X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja wczoraj wróciłam z wakacji i teraz powrót do rzeczywistości. :/ Jutro rano muszę zrobić znowu betę czy spadło do zera i odebrać wyniki po łyżeczkowaniu. We wtorek do mojego giną na kontrolę.
    Muszę Was nadrobić, ale wpierw ogarnąć po przyjeździe. :)

Multiwitamina, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Jest ok bo jest dużo powyżej granicy ;) niczym się nie martw! :)

Dzwoniłam przez tydzień co drugi dzień, nie było nic wolnego i później dopadły mnie wątpliwości czy to nie za wcześnie. No stwierdziłam że daje sobie spokój i poczekam do tego października. W październiku będzie to koniec 7 cyklu więc
    już coś więcej no i zobaczymy :)

Przeglądałam mój kalendarzyk i zauważyłam że co miesiąc trafiamy w owulacje, zawsze jest co 2 dni od 11dc (ja mam owu między 12 a 14) więc na pewno to nie jest kwestia ominiecia jak u niektórych par bywa. No nic zobaczymy. Może coś z tymi jajowodami nie tak? Cholera wie :/ idę na posiewy w środę. Na to czego nie mogłam się doprosić od poprzedniego doktorka. Chlamydia, mycoplazma, ureaplazma. Wiecie że na to się czeka prawie miesiąc?!
    Czekamynadzidzie ja tez zawsze trafialam w owu a jednak udalo sie dopiero w 10 cyklu. Zawsze z kalendarzykiem i testami. Nie musi byc cos nie tak. Tam sie poprostu musi wszystko zgrac.

Ja teraz robilam chlamydie z krwi i mialam wynik tego samego dnia. A te pozostałe to co to?

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    ..dla rozweselenia powiem Ci jak wygląda adoracja mojego męża. Wieczorem odwraca się dupą, wystawia plecy i każe się skrobnać...aż zaśnie. No a żebym to ja wytargowała żeby mnie przytulił to chyba musi być-30 , bo wiecznie mu gorąco...

No musiałam...Multi mój to samo!!! Jegoam skrobać albo się przytulać bo on nie wychodzi z taką inicjatywą:/

Multiwitamina lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Jutro mam urodziny i tak jakoś nie mam nastroju. Myślałam że będę je obchodzić juz z drugim dzieckiem, potem myślałam że może już w ciąży. Nic z tego nie wyszło. Do tego spędzę je sama bo męża nie ma. No ale na komodzie znalazłam laurkę urodzinową od małej. Mama mówi że robiła ją z dziadkiem i bardzo się starała. Moja kochana. Tylko ona sprawia że mam jeszcze powody do uśmiechu ostatnimi czasy...

Lavendo... nawet nie wiesz jak Cię rozumiem. Ja za miesiąc mam 35 urodziny i nie mam ochoty robić żadnego przyjęcia. Gdy mój synek się urodził byłam pewna i tak sobie założyłam że do 35 rż będzie miał rodzeństwo. Teraz po tym co się stało to będą najsmutniejsze urodziny w moim życiu. :( Jednak mam dużą nadzieję że do 36 rż będę chociaż w zdrowej ciąży.
    Teraz przez 3 m-ce póki nie możemy działać (choć zobaczę co jeszcze lekarz powie) skupię się na odchudzaniu, dieta i ćwiczenia żeby nie myśleć o tym.

Lavende86 lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się martwiłam, że mąż wyjechał i nie będzie starań, a u mnie chyba się nie zapowiada na owulację w ogóle. Mam 15dc i zero objawów. Temp. ciągle około 36,6. Nie wiem o co chodzi z tymi cyklami. Czy to może być ze stresu?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende a zawsze miałaś regularnie? Może być ze stresu, nasz organizm jest bardzo delikatny i niestety czasami ze względu na czynniki zewnętrzne i/lub wewnętrzne może na chwile zgłupieć

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiel z aromatem imbirowym okazał się być bardzo pomocny. Nie było rzygania a zaczęło być już nieciekawie bo ostatnio krew była.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 ja już dawno lat nie liczę w urodziny. Nie ma co planować, zawsze jak się zadużo zaplanuj to to nie wychodzi.

Arienkas83 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende a może to dlatego że męża nie będzie i podświadomie nastawiłaś się na nie w tym cyklu.

