Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 18 marca 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, gratki z okazji zakupów, bo wiem, że te duże odkładałaś jako trudne wyborowo, więc super, że z głowy. 🥰

Ja byłam rano na pobraniu (tarczycowe, akurat tak głupio mi wypada odstęp w połowie miesiąca, gdzie reszta na końcu/początku), skorzystałam w osiedlowym labie z pierwszeństwa bez dram (pobieram te tarczycowe raczej na czczo, żeby móc spokojnie wziąć Euthyrox po) bo kolejki długiej nie było, ale obsługa na rejestracji była ślimacza. 😅 Wypchnął mnie w ogóle jeden pan, że powinnam iść do przodu. 😅 I nikt nie krzykał, jak wymiękłam i powiedziałam, że jednak skorzystam z pierwszeństwa. 😅

No ale dzień dziś gorszy, w nocy od 5 do 7 to tak tylko dosypiałam z przerwami, potem to pobranie i po powrocie trochę waczyłam, ale po 12 padłam i właśnie wstałam. 😂

Namisa lubi tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Babova Autorytet

Wysłany: 18 marca 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, do bobowozkow skoczymy pewnie zobaczyć, ale my stacjonarnie to jedziemy tylko rozejrzeć się po tych wózkach, podotykac, poprowadzić, złożyć itp, a zamawiać będziemy przez internet tam, gdzie najtaniej :)

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
    Beta 3.10. – 399,130
    10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
    24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
    7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
    2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
    2.01 – 200 gramów Synka 💙
    27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
    20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
    7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
    26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙

20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰

👩 27 l.
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 18 marca 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova, zdaje się, że sklepy z wózkami i fotelikami zwykle negocjują ceny. 🙂 Często taniej niż w necie albo na takim samym poziomie. My fotelik też kupowaliśmy po najniższej cenie z neta, a stacjonarnie. 😅 Na pewno warto negocjować.

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

age.png

preg.png
  • Babova Autorytet

Wysłany: 18 marca 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    Babova, zdaje się, że sklepy z wózkami i fotelikami zwykle negocjują ceny. 🙂 Często taniej niż w necie albo na takim samym poziomie. My fotelik też kupowaliśmy po najniższej cenie z neta, a stacjonarnie. 😅 Na pewno warto negocjować.

A to tak, planuje negocjować czy stacjonarnie czy przez neta, zobaczymy gdzie będzie taniej 😂

dracaena lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 3.10. – 399,130

👩 27 l.
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • Babova Autorytet

Wysłany: 18 marca 2023, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    Namisa, gratki z okazji zakupów, bo wiem, że te duże odkładałaś jako trudne wyborowo, więc super, że z głowy. 🥰

Ja byłam rano na pobraniu (tarczycowe, akurat tak głupio mi wypada odstęp w połowie miesiąca, gdzie reszta na końcu/początku), skorzystałam w osiedlowym labie z pierwszeństwa bez dram (pobieram te tarczycowe raczej na czczo, żeby móc spokojnie wziąć Euthyrox po) bo kolejki długiej nie było, ale obsługa na rejestracji była ślimacza. 😅 Wypchnął mnie w ogóle jeden pan, że powinnam iść do przodu. 😅 I nikt nie krzykał, jak wymiękłam i powiedziałam, że jednak skorzystam z pierwszeństwa. 😅

No ale dzień dziś gorszy, w nocy od 5 do 7 to tak tylko dosypiałam z przerwami, potem to pobranie i po powrocie trochę waczyłam, ale po 12 padłam i właśnie wstałam. 😂

To odpoczywaj teraz ❤️ Tez zawsze tarczycowe robię na czczo, żeby później moc wziąć euthyrox, zawsze biore od razu po pobraniu i prawie jak wracam do domu to mogę już zjeść śniadanie 😂

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 3.10. – 399,130

👩 27 l.
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 18 marca 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa pomyślałam o Tobie - dziewczyny na grupie fb akurat podsunęły te koszule i może to jest to, czego szukasz do porodu. Koszule Coala, na Allegro są, chyba najtaniej od 60 zł. 🙂 Bawełniane.

