Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
NowaJaaa wrote:Promyk a mówicie juz o ciąży? Czy tajemnica raczej 🙂
- najblizsza rodzina wie i wiedzieli tez o in vitro
- jak ktos pyta moich rodzicow czy rodziców męża kiedy zostaną dziadkami (no kocham te pytania) to już mówia, że niedługo
- częśc dobrych znajomych zorientowała się jak nie piłam na urodzinach męża mimo, że wkręcalam, że biore antybiotyk (2 osoby w sumie sie zorientowały że coś jest na rzeczy )
- a część niestety po komentarzu jakimś w jakimś ciązowym wątku na fb więc zaraz komenatrz usunęłam.
Takie to zagmatwane.
O i Sztuka Kochania własnie leci
Orzeszku zazdraszczam jużWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 22:02
OwaOrzeszkowa lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
No przetrzymam ale wczoraj musiało się ze mnie ulac. Trochę się boję że coś jej się w łóżeczku nie podoba i taka histeria będzie co zasypianie. Zobaczymy.
Fajnie że pospalas , chociaż ktos ja jednak potrzebuję dużych dawek snu żeby funkcjonowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 07:30
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Paradoksalnie najlepiej wychodzi jak mnie obok nie ma. Wczoraj raz próbowałam przez 1,5h bujac, głaskać i nic. Wieczorem po prostu wyszłam. 2 min płaczu i spokój. Właśnie siedzę w kuchni i słucham jak sobie coś tam gada. A jak nad nią stałam to był wielki płacz.
Paskudna pogoda się chy a u mnie szykuje, jakiś depresyjne nastrój mnie dopadł. Aga wrzuć jakieś zdjęcia z Kuby na pocieszenie -
Hmm Mycha, z dzieckiem to tak jest. Jeszcze nie raz i nie dwa będą gorsze dni. Może wczoraj był biometr niekorzystny 😉 Moi też dawali w kość. Ta jesień i zima mnie wykończy. Wczoraj o 17:00 myślałam, że już na pewno gdzieś 20:00.
Dasz radę 😊
Promyk - jak się bierze progesteron to mdłości są gorsze - wiem z doświadczenia. W pierwszej ciąży było tak, że rano paw i do pracy, a i czasami w pracy leciałam. Pamiętam jak najadłam się arbuza w robocie i wszyatko zwróciłam. A w drugiej to no comment bo prawie do końca z przerwami mnie męczyło. Już duży brzuch miałam jak pawie się zdarzały. Zazwyczaj przy rannym myciu zębów. Ciążowe mdłości są okropne! Ale pociesze Cię, że ty przynajmniej możesz odpoczywać. Wyobraź sobie jak ja miałam trzylatkę do ogarnięcia. Odrowadzić do przedszkola, a jak chora była to w domu też spokoju nie było. Poerwsza ciąża to ta najlepsza bo można pospać, pooglądać serial. Choć ja to pracowałam do 7. miesiąca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 08:57
-
Mój małż wczoraj pracował do 23:00, a dziś z samego rana pojechali do Warszawy na 11 listopada. Wraca w środę.
A córze w nocy jeszcze półprzytomna dawałam Kidofen bo cała rozpalona była. Jeszcze zaraz krople do ucha jej dam. Tylko jak ją zmusić do leżenia.... -
Gadam widzę sama ze sobą 😂
Laski, w czwartek idę do fryzjera na strzyżenie i uwaga uwaga, będę robić sombre 😍 Jaram się jak pochodnia 😄🤯🤩
Muszę się wziąć za siebie.
Kolejny krok w planach to muszę zrobić nowe okulary. Chcę jakieś fajne i modne oprawki. Na codzień nie noszę ale do tv i do auta muszę ubrać.Multiwitamina, Adry lubią tę wiadomość
-
Adry koleżanka mówiła że np u jej córeczki nic nie wskazywało że żeby idą, bardzo dobrze to znosiła. Różne są dzieci. Ja do teraz nie miałam na co się skarżyć, jeszcze te marudzenie ok, da się przeżyć. Ale nie wiem co to za histeria przy zasypianiu, może się czegoś przestraszyła albo uderzyła i teraz łóżeczko źle jej się kojarzy. Ale cholera nie mam innego, to gdzie ja mam kłaść spać?
-
Adry wrote:Wydaje mi się że nawet jak sobie coś tam zrobiła to ma za krótka pamięć, żeby pamietac tyle czasu. Może zęby, może brzuszek, może coś innego. A ona się już przemieszcza czy jak ja zostawisz w punkcie A to też tam ja znajdziesz? Może wyjmij sam materac i niech na podłodze śpi na tym materacu, tylko obłoż poduszkami dookoła, przynajmniej do momentu dopóki nie pełza.
-
Adry dziekuje za wczorajsze miłe słowa! 😘
Melduje ze po wczorajszym koncercie aż mnie nogi bolały 😂😂😂 chyba tez przy okazji poćwiczylam 😉
Mycha wrzucę cos z Dominikany dla odmiany jak dobije sie do komputera 🙂
Wrzucam przepis na dobre, szybkie, jesienne ciasto:
http://www.jadlonomia.com/przepisy/piernik-pomidorowy/
Robie go blenderem kielichowym 🙂
malutka_mycha, Adry, Promyk89 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Adry na co idziesz do kina? Ja bym chciała „Boże ciało” albo „1800 gramów”, ale to zobaczymy, bo dzis mamy oboje osobne wychodne 🙂
Adry lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Aa to na dłużej wyjechali? Kurcze bez dziecka tyle rzeczy można ogarnąć już zapomniałam jak sama z motorkiem w tyłku obrabialam mieszkanie. Teraz ledwo obiad zrobię i ogarnę. Już powoli za generalniejsze porządki się biorę, trochę jak mała śpi a trochę jak ma dobry humor i polezy chwilę przy mnie ale to co teraz zajmuje mi cały dzień z przerwami kiedys robiłam w godzine🤣
Adry lubi tę wiadomość
-
Adry słyszałam o filmie, chcieliśmy nawet isc, ale nie było dogodnej godziny seansu...
Lubimy w okolicach grudnia chodzić na te świąteczne filmy. Nie jest to ambitne kino, ale staramy sie celebrować czas świat, bo to tak wszystko szybko mija... zreszta to Maz nauczył mnie na nowo cieszyć sie ze świat! teraz juz znowu uwielbiam święta! Takze poród w grudniu 2020r. to jest myśl! 😁😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 12:48
Adry lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Ciekawe jak Czekamy... oby Jej ta przerwa dobrze zrobiła! I niech do nas wróci!!!
Lavende86, Promyk89, Adry, OwaOrzeszkowa lubią tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