X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy - Twój mąż chyba ma podejście, że "Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie" :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka No, to jest logiczne wyjaśnię takiego zachowania, szkoda tylko że mąż Czekamy woli strzelić focha zamiast porozmawiać (jak przysłowiowa baba - domyśl się!).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 11:48

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 10:50

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy dochrzań mu jak będziesz chciała go wkurzyć że strzela fochy jak baba w czasie okresu hi hi hi

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi, no proszę twardszy facet niż myślałaś.

Multiwitamina lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż np uważa, że to jest cud narodzin i z racji swojej pracy nawet raz widział jak lekarz odbiera poród w karetce i mówi, że to jest niesamowite i że on by bardzo chciał byc przy moim porodzie. Dla mnie to obrzydliwe (raz widziałam na filmie). My się rolami zamieniliśmy w niektórych kwestiach :> tutaj ja jestem mężczyzną a on kobietą zdecydowanie :D
    Nie jest zaborczy, nie broni mi nigdzie wychodzić (a nawet jakby spróbował to miałabym to gdzieś). Tylko wlaśnie tutaj ma problem z tym wracaniem skądś (z godzinami).
    No coż. Każdy ma jakies wady, nie ma facetów idealnych, my też idealne nie jesteśmy :)
    W sumie to co Janka mówi to jest całkiem rozsądne. Tak faceci mogą faktycznie myśleć.

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW Janka, widzę Twój podpis... wiele przeszliście z mężem... Podziwiam :) fajnie, że jest happy end! oby drugi cudzik nastąpił szybciej <3

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też mnie wkurza jak wraca później, a nawet nie napisze SMSa (bo "zapomniał"). A pracę ma taką, że często wraca dużo później niż powinien bo na koniec trafi się coś grubego. Bywa, że ma wrócić o północy, budzę się o 2 w nocy, a jego nie ma. Wtedy stres i dzwonienie czy żyje. A ten, że zatrzymali kogoś i robi dokumenty i w ogóle o co ja się martwię :-/ W sumie u niego w robocie to nigdy nie wiadomo czy wróci w całości. Wolę zostać obudzona SMSem niż obudzić się sama i nie wiedzieć gdzie jest. Ja jak mam się spóźnić to zawsze piszę.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż z małą pojechali na basen. Mnie wszystko omija przez brzuch.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Czytam Was czytam ale jakoś nic mądrego nie mam do powiedzenia :)

Witaj Janka

f1d9680377.png
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka wrote:
    Wrobel, moj maz kiedys mi to tlumaczyl. Chodzi o to, ze oni jako faceci mniej wiecej wiedza, co mysla inni faceci. Jak kobieta wychodzi sama, w nocy, wiekszosc facetow chce ja po prostu zaliczyc, bo im sie wydaje latwa. Niewazne, ze taka nie jest, ze nie prowokuje. Facet mysli mala glowka, dlatego maz wscieka sie, ze jego zona rozbudza nieswiadoma niczego zadze innych facetow.
    Nie wiem skąd to myślenie, że jak kobieta sama wychodzi to jest "łatwa"... rozumiem,że jaknsie wychodzi z koleżankami potańczyć do klubu to jest się łatwym??
    Rozbudza nieświadomie żądze innych facetów?
    A to my w czasach kamienia łupanego żyjemy, że kobiety siedzą tylko w jaskiniach a jak wyjdą to je można przerzucić przez ramie i bzyknąć.

Ja nie wiem z jakimi facetami na ten temat gadasz ale na pewno nie z tymi z ktorymi ja rozmawiam. Gdyby mój mąż powiedział mi, że wychodząc z koleżankami rozbudzam żądze innych facetów to bym go wyśmiała. Serio.

Lavende86 lubi tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy - ja może porywcza jestem ale mojego po którymś razie po prostu spakowałam i dałam do wyboru, że jak sie mu zachciało kawalerskiego źycia to ma szanse iść dalej tą drogą.
    Bo w obecnych czasach napisac - kochanie bede o 2:30- nie jest problemem. Poza tym ja rozumiem raz taką wpadkę. Nawet dwa. Ale jak sie to staje rutyną to potrzeba terapii szokowej.
    Bo nie chodzi o to, że na pewno mnie zdradza czy cokolwiek, tylko ja w domu sie po prostu martwiłam, czy ktoď go nie napdał, nie okradł, etc..
    Podziałało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 14:06

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 10:50

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk niektórzy faceci są beznadziejni i na serio mogą tak postrzegać kobiety. Jeśli mąż Janki z takimi się styka w pracy na przykład no to boi się że jej ktoś krzywdę zrobi.

Mój przez jakiś czas pracował w obsłudze wesel i innych imprez i to co się tam zwykle odprawia.... Zwłaszcza jak ludzie popiją....

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Janka :) Napisz coś więcej o sobie.

Hej dziewczyny.
    My rzadko gdzieś wychodzimy bez siebie ale nie mamy z tym problemu,tyle że po prostu rzadko jest okazja. Ja też się martwię jak mój nie wraca albo jak gdzies jedzie na weekend sam i często dajemy sobie znać że wszystko ok. Ale wiem że nie wszystkie pary tak robią. I w sumie ok jeśli każdemu to pasuje :)

My przyjechaliśmy dziś na to stare mieszkanie wysprzątać. Porobilam trochę i już ledwo żyję, więc siedzę na kanapie a mój dalej pucuje :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda zarabista, ja dziś trochę odespalam, mąż się rano młoda zajął. Znowu ma problem z kupa, przestałam jej dawać syrop na refluks, chyba jej nie służy. Trudno, będzie się ulewac i będzie charczec ale się biedna nie będzie męczyć z brzuszkiem.