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Lavende a zawsze miałaś regularnie? Może być ze stresu, nasz organizm jest bardzo delikatny i niestety czasami ze względu na czynniki zewnętrzne i/lub wewnętrzne może na chwile zgłupieć
    Zawsze miałam idealne cykle i mnóstwo śluzu płodnego. Od czasu starań cykle były różne, ale od jakiegoś czasu zaczęło się wszystko psuć. Najpierw historia z tym polipem, a teraz po histero problemy ze śluzem. Myślałam, że jak okres jest regularnie to owu występuje. Tak jest? Po czym poznać brak owu? Ja sie za bardzo na tym nie znam. Zawsze miałam tempę niżej a potem szła do góry, a teraz jest wyżej i na tym samym poziomie. No i tego śluzu brak.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendo też jestem ciekawa jak to jest z tą owu. Ja teraz na wakacjach że 3 dni temu zauważyłam mnóstwo śluzu płodnego, przeźroczystego, rozciągliwego na 4cm. Zastanawiam się czy owu była. Wydaje mi się że trochę wcześnie, ale z drugiej strony by znaczyło że organizm już postawił się na nogi. Teraz zaczyna być biały kremowy. Może gin mi coś powie we wtorek. Temp. nie mierzyłam ale mam zamiar w tym tygodniu, jutro może proga zrobię razem z tą betą.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że cykle bezowulacyjny się zdarzają ale nie wiem jaki mają przebieg. Ja jeszcze monitoringu nie miałam więc pewności że owu występuje nie mam. Tylko monitoring da Ci pewność że owu nie było, są wykresy kiedy skok jest a owu nie było a są wykresy kiedy owu nie było a skończyły się ciąża więc owu była. A Ty Lavende miałaś monitoring? Przepraszam że tak pytam, jeżeli już wcześniej o tym pisałaś ale mam bardzo krótka pamięć :)

Arienkas a który dzień cyklu?

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende mi też cykle podczas starań zrobiły się nie regularne ale na owulkę to nie zaszkodziło.

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha 17go lipca miałam łyżeczkowanie i lekkie krwawienie przez 6 dni. Nie wiem czy to liczyć jako pierwszy dzień cyklu. Po prostu czekam na naturalny okres, oby przyszedł szybko czyli za tydzień/dwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 14:57

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mówił lekarz? Macie zrobić przerwę w staraniach?
    Dobrze gdyby organizm jak najszybciej wrócił na prawidłowe tory :)

f1d9680377.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix_ wrote:
    Czekamynadzidzie ja tez zawsze trafialam w owu a jednak udalo sie dopiero w 10 cyklu. Zawsze z kalendarzykiem i testami. Nie musi byc cos nie tak. Tam sie poprostu musi wszystko zgrac.

Ja teraz robilam chlamydie z krwi i mialam wynik tego samego dnia. A te pozostałe to co to?
    ale ja nie z krwi, tylko posiew (podobno bardziej czuły). No te pozostałe są takie jak chlamydia. Też warto sprawdzić czy nie ma tych bakterii po prostu, żeby wykluczyć możliwość, że to przez to się nie udaje. Te trzy robią w klinikach, może najcześciej występują, albo najbardziej utrudniają poczęcie. Nie wiem. Ciężko powiedzieć. Trzeba to zrobię, a co mi tam. :P

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Zawsze miałam idealne cykle i mnóstwo śluzu płodnego. Od czasu starań cykle były różne, ale od jakiegoś czasu zaczęło się wszystko psuć. Najpierw historia z tym polipem, a teraz po histero problemy ze śluzem. Myślałam, że jak okres jest regularnie to owu występuje. Tak jest? Po czym poznać brak owu? Ja sie za bardzo na tym nie znam. Zawsze miałam tempę niżej a potem szła do góry, a teraz jest wyżej i na tym samym poziomie. No i tego śluzu brak.
    ja CI powiem tak: na tą temperaturę nie ma co patrzeć. Ja miałam idealnie najpierw 36,3, potem w połowie temperatura skakała do 36,8, po czym się okazało, że pic na wode z tym wszystkim bo owulacji przez te cykle nie było. Później owulki wróciły i od tego momentu wykres szaleje. Góry i doliny, a owulacje są. I nie jestem w stanie wyznaczyć dokładnego dnia owulki (na pewno miedzy 12 a 14dc wg usg). Tak samo ze śluzem, w cyklach z torbielami śluzu miałam ogromne ilości, aż mi ciekło po nogach jak nie założyłam wkładki. Odkąd mam owulki to śluzu jak na lekarstwo. Trochę jest, ale szału nie ma w porównaniu do tego co było wcześniej. Poza tym u Ciebie po operacji to ja myśle, ze musi minac kilka cykli zanim sie to samo wszystko wyreguluje.

Lavende86 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wiem, że cykle bezowulacyjny się zdarzają ale nie wiem jaki mają przebieg. Ja jeszcze monitoringu nie miałam więc pewności że owu występuje nie mam. Tylko monitoring da Ci pewność że owu nie było, są wykresy kiedy skok jest a owu nie było a są wykresy kiedy owu nie było a skończyły się ciąża więc owu była. A Ty Lavende miałaś monitoring? Przepraszam że tak pytam, jeżeli już wcześniej o tym pisałaś ale mam bardzo krótka pamięć :)

Arienkas a który dzień cyklu?
    Nie miałam

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Nie miałam
    To może poproś jak będziesz za trzy miesiące u lekarki :)

Ja dzisiaj ledwo żyje, taki bol głowy mnie dopadł że masakra. Czuję się jak na kacu i to wyjątkowo uciążliwym. Marzę żeby ten dzień się skończył :/

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha wstępnie powiedział mi że muszą minąć przynajmniej dwie miesiączki. Dowiem sie we wtorek więcej bo idę na kontrolę.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