X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam coś koło +11kg, ostatnio trochę się zatrzymałam i zastanawiam się jak młoda rośnie, skoro w III trymestrze najbardziej przybierają. 😂

Czekamy na wieści z wizyty, ciekawam ile Twój młody waży. 😁

Kalolika, dzięki. 😄 Tak coś czułam, chociaż Pure są niebielone chlorem (doczytałam) i przez to kuszą. Muszę się z tym Rossmannem zorientować. 😅

Avent to generalnie chyba jedna z najbardziej znanych marek, ja pamiętam ich butelki z czasów jak mi bratanice (skądinąd jedna już dorosła nawet) rosły, ale nie wiem jak te obecne butelki. Ja z kolei dużo o Lovi słyszę dobrego. 😅

U nas na szkole podobnie - myślę, że jak się zapisywaliśmy, to mój mąż się poczuł nawet trochę urażony, bo on jest bardzo zaangażowany (w związek, w to co dzieje się w naszym życiu, w myślenie out of the box w wielu kwestiach) + akurat ma zainteresowania medyczne (kończył speckę z tym powiązaną na polibudzie i zresztą trochę z branżą medyczną pracuje 😆), a pani go trochę przystawiła obok dziesiątek innych mężczyzn ("panowie zwykle nie ogarniają"). 😆 Ale w ostatni weekend marca mamy tę wspólną szkołę rodzenia odnośnie tematów porodowych i noworodkowych, ja dodatkowo chodzę na zajęcia połogowe, laktacyjne, bardziej powiedzmy babskie na które nie ma potrzeby, żeby chodził. A ja w porodzie już wiem, że on mnie bardziej dopilnuje z oddychaniem niż ja kiedykolwiek samą siebie i że pewnie będzie mniej spanikowany ogólnie ode mnie. 😆

Namisa, A-6 lubią tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 ale ty zaczynałaś z nas wszystkich chyba z najniższą wagą wyjściowa jeśli dobrze pamiętam, więc u ciebie te wzrosty mają prawo być proporcjonalnie wyższe 💪
    Dziękuję za kciuki dziewczyny, właśnie się zbieram do wyjścia 🥰
    Dracaena w niedzielę rozmawiałam z siostrą i powiedziała mi że ona we wszystkich 3 ciążach pod koniec już praktycznie nic nie tyła - najwięcej w drugim trymestrze właśnie. Chyba bardzo indydualna sprawa, zobaczymy same 😁

dracaena, A-6 lubią tę wiadomość

• MalaEw Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie :) to co przytyjemy szybko zrzucimy :) a Ty A-6 i tak wyglądasz szczuplutko :)

Namisa, A-6 lubią tę wiadomość

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozpakowałam paczkę z Gemini. Ale tych rzeczy. 😆 Ale nawet nie była taka wielka, bo bez podkładów. 😁
    Na razie wpakowałam do szafki posegregowane na rzeczy medyczne, pielęgnacyjne i te dla mnie, rozpakowywać będę potem z kartoników, itp. Na razie najważniejsze, że te rzeczy są w domu, reszta to szczegóły. 😆

Namisa, MalaEw lubią tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

age.png

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    Właśnie rozpakowałam paczkę z Gemini. Ale tych rzeczy. 😆 Ale nawet nie była taka wielka, bo bez podkładów. 😁
    Na razie wpakowałam do szafki posegregowane na rzeczy medyczne, pielęgnacyjne i te dla mnie, rozpakowywać będę potem z kartoników, itp. Na razie najważniejsze, że te rzeczy są w domu, reszta to szczegóły. 😆

Moja była potężna, bo właśnie z podkładami 😆 Szczerze ledwo to już dopycham w tej komodzie, ale połowa rzeczy poznika po powrocie ze szpitala, więc może jest nadzieja że się pomieszcze 😁

dracaena lubi tę wiadomość

• Babova Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do tej pory +6kg, ale ja startowałam z wagą 60 przy wzroście 163 😃

O co chodzi z tymi pampersami z rossmanna? Trzeba być zapisanym na to jakoś, czy wystarczy posiadanie aplikacji? 😂

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
    Beta 3.10. – 399,130
    10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
    24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
    7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
    2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
    2.01 – 200 gramów Synka 💙
    27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
    20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
    7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
    26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙

20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰

👩 27 l.
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova, chyba to: https://www.rossmann.pl/pampers
    Od 34tc do 1 miesiąca życia dziecka można odebrać w Rossmannie paczkę Pampersów. Ja niby się rejestrowałam w tym Rossnę, ale w apce tego jakoś nie widzę... kojarzę, że coś było też o oliwce za 1gr, ale też tego nie widzę. 🙈

