Ile czasu staracie/staraliście się o dziecko?
-
WIADOMOŚĆ
-
My zaczęliśmy starania w marcu tego roku(2024), pierwsza ciąża w 1cs, ale stracona w 8 tygodniu, teraz druga też od razu, ale mimo pozytywnego testu wczoraj, blada kreska(termin @ na dzisiaj),mam złe przeczucia. Miałam objawy przez ostatnie dni ale zniknęły i od dwóch dni ból lewego jajnika i w dole brzucha, więc już sama nie wiem co będzie, jestem kłębkiem nerwów. Pójdę zrobić betę to się pewnie dowiem. Trzymajcie kciuki.
-
aniawrzymie wrote:My zaczęliśmy starania w marcu tego roku(2024), pierwsza ciąża w 1cs, ale stracona w 8 tygodniu, teraz druga też od razu, ale mimo pozytywnego testu wczoraj, blada kreska(termin @ na dzisiaj),mam złe przeczucia. Miałam objawy przez ostatnie dni ale zniknęły i od dwóch dni ból lewego jajnika i w dole brzucha, więc już sama nie wiem co będzie, jestem kłębkiem nerwów. Pójdę zrobić betę to się pewnie dowiem. Trzymajcie kciuki.
Test z rana robiony ? Mi w dniu @ wyszedl negatywny ale robiony wieczorem a okresu od 3 dni nie ma -
Staraczka233 wrote:Test z rana robiony ? Mi w dniu @ wyszedl negatywny ale robiony wieczorem a okresu od 3 dni nie ma
Tak, testy wczoraj i dzisiaj rano robione oba. Nie jest to może jakaś super mocna kreska ale jest, natomiast nasila mi się ból w dole brzucha i promieniuje, znajoma położna zasugerowała że może cysta lub ciąża pozamaciczna…
Trzymam kciuki za twój test, zrób z rana może będzie! -
Cześć jestem tu nowa i mam pewnie problem
Staramy się o 2 dziecko z pierwszym 1 cykl i jest Antek.
Ale teraz to jest jakaś jazda zaczęliśmy we wrześniu
I tak ma jakieś dziwne upławy plamienia. Cykle mam długie zmieniły mi się po porodzie (CC)
W 27 listopada przypadała mi owulacja ale poszłam na łazienki i na papierze czerwona że śluzem krew taka nie mocna tylko kolor jasny
1 grudnia śluz z różem taki kolor pudrowy róż i duzow przezroczystego śluzu
3 grudnia sam śluz ale taki bardziej brudny
8 grudnia taki śluz jak rozwodniony wiśniowy kisiel
W życiu takiego czegoś nie miałam nawet z 1 dzieckiem
Bulgotanie w brzuchu , przez tydzień ból głowy tępy ,
Miała ktoraś tak ?
Normalnie karuzela
-
Antonina33 wrote:Cześć jestem tu nowa i mam pewnie problem
Staramy się o 2 dziecko z pierwszym 1 cykl i jest Antek.
Ale teraz to jest jakaś jazda zaczęliśmy we wrześniu
I tak ma jakieś dziwne upławy plamienia. Cykle mam długie zmieniły mi się po porodzie (CC)
W 27 listopada przypadała mi owulacja ale poszłam na łazienki i na papierze czerwona że śluzem krew taka nie mocna tylko kolor jasny
1 grudnia śluz z różem taki kolor pudrowy róż i duzow przezroczystego śluzu
3 grudnia sam śluz ale taki bardziej brudny
8 grudnia taki śluz jak rozwodniony wiśniowy kisiel
W życiu takiego czegoś nie miałam nawet z 1 dzieckiem
Bulgotanie w brzuchu , przez tydzień ból głowy tępy ,
Miała ktoraś tak ?
Normalnie karuzela
Chyba nie trafiłaś w wątek. Po tym co tu piszesz nikt ci żadnej sensownej odpowiedzi nie udzieli - oprócz lekarza -
milay_a wrote:Chyba nie trafiłaś w wątek. Po tym co tu piszesz nikt ci żadnej sensownej odpowiedzi nie udzieli - oprócz lekarza
Mój lekarz dopiero za miesiąc ma wrócić już dzwoniłam jestem z wioski i ten najbliżej a kolejny godzinę od miejsca zamieszkania -
aniawrzymie wrote:Tak, testy wczoraj i dzisiaj rano robione oba. Nie jest to może jakaś super mocna kreska ale jest, natomiast nasila mi się ból w dole brzucha i promieniuje, znajoma położna zasugerowała że może cysta lub ciąża pozamaciczna…
Trzymam kciuki za twój test, zrób z rana może będzie!
Myślę zrobić w sobotę bo okresu dalej brak -
milay_a wrote:Chyba nie trafiłaś w wątek. Po tym co tu piszesz nikt ci żadnej sensownej odpowiedzi nie udzieli - oprócz lekarza
-
U nas ponad 5 lat starań jak nie 6.
Po drodze biochemy, jesteśmy u trzeciego lekarza, wyniki nawet jak są odchylenia to nie takie które nie dałyby ciąży.
Teraz pierwsze in vitro, pierwsza wizyta w październiku, dzisiaj pierwsza beta… testy wychodzą pozytywne, ale przez te przejścia się boję…KlaraBarbara, karolina33, grazka0022, Frajda, KasiaKP lubią tę wiadomość
♀ 32
♂ 32
👩❤️👨 04.2013
💒 06.2020
2022 🐕❤️
Starania od 04.2019
👧
AMH 2,63
Wit d 33,30
Drożność ok
Endometrioza 1 stopnia
Wit D, omega 3, acard, kwas foliowy, żelazo, NAC
Mthfr homo, pai hetero
🧑🦱
Wyniki ok
07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
05.24 -9.24 lametta, ovitrelle, duphaston badanie immunofenotypu - dodanie encortonu
10.24 kwalifikacja i początek stymulacji Gyncentrum
11.24 punkcja 18 komórek > 10 zapłodnionych> 2 zarodki 🥹
6.12.24 transfer dwóch ❄️❄️AA
13.12.24 dwie kreski 🥹
16.12.24 beta 399,20 mlU/ml prog 38,5 ng/mL 🥹
18.12.24 beta 955,30 próg 36,80 ✊
21.12.24 beta 4573,70 próg 39,42 🥺
03.23 cb 💔
08.23 cb 💔
Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia! -
U mnie 11 cykl starań i dalej cisza
Mam nadzieję, że grudzień będzie szczęśliwy, ostatnia małpa 29.11 do 04.12. Kolejna planowana na 28/29.12.
Przytulanki 06.12, 07.12, 08.12, 11.12, 12.12, 14.12 i 16.12, ale działamy do końca, bo mam nieregularne cykle i ciężko stwierdzić owulke.
Mam nadzieję, że wkrótce się to wydarzy, bo zaczynam się powoli martwić.
Ja lat 27, partner 30.
Po za tym żadnych chorób.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 15:48
-
Marteczka92 wrote:U nas ponad 5 lat starań jak nie 6.
Po drodze biochemy, jesteśmy u trzeciego lekarza, wyniki nawet jak są odchylenia to nie takie które nie dałyby ciąży.
Teraz pierwsze in vitro, pierwsza wizyta w październiku, dzisiaj pierwsza beta… testy wychodzą pozytywne, ale przez te przejścia się boję…Marteczka92 lubi tę wiadomość
-