Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edka, Dracaena, dzięki, w sumie logiczne, a nie pomyślałam o tym, że to tak szybko się nie normuje 😅
Dracaena, nie dostałam, mam się zgłosić do rodzinnej po paski i skierowanie ewentualnie.. Ogólnie dziwna sytuacja 🤔
A widzisz, czasem się idealnie przypomni. U nas rzadko robią wyrywkowe kontrole, albo łapią za np. brak jedne światła, koleżanka jeździła kiedyś, jak dobrze pamiętam, to miesiąc albo dwa bez, bo jej się pomyliło 😂
Gratulacje! To ten etap ile ci zajął? (tak plus minus, jak nie prasowałas podczas remontu to też możesz wliczyć)♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
A-6 mi długo, bo zaczęłam pranie chyba w skończonym 30tc? I od 31tc powoli etapami prasowałam bodajże. Z co najmniej tygodniowa przerwa bo remont. Trochę mnie hamowało też, że jeszcze dokupowalam rzeczy i trzeba je było wyprac też.
Więc tak 3 tygodnie dochodzenie do ładu, samo pranie pewnie z tydzień (suszymy normalnie, a wiadomo, w międzyczasie nie tylko dziecięce prałam).
Za największą zmorę uważam to, że faktycznie jeszcze gdzieś tam mieliłam kolejne zakupy i potem ciężko było sparować jakoś pranie.
Teraz staram się już nie przeglądać Vinted po prostu i zamknąć ten etap, bo to serio można wiecznie coś dokupować. 🤦♀️ Nadal mam 3 ciuszki, które już wypiorę z naszym praniem - to co ogarnęłam, że mam za mało przy prasowaniu, no ale to już drobiazg.
Kurcze, myślałam że gin do diabetologa daje skierowanie. Tzn. u nas tak jest jak dobrze kojarzę. Ale rodzinny powinien bez problemu wypisać - z nimi łatwiej zawsze o skierowania do specjalistów niż na badania. Bo mysle, ze warto z diabetologiem się spotkać w temacie diety.
U nas na trasie do teściów czasem stoją. 😅 Nigdy nas nie zatrzymali, ale jeździć bez przeglądu słabo.A-6 lubi tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Dracaena haha no tak, im dalej w ciążę tym zakres kilogramów się kurczy, a tu jeszcze święta i majówka po drodze 😝 Dlatego teraz w planach mam bardziej regularnie ćwiczyc (w domyśle codziennie po trochu), bo ostatnio różnie z tym było. A że czuje się ciągle spoko i po każdej aktywności endorfinki dobrze mi robią, to liczę na to że takie 20 minut ćwiczeń na macie dziennie + minimum pół godziny spaceru i jakieś względne ograniczenie słodyczy da oczekiwane efekty w samopoczuciu 😁 Zobaczymy jak długo uda mi się to utrzymać.