Namisa, ja taką wielką miałam ze Smyka. 😅

Nam największą zawalidrogą w mieszkaniu jest wczoraj odebrany fotelik. 😂 Dobrze, że finalnie będzie jezdzil w aucie. 😂

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20230314-130020813-HDR-01.jpg

Cześć ciocie 🥰❤️ Sok pomarańczowy zadziałał, okruszek w końcu dał się sfotografować 😁
    Waży 950 g, ginekologicznie wszystko w normie 💪 Kolejna wizyta jeszcze w tym tygodniu przed świetami, bo potem gina nie ma, więc szybko zleci, będę wtedy dokładnie 30+0 jeśli dobrze liczę 😁

dracaena, MalaEw, oloska, A-6, Babova, edka85, Anett93, Brunetkaa lubią tę wiadomość

• MalaEw Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:

Cześć ciocie 🥰❤️ Sok pomarańczowy zadziałał, okruszek w końcu dał się sfotografować 😁
    Waży 950 g, ginekologicznie wszystko w normie 💪 Kolejna wizyta jeszcze w tym tygodniu przed świetami, bo potem gina nie ma, więc szybko zleci, będę wtedy dokładnie 30+0 jeśli dobrze liczę 😁

Cudna fotka, wprost do albumu ❤️❤️❤️Sprawdzał Ci szyjkę przy okazji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2023, 13:21

Namisa lubi tę wiadomość

event.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:

Pięknie. 😁🥰

Namisa lubi tę wiadomość

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trzeba w aplikacji mieć to rossne, trzy lata temu trzeba bylo mieć zaznaczona newsletter żeby mógł przyjąć e-mail na pocztę i wtedy Pani przy kasie skandowała kartę i jej wyskakiwało że jest do odbioru ale wiem że dziewczyny nie dostawały tego e-maila a jak pytały przy kasie to się okazywało że im się należy więc zawsze warto spytać po tym 34 tc

dracaena, Babova lubią tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw wrote:
    Cudna fotka, wprost do albumu ❤️❤️❤️Sprawdzał Ci szyjkę przy okazji?

Tak, palpacyjnie - długa, zamknięta. On dość minimalistycznie podchodzi do badań - uznaje że jak nie ma jakichś niepokojących objawów a w okolicach połówkowego szyjka była bardzo długa, to nie ma konieczności comiesięcznego sprawdzania USG dopochwowym i ja nie mam w sumie nic przeciwko.

Tylko kurcze, zapomniałam dopytać go o 3 badanie prenatalne. Wyklikałam już w Portalu Pacjenta termin na 11 kwietnia, żeby sobie zaklepac o czasie i zdążyć przed tym 32 tygodniem, ale potrzebuje skierowanie bo szkoda mi płacić 3 stówy za coś co mam w abonamencie - na kolejnej wizycie już absolutnie nie mogę zapomnieć o tym 😅

dracaena lubi tę wiadomość

• dracaena Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gin co wizytę (od 17tc) sprawdza szyjkę zarówno palpacyjnie jak i na usg dopochwowym, bo mówił, że to tak różnie bywa (cokolwiek to oznacza 😆).

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    U mnie gin co wizytę (od 17tc) sprawdza szyjkę zarówno palpacyjnie jak i na usg dopochwowym, bo mówił, że to tak różnie bywa (cokolwiek to oznacza 😆).

Mój co drugą wizytę sprawdza, ale tylko przez usg. Jak widać, co lekarz to inna praktyka :-)

event.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:

Bo dopochowowe jest jednak dużo dokładniejsze, nie wszystko da się "wymacać" 😁 Choć w standardzie prowadzenia ciąży jest zalecenie tylko jednego takiego USG, w okolicach połówkowego. Ja się zgrałam z moim lekarzem jeśli chodzi o podejście w tej kwestii - on prowadzi ciążę tak bardzo zachowawczo, kontrolujemy na ile jest to konieczne ale nie dmuchamy na zimne, nie podsycamy strachu, nie ingerujemy lekami w ciążę fizjologiczną - taka jest jego dewiza, trochę jak położna z aparatem USG 😅 Cóż, jakoś do 9 tygodnia bez jego wiedzy brałam zapisany przez inną ginekolog Duphaston, bo on ma najgorsze na świecie zdanie o braniu leków "na wszelki wypadek". Wtedy strach mnie zżerał po poronieniu więc bralam, a dziś z perspektywy czasu w sumie się z nim zgadzam.

