Ile czasu staracie/staraliście się o dziecko?
-
WIADOMOŚĆ
-
My ponad rok, póki co wszystkie badania w normie u mnie i mojego męża (nawet często słyszymy, że bardzo dobre), poza zdiagnozowaną u mnie endometriozą i adenomiozą, ale nie ma co tracić nadziei 💪
-
4 cs. Teraz jestem 4 miesiące po porodzie i czekam na miesiączkę, aby rozpocząć starania o drugiego bobasa chociaż przy kp może sobie trochę poczekam...Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
👩🏻 31
✅️ wszystko ok
🧔🏻 33
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
wave533 wrote:Pierwsza ciąża pierwszy cykl
Druga ciąża pierwszy cykl
O pierwsze 4cs nie każdy mies 'obsluzony'
O drugie aktualnie 3cs (w 1cs biochem, 2cs 'nieobsluzony')Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada, 10:37
-
Teoretyczne krótko bo 4 miesiące i jak na razie cisza. Mam niedoczynność tarczycy wrodzoną (niewykształcony gruczoł), dość stresujący tryb pracy i przez to nie jestem nastawiona zbyt pozytywnie… Ale zobaczymy, może i na mnie przyjdzie pora 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia, 18:32
-
Misia2158 wrote:Cześć, z ciekawości pytanie ile czasu zajęły wam starania o dziecko, lub ile czasu się już staracie? 😊😊😊
1 dziecko pół roku, 2 ciąża niestety poroniona udała się w 4 cyklu starań, i 3 obecna ciąża w 1 cyklu starań.karasol, KasiaKP lubią tę wiadomość
-
8 cykl starań się zaczął. Po drodze 2 straty.👱🏻♀️ 34 🧑 35
01.2017 Antosia ❤️ 39+4
06.2018 Zosia ❤️ 34+2
Starania o 3 szczęście
04.2024 wyjęcie spirali
07.2024 cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
11.2024 cb 5tc 😢
17.12.2024 II ❤️
21.12.2024 beta 912 ❤️
23.12.2024 beta 1927 ❤️ -
Ja dwa razy za pierwszym razem. Ale dwie ciąże stracone pierwsza przez wadę Kosowa w 18 tygodniu była to dziewczynka Tosia . Druga ciąża pozamaciczna szyjkowa . Także dwa razy według lekarzy pech.
Czyli w moim przypadku nie ma się co cieszyć że za pierwszym razem wychodzi bo niestety muszę tracić przez los. Może to znak że dziecko to nie dla nas.
Będziemy podchodzić tera 3 raz. -
My 4 lata, ale z przerwą covidową i polipem ok 10 miesięcy. Udało się naturalnie w pierwszym cyklu po wyłyżeczkowaniu jamy macicy.Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
8 miesięcy, przy czym ostatni cykl był wspomagany luteina+clo i monit owulacji, nie wierzyłam, że uda się za pierwszym razem. W międzyczasie oboje przeszliśmy leczenie w kierunku Ureaplasmy, ja dodatkowo innych bakterii. Leczyłam IO i redukowałam wagę, uważam że to był duży przyczynek do tego, że udało się względnie szybko i bardzo polecam przy przygotowaniach do ciąży zrobić sobie wymazy na właśnie Urea i inne paskudztwa
KasiaKP lubi tę wiadomość
-
3 pierwsze ciąże nieplanowane! Obecna czwarta ciąża w wieku 42 lat- rok temu były plany o ostatniego bobasa ale powiedziano mi ze z moim AMH 0.11 i wiekiem szanse nikłe nawet przy in vitro. Po kilku miesiącach starań i biochemie odpuściłam te starania i śledzenie dni płodnych ciesząc się czym mam. W wakacje- niespodziewana i totalnie nieplanowana zdrowa ciąża po w sumie jakichś 10 cyklach bez zabezpieczenie.