A co do badań - mój mąż ostatnio badał mocz, wyszły mu erytrocyty, białko i coś tam jeszcze. Nie miał infekcji, nie chorował, ot takie profilaktyczne badanko. Tydzień później powtórzył i już wszystko w normie. Oby u ciebie bylo podobnie po powtórce 🤞 A z tym żelazem z krwi różnie bywa, zwykle jest niemiarodajne. Moja siostra ma sporą anemię z niedoboru żelaza, a żelazo z krwi w górnej granicy normy, za to ferrytyna, hemoglobina, hematokryt - leżą i kwiczą. Choć u ciężarnych z racji tego "rozwodnienia" krwi też inaczej patrzy się na wyniki, bardziej wybiórczo - dopóki pacjentka czuje się dobrze to wiele lekarzy nawet nie podaje żelaza, bo wiadomo jakie skutki uboczne to niesie 🫣 oby sprawdziła się ta zasada że około 30 tygodnia można się spodziewać względnie najgorszych wyników krwi, a potem już z górki 😁
Edka pięknie wyglądacie ❤️ Oj tak, z tą chwilowa zazdrością starszych dzieci to dobrze pamiętam co przechodziły moje siostry - obydwie mają starszych synów, gdy urodziły się ich córki to synkowie przez jakiś czas sprawiali wręcz wrażenie zdystansowanych nie tylko do siostry, ale też do samej mamy. Jednak emocje to emocje, a dziecko nie do końca jest jeszcze w stanie je regulować. Trzymam kciuki żeby teraz adaptacja nowego członka rodziny była lekka 🤞
A-6 tak, zmieniłam szczotkę z elektrycznej na taką mięciutką bambusową, ale głównie jest problem przy nitkowaniu - wystarczy lekko dotknąć dziąsło i się leje 🥲
Jak tam przygotowania do świąt, ogarnięte wszystko czy jeszcze cisza przed burzą? 😁 Ja trochę wczoraj posprzątałam, dziś będę piec babkę z przepisu który linkowała Babova. Jutro robię sałatkę jarzynową i mam nadzieję że upiekę sernik, z tym że nie mam jeszcze sera 😂 Więc rano mąż uderzy na łowy zanim zamkną sklepy, o ile coś się jeszcze ostało na półkach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 09:35
Babova lubi tę wiadomość
-
dracaena wrote:A-6 mi długo, bo zaczęłam pranie chyba w skończonym 30tc? I od 31tc powoli etapami prasowałam bodajże. Z co najmniej tygodniowa przerwa bo remont. Trochę mnie hamowało też, że jeszcze dokupowalam rzeczy i trzeba je było wyprac też.
Więc tak 3 tygodnie dochodzenie do ładu, samo pranie pewnie z tydzień (suszymy normalnie, a wiadomo, w międzyczasie nie tylko dziecięce prałam).
Za największą zmorę uważam to, że faktycznie jeszcze gdzieś tam mieliłam kolejne zakupy i potem ciężko było sparować jakoś pranie.
Teraz staram się już nie przeglądać Vinted po prostu i zamknąć ten etap, bo to serio można wiecznie coś dokupować. 🤦♀️ Nadal mam 3 ciuszki, które już wypiorę z naszym praniem - to co ogarnęłam, że mam za mało przy prasowaniu, no ale to już drobiazg.
Kurcze, myślałam że gin do diabetologa daje skierowanie. Tzn. u nas tak jest jak dobrze kojarzę. Ale rodzinny powinien bez problemu wypisać - z nimi łatwiej zawsze o skierowania do specjalistów niż na badania. Bo mysle, ze warto z diabetologiem się spotkać w temacie diety.
U nas na trasie do teściów czasem stoją. 😅 Nigdy nas nie zatrzymali, ale jeździć bez przeglądu słabo.
Znaczy pewnie by dał, ale go po prostu nie było i przekładali wizyty.
U nas głównie za prędkość łapią, a że miejscówki znane to w większości się wie kiedy zwolnić 😁
Namisa, a no to tak, przy nitkowaniu to idzie się wykrwawić haha 😂
Posprzątane, dzisiaj i jutro psa wybiegać nam zostało, upiec ciasto marchewkowe i sernik, dzisiaj na drogę krzyżową, a potem to już tylko w niedzielę do teściów i na poniedziałek przygotować się na gości 😅Namisa lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
08.12 - wizyta
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
-
No mega dziwny lekarz, trochę gbur..ale tylko do niego mogłam się szybko umówić.. haha a na usg tarczycy musiałam w innym gabinecie się umówić, bo on przyjmuje tylko z wynikami. Aha ten NFZ. Wszędzie podwójnie się przychodzi, a kolejki się robią. Bez sensu system.
Uff pocieszyłyście mnie z tą hemoglobina. Boję się jak ognia zazywania tego żelaza
, więc będę się bronić rękami i nogami xd .
Namisa, niezły wynik w spaniu w takim razie, ja w sumie przez całą ciążę praktycznie miewam częste pobudki, a całe przespane noce mogę zliczyć na palcach jednej ręki:D . Co do ostatnich dni to generalnie porządna pełnia księżyca jest, jakąś dominująca, wiosenna i dlatego każdy chodzi taki zmęczony. Plus oczywiście pogoda, która wpływa na nasze złe samopoczucie.
