Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Zozo powodzenia na rozmowie.
Ja dziś sam na sam z mamą... i zaczęła się jazdaże za krótko się staramy (wymyslila sobie ze 2 miesiace a nie 2 lata i nie rozumie jak mowie ze 2 lata to sa 24 miesiace a nie dwa!), ze sobie wymyslam problemy z płodnością, że bym chciala wszystko od razu, ze to trzeba WYLUZOWAĆ, że mam isc do kosciola i sie modlić, a nie chodzic po lekarzach. ze lekarze sa zli i sie nie znaja. zebym absolutnie nie brala żadnych hormonow bo one niszcza człowieka! ze endometriozy wcale nie mam, tylko to moja psychika (?). Nie wiem już w pewnym momencie po takim steku bzdur usłyszanych wyłączyłam się od tego pierdzielenia. I to by było na tyle mojego wsparcia od rodziców. Od mamy. Bo tata nie zna sytuacji, wie tylko tyle co mu mama powiedziała. A ona powiedziała to co chciała, a nie to jak jest naprawdę. AAA... i bym zapomniała. To wina plemników męża, one na pewno są kiepskie bo przeciez ja pochodze z tak płodnej rodziny, ze to niemozliwe zeby u mnie był problem. HAHAHHAHA. Skąd się to bierze to ja nie wiem <głową w ścianę>
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
no tak, teraz widzę, ze nie ma ich co wtajemniczać w jakieś szczegółowe leczenie, bo tak to się właśnie kończy
na razie niech przetrawią, a my... coż... my robimy swoje, bo to dopiero początek leczenia :]
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
hahahha nie no właśnie ona nie z tych PISowców. Aczkolwiek nie wiem czy nie zmieniają jej się poglądy polityczne własnie
Nie wiem. DRAMAT jednym słowem. Pytałam czy chociaz cokolwiek przeczytała w internecie o tym chociaz co to jest endometrioza itp. Nie czytała, ale ona wie lepiej, bo slyszala ze jakiejs koleżanki córka miala endometrioze i zaszła... Także wiedza bardzo kompletna
Kazała nam na jasną górę jechać i się modlić. Bede chyba krzyżem leżeć tam
Już kiedyś mówiłam, że niby wykształcona i inteligentna kobieta (w tamtych czasach mało kto mial studia), a poglądy rodem ze średniowiecza. Ona może jeszcze wierzy w czarownice :>Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualny
-
Bo to z tą wiarą jest według mnie tak: Bóg nam dał rozum - wymyśliliśmy medycynę i inne nauki. No teraz trzeba oddać mu cześć i korzystać z tej medycyny i tego rozumu które mamy od niego. Można się modlić ale nie zwalnia ta nikogo z myślenia i starania się. Zawsze w kościele mówią o poświęceniu, wysiłku, cierpieniu i nagrodzie - same proźby to za mało.
czekamynadzidzie, Ewa1984 lubią tę wiadomość
-
Janka wrote:Czekamynadzidzie, znowu Cie zaczepie, przepraszam za spam. Ale mama troche ma racje z ta modlitwa. Zycie to cud, o cuda ludzie sie modla i cuda sie dzieja. Nie znam Cie, ale bede sie modlic za twoj cud .
dzięki za modlitwę. Przyda się
Nie wiem czy mama ma rację. Bo mama każe zarzucić wszelkie leczenie na rzecz modlitwy. A ostatnio czytałam, że nawet ojciec Sroka (ten od ziół i leczenia niepłodności) mówił, że jeśli jest taka koniecznośc to kobieta powinna się poddać operacji.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyTo jak z tym Jasiem, co sie o wygrana w totka modlil. Modli sie i modli, jedno losowanie i nic. Dalej sie modli, kolejne losowanie i znowu nic. To samo za trzecim razem. W koncu Bog mowi do Jasia: "OK, OK, slyszalem, wygrasz. Tylko wypelnij wreszcie kupon!"
Witam was. Chyba zostane tu na dluzej.czekamynadzidzie, Multiwitamina lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mój mąż wczoraj miał wrócić do domu o północy (najpierw mial o 22, potem napisal smsa ze jednak późnej). Wrócił gdzieś koło 2:30 (pech chciał, że sie obudziłam ciuteńkę wcześniej na siku i zdenerwowałam, że tak późno i go nie ma i nawet nie raczył napisać smsa, że wróci JESZCZE później).
I mnie coś trafia, bo jak ja się spoźnię o pół godziny (np. powiem ze wroce od rodzicow o 20 a wroce o 20:30, albo z koleżankami mi sie spotkanie przedłuzy) to jest taka awantura, ofochany, nie odzywa się pół wieczoru. Raz mnie do domu nie chciał wpuścić. Ale jak on wraca o 2:30 to jest ok. I to już któryś raz, zawsze się wkurzam i dosłownie ZAWSZE jest tak samo. Nie wiem co zrobić. Nie mam pomysłu, ale szlag mnie trafia z nim. Rozmowy nic nie pomagaja, bo on przeprasza i nastepnym razem zrobi dokładnie to samomoże powinnam się kilka dni nie odzywać do niego, żeby zapamiętał? skoro rozmowa jak z dorosłym człowiekiem nie pomaga? Są chwile, że mój mąż się zachowuje jak małe dziecko naprawdę
a wystarczyło głupiego smsa napisać "kochanie wrócę później". Wkurza mnie najbardziej nie to, że wrocil tak późno i nie dał znać. Tylko to, że ja to mam się pilnować co do godzin i być o ustalonej porze, a on to sobie może robić co chce
wrrrrr... Muszę chyba poczytać jakąś książke w stylu jak karać niegrzeczne dzieci, żeby w przyszłośći nie robiły tego samego... akurat u niego się przyda
co za dziad, mi ciśnienie podniósł
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualny
-
Janka wrote:Czekamynadzidzie, wolalabys po polnocy zostac obudzona smsem, ze maz wroci pozniej? Wtedy nie bylabys na niego zla? Tak zle i tak niedobrze. Wspolczuje ci. Przytulam.
Zresztą ja z tych co późno chodzą spać, w weekendy dopiero po północy, wiec wiedział, że nie śpię.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Wróbel wrote:Czekamy może dzisiaj - tak bezpośrednio po zdarzeniu zrób mu to samo. Może jak to będzie tak tuż po to zrozumie wreszcie.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualny
-
No i pytanie czemu się tak na ciebie złości. Na zwykłe martwienie się to nie wygląda bo wtedy focha z przytupem się nie strzela. Zazdrosny? Pragnie kontrolować? Odkryj o co biega to może do niego dotrzesz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 11:22
-
nick nieaktualnyWrobel, moj maz kiedys mi to tlumaczyl. Chodzi o to, ze oni jako faceci mniej wiecej wiedza, co mysla inni faceci. Jak kobieta wychodzi sama, w nocy, wiekszosc facetow chce ja po prostu zaliczyc, bo im sie wydaje latwa. Niewazne, ze taka nie jest, ze nie prowokuje. Facet mysli mala glowka, dlatego maz wscieka sie, ze jego zona rozbudza nieswiadoma niczego zadze innych facetow.