X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Czekamy nie smutaj. 29 to jeszcze młody wiek, masz jeszcze czas tak 10 lat albo i więcej.Na pewno się uda w końcu. :)

Ja z kolei się martwię i mam złe przeczucia co do tej ciąży. A dokładnie że znów będzie puste. :/ Wczoraj mnie cycki bolały ale głównie jedną pierś z boku. A tak jak nacisne na sutki to bolą, to chyba dobrze.
    Arienka podobno dwa razy puste to sie nie zdarza. Bądź dobrej mysli.

Lavende86, czekamynadzidzie, Arienkas83 lubią tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 18:05

czekamynadzidzie, Arienkas83 lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, połowa. Ja już po USG połówkowym a Beatrix chyba w tym tygodniu będzie szła.
    Arienkas83 może nie każe ci powtarzać mi nie kazał. Początkowa panika jest normalna w tej sytuacji ale postaraj się nie myśleć na czarno - to na pewno nie pomoże.

Arienkas83 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,mam wynik amh. Mój wynik to 29 ng/ml. To jakis mega wysoki bo nawet w najmlodszym przedziale wiekowym jest chyba do 13 a ja mam 29. Co to oznacza? Chyba lepsze to niz niska rezerwa co nie?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy PCOS tak jest. Owszem tak lepiej.

Frida91 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się zdenerwowałam czy to nie znaczy czegoś złego. Wygląda to tak jakbym chyba w życiu nie miała owulacji, skoro mam tyle jajeczek

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to oznacza tylko to co już wiesz czyli że masz PCOS.

Frida91 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polowkowe jeszcze chwila. 30.10 i juz sie nie moge doczekac :)

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png

Wysłany: 21 października 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 18:06

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe powinno być między 18 a 22 więc myślę że tak. Ja jeszcze 3d nie miałam ale będę chciała zrobić, może nawet 4d tylko to chyba najlepiej w 30 tygodniu jak ma być takie pamiątkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 19:43

npV2p1.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    A ja będę miała 29.10 wizytę i liczymy że się rozwiąże zagadka kinder niespodzianki XD hihi
    To bd 19 tydzień i czy ja mogę mieć połówkowe wtedy? Bo z penetralnymi wyszło tak że przyszłam na wizytę i zrobił te usg. Ale mój lekarz zawsze mi pokazuje dzidzie w 3d i to fajne jest.
    Pewnie 19 tydzien to juz czas na polowkowe. Ja bym chciala zeby mi powiedzoal lekarz w koncu na pewno ze to dziewuszka :)

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kręgosłup mnie boli - prawie cały dzień przy maszynie do szycia...

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Ale mialam sny dziewczyny. Najpierw mi się sniły nieudane starania, ze byliśmy u siostry i sie musielismy bzykac bo dni plodne a siostra za sciana i jeszcze drzwi od naszego pokoju sie nie chciały zamknąć. A potem sniła mi się praca ze sie spóźniłam godzinę, dostalam nieziemski ochrzan od szefowej, balam sie ze mnie wyrzuci z pracy... co za sny:)

Wczoraj z mężem rozmawialismy o tej naszej nieplodnosci... pytal czy jesli sie okaze ze to on jest bezplodny to czy go zostawie. Ale nie wiem skad takie pytanie u niego. Jego plemniory sa ok. Fakt nie mamy wszystkich badan, itp ale spermiogram jest calkiem niezly... pogadalismy troche o tym jak ja sie z tym wszystkim czuje i mi powiedzial ze jesli nigdy sie nie uda to bede sie musiała z tym pogodzic i sie popłakałam :( naprawde faceci niczego nie rozumieja :( wiem ze bedziemy walczyc, ale nie wiem na ile mi jeszcze starczy sił :(
    Czekamy - moja ostatnia rozmowa z mężem na ten temat wyglądała tak, że ja mówiłam, a on milczał po czym jak powiedziałam żeby coś powiedział to stwierdził, że nie widzi sensu wałkowania tematu przez kolejne lata jak może i tak nic z tego nie wyjść. Stwierdził, że będzie to będzie, a jak nie będzie to nie będzie. Filozoficznie nie? :-D Tacy już oni są.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Czekamy nie smutaj. 29 to jeszcze młody wiek, masz jeszcze czas tak 10 lat albo i więcej.Na pewno się uda w końcu. :)