Babova, dokładnie tak samo. 😅 Tabletka jeszcze w labie i do domu jeść. 😂 Ale gorzej teraz znoszę faktycznie to bycie na czczo, nawet czułam, że młoda mi się rano buntowała, takie mało przyjemne kopniaki dostałam, a ja nadal dostaję zwykle raczej takie niebolesne. 😅 W normalne dni staram się prawie ze dospać trochę czas od tabletki do śniadania. 😆 No i dosc późno jem ostatni posiłek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2023, 15:25

Namisa lubi tę wiadomość

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 18 marca 2023, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa, zrobiłam deala gaciowego. 😆 Wyszukałam na Allegro majtasy z wysokim stanem i kupiłam jakieś XXL czarne, za 60 zł chyba 6 szt. Zobaczymy co przyjdzie, ale jakoś tak przypomniało mi się, że wszystko co ciążowe jest droższe, a panie plus size też w czymś chodzą. 😅
    Zobaczymy co przyjdzie, ale po wymiarach powinny być spoko. 😂 Sporo tych ofert z takimi majtkami miało opinie właśnie od ciezarnych (że na czas ciąży kupione i spoko) - ale ja wchodzę w swoje majtki generalnie nadal bo sa pod brzuchem, więc szukam raczej na połóg. 😆

Niby chce te torbę pakować, a co chwile coś do niej dokupuje. 🤣 I zakup laktatora też przełożony na następny miesiąc na razie. 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2023, 15:30

Babova, Namisa lubią tę wiadomość

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova u nas jak patrzę to zarówno fotelik z bazą jak i wózek wyszly nawet taniej niż gdziekolwiek w internetach - w jednym miejscu znalazłam tylko na jakiejś wyprzedaży ten wózek taniej, ale po uwzględnieniu adapterów gratis wychodzi na zero. A my specjalnie nawet nie cisnęliśmy żeby te rabaty powiększyć, podejrzewam że jakby ktoś bardziej się postarał zagadać ze sprzedawcą to jeszcze trochę z ceny by zeszli, więc naprawdę konkurencyjnie 😁

Dracaena oo dziękuję bardzo za podpowiedź z koszulą, właśnie czegoś takiego szukałam 🤗 Chyba będę zamawiać 😁 Dobrze że trafiłaś na kolejkę ogarniętych ludzi i szybko weszłaś na badanka. Ja ostatnio też zauważyłam że znacznie wcześniej wstaję - 6-7 rano to dla mnie max, ale mam okna od wschodu i nawet mimo dość ciemnych zasłon chyba to słonko tak na mnie działa.

Właśnie była u mnie siostra na kawie z taaaaką ilością ubranek 😍 Aż mi głupio że tyle się nawydawala ale jestem bardzo wdzięczna bo tak jak prosiłam - w rozmiarze 68/74/80 czyli już przyszłościowo 😁 Śliczne rzeczy, takie bardziej eleganckie typu koszule w kratę albo białe, których ja bym raczej nie kupiła bo ja lecę mocno w podstawy i użytkowość na codzien. Więc miła odmiana 🥰

• Babova Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, dziewczyny, ja nie wykluczam kupna stacjonarnie, po prostu póki co jak się orientowalam u znajomych to po negocjacjach internetowo również wychodziło taniej 🫣 Ale oczywiście jak ktoś nam zaproponuje super cenę to bierzemy 😂 Musieliśmy niestety przesunąć wyjazd na kolejny tydzień, bo mężowi wypadł wyjazd do Pragi na szkolenie, wiec pewnie kupimy od razu jak zobaczymy te wózki. :)

Ja sie witam w trzecim trymestrze! Zaczynam poważne przygotowania, jak będę u rodziców to muszę wziąć wszystkie rzeczy stamtąd, sprawdzić co już mam, czego brakuje itp. Przywiozę tez już fotelik, wózek kupimy, dostawkę również. Zostaną tylko apteczne rzeczy, ale to mogę kupić w każdej chwili, bo tez nie wiem co już mam (dostałam od bratowej wkładki laktacyjne, muszle, pampersy, majtki poporodowe, podkłady itp), wiec cześć już mam i muszę sie zorientować, czego po prostu brakuje.

