Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne in vitro za granicą-zwrot kosztów za leki
Odpowiedz

in vitro za granicą-zwrot kosztów za leki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lara88 Nowa

Wysłany: 16 lipca 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, leczymy się z partnerem w czeskiej klinice leczenia niepłodności. Lekarz prowadzący dał mi leki stymulujące które u nas w Polsce są refundowane przez NFZ. Niestety mój ginekolog prowadzący w Polsce nie może przepisać mi tych leków gdyż placówka w której pracuje nie prowadzi leczenia niepłodności. Różnica ceny leków jest bardzo duża : 2300 zł a po refundacji 200 zł. Lekarz doradził mi żebym wzieła fakturę z Czech i ubiegała się o zwrot kosztów w Polsce gdyż jesteśmy w UE. Czy któraś z Was miała już taki przypadek i udało się Wam uzyskać zwtok kosztów za leki? Bardzo proszę o pomoc jak mam ubiegać się o refunnację w tej sytuacji.

• lalkadoli Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nawet nie wiedzialam ze mozna sie starac o cos takiego, ja tez w Czeskiej klinice zaszlam w ciaze przez invitro ale wszystko finansowalismy z wlasnych oszczednosci. odswiezam wiec temat moze ktos sie wypowie

• pysiaczekoldzia Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2022, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiesz jaka to klinika i ile was to kosztowalo? pewnie nie malo?

• lalkadoli Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koszty sa w kazdej klinice bez znaczenia w jakim kraju, bo to nie tylko kwestia samego zabiegu ale tez masy badan :) ja wybralam Czeską klinike Repromeda w Ostrawie :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