Haha moja też często wybiera nieodpowiedni moment na aktywności. Akurat w środku nocy, ale na szczęście nie zawsze;)
Dracena, myślisz że to że na czczo ma wpływ? Ja zawsze na badania krwi chodzę na czczo i byłam w zeszły poniedziałek i teraz w środę i wyniki ciut lepsze (choć sód nadal niski) ale fakt, inne laboratorium. Dzidzia zabbiera Ci wszystko co najlepsze z krwi, małe wampirki nam rosną 😜🤭🤭🤭
Dziękuję za link !!!
Oj trzeba się upominać o to zwolnienie...Ja czasem zapominam na wizycie, na szczęście nauczyłam się zapisywać wszystkie pytania do lekarza i pierwszy punkt to zawsze zwolnienie !:p
A-6 no właśnie ten wzrok..I czekam teraz przed ważna decyzja..czy kupić okulary które wymarzyłam sobie czy przemęczyć się i chodzić w tych co nie lubię (więc zakładam je rzadko...)
A jaką miałaś hemoglobine ? Na jakie skróty w tej morfologii jeszcze warto patrzeć, które się tyczą anemii??
Tobie szybko przyszła zapłata niż zazwyczaj a mi właśnie coś nie przyszła, a zawsze miałam bardzo szybko 😂a to takie mile uczucie jak przelew przychodzi xd
A co do moczu.. podmywasz się przed pobraniem próbki? To na prawdę pomaga . Pierwszy sik do kibelka i potem już do kubeczka 😆 chodzi Ci potwierdzenie grupy krwi ? Mi kazali dać tą kartkę z niepotwrdzonym i wtedy wbiajja że potwierdzona.
Rzeczywiście farcie z autem, bo spore mandaty chyba za to są 🫣
A co do prania mam ten sam problem. Tzn już mi się wydaje że wszystko mama i jasne pranie ogarnęłam a wczoraj dokupiłam jasny kocyk..O zgrozo..I z czym to teraz wyprac haha 😃
Gravity -piękna pamiątka 🤩
A-6 współczuję Ci z tym mierzeniem, ale skoro to ma pomóc to trzeba się przemęczyć ja to czasem myślę że lepiej jakbym miała tą cukrzycę bo Przynajmniej bym lepiej jadła (Przynajmniej tak mi się wydaje)
Ps. Wybaczcie jak coś nieskładnie, coś pomieszlaam ale jestem taka zakręcona jak rolka papieru toaletowego..dwa razy kartę ciąży zostawiłam wczoraj u lekarzy...
21.08.2021💒
Starania od Styczeń 2021
10.08.22💔
16.10.22 ⏸
18.10.22 - Beta 87,73; Prog.28,32
20.10.22 Beta 264,12 przyrost203,4%
25.10.22 - Progesteron 20,3 😶
26.10.22 widoczny pęcherzyk w dobrym miejscu. Duphaston 2X1
9.11.22 mamy ❤ 140 uderzeń. 0.72 cm szczęścia 🥰
29.11. 22 szpital - krwawienie. Dzidzia cała o tydzień starsza (11tydzien), serducho 160 ❤
07.12.22- 4centrymetrowy maluch na pokładzie. Kolejny krwiak z tendencją do ponownego opróżnienia 😖
14.12.22 Prenatalne- 6,12cm małej Damy😻niskie ryzyka 💓
28.12.22. -100gramowe bobo 😍 plamienia
5.01.23- 137gram córci🥰
2.02.23 - 300g 😍
10.02.23 - 370 g. Stuprocentowej dziewczynki 👨👩👧
09.03.23 - 720 g 🥰
30.p3.23 -1190g
Pueria Duo ,Magnezin 3x1 -
A6, tu masz link z mojego szpitala, dotyczy diety i informacji co jeść, a czego nie łączyć ze sobą itp. Na samym dole pobierz plik. Są tam przykładowe posiłki na cały dzień.