Namisa, A-6 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 3.10. – 399,130

👩 27 l.
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova aaa 3 trymestr, gratki!😍 Kiedy to się stanęło 🥹 Raz dwa wyrobicie ze wszystkim na pewno, to jest tak że wydaje się sporo tego, ale jak się siadzie, przyciśnie, to nie wiadomo kiedy i ma się wręcz za duzo 😅 My mielismy takie intensywne zakupowo te ostatnie dwa tygodnie i w sumie została nam już garstka rzeczy, mianowicie:
    - rzeczy do pokoju Gabrysia - fotel do karmienia, regał, naklejki na ścianę
    - mata dwustronna od Skip hop - polecana przez fizjo z którą mieliśmy zajęcia, niestety wyprzedana praktycznie wszędzie i jak ktoś ma nową to takie ceny że szok. Poluje też na Vinted, jest kilka dostępnych ale zwykle niestety mocno zniszczone, nawet takie z wielkimi dziurami chodzą po 200-300 zł 😳
    - baby gym Little leaf - też polecana, też trochę droga, też rozglądam się za używką 😅
    - miś szumiś
    - po 2 prześcieradła do łóżeczka i do gondoli

No i kończymy te wyprawkowe przyjemności, pora na bardziej zaawansowane etapy - poród, połóg i rodzicielstwo 🫣🤩

Babova, dracaena lubią tę wiadomość

• Babova Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Babova aaa 3 trymestr, gratki!😍 Kiedy to się stanęło 🥹 Raz dwa wyrobicie ze wszystkim na pewno, to jest tak że wydaje się sporo tego, ale jak się siadzie, przyciśnie, to nie wiadomo kiedy i ma się wręcz za duzo 😅 My mielismy takie intensywne zakupowo te ostatnie dwa tygodnie i w sumie została nam już garstka rzeczy, mianowicie:
    - rzeczy do pokoju Gabrysia - fotel do karmienia, regał, naklejki na ścianę
    - mata dwustronna od Skip hop - polecana przez fizjo z którą mieliśmy zajęcia, niestety wyprzedana praktycznie wszędzie i jak ktoś ma nową to takie ceny że szok. Poluje też na Vinted, jest kilka dostępnych ale zwykle niestety mocno zniszczone, nawet takie z wielkimi dziurami chodzą po 200-300 zł 😳
    - baby gym Little leaf - też polecana, też trochę droga, też rozglądam się za używką 😅
    - miś szumiś
    - po 2 prześcieradła do łóżeczka i do gondoli

No i kończymy te wyprawkowe przyjemności, pora na bardziej zaawansowane etapy - poród, połóg i rodzicielstwo 🫣🤩

Ja jak przeglądam te listy wyprawkowe, to tez tak naprawdę wiele nie brakuje (oczywiście pomijając te duże rzeczy jak wózek i dostawka 😂), ubranek to mamy aż za dużo, dokupić muszę tylko jakieś rampersy na ciepłe lato i tyle. No i te porodowo-połogowe rzeczy, których mi brakuje. Nie wiem tez do końca, co robić z pampersami, bo 1 mam na pewno z pampersa i złote z dady, od bratowej, ale chyba kupie już 2 jeszcze te białe z dady (coś tam care), bo są chyba delikatniejsze. Chusteczki na pewno tez wypróbuje te dada Aqua, bo są w dobrej cenie, a tez maja 99% wody.

Namisa lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 3.10. – 399,130

👩 27 l.
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dracaena, ceny aut są masakryczme, ale to przynajmniej pomoże nam sprzedać obecną fokę troszkę drożej niż parę lat temu.
    To przy takiej wilgotności kwiatki nie mają się najlepiej u ciebie co? 😅

Namisa, gratulacje zakupu! To chyba będę ostatnia co się zaopatrzy w te "duże" rzeczy 🙈

Babova, ludu pewnie też sporo było co? Weekendy w galeriach to koszmar 🙈
    Powodzenia! Żeby udało się jak najszybciej uzbierać i znaleźć coś super 🤞

Namisa, hahaha, no drogi ten nasz wózek był, dziękujemy 😊
    Edit: my to samo, okna na wschód i 6-7 już słońce nie popuści 😉

Dracaena, szukanie gaci to dla mnie tragedia... Kupiłam jedne M, ale mnie uwierają (mimo że bez ciąży noszę S/XS, więc wzięłam 3-pak L, mimo że inna firma to miałam nadzieję, że już będą ładnie leżeć... No i oczywiście w nich pływam 🤣 nie nadaję się do tego.