• dracaena Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zależy od lekarza, kazdy ma jakis swoj warsztat pracy, wazne zeby nam pasowało. 👍 Mój pracuje jednak w szpitalu, do którego trafiają przeróżne przypadki (szpital w koncu stricte gin-połozniczy). Jednocześnie też nie medykalizuje mi zbędnie ciąży, ale jest dla mnie wazne, ze na wszystko reaguje od razu. 🙂 Dupkowi był też przeciwny na początku, dał mi dla mojego spokoju (i dokladnie to powiedział wtedy, z przekazem, ze jak bedzie ok to bedzie ok, a jak nie to Dupek nie pomoze 😆), ale szybko kazał odstawiać. 😆

A-6, Namisa lubią tę wiadomość

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie u kardiologa. Ekg w porządku, ciśnienie w porządku, jednak zlecił mi badanie UKG i założenie holtera, aby mieć pewność, że wszystko jest dobrze. Poza tym szereg badań krwi i moczu. Mam wrażenie, że okres ciąży daje nam dużo więcej możliwości, a lekarze traktują nas dużo lepiej i badają dokładniej. 😉

dracaena, A-6, Namisa, Babova, Brunetkaa lubią tę wiadomość

event.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw prawda. Ale to dobrze. 🙂 Lepiej sprawdzić niż nie.
    Choc ja podobnie jak w ciąży byłam traktowana po bardzo ciężkim, hospitalizowanym, przebiegu Covidu (do dziś lekarze zerkają w wypis i sprawdzają, czym mnie w tym szpitalu przywrócili do życia z zawodowej ciekawosci xD, bo byłam prawie po drugiej stronie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2023, 14:44

MalaEw lubi tę wiadomość

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    MalaEw prawda. Ale to dobrze. 🙂 Lepiej sprawdzić niż nie.
    Choc ja podobnie jak w ciąży byłam traktowana po bardzo ciężkim, hospitalizowanym, przebiegu Covidu (do dziś lekarze zerkają w wypis i sprawdzają, czym mnie w tym szpitalu przywrócili do życia z zawodowej ciekawosci xD, bo byłam prawie po drugiej stronie).

Całe szczęście, że wszystko jest dobrze. Bo jest? Czy dalej coś rzutuje na Twoje zdrowie?
    Jestes jedyną osobą, która "znam", a które ciężko przeżyła zarażenie.

event.png
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dracaena, no właśnie, taka mocna pozycja marki ten Avent, ale czy jakość dalej zachowana 🤔 O lovi nie słyszałam, ale na pewno zerknę!
    Położna wiedząc, że mąż też właśnie z branży medycznej nie krępowała się opowiadać o wszelkich szczegółach, dowiedziałam się całkiem sporo rzeczy o których nie wiedziałam 😳

Namisa, wzrostem też chybam najniższa (nie pamiętam ile brunetka ma 😁), więc stosunkowo ten tłuszczyk i woda nie mają za wiele miejsca do rozkładania się 😂
    Ale mam nadzieję, że będzie jak Mała Ew mówi, i ze znajdziemy też czas i siły w tych wszystkich pieluchach na dobrą dawkę ćwiczeń 😁💪

Dracaena, no tak, już głową z tym spokojna 😁 To co ci jeszcze w zasadzie zostało? Chyba nie tak wiele?

Namisa, wygląda już jakby właśnie przyszedł na świat 😍 Cudo!

U mnie też palpacyjnie co wizytę, zawsze słyszę długa, zamknięta,nie ma się czym martwić :D

Mała Ew, no widzisz, czyli będziesz sprawdzona całościowo kardiologicznie, dobrze, że póki co wszystko cacy 💪

Kiedy idziecie na ostatnie prenatalne? Czy w ogóle idziecie??

Jak jechaliśmy duszno mi się robiło, u położnej ciśnienie 137/78, jak na mnie bardzo wysokie (oscyluje w granicach 95-105 skorczowe). Będę musiała zgłosić to do gina, bo nie pierwszy raz mam takie właśnie "duszności", tylko większość nie mierzyłam wtedy ciśnienia. Dostałam zalecenie od położnej żeby często mierzyć i w zasadzie tyle.

Mała Ew, Dracaena, to traktowanie to już chyba indywidualnie zależy od lekarza, choć ja tam zbyt wielu ich nie zwiedziłam w czasie ciąży 😅

Namisa lubi tę wiadomość

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, CRP 42, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

27.06.25 - cień ⏸️
    30.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    02.09 - ryzyko trisomii 21 1:118, robimy NIFTY
    age.png
    preg.png
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