https://www.szpitalkarowa.pl/dla-pacjenta/dieta-dla-ciezarnych-z-cukrzycaA-6 lubi tę wiadomość
-
Ja żelazo dostałam, jak właśnie hemoglobina, hematokryt i czerwone krwinki mi spadły, a poziom żelaza we krwi nadal mam w normie, wiec nie zawsze to tak działa 😬 Ale nie jest tak zle, ja akurat mam w tabletkach i przy piciu dużej ilości wody nawet z zaparciami nie mam już problemu, a wcześniej męczyłam się z nimi i bez żelaza. Nie ma się czego bać.
Ja dzisiaj tez pieke babkę i sprzątamy, mąż ma za zadanie umycie okien, a ja ogarniam łazienki. A poza tym wieczorem malujemy jajka 😄 Dzięki temu, ze nie jedziemy do rodziców na święta i spędzamy Wielkanoc sami, to mam taki chillowy czas teraz, cudowne ❤️ Jedynie na poniedziałek wielkanocny się przygotowuje, bo rodzice i teściowie maja do nas przyjechać.
No i proszę o małe kciuki za dziś, bo mam trzecie prenatalne 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 11:46
Namisa, MalaEw, oloska, czarneniebo, Brunetkaa lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
A ja nic nie robie na święta 😎
Szczególnie ich nie obchodzę więc jedziemy tylko w odwiedziny do rodziców, mama oczywiście zrobi śniadanie wielkanocne, więc będzie pyszna wyżerka 😎
Babova kciuki za prenatalne 🤞
Mówicie, że w 30 tc wyniki wychodzą z reguły gorsze? Wybieram się pod koniec przyszłego tygodnia, jestem bardzo ciekawa.
Edit: mąż skończył malować sypialnie 🥳 dziś i jutro więc czeka nas wielkie sprzatanko. Czy to też liczy się jako przygotowanie do świąt? 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 12:25
Namisa, Brunetkaa lubią tę wiadomość
-
MalaEw gratulacje z powodu wymalowanej sypialni! 😁 Pewnie że się liczy jako przygotowania, odświetnie będziecie spać w odswiezonym pokoju 😆 Noo, ponoć tak jest, że w okolicach 30 tygodnia w organizmie krąży objętościowo najwiecej krwi, nawet o 2 litry więcej niż poza ciążą, i z powodu takiej ilości osocza wyniki mogą być gorsze.
A mnie dzisiaj apka ciążowa uświadomiła że do końca mojej ciąży zostało 9 tygodni i 5 dni 🫣🫣🫣 Jak to się stanęło! 🤯 Niby człowiek wie ile trwa ciąża ale jak ta apka tak to pokaże "od tyłu" to jest zonk hahah 😂MalaEw, Brunetkaa lubią tę wiadomość
-
Już po badaniu. Nasz chłopczyk ma 1634 gramy, jest standardowo 3 dni do przodu, co nie zmienia terminu porodu. Wszystko w porządku, przepływy ładne, serducho bije, widzieliśmy jak pięknie zamykają się mu i otwierają zastawki w serduszku, niesamowita sprawa 🥹 Nerki, pęcherz, wszystko super, przepływy tętnicze również. No i kręcił się i wiercił, w dodatku tak się złożył, ze trzymał nogi przy głowie, a stopy to w ogóle miał za głowa 😂 Ale pokazał pysie, które są coraz bardziej bobaskowe. I koniec prenatalnych! 🫣
Namisa, oloska, MalaEw, Brunetkaa, A-6, edka85, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Babova cudownie że wszystko dobrze ❤️ To prawda, ta buzia jest już taka okrąglutka na tym etapie, wspaniale się na to patrzy 😍 Za chwilę będziemy oglądać te twarzyczki już w realu, kosmooos 🤯
Babova lubi tę wiadomość
-
Babova ależ masz prezent świąteczny 😁 Wasz osobisty zajączek 🤗
Mała EW, doczekałaś się i Ty ! Super, pewnie ze się liczy