Adry bo problem z wyjazdami jest taki że czy jedziesz na 5 dni czy na trzy tygodnie to pewne rzeczy tak czy siak trzeba zabrać. Ilość ubrań się tylko zmienia.

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zawsze za dużo biorę na wyjazdy.

Dziś znów walczę z butami. Trochę ocaliłam dla maluszka. Ja nie wiem z czego robią te buty. Jest takie tworzywo że wygląda jak skóra a po zamoczeniu czy zwilżeniu można tą "skórę" zetrzeć palcem. 😲 Aż do głębszej warstwy którą jest jakiś materiał. No patrzcie musiałam tak wywalić te fajne zadbane półbuciki bo po próbie czyszczenia niby skóry starły się plamy nawet przy lekkim dotyku. :/ Na drugich adidaskach niby wstawki skórzane a też na czubkach ten badziew.

ccac7107c341ad72med.jpg

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 2 czerwca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Mój też mnie wkurza jak wraca później, a nawet nie napisze SMSa (bo "zapomniał"). A pracę ma taką, że często wraca dużo później niż powinien bo na koniec trafi się coś grubego. Bywa, że ma wrócić o północy, budzę się o 2 w nocy, a jego nie ma. Wtedy stres i dzwonienie czy żyje. A ten, że zatrzymali kogoś i robi dokumenty i w ogóle o co ja się martwię :-/ W sumie u niego w robocie to nigdy nie wiadomo czy wróci w całości. Wolę zostać obudzona SMSem niż obudzić się sama i nie wiedzieć gdzie jest. Ja jak mam się spóźnić to zawsze piszę.
    no dokładnie, ja mam tak samo. Tak to widzę, że jest sms, aha wszystko ok, moge isc spac. A tak się budze, jego nie ma i nagle stres i adrenalina co sie dzieje, moze sie coś stało, dzwonie on nie odbiera, bo pewnie nie slyszy i za cholere już potem nie idzie zasnąc :/ i pół nocy z głowy :/

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 2 czerwca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 wrote:
    Czekamy - ja może porywcza jestem ale mojego po którymś razie po prostu spakowałam i dałam do wyboru, że jak sie mu zachciało kawalerskiego źycia to ma szanse iść dalej tą drogą.
    Bo w obecnych czasach napisac - kochanie bede o 2:30- nie jest problemem. Poza tym ja rozumiem raz taką wpadkę. Nawet dwa. Ale jak sie to staje rutyną to potrzeba terapii szokowej.
    Bo nie chodzi o to, że na pewno mnie zdradza czy cokolwiek, tylko ja w domu sie po prostu martwiłam, czy ktoď go nie napdał, nie okradł, etc..
    Podziałało.
    w punkt powiedziane. chodzi o to ze druga osoba się martwi. Ty może to nie głupi pomysł. wystawie mu tylko walizkę za drzwi i nara :D ciekawe gdzie pójdzie o tej 2 w nocy :D

Promyk89 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Jestem spakowana z małą w jednej walizce, choć trochę jej rzeczy bierze też mąż. Mam nawet mini czajnik turystyczny(bo nie mam pewności czy będą a jak się małej w nocy mleka zachce to nie będę latać do recepcji po wodę :p ) hhaha, potem leków cała mase na różne ewentualności, mini żelazko do prasowania, płyn do prania i drugi do mycia naczyń i gabeczke, kosmetyki, ubrań i akcesoriow mam na 2 tygodniowy pobyt. wszystko waży 15 kg i jeszcze mam miejsce i walizce i pół plecaka też puste :) mistrzostwo :P
    a gaci nie zapomniałaś? :D czy w jednych bedziesz całe 2 tygodnie chodzić? :D
    mnie się przypomniała taka historia. Jechaliśmy z mężem gdzieś za granicę na 2 tygodnie właśnie. I my mamy zawsze ten sam problem - nie mieszczą nam się rzeczy w walizce i walizkę trzeba 5 razy przepakowywać. No więc mój mąż postanowił, że w ramach oszczędności miejsca w bagażu weźmie na te 2 tygodnie tylko 3 pary majcioch. Ja się go pytam, że jak on to sobie wyobraża. A on do mnie, że no jak to. W jednych aktualnie chodzi, jedne się suszą po praniu a drugie są czyste i tak w kołko. Codziennie wyprać jedną parę majtków to nie problem. My zawsze bierzemy ze sobą takie haczyki na pranie - rewelacyjna sprawa, można wszędzie je rozwiesić, zahacza sie o jakiś mebel i pranie sobie nocą schnie. Nie wziął tylko pod uwagę (czego w sumie nikt się nie spodziewał), że w nocy może być tak wilgotno, że te majty nie będą chciały schnąć :P jeszcze moje stringi to by pewnie dały radę, ale jego bokserki już niekoniecznie :D :D :D cała wycieczka miała bekę z jego późniejszych rozkmin, jak tu zrobić, żeby mieć czyste majtki i nie musieć zakładać na drugą stronę (w całej wiosce nie znaleźliśmy miejsca, żeby chociaż jedną parę więcej dokupić :>) więc momentami naprawdę nie było wesoło). W kryzysowych sytuacjach jakąś pożyczoną suszarką do włosów suszyliśmy :D

Frida91 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