Babova, już ostatnie okrążenie masz! Gratulacje 3 trymestru!

Bierzecie w ogóle jakieś 50? Czy raczej spodziewacie się że nie założycie? Ja na wszelki mam jedną sztukę body z krótkim i zestaw w razie potrzeby do wyjścia ze szpitala (przy okazji zamawiania większych wzięłam na vinted za grosze), ale chyba nie będę więcej kupować.
    Wczoraj jeszcze ogarnęlismy pokój małego, rozłożyliśmy biurko i wystawiliśmy na olx. To samo z Nintendo męża, szukamy pieniędzy wszędzie 🙈 Jak ja się cieszę, że komodę mamy od siostry za darmo 💪

Namisa, oloska lubią tę wiadomość

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, CRP 42, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

27.06.25 - cień ⏸️
    30.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    02.09 - ryzyko trisomii 21 1:118, robimy NIFTY
    age.png
    preg.png
  • Babova Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 wrote:
    Dracaena, ceny aut są masakryczme, ale to przynajmniej pomoże nam sprzedać obecną fokę troszkę drożej niż parę lat temu.
    To przy takiej wilgotności kwiatki nie mają się najlepiej u ciebie co? 😅

Namisa, gratulacje zakupu! To chyba będę ostatnia co się zaopatrzy w te "duże" rzeczy 🙈

Babova, ludu pewnie też sporo było co? Weekendy w galeriach to koszmar 🙈
    Powodzenia! Żeby udało się jak najszybciej uzbierać i znaleźć coś super 🤞

Namisa, hahaha, no drogi ten nasz wózek był, dziękujemy 😊
    Edit: my to samo, okna na wschód i 6-7 już słońce nie popuści 😉

Dracaena, szukanie gaci to dla mnie tragedia... Kupiłam jedne M, ale mnie uwierają (mimo że bez ciąży noszę S/XS, więc wzięłam 3-pak L, mimo że inna firma to miałam nadzieję, że już będą ładnie leżeć... No i oczywiście w nich pływam 🤣 nie nadaję się do tego.

Babova, już ostatnie okrążenie masz! Gratulacje 3 trymestru!

Bierzecie w ogóle jakieś 50? Czy raczej spodziewacie się że nie założycie? Ja na wszelki mam jedną sztukę body z krótkim i zestaw w razie potrzeby do wyjścia ze szpitala (przy okazji zamawiania większych wzięłam na vinted za grosze), ale chyba nie będę więcej kupować.
    Wczoraj jeszcze ogarnęlismy pokój małego, rozłożyliśmy biurko i wystawiliśmy na olx. To samo z Nintendo męża, szukamy pieniędzy wszędzie 🙈 Jak ja się cieszę, że komodę mamy od siostry za darmo 💪

Nie, ja 50 nie mam żadnych i nie biorę. Uznałam, ze najwyżej dzidzia będzie chwile pływać w tych 56, ale to tak nieduża różnica, ze nie ma znaczenia. Podwine rękawki i będzie git 🫣

Namisa, MalaEw lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 3.10. – 399,130

👩 27 l.
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 ano kwiatki mam, ale głównie niewymagające wielkiej wilgotności. Najbardziej zaskakująca jest palma z Ikei, ta malutka... U nas jest 3 albo 4 rok i jest z 4x większa niż jak została kupiona, za każdym razem oglądam w Ikei te palmy i się dziwię. 😂 Skubana puszcza liście za każdym razem jak sobie wyjedziemy + przy nas jak jest po macoszemu traktowana. 😆
    Ale przeraził mnie ten poziom wilgotności trochę - finalnie doszliśmy do wniosku, że na razie nawilżacz (który ja już od dawna chciałam, bo czułam, ze u nas jest zdecydowanie za sucho), a oczyszczacza póki co nie kupujemy. Wiosną/latem powietrze jest ok, nawilżacz ewaporacyjny ze swojej natury też częściowo oczyszcza. Trochę się boję nadmiernie wyczyścić powietrze w mieszkaniu - nie chcemy sobie alergika na własne życzenie stworzyć. 🙂