Namisa..wiesz co ze dopiero nie napisałaś o tych 9 tygodniach..to nie miałam świadomości tej... jutro u mnie wskakuje 29+0. Co tydzień. W sobotę rano leżąc na łóżku czytam o tygodniu ciąży, w którym aktualnie jestem i ciężko mi nadal uwierzyć że jestem już w tak wysokiej ciąży u za 10 tygodni nasze marzenie będzie z nami 😍
Co do przygotowań świątecznych, ja na pełnych obrotach od rana. Robię ciasto cytrynową fantazja, składa się on z kilku warstw..więc uczę się przy nim cierpliwosci( głową już nie ta i kilka razy muszę przepis czytać czy nic nie pominęłam bo ostatnio zrobiłam ciasto beż dodania jajek...😂) . Poza tym poerwszy mój w życiu makowiec już się piecze..ale czuje ze coś nie wyjdzie .. A jutro wieczorem zrobimy sałatkę z tortellini. No i poranne sprzątanie. Śniadanie wielkanocne u teściów.. A resztę jedzonka zgarniemy pewnie trochę od moich rodziców trochę od teściów.. także enic nie szykuje poza tym, no może jajka faszerowane.
W przerwie między jednym ciastem a drugim byłam u kolejnego kardiologa (w końcu ktoś porządnie zrobił echo serca. ..) i wszystko dobrze. Więc kamień z serca A od połowy dnia już brzuch miałam twardy od tego krzątania się. Nospa nic nie dala...także wieczór na łóżku z netflixem się zapowiada . A znalazła nowy serial komediowy więc jest co oglądać 😃MalaEw, Babova lubią tę wiadomość
21.08.2021💒
Starania od Styczeń 2021
10.08.22💔
16.10.22 ⏸
29.11. 22 szpital - krwawienie. Dzidzia cała o tydzień starsza (11tydzien), serducho 160 ❤
07.12.22- 4centrymetrowy maluch na pokładzie. Kolejny krwiak z tendencją do ponownego opróżnienia 😖
5.01.23- 137gram córci🥰
2.02.23 - 300g 😍
09.03.23 - 720 g 🥰
30.p3.23 -1190g
Brunetka, zakręcona głowa w ciąży to nic złego haha
Edka, bardzo, bardzo ci dziękuję za link ❤️ właśnie czegoś takiego szukałam!
Mała Ew, chyba się liczy 😂 możesz nam się pochwalić kolorami
Babova, niedługo już będzie po tej stronie brzucha, więc musi się trochę pogimnastykować! 😁
Byłam u rodzinnego jednak, i dóbre wieści, ponoć jest to nietolerancja glukozy czyli jako stan przedcukrzycowy, dieta, mierzenie i powinno być ok 💪 ale zaleciła mierzyć na czczo i 2h po posiłku. Jedyny minus, że w takim wypadku nie mam refundacji na paski, ale przeżyje 😁MalaEw, Brunetkaa, Babova lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
08.12 - wizyta
19.01 - 203 gramy cudu 💫
-
Leci ten czas fest! Dni mi uciekają przez palce...
Babova, chłopczyk rośnie jak na drożdżach ❤️
A-6, no i głos rozsądku! Trochę wyrzeczeń, ale wszystko z umiarem i pod kontrolą 👍
Kolory? He he u mnie króluje szarość i biel na ścianach w całym domu, łącznie z pokojem Franka
Brunetka, co za serial zaczęłaś oglądać?
Zastanawiałyście się już nad bujaczkiem? Zalecają od 3 mż, więc pomału się rozglądam. Mam na oku:
1) baby bjorn
2) momi lami lub dodo
3) 4moms
Jestem na etapie czytania opinii.
No i aktualizacja brzuszkowa!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 22:34
Brunetkaa, Namisa, oloska, Babova, A-6, Gravity, edka85, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Serial to Wellmania. Niestety narazie tylko8 odcinków:((( . Ale zabawny
U nas brzuszek chyba beż zmian, za to zaczęły mi się problemy ze wzdeciami..czy też Was bolą brzuszki od tego ?
