Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavende86 wrote:Dziewczyny ja też przy pierwszej ciąży tego nie rozumiałam. Zaszłam od razu i to bez specjalnej spiny. Myślałam że każdy tak ma. Chcesz i masz. Co za problem? Niby coś tam słyszałam, że niektórzy mają problem, ale wydawało mi się to odległe. Nie starałam się o drugie przez kolejne 2 lata bo byłam pewna że jak będę miała chęć na drugie to cyk i będzie. A tu taki klops. I nie wiem dlaczego, ale niepłodność wtórna też boli. To jest najgorsze. To poczucie winy. Bo masz już dziecko i kochasz je i doceniasz to, a jednak to pragnienie drugiego cię zżera. A ludzie cię potępiają bo jak możesz tak mieć.
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
I to tak jest. Mi bezdzietna powie: "O co ci chodzi, masz już dziecko"
Ale znowu jej samotna koleżanka powie: "O co ci chodzi? Masz super męża, mieszkanie pracę, a ja tego nie mam".
Albo ktoś chory powie: "No ale jesteś zdrowa".
Każdy ma swoje problemy i coś go dołuje... Mało kto jest w stanie zrozumieć problem innych.czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Bardzo możliwe... Ja dzieci nie mam, to wydaje mi się, że pewnie gorzej się czują ci, którzy nie mają żadnego, ale w sumie nie da się postawić w czyjejś sytuacji i nigdy nie wiemy co przeżywa ktoś w innych okolicznościach...
Ale apetyt chyba rośnie w miarę jedzenia. No i to poczucie winy, że córa będzie samotna kiedyś.czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Dokładnie tak jak mówisz. Też nie pociesza mnie np. myśl, że inni są chorzy albo dzieci w Afryce głodują. Owszem, jestem wdzięczna za to co mam, ale też to nie jest tak, że niczego więcej nie potrzebuję, bo mam 2 ręce, 2 nogi i dach nad głową. Nie da się tak myśleć cały czas. Jak byłam sama, to chciałam chociaż kogoś poznać, teraz jestem szczęśliwa, że mam męża, ale też chce się wejść na kolejny etap życia.
Ale też nie dołuj się, że córka będzie samotna, jeszcze nic nie jest przesądzone!Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Oo rany dziewczyny ciężko Was nadrobić jak człowiek do pracy wraca
Czasami takie wyobrażenie sobie jak źle mogłoby nam być - brak środków do życia, dachu nad głową, zdrowia itd. jest dobrym kopniakiem. Bo faktycznie w takich momentach wychodzi ze jesteśmy farciarkami. Ale to działa raz, dwa a później różnie bywa. Ale sama czasami tak próbuje sobie różne rzeczy wytłumaczyć.
A jeżeli chodzi o zrozumienie najbliższego otoczenia to nie ma co na nie liczyć. Pomimo dobrych chęci nie jesteśmy w stanie wczuć się w sytuację drugiej osoby. Ale kompletnie nie rozumiem kogoś, kto się starał dłużej a teraz nagle zagrywa madrale. To już jest szczyt niedelikatnosci i hipokryzji. Właśnie od takich osób wymagać powinniśmy wsparcia i zrozumienia.
A ja właśnie nigdy nie ukrywalam że się staramy i że nie wychodzi. Nawet w pracy powiedziałam i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu koleżanka powiedziała że też ma pcos, dała mi wielka księgę z dieta, dzięki której zaszła. Ogólnie mega wsparcie. Aż w szoku byłam. A dzięki temu że wiedzieli rodzice i teście to ani razu nie spytał kiedy wnuki. Więc wigilię były spokojniejsze
Widac różnice pomiędzy dniem w pracy bez ciąży a w ciąży. Plecy bolą, nogi bolą. Długo bez l4 raczej nie pociągne. I wcale nie dźwiga nic ciężkiego, ale dla mnie nawet sztapel talerzy to za dużo. A nie mogę się wymigac bo nikt nie wie.
Multi ale Ci zazdroszczę że już jesteś na tym etapie i więcej wiesz. Ja do 24 pewnie osiwieje a później wylysiejeczekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
U mnie na szczęście rzadko się zdarza, że ktoś nas tak "ciśnie" o te dzieci. Jesteśmy stosunkowo krótko po ślubie (niecały rok) i jakoś tak u nas w rodzinach jest raczej mało dzieci, więc nikt nam za dużo nie gada, raczej mówią, że spokojnie, macie czas. Nasi rodzice tez w naszym wieku jeszcze nas nie mieli, więc to może szczęście w nieszczęściu, nie czujemy aż takiej presji od innych. Raczej sami chcemy po prostuCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Multiwitamina wrote:Rozmawiałam z ginekologiem. Jutro na 15 wizyta. Teraz luteina i się nie denerwować. W szpitalu też by luteine dali na tym etapie. Nie jest dużo. Bardziej brązowy kolor nie żywy
-
Multi trzymam kciuki. Postaraj się za dużo nie stresować. Zrób sobie kakao i idź spać
Ja też po całym dniu na nogach czuje brzuch. Bardzo delikatnie, takie uczucie że wiem że jest. Ale dzisiejszy dzień nie może się równać z poprzednimi, kiedy sobie na kanapie leżałam i czytałamMultiwitamina lubi tę wiadomość
-
Lavende86 wrote:I pytałaś o to lekarza? Bo moja dr to ignoruje i twierdzi że jest ok.
Lavende86 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Lavende86 wrote:Bo to mało kto rozumie. Ostatnio rozmawiałam z siostrą i stwierdziłyśmy, że tak jest bo jednak mało par ma takie problemy. U mnie u rodziny i znajomych wszyscy pstryk i zachodzą. Śmieje się, że niedługo wokół mnie faceci zaczną zachodzićPrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Moja siostra tak krwawiła w chyba 11. lub 12. tyg, że lała się żywa krew. Aż cały fotel i podłogę zapaskudziła u lekarki. Potem kilka ładnych dni krwawiła, a dziecku nic się nie stało. Potem przeszło i śmigała do pracy normalnie chyba do końca 6 miesiąca. Mały nie ucierpiał.