe z lidla są właśnie bardzo polecane, ale zawsze jak patrzę online to nie ma rozmiaru 🤦♀️ Z Sinsaya mam jeansy, są bardzo fajne!Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Babova wrote:Ja akurat mam takie prążkowane, czarne, za 80 zł bodajże. A planuje kupić jeszcze jedną pare tych samych, tylko beżowych. Legginsy ciążowe z lidla są właśnie bardzo polecane, ale zawsze jak patrzę online to nie ma rozmiaru 🤦♀️ Z Sinsaya mam jeansy, są bardzo fajne!
Tak są mega wygodne! Spróbuj teraz, bo wczoraj były wszystkie rozmiaryBabova lubi tę wiadomość