Jak mamy na imię i skąd ten nick :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mój M mi tę Jadźkę wymyślił a tak normalnie to Dorota - mama mówiła że miało być Magda dopóki babcia nie nauczyła mojego brata piosenki o Dorotce.... wiecie jak to leci : ta Dorotka, ta malutka tańcowała dokolutka tańcowała rano rosą i tupała nóżką bosą.... o zgrozo... brat miał wtedy 3 lata i nie dziwię się że mu się podobało...
FeliceGatto, Bridget lubią tę wiadomość
jadzia -
nezumi wrote:Jestem Justyna.
nezumi to po japońsku myszka. tak na mnie mówi mąż, albo mówił zanim był meżem teraz awansowałam na MYSZE
Mój nick to z kolei polskie zdrobnienie od słowa Marron - z francuskiego kasztanowy (mam taki kolor włosów), oraz jest to imię jednej z bohaterek mojej ulubionej postaci z dzieciństwa (z pewnego Anime). A na imię mam MagdalenaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2013, 08:38
FeliceGatto, Reni lubią tę wiadomość
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Nishi wrote:Moj nick to indyjskie imie, jakie mi nadano po slubie. Moja babunia wybrala dla mnie imie Marta i takie mam w dowodzie.
Ooo, a imię ma jakieś znaczenie?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
A ja mam na imię Kamila a Karmela mówi na mnie mój narzeczony i 85 rok urodzenia. Jak R usłyszał, że w momencie mojego urodzenia moja babcia nie mogła zapamietać mojego imienia i wszystkim mówiła, że ma wnuczkę karmelkę to tak mu się spodobało, że tak na mnie ciągle mówi:)
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
Strażaczka90 wrote:Hej mam na imię Nicola....Mój nik to strazaczka90.Taki nik ponieważ jestem strazaczka Mój Mąż też jest strazakiem:) a cyfra to rok urodzenia:)pozdrawiam:)
A powiedz mi bo to mnie bardzo zaintrygowało. Jesteś w straży zawodowej czy ochotniczej i czym się tam zajmujesz? Gasisz pożary?
Ja Dorota Taki nick mam od dłuższego czasu i prawie wszędzie. A cyfry bo bardzo lubię 2 i 4 -
nick nieaktualny
-
Witam Was
Mój nick, hmm misty to znaczy mglista... ale kilka lat temu, kiedy zakładałam maila, nie sugerowałam się znaczeniem... jakoś tak spodobało mi się to słowo. I oczywiście 87 czyli mój rocznik
Na imię mam Liliana
MarllenG lubi tę wiadomość
-
Misty87 wrote:Witam Was
Mój nick, hmm misty to znaczy mglista... ale kilka lat temu, kiedy zakładałam maila, nie sugerowałam się znaczeniem... jakoś tak spodobało mi się to słowo. I oczywiście 87 czyli mój rocznik
Na imię mam Liliana -
ShopGirl wrote:Liliana piękne imię, chciałabym tak nazwać córę w przyszłości
Dziękuję bardzo! Będąc mała, miałam za złe rodzicom to imię, bo nie było w ogóle znane, każdy pytał kilka razy 'jak???' i oczywiście przekręcali je na wszystkie możliwe sposoby
Dziś nie zamieniłabym je na żadne inne