Ja noszę totalnie podstawowe bawełniane gacie (żadnych koronek, itp. nie lubię i mam tylko kilka szt. takich) i z tego co zauważyłam, to je po prostu trochę rozciągnęłam, ale są spoko. 😅 Także na sam czas ciąży dopiero teraz kupiłam jakieś L w Lidlu. 😅 W ogóle gatki z Lidla najlepsze te proste bawełniane, wszystkie mam stamtąd. 😅

Też nie mam ani jednej szt. ubranka 50 - i tak 56 wypadają jedne mniejsze, inne większe, a nic się nie stanie jak trochę popływa w nich. 😅

Noo ale żeśmy ogarnięte wyprawkowo. 😎

Mi się jakoś przedostatnie pranie robi, ostatnie ciuszkowe, potem tylko kocyki zostały. Zmieniłam koncepcję i o ile już wyprane tekstylia mam wyprasowane, o tyle ciuszki będę rodzajami prasować jak wszystko wyschnie, żeby od razu tematycznie składać.

My jeszcze tę nieszczęsną ramę od wózka musimy dać do kaletnika bo chcę żeby ładnie wyglądała, a ekoskóra się zużyła po bratanicy męża.

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak będziecie prały ciuszki to polecam wrzucać chusteczki wyłapujące kolor.
    Ja niby 95% rzeczy używanych (a więc już pranych), a w obu kolorowych praniach chusteczki wyszły z prania wściekle różowe (a ciuszki na szczęście jaśniejsze bez szkód).

Przy naszych ciuchach prawie nigdy się te chusteczki nie barwią i trochę miałam je już za zbędny wydatek, a tu proszę. Nie wiem co jest z tym różowym barwnikiem, że tak puszcza. 😅 Wydaje mi się, że z niebieskim jest podobnie- w naszych praniach jeśli już się barwiły to właśnie na niebiesko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 15:35

Namisa, A-6, Babova lubią tę wiadomość

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dracaena, a widzisz,przypasował o tej palmie wasze mieszkanko :D
    A nie chcecie właśnie teraz kupić już wiosną/latem tego oczyszczacza? W sensie taniej powinno być, a używać możecie dopiero w zimie.
    No właśnie te majciochy M to lidlowe zwykle bawełniane (też noszę tylko takie, chyba że jakaś okazja i trzeba bezszwowe założyć 😁).
    Mam te chusteczki zakupione i czekają na wielkie pranie ;) Zawsze jak coś nowego (nawet używanego) piorę, to wrzucam, na wszelki wypadek, a nie raz mnie właśnie uratowały, także też jak najbardziej polecam!

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, CRP 42, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

27.06.25 - cień ⏸️
    30.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    02.09 - ryzyko trisomii 21 1:118, robimy NIFTY
    age.png
    preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie - boimy się po prostu zbytniej sterylności mieszkania. Przemyśleliśmy i generalnie alerty na nasze miasto zimą się zdarzają, jeśli chodzi o jakość powietrza, ale to pojedyncze dni, czasem kilka (w których sugeruje się zmniejszenie aktywności na dworze), a nasze mieszkanie jest w pobliżu lasu, choć wiadomo, że ta jakość powietrza jest relatywnie gorsza niż np. w małym miasteczku otoczonym lasem i polami u teściów.

Należę jeszcze do epoki ludzi, którzy nie mają uczuleń/alergii i z tego co czytam, zaleca się oczyszczacz jeśli dziecko jest alergikiem, ale niekoniecznie jeśli jest zdrowe. Oczywiście gdybyśmy mieszkali w bardziej alertowym mieście pod kątem jakości powietrza to też inaczej.

