Ile cykli po tabletkach się staracie?
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, ja bralam około 2 lat Cyprest i Cilest, odstawiłam w maju 2012 i do teraz nic
-
nick nieaktualny
-
A ja nigdy nie brałam żadnych tabletek, no i też nie szczególnie się zabezpieczaliśmy. Myślałam, że wpadki nie zaliczyliśmy bo dobrze znałam swój organizm. Ale myślałam też, że szybko zajdę jak będę chciała.
Staramy się 8 albo 9 cykl, i jednak nic z tego. -
nick nieaktualny
-
Ja od połowy września nie biorę. Jakieś 15 lat temu zaczęłam od harmonetu. Skonczyłam na Vibin Mini. W miedzyczasie miałam 2 razy krótkie przerwy.
Strażaczka90 lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Brałam tabletki przez 7 lat. Różne, Cilest, Yasminelle, Yasmin. Zaszłam w trzecim cyklu po odstawieniu, ale przez niedobory hormonalne spowodowane długim przyjmowaniem tabletek, poroniłam samoistnie w 6/7 tygodniu.
Potem odczekałam 2 cykle, zrobiłam badania, które wyszły bardzo dobrze i w 3 cyklu po poronieniu zaszłam w obecną ciążę.
Wszystkim dziewczynom, które przez dłuższy czas przyjmowały tabletki polecam sprawdzić wartości progesteronu przed staraniami. Mi nie pomógł nawet duphaston, żeby utrzymać tamtą ciążę.biedronka1982 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycedr697 wrote:Jednak wśród kobiet pokutuje przekonanie że po anty nie można zajść dlatego w moim otoczeniu mało kto wie że brałam bo by mi żyć nie dali że sama sobie jestem winna.
cedr697 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak z ciekawostek: tabletki antykoncepcyjne blokuja owulacje, za czym idzie "wstrzymanie" rezerwy jajnikowej na "potem". Kazda kobieta rodzi sie bowiem ze scisle okreslona liczba pecherzykow. Gdy kobieta dojrzeje (zalozmy w wieku 13 lat), w kazdym cyklu uwalnia sie jeden z pecherzykow (cykle bezowulacyjne pomijam w tych rozwazaniach). Zatem jesli kobieta zablokuje owulacje, czyli uwalnianie pecherzykow, tabletkami antykoncepcyjnymi, w momencie ich odstawienia ma ta sama ilosc pecherzykow, co przed rozpoczeciem antykoncepcji.
-
nick nieaktualny