X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam w wakacje królika ze szkoły. Nie polecam do mieszkania. Skacze po domu, robi bobki i obskubuje wszystko co znajdzie na swej drodze. No i sika dużo :-P trzeba co chwilę mu klatkę czyścić...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo powodzenia na rozmowie.
    Ja dziś sam na sam z mamą... i zaczęła się jazda :D że za krótko się staramy (wymyslila sobie ze 2 miesiace a nie 2 lata i nie rozumie jak mowie ze 2 lata to sa 24 miesiace a nie dwa!), ze sobie wymyslam problemy z płodnością, że bym chciala wszystko od razu, ze to trzeba WYLUZOWAĆ, że mam isc do kosciola i sie modlić, a nie chodzic po lekarzach. ze lekarze sa zli i sie nie znaja. zebym absolutnie nie brala żadnych hormonow bo one niszcza człowieka! ze endometriozy wcale nie mam, tylko to moja psychika (?). Nie wiem już w pewnym momencie po takim steku bzdur usłyszanych wyłączyłam się od tego pierdzielenia. I to by było na tyle mojego wsparcia od rodziców. Od mamy. Bo tata nie zna sytuacji, wie tylko tyle co mu mama powiedziała. A ona powiedziała to co chciała, a nie to jak jest naprawdę. AAA... i bym zapomniała. To wina plemników męża, one na pewno są kiepskie bo przeciez ja pochodze z tak płodnej rodziny, ze to niemozliwe zeby u mnie był problem. HAHAHHAHA. Skąd się to bierze to ja nie wiem <głową w ścianę>

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie a szkoda gadać :P Dobrze, że jej powiedziałaś sama dla siebie ale chyba rzeczywiście nie ma co za dużo z nimi o tym gadać bo szkoda Twoich nerwów.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, teraz widzę, ze nie ma ich co wtajemniczać w jakieś szczegółowe leczenie, bo tak to się właśnie kończy :( na razie niech przetrawią, a my... coż... my robimy swoje, bo to dopiero początek leczenia :]

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, wy róbcie swoje. A im możecie przytakiwać ewentualnie dla świętego spokoju...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahha nie no właśnie ona nie z tych PISowców. Aczkolwiek nie wiem czy nie zmieniają jej się poglądy polityczne własnie :D

Nie wiem. DRAMAT jednym słowem. Pytałam czy chociaz cokolwiek przeczytała w internecie o tym chociaz co to jest endometrioza itp. Nie czytała, ale ona wie lepiej, bo slyszala ze jakiejs koleżanki córka miala endometrioze i zaszła... Także wiedza bardzo kompletna ;)

Kazała nam na jasną górę jechać i się modlić. Bede chyba krzyżem leżeć tam :D

Już kiedyś mówiłam, że niby wykształcona i inteligentna kobieta (w tamtych czasach mało kto mial studia), a poglądy rodem ze średniowiecza. Ona może jeszcze wierzy w czarownice :>

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie, znowu Cie zaczepie, przepraszam za spam. Ale mama troche ma racje z ta modlitwa. Zycie to cud, o cuda ludzie sie modla i cuda sie dzieja. Nie znam Cie, ale bede sie modlic za twoj cud .

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 10:50

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to z tą wiarą jest według mnie tak: Bóg nam dał rozum - wymyśliliśmy medycynę i inne nauki. No teraz trzeba oddać mu cześć i korzystać z tej medycyny i tego rozumu które mamy od niego. Można się modlić ale nie zwalnia ta nikogo z myślenia i starania się. Zawsze w kościele mówią o poświęceniu, wysiłku, cierpieniu i nagrodzie - same proźby to za mało.

czekamynadzidzie, Ewa1984 lubią tę wiadomość

npV2p1.png

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka wrote:
    Czekamynadzidzie, znowu Cie zaczepie, przepraszam za spam. Ale mama troche ma racje z ta modlitwa. Zycie to cud, o cuda ludzie sie modla i cuda sie dzieja. Nie znam Cie, ale bede sie modlic za twoj cud .
    Odmówiłam Nowenne Pompejańską. Myślę nawet nad drugą, ale to wymaga naprawdę dużego samozaparcia. Cały czas się modlę. Zawsze się modliłam. I jestem już trochę na etapie, że tracę wiarę w to wszystko niestety :( dzięki za modlitwę. Przyda się ;)
    Nie wiem czy mama ma rację. Bo mama każe zarzucić wszelkie leczenie na rzecz modlitwy. A ostatnio czytałam, że nawet ojciec Sroka (ten od ziół i leczenia niepłodności) mówił, że jeśli jest taka koniecznośc to kobieta powinna się poddać operacji.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak z tym Jasiem, co sie o wygrana w totka modlil. Modli sie i modli, jedno losowanie i nic. Dalej sie modli, kolejne losowanie i znowu nic. To samo za trzecim razem. W koncu Bog mowi do Jasia: "OK, OK, slyszalem, wygrasz. Tylko wypelnij wreszcie kupon!"
    Witam was. Chyba zostane tu na dluzej.

