Irlandia też się stara:-)
-
WIADOMOŚĆ
-
to dobrze karola , ze masz taki niski wynik mam nadzieje, ze tez zbije szybko gdyby nie to , ze staram sie o dzidziusia to pewnie bym nawet nie ruszala tej tarczycy skoro jest w normie. No ale jednak do staranek za wysoka.
Limerikowo, karola_aa lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny ja jestem z Galway mieszkam tu juz 8 lat tez mam chate w pl ale narazie wracac nie chce jestem po wizycie na polnej i przebadalam meza z medycznego punktu widzenia wszystko z nami ok wyniki bardzo dobre lekarz pow ze mamy dzialac i powinno byc dobrze oby 3 majcie kciuki tak jak ja trzymam za was pozdrawiam
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Karola aa ja tez robilam wyniki TSH w IRL i wychodzilo mi niskie TSH a za tydz w Pl okazywalo sie wysokie...2x
nie wiem jak to jest mozliwe bo te same jednostki, a tsh raczej nie jest wrazliwe na loty, jedyne wytlumaczenie ze w Pl probki od razu sa badane w ciagu kilku godz a Irl kilkunastu i nie maja juz tej samej wartosci diagnostycznej
zreszta to b.latwo sprawdzic sobie samemu, w pr gorym rogu jest data pobrania, otrzymania i badania probke irl
wiem mysle ze przechowuja ok w koncu placi sie za badanie, ale czas w przypadku probek krwi czy moczu jest b wazny
zreszta tu jak badalam raz glukoze rano 2x po fasting (to samo spozyte sniadanie-platki plus banan)to z jednego badania wyszedl wynik jak badala irl laborantka ze gl;ukoza powyzej normy i ok bo jadalam, natomiast za pare tyg jak badalam ponownie wyszlo indyjskiej laborantce w tym samym zakladzie ze w dolnej granicy normy
komentujac wyniki stwierdzilam do meza, ze cos jest nie tak chyba poplatali wyniki
teraz mam wpt do odbioru(czeka sie 2w tyg z maternity programu)wynik glukozy na czczo i po obciazeniu, ciekawe co wyjdzie? :--))))))))))))))))))))
-
ja mialam 3x robione p/c ANA i kardiolipinowe i fosfo w obu klasach IgG i IgM i na krzepniecie, tocznia
jednak rezultaty byly negatywne, nie mam zaburzen krzepniecia mimo wysokiej gestosci krwi(wysoka hemoglobiona, hematokrty i erytrocyty ciut poza gorna granica normy)a szukano tego w zwiazku z 2 stratami
ostatecznie przepisano mi na wszelki wypadek Acard 150mg 1x1 i bralam 1 i 2 Trym, proponowano tez Clexane zastrzyki w brzuch,ale nie wykupilam, bo strasznie boje sie igiel
dodam ze te zaawansowane badania robilam na Polnej w Poz w szpitalu gin, finansowo ok mi wyszlo, tu za drogo sam jeden hormon tarczycy 30e a w Pl 45zlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 13:46
-
Podobno jednal lot ma jakiś wpływ na hormony. Będę właśnie za 2 tygodnie w Polsce i robię wszystkie badania hormonalne raz jeszcze i idę do endokrynologa.
To daj znać jak tam Twoje wyniki:-)
Aż tak bardzo mi ta prolaktyna nie blokuję owulacji ale nie wiem jak wpływa na tą drugą fazę czy może mieć wpływ na te moje wariackie temperatury. -
wydaje mi sie ze bardziej niz cisnienie i jego zmiana w czasie lotu to Stres zwiazany z podroza ma wplyw na wyniki naszych badan
prosty test to pomiar tetna, niby lata sie czesto i zna sie procedure a ja jednak czuje zawsze zwiekszone łomotanie w ukladzie krazenia
poza tym zmiana temp, klimatu, ilosc snu tez moze wplywac na wynik
ja swoja proklaktyne (30+) zbijalam ziolowym Castagnusem 3mce (2tab) bez recepty i udalo sie ;--)))
-
witam się i ja mieszkam koło Gorey, co.wexford
słyszałam o Dybkowskim
ale ja tam do Antepowicz chodze...jak dla mnie to jest dobra.
jestem po 2 poronieniach, jednej udanej ciąży (heparyna+aspiryna ze wzgledu na zespół antyfosfolipidowy) i teraz kończe 4 cykl starń (chyba na bank juz przesądzony - takie mam przeczucie) :)no ale....dopóki @ nie ma to nic starconego -
a1000 witaj W takim razie zycze powodzenia
karolcia ja bede miala hsg w szpitalu w Sandyfort. Jest kawalek drogi no ale tam mnie wyslal gin. -
Kasiu długo czekałaś na termin ? Bo wydaje się, mi że chyba wyjątkowo szybko:-)
A1000 witaj:-)
Ja mam właśnie teraz badania w tym kierunku lekarz do którego idę jak mu pow, że mam obecne ANA powiedział, żeby zrobić. Jak się to u Ciebie objawiało? Masz też obecne Ana? -
Karola nie czekalam dlugo. Po wizycie lekarz wyslal im fax z moimi danymi. Pare dni pozniej dzwonili do mnie zapytac w ktorym dniu cyklu jestem i kazala mi zadzwonic do nich w pierwszym dniu cyklu , zeby umowic sie na wizyte. Tutaj tak to dziala Po telefonie do nich w poniedzialek wyznaczyli mi termin na nastepny pon.
-
To teraz żyzę Ci powodzenia kasiu wierzę, że wynik będzie zadowalający ja lecę w środę do Polskie i tam biorę się porządnie za badania, jedak już jutro idę w Dublinie na FSH LH testosteron i estriadol. Zaczynam pomalutku badac się na wylot jesli chodzi o tą naszą upragnioną ciążę wczoraj nam minęło 9 mcy od ślubu i śmiałam się do męża że na porodówce powinnam być po nocy poślubenj, akurat miałam płodne ale jeszcze wtedy się nie staraliśmy o dzidzię.
Miłej niedzieli -
To Kochana za 3 miesiace rocznica do tej pory juz bedziesz w ciazy i bedzie prezent to Kochana trzymam mocno kciuki za dobre wyniki u udanego urlopu zycze ja lece dopiero we wrzesniu
-
Tak powiedziala mi , ze jest " perfect" i ze wysle wynik do mojego gina. tak ze kamien z serca Tylko teraz juz nie wiem dlaczego sie nie udaje...