Mamy na oku oczyszczacz, on ok. 1k kosztuje, teraz w promocji faktycznie nieco poniżej, ale w każdym razie nie zdrenuje nam portfela, gdybyśmy się zdecydowali na niego zimą. No i promki to zawsze można trafić moim zdaniem, są całe marki, które dość niefajnie budują na sale'ach całą strategię (uważam, że w takim wypadku ich standardowe ceny są mrzonką - m.in. mam z dzieciowych rzeczy takie zdanie o Colorstories, które regularnie robi promocje na 10-15% i ktoś kto akurat kupił w cenie standardowej, a potem zaczął ich obserwować może czuć niesmak).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 17:50

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem jesteśmy alergikami - obydwoje leczyliśmy się na astmę w dzieciństwie, przez większość życia alergie wychodziły nam nawet w morfologii (eozynofilia), ale dynamicznie się zmieniały - a to kot, pies uczulał, a to pyłki, kurze - przeszliśmy wszystko co wziewne, pokarmowych całe szczęście brak. Odkąd mamy oczyszczacz u mnie alergie wyciszyły się dosłownie do zera, u męża tak o 50%. On był w gorszym stanie wyjściowym niż ja, miewał jeszcze napady duszności i okresowe zaostrzanie astmy, ja od lat jestem w remisji, oprócz tych sezonowych alergii które mi dokuczały na wiosnę nie miałam żadnych objawów. Liczę na to że Gabryś nie odziedziczy po nas tych kijowych genów ale szansę są niewielkie 🫣 Dlatego na pewno z oczyszczacza już dożywotnio nie rezygnujemy - mamy Electoluxa Pure A9. Ale taki nawilżacz też by się przydał, bo sucho mamy, to fakt - tylko już bym pewnie celowala w coś bardziej budżetowego.

A-6 ja rozmiaru 50 też nie kupuje, wychodzę z takiego samego założenia jak Babova - nawet gdyby mi się trafił taki okruszek, to sobie chwilę popływa w za dużych ubraniach co najwyżej 😅

Bożu ale dziś mieliśmy aktywnie :D Wybraliśmy się z mężem na dość trudną leśna trasę, zobaczyć wodospady i pooglądać skałki. Dobrze że mnie pies wyciągał pod te góry :D A tak serio to jestem naprawdę zadowolona ze swojej kondycji, w życiu bym nie założyła że na tym etapie ciąży zrobię tyle kilometrów po takim terenie - wręcz miałam wrażenie że ludzie na trasie dziwnie się patrzyli na mój brzuch 😆 Potem jeszcze pojechaliśmy na starówkę na bajgla, wróciliśmy, padłam i tak leżę 😅

IMG-20230319-135043-332-01.jpg

MalaEw, dracaena, A-6, Babova, edka85, Anett93, Brunetkaa lubią tę wiadomość

• dracaena Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładna trasa. :D

Namisa, sprawdźcie najpierw jaką macie wilgotność. :) Rozważaliśmy nawilżacz z drugiej ręki i trochę ofert jest na Olx z info "okazało się, że mamy dobrą/za wysoką wilgotność w mieszkaniu". 😅 Ja i mąż relatywnie częściej też widzimy na grupach mieszkaniowo-budowlanych, że ludzie mają problem z nadmierną wilgocią w mieszkaniu (lub złą/niewykorzystywaną poprawnie wentylacją) - typu zaparowane okna. xD
    Ale u nas akurat jest problem z suchością - co zabawne, w tym samym budynku ktoś ma na parterze odwrotny problem (ale właśnie wynikający z zakręconych grzejników w ramach "oszczędności" i z zamykania nawiewników).

No właśnie ja w ogóle nie neguję obecności oczyszczacza przy alergiach, sama będę pierwsza żeby go kupić, jakby miał pomóc (ale mam nadzieję, że nie będzie), natomiast nie chcę tworzyć z automatu sterylnego środowiska. Jasne, że jakby nam pomagał to bym go nie usuwała bo dziecko, ale my nie mamy problemów alergicznych. :) Coś jak z jedzeniem przy KP - mam zamiar jeść wszystko i mieć nadzieję, że nie będę musiała nic eliminować. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 19:05

Namisa lubi tę wiadomość

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dracaena waha się tak między 34 a 38% teraz, kiedy jeszcze grzejemy. W lecie nie mam pojęcia - nie zwracałam na to uwagi w zeszłym roku. Wydaje mi się że to dość sucho, ale nie robiłam jeszcze specjalnego researchu.

‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