X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ile czasu staracie/staraliście się o dziecko?
Odpowiedz

Ile czasu staracie/staraliście się o dziecko?

Oceń ten wątek:
  • aniawrzymie Znajoma

Wysłany: 11 grudnia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy starania w marcu tego roku(2024), pierwsza ciąża w 1cs, ale stracona w 8 tygodniu, teraz druga też od razu, ale mimo pozytywnego testu wczoraj, blada kreska(termin @ na dzisiaj),mam złe przeczucia. Miałam objawy przez ostatnie dni ale zniknęły i od dwóch dni ból lewego jajnika i w dole brzucha, więc już sama nie wiem co będzie, jestem kłębkiem nerwów. Pójdę zrobić betę to się pewnie dowiem. Trzymajcie kciuki.

• Plapart Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze starania - 4 cykl (niestety zakończone poronieniem w 11tc) teraz mamy a sobą 7 cykli i ciąży dalej brak :(

👩 28 | 🧔32

👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniawrzymie wrote:
    My zaczęliśmy starania w marcu tego roku(2024), pierwsza ciąża w 1cs, ale stracona w 8 tygodniu, teraz druga też od razu, ale mimo pozytywnego testu wczoraj, blada kreska(termin @ na dzisiaj),mam złe przeczucia. Miałam objawy przez ostatnie dni ale zniknęły i od dwóch dni ból lewego jajnika i w dole brzucha, więc już sama nie wiem co będzie, jestem kłębkiem nerwów. Pójdę zrobić betę to się pewnie dowiem. Trzymajcie kciuki.

Test z rana robiony ? Mi w dniu @ wyszedl negatywny ale robiony wieczorem a okresu od 3 dni nie ma

• aniawrzymie Znajoma

Wysłany: 11 grudnia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:
    Test z rana robiony ? Mi w dniu @ wyszedl negatywny ale robiony wieczorem a okresu od 3 dni nie ma

Tak, testy wczoraj i dzisiaj rano robione oba. Nie jest to może jakaś super mocna kreska ale jest, natomiast nasila mi się ból w dole brzucha i promieniuje, znajoma położna zasugerowała że może cysta lub ciąża pozamaciczna…

Trzymam kciuki za twój test, zrób z rana może będzie!

• Antonina33 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem tu nowa i mam pewnie problem
    Staramy się o 2 dziecko z pierwszym 1 cykl i jest Antek.
    Ale teraz to jest jakaś jazda zaczęliśmy we wrześniu
    I tak ma jakieś dziwne upławy plamienia. Cykle mam długie zmieniły mi się po porodzie (CC)
    W 27 listopada przypadała mi owulacja ale poszłam na łazienki i na papierze czerwona że śluzem krew taka nie mocna tylko kolor jasny
    1 grudnia śluz z różem taki kolor pudrowy róż i duzow przezroczystego śluzu
    3 grudnia sam śluz ale taki bardziej brudny
    8 grudnia taki śluz jak rozwodniony wiśniowy kisiel

W życiu takiego czegoś nie miałam nawet z 1 dzieckiem
    Bulgotanie w brzuchu , przez tydzień ból głowy tępy ,

Miała ktoraś tak ?

Normalnie karuzela

• milay_a Debiutantka

Wysłany: 11 grudnia, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina33 wrote:
    Cześć jestem tu nowa i mam pewnie problem
    Staramy się o 2 dziecko z pierwszym 1 cykl i jest Antek.
    Ale teraz to jest jakaś jazda zaczęliśmy we wrześniu
    I tak ma jakieś dziwne upławy plamienia. Cykle mam długie zmieniły mi się po porodzie (CC)
    W 27 listopada przypadała mi owulacja ale poszłam na łazienki i na papierze czerwona że śluzem krew taka nie mocna tylko kolor jasny
    1 grudnia śluz z różem taki kolor pudrowy róż i duzow przezroczystego śluzu
    3 grudnia sam śluz ale taki bardziej brudny
    8 grudnia taki śluz jak rozwodniony wiśniowy kisiel

W życiu takiego czegoś nie miałam nawet z 1 dzieckiem
    Bulgotanie w brzuchu , przez tydzień ból głowy tępy ,

Miała ktoraś tak ?