U nas ściana w salonie finalnie tak wygląda, ale zamiast szafki rtv przyjedzie duza komoda. Gdzieś trzeba pomieścić te ubrania xd.
MalaEw, Namisa, Babova, A-6, Gravity, edka85 lubią tę wiadomość
21.08.2021💒
Starania od Styczeń 2021
10.08.22💔
16.10.22 ⏸
5.01.23- 137gram córci🥰
2.02.23 - 300g 😍
09.03.23 - 720 g 🥰
30.p3.23 -1190g
Wesołych świąt moje drogie, przede wszystkim zdrowych i spokojnych spędzonych w gronie najbliższych 🐣🐇
Poza tym Życzę dobrego jedzonka i żeby nie było zaparć ani wzdeć 😂😂😂Namisa, A-6, Gravity lubią tę wiadomość
21.08.2021💒
Starania od Styczeń 2021
10.08.22💔
16.10.22 ⏸
5.01.23- 137gram córci🥰
2.02.23 - 300g 😍
09.03.23 - 720 g 🥰
30.p3.23 -1190g
Piekny kolor ściany
Co do komody, no cóż, ważne, aby wszystko się pomieściło i było wygodnie
No i super wyglądasz.
Ostatnio nie miewam wzdec, ale ja jem dużo warzyw, owoców, produktów pełnoziarnistych no i oczywiście dieta bez mięsa. Może spróbuj coś zmienić, urozmaicić?
Mnie za to męczy zgaga praktycznie po każdym posiłku
Miłego dnia!Brunetkaa lubi tę wiadomość
-
MalaEw wrote:Piekny kolor ściany
Co do komody, no cóż, ważne, aby wszystko się pomieściło i było wygodnie
No i super wyglądasz.
Ostatnio nie miewam wzdec, ale ja jem dużo warzyw, owoców, produktów pełnoziarnistych no i oczywiście dieta bez mięsa. Może spróbuj coś zmienić, urozmaicić?
Mnie za to męczy zgaga praktycznie po każdym posiłku
Miłego dnia!
O matko współczuję Ci zgagi, mnie jakoś omija21.08.2021💒
Starania od Styczeń 2021
10.08.22💔
16.10.22 ⏸
5.01.23- 137gram córci🥰
2.02.23 - 300g 😍
09.03.23 - 720 g 🥰
30.p3.23 -1190g
MalaEw, Brunetka przepięknie wyglądacie! 😁 To i ja wstawię aktualizacje, choć odnoszę wrażenie czasem że mój brzuch totalnie się zatrzymał i od 5 tygodni wygląda tak samo 😆
MalaEw jak na razie jeszcze nie szukam niczego konkretnego z bujaczkow, choć ogólnie bardzo podoba mi się BabyBjorn. Z tym że fizjo dziecięca z którą mieliśmy zajęcia w szkole rodzenia raczej negatywnie się wypowiadała o takich sprzętach no i mam trochę obawy. Najpierw poobserwuje Gabrysia i zobaczę czy mu (i nam) będzie to potrzebne i wtedy zdecyduje.
Brunetka piękny kolor, świetnie się komponuje z tym drewnem! ❤️ Co do wzdęciowo-zaparciowych problemów to miewam czasem, szczególnie jeśli jem jakoś inaczej niż zazwyczaj - np jestem poza domem, jemy cos z restauracji itp. Podejrzewam że święta też mogą być takim jelitowym triggerem 🫣 Ale kiedy jem po swojemu i do posiłku zjadam owoce świeże i suszone, to problem stopniowo mija. Za to całe szczęście zgaga mnie nie meczy w ogóle - chyba że rzeczywiście zjem coś takiego turbo tłusto -slodkiego i w sporej ilości, wtedy sie zdarzy, ale jedno rennie i mija.MalaEw, A-6, Brunetkaa, Gravity, edka85, Anett93 lubią tę wiadomość