Ja z kolei się martwię i mam złe przeczucia co do tej ciąży. A dokładnie że znów będzie puste. :/ Wczoraj mnie cycki bolały ale głównie jedną pierś z boku. A tak jak nacisne na sutki to bolą, to chyba dobrze.
    Nie rozkminiaj tego Arienko bo i tak nic się nie dowiesz przed USG. Mnie nawet po obumarciu zarodka cycki bolały niemiłosiernie. Wcześniej raz bolały, a raz nie. A w zdrowej ciąży z córą na początku wcale nie bolały i było ok. Objawy o niczym nie świadczą. Wiem, że trudno tak czekać i można oszaleć bo sama tak miałam, ale postaraj się nie zapuszczać w te rejony myślenia. Może zajmij czas czymś innym.

Arienkas83 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Czekamy - moja ostatnia rozmowa z mężem na ten temat wyglądała tak, że ja mówiłam, a on milczał po czym jak powiedziałam żeby coś powiedział to stwierdził, że nie widzi sensu wałkowania tematu przez kolejne lata jak może i tak nic z tego nie wyjść. Stwierdził, że będzie to będzie, a jak nie będzie to nie będzie. Filozoficznie nie? :-D Tacy już oni są.
    widzę, że mój ma podobne podejście do Twojego ;) oni chyba z innej gliny ulepieni :P

Lavende86 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:

Arienka wiesz, że objawy nie wskazują na nic ;) to ze Cie bolą czy nie bolą piersi ma niewiele wspólnego z tym czy ciąża bedzie ok czy nie. Nie ma co rozkminiać za dużo. Ja myślę, że jest małe prawdopodobieńśtwo, że znow coś jest nie tak. Myśl pozytywnie ;)

Wiesz co nie wyobrażam sobie czekać do 40tki. I potem być 40letnią matką. Widziałam po mojej ciotce, że macierzyństwo w wieku 40 lat to koszmar i ja jednak podziękuję. A poza tym chciałabym mieć 3jkę dzieci, więc jak pierwsze urodzę w wieku 40 lat to kiedy następne? Ech... marne pocieszenie :( poza tym za chwilę stuknie mi 30tka :( a wcale nie jesteśmy bliżej upragnionego celu :(

Lavende86, Arienkas83 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie daję czas do 35 roku życia max, a potem już nie chcę się starać. Tak jak mówisz, im człowiek starszy tym gorzej znosi zmęczenie, niewyspanie itd. No i dziecko ma potem starych rodziców. Ale to tylko moje prywatne zdanie. Nie oceniam jak ktoś chce dzieci w późnym wieku. U mnie też jest inna sytuacja bo jedno już mam. Może gdybym nie miała tobym próbowała do oporu :-P Kto wie...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciocia też późno się dziecka dorobiła, kiedyś bym powiedziała że na matkę średnio się nadaje, zero cierpliwości do dzieci, oziebla. A teraz super core wychowała, nie ta kobieta.

Czekamy to chyba większość facetów ma takie podejście, mój też się nie przejmował że nie wychodzi, że wyniki słabe. On chciał 5 lat się starać zanim zwrócimy się o pomoc do lekarza! Jedyne co mi wtedy przyszło powiedzieć to że oszalał. Całkowicie inne myślenie. Oni też mają więcej czasu i chyba ciężko im zrozumieć że my mamy jakąś datę ważności.

f1d9680377.png

Wysłany: 22 października 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 18:06

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzię ja też marzę o 3 dzieci... I też chciałam być młodą mamą, a nie po 40... A teraz to myślę, żeby chociaż jedno mi się udało mieć. Ale co do wieku, to na razie nie wyznaczam sobie granicy ile będę się starać. Sama nie wiem, jakie będą moje szanse. Jak mizerne to szczerze nie wiem, czy decydowałabym się na invitro itd. To już by chyba było za dużo jak dla mnie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