Normalnie karuzela

Chyba nie trafiłaś w wątek. Po tym co tu piszesz nikt ci żadnej sensownej odpowiedzi nie udzieli - oprócz lekarza

• Antonina33 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milay_a wrote:
    Chyba nie trafiłaś w wątek. Po tym co tu piszesz nikt ci żadnej sensownej odpowiedzi nie udzieli - oprócz lekarza

Mój lekarz dopiero za miesiąc ma wrócić już dzwoniłam jestem z wioski i ten najbliżej a kolejny godzinę od miejsca zamieszkania

• Antonina33 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina33 wrote:
    Mój lekarz dopiero za miesiąc ma wrócić już dzwoniłam jestem z wioski i ten najbliżej a kolejny godzinę od miejsca zamieszkania

Szukam wszędzie czy ktoraś by mogła tak mieć

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniawrzymie wrote:
    Tak, testy wczoraj i dzisiaj rano robione oba. Nie jest to może jakaś super mocna kreska ale jest, natomiast nasila mi się ból w dole brzucha i promieniuje, znajoma położna zasugerowała że może cysta lub ciąża pozamaciczna…

Trzymam kciuki za twój test, zrób z rana może będzie!

Myślę zrobić w sobotę bo okresu dalej brak

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milay_a wrote:
    Staracie się od września, to ledwie raptem 3 miesiące. Z twoich objawow nikt nic nie wywróży, jedyne co możesz zrobić jak nie wyczekasz do terminu wizyty, to umówić się do innego lekarza, jak nie masz jak stacjonarnie to zawsze możesz spróbować teleporade przynajmniej na jakaś diagnostykę z krwi itp cię nakieruje jak się tak martwisz.

• Marteczka92 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ponad 5 lat starań jak nie 6.
    Po drodze biochemy, jesteśmy u trzeciego lekarza, wyniki nawet jak są odchylenia to nie takie które nie dałyby ciąży.
    Teraz pierwsze in vitro, pierwsza wizyta w październiku, dzisiaj pierwsza beta… testy wychodzą pozytywne, ale przez te przejścia się boję…

KlaraBarbara, karolina33, grazka0022, Frajda, KasiaKP lubią tę wiadomość

♀ 32
    ♂ 32
    👩‍❤️‍👨 04.2013
    💒 06.2020
    2022 🐕❤️
    Starania od 04.2019
    👧
    AMH 2,63
    Wit d 33,30
    Drożność ok
    Endometrioza 1 stopnia
    Wit D, omega 3, acard, kwas foliowy, żelazo, NAC
    Mthfr homo, pai hetero
    🧑‍🦱
    Wyniki ok

07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
    05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
    05.24 -9.24 lametta, ovitrelle, duphaston badanie immunofenotypu - dodanie encortonu

10.24 kwalifikacja i początek stymulacji Gyncentrum
    11.24 punkcja 18 komórek > 10 zapłodnionych> 2 zarodki 🥹
    6.12.24 transfer dwóch ❄️❄️AA
    13.12.24 dwie kreski 🥹
    16.12.24 beta 399,20 mlU/ml prog 38,5 ng/mL 🥹
    18.12.24 beta 955,30 próg 36,80 ✊
    21.12.24 beta 4573,70 próg 39,42 🥺

03.23 cb 💔
    08.23 cb 💔
    Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia!
  • Monia97 Znajoma

Wysłany: 16 grudnia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11 cykl starań i dalej cisza :(

Mam nadzieję, że grudzień będzie szczęśliwy, ostatnia małpa 29.11 do 04.12. Kolejna planowana na 28/29.12.

Przytulanki 06.12, 07.12, 08.12, 11.12, 12.12, 14.12 i 16.12, ale działamy do końca, bo mam nieregularne cykle i ciężko stwierdzić owulke.

Mam nadzieję, że wkrótce się to wydarzy, bo zaczynam się powoli martwić.

Ja lat 27, partner 30.

Po za tym żadnych chorób.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 15:48

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka92 wrote:
    U nas ponad 5 lat starań jak nie 6.
    Po drodze biochemy, jesteśmy u trzeciego lekarza, wyniki nawet jak są odchylenia to nie takie które nie dałyby ciąży.
    Teraz pierwsze in vitro, pierwsza wizyta w październiku, dzisiaj pierwsza beta… testy wychodzą pozytywne, ale przez te przejścia się boję…
    Trzymam kciuki! Niech tym razem się uda ❤️

Marteczka92 lubi tę wiadomość

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