in vitro nasieniem dawcy - moralne dylematy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_84 wrote:Skąd ja sto znam mi było głupio przez 1,5 roku mój mąż tyle czekał az wreszcie podjęłam decyzję
Niestety temat dawstwa w Polsce to chyba jeszcze większe tabu jak IVF jest mało par które przyznają że skorzystali z dawstwa - dlatego też ważne aby osoby myślace o dawstwie mogły znależć nawet takie tematy gdzie pojawiaja się wątpliwości
My osobiście od małego małemu przeplatamy opowiadania związane z dawstewem , adopcja - bardziej na zasadzie otwierania się na inne możliwości tak aby w przyszłości nasz syn wiedział ze korzystając z dawcy nasienia jestemy taka sama rodzina jak inne rodzinki i tak samo go kochamy
Powoli zaczynam wierzyć ze walczę o szczęście a nie o byle co. To ciężka decyzja Ale czytając wasze historie wiem że nie zalujecie i ja chyba też nie pożałujeDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ania_84 czytałam dużo Twoich postów. To właśnie Twoja historia m. in. pomogła mi podjąć tą decyzję . Dobrze, że jest takie miejsce, gdzie można się podzielić wątpliwościami, przemyśleniami oraz wieloma innymi informacjami. Gdyby nie to forum to chyba rozerwałoby mnie od środka . W realu poza mężem nie mam z kim o tym porozmawiać.
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Agness001 wrote:Ania_84 czytałam dużo Twoich postów. To właśnie Twoja historia m. in. pomogła mi podjąć tą decyzję . Dobrze, że jest takie miejsce, gdzie można się podzielić wątpliwościami, przemyśleniami oraz wieloma innymi informacjami. Gdyby nie to forum to chyba rozerwałoby mnie od środka . W realu poza mężem nie mam z kim o tym porozmawiać.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
U nas wie tylko teściowa. Wspiera nas od początku, rozumie i akceptuje naszą decyzję. Moi rodzice, rodzeństwo i 3 koleżanki wiedzą tylko ogólnie, że mamy problem i się leczymy. Nie zrozumieliby tego. Dla nich słowo in vitro to kosmos a co dopiero dawstwo. Uważam, że im mniej osób wie tym lepiej. Przynajmniej na razie. Może kiedyś podejście ludzi się zmieni ale to chyba prędko nie nastąpi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 16:27
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-