czekamynadzidzie, Multiwitamina lubią tę wiadomość

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Janka :) Zapraszamy :)

npV2p1.png

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój mąż wczoraj miał wrócić do domu o północy (najpierw mial o 22, potem napisal smsa ze jednak późnej). Wrócił gdzieś koło 2:30 (pech chciał, że sie obudziłam ciuteńkę wcześniej na siku i zdenerwowałam, że tak późno i go nie ma i nawet nie raczył napisać smsa, że wróci JESZCZE później).
    I mnie coś trafia, bo jak ja się spoźnię o pół godziny (np. powiem ze wroce od rodzicow o 20 a wroce o 20:30, albo z koleżankami mi sie spotkanie przedłuzy) to jest taka awantura, ofochany, nie odzywa się pół wieczoru. Raz mnie do domu nie chciał wpuścić. Ale jak on wraca o 2:30 to jest ok. I to już któryś raz, zawsze się wkurzam i dosłownie ZAWSZE jest tak samo. Nie wiem co zrobić. Nie mam pomysłu, ale szlag mnie trafia z nim. Rozmowy nic nie pomagaja, bo on przeprasza i nastepnym razem zrobi dokładnie to samo :/ może powinnam się kilka dni nie odzywać do niego, żeby zapamiętał? skoro rozmowa jak z dorosłym człowiekiem nie pomaga? Są chwile, że mój mąż się zachowuje jak małe dziecko naprawdę :/ a wystarczyło głupiego smsa napisać "kochanie wrócę później". Wkurza mnie najbardziej nie to, że wrocil tak późno i nie dał znać. Tylko to, że ja to mam się pilnować co do godzin i być o ustalonej porze, a on to sobie może robić co chce :/ wrrrrr... Muszę chyba poczytać jakąś książke w stylu jak karać niegrzeczne dzieci, żeby w przyszłośći nie robiły tego samego... akurat u niego się przyda :/ co za dziad, mi ciśnienie podniósł :/

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie, wolalabys po polnocy zostac obudzona smsem, ze maz wroci pozniej? Wtedy nie bylabys na niego zla? Tak zle i tak niedobrze. Wspolczuje ci. Przytulam.

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy może dzisiaj - tak bezpośrednio po zdarzeniu zrób mu to samo. Może jak to będzie tak tuż po to zrozumie wreszcie.

npV2p1.png

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka wrote:
    Czekamynadzidzie, wolalabys po polnocy zostac obudzona smsem, ze maz wroci pozniej? Wtedy nie bylabys na niego zla? Tak zle i tak niedobrze. Wspolczuje ci. Przytulam.
    tak, bo tak to byłabym spokojna, a tak to się martwiłam, że mu się coś stało i pół nocy nie spałam przez niego.
    Zresztą ja z tych co późno chodzą spać, w weekendy dopiero po północy, wiec wiedział, że nie śpię.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Czekamy może dzisiaj - tak bezpośrednio po zdarzeniu zrób mu to samo. Może jak to będzie tak tuż po to zrozumie wreszcie.
    gdyby dziś była sobota to bym tak zrobiła, ale ze jutro z rana samego do pracy to dopiero moge sie za tydzien odegrać :> na pewno tak zrobię :> niech dziad zobaczy jak to fajnie. wrrr

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci nie mysla w takich kategoriach. Oni zyja na zasadzie, ze jakos to bedzie. Spoznilem sie, to nic takiego, przeciez nic sie nie stalo, bo wrocilem caly i zdrowy. Sa jak dzieci, to fakt.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pytanie czemu się tak na ciebie złości. Na zwykłe martwienie się to nie wygląda bo wtedy focha z przytupem się nie strzela. Zazdrosny? Pragnie kontrolować? Odkryj o co biega to może do niego dotrzesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 11:22

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrobel, moj maz kiedys mi to tlumaczyl. Chodzi o to, ze oni jako faceci mniej wiecej wiedza, co mysla inni faceci. Jak kobieta wychodzi sama, w nocy, wiekszosc facetow chce ja po prostu zaliczyc, bo im sie wydaje latwa. Niewazne, ze taka nie jest, ze nie prowokuje. Facet mysli mala glowka, dlatego maz wscieka sie, ze jego zona rozbudza nieswiadoma niczego zadze innych facetow.

‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