-
Syla30 wrote:Ja dwa razy za pierwszym razem. Ale dwie ciąże stracone pierwsza przez wadę Kosowa w 18 tygodniu była to dziewczynka Tosia . Druga ciąża pozamaciczna szyjkowa . Także dwa razy według lekarzy pech.
Czyli w moim przypadku nie ma się co cieszyć że za pierwszym razem wychodzi bo niestety muszę tracić przez los. Może to znak że dziecko to nie dla nas.
Będziemy podchodzić tera 3 raz. -
U nas za pierwszym razem, natomiast nie nastawialiśmy się „na już”. Byłam w szoku bo spodziewałam się co najmniej kilku miesięcy starań. Tym bardziej, że cykl wcześniej miałam torbiel krwotoczna, a pani doktor stwierdziła że moje jajniki wyglądają na pokicystyczne.
KasiaKP, snieżka lubią tę wiadomość
-
1cs - taki z obserwowaniem dni płodnych, brakiem innych metod antykoncepcji itd. Udało się mimo że wcześniejsze cykle (bez starań) miałam torbiele i nawet przykaz tabletek antykoncepcyjnych od jednej pani doktor by torbiel się wchlonela. W cyklu ze staraniami piłam zioła Ojca Sroki. Biorac pod uwage prognozy jakie zakladano, mieliśmy szczęście, że trafiliśmy w cykl z owulacją. Obecnie dziecko ma 21 msc. Po roku od porodu wróciła mi miesiączka. Na początku wydawało mi się, że płodność jest wysoka. Po malu myslimy o kolejnych staraniach. Obecnie nadal kp, dodatkowo mam dużo stresu - cykle różne (podejrzewam, że znowu nie zawsze pękają pecherzyki).
snieżka lubi tę wiadomość
-
Widzę, że dużo z Was stara się dłuższy czas. Trzymam kciuki, żeby Wasze obecne cs były szczęśliwie zakończone🤗
Jednocześnie dobrze czytać, że komuś udaje się za 1 cs. Ja zaczynam właśnie ten 1 cykl i staram się nie nastawiać, że uda się od razu. Ale nie ukrywam, że to byłby najcudowniejszy prezent urodzinowy (@ wypada mi w okolicach urodzin 😅)👩🏻 28 👦🏻 32
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬05.24:ANA1 (dodatni) ❌️, ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9☑️,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO ❌️(w trakcie antybiotykoterapii) - czekam na zielone światło na starania 😢
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Xifaxan -
snieżka wrote:Widzę, że dużo z Was stara się dłuższy czas. Trzymam kciuki, żeby Wasze obecne cs były szczęśliwie zakończone🤗
Jednocześnie dobrze czytać, że komuś udaje się za 1 cs. Ja zaczynam właśnie ten 1 cykl i staram się nie nastawiać, że uda się od razu. Ale nie ukrywam, że to byłby najcudowniejszy prezent urodzinowy (@ wypada mi w okolicach urodzin 😅)
My 4cs okres powinnam dostac 09.12
Okresu brak boli piersi i podbrzusza
W dniu miesiączki test negatywny... ale robiony pod wieczór i wypite dużo wooody w ciągu dnia
Czekam do soboty jak nie dostanę to powtarzam a jeśli znów negatywny to idę do ginekologa
-
Staraczka233 wrote:My 4cs okres powinnam dostac 09.12
Okresu brak boli piersi i podbrzusza
W dniu miesiączki test negatywny... ale robiony pod wieczór i wypite dużo wooody w ciągu dnia
Czekam do soboty jak nie dostanę to powtarzam a jeśli znów negatywny to idę do ginekologa
Czyli jest jeszcze nadzieja👩🏻 28 👦🏻 32
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬05.24:ANA1 (dodatni) ❌️, ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9☑️,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO ❌️(w trakcie antybiotykoterapii) - czekam na zielone światło na starania 😢
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Xifaxan