Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tymi ruchami to jest zależne od dziecka. Moja mała była bardzo spokojna w brzuchu. Często miałam dni paniki bo nic nie czułam. Po urodzeniu też taka była. Non stop spała jak zabita
Nic nie płakała. Siostrzeniec za to w brzuchu to był wariat. Ruszał się non stop. To co on wyczyniał to... masakra. Siostra się śmiała, że to przemoc rodzinna. No i po porodzie też okazało się, że taki nerwowy. Na każdy dźwięk podskakiwał i się wybudzał. Tak mu niestety zostało. Jak śpi w dzień to 10min i po sprawie bo usłyszy np. stuknięcie łyżeczki o kubek
Adry lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przejrzałam moje wcześniejsze usg, a było ich troche, i w marcu w 10dc miałam 5mm endo (owu była gdzies w 18dc). Potem w kwietniu przed histero też miałam 5,5mm w 12dc. W maju po histero 4,6mm w 14dc - był to cykl bezowulacyjny.
Wcześniejsze wyniki mam z lutego i tam było chyba po owu bo 12mm i płyn w zatoce
..
W zeszłym roku w październiku 9,1mm - nie wiem który dzień cyklu.
Teraz się martwię że mam coś nie tak z endo. No ale lekarka nigdy nic nie mówiła na ten temat, a wie że chcemy dziecko. Już sama nie wiem. Fakt, że ja mam późnie owulacje - około 18dc. Czy któraś z was zna się na tych tematach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 14:46
-
Nefre jeszcze jestem ja bezdzietna jeśli Cię to pociesza
Wczoraj właśnie liczyliśmy ile jeszcze mamy czasu i szans, żeby chociaż wyrobić się z urodzeniem w 2019. Ale to tak pół żartem pół serio, wiadomo.
A jaka imprezka jutro Cię czeka?Lavende86 lubi tę wiadomość
-
Multi - ja w późniejszym czasie miałam taki patent, że jak się franca nie ruszała i nawet słodkie nie pomagało to kładłam się na płaskim na plecach i tak leżałam bez ruchu. Ona tego nie znosiła
Wyglądało to tak jakby traciła równowagę, że jest na górze i zaczynała się wiercić i kopać. Widać było, że jej niewygodnie i nie lubi tej pozycji
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
A czasem jak była już duża i ją czułam bo wystawiała tyłek to tak spała, że oni słodkie, ani szturchanie mocne - nic nie pomagało. Nie raz już prawie jechałam do szpitala bo myślałam że nie żyje, a po prostu lenia miałam w brzuchu. No ale były dni, że normalne ruchy miałam.
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Nefre_ ms wrote:Frida
Uff, jak dobrze(żart) łączę się z Tobą w bólu nieposiadania dzieci
Lavdende : Ty się nie do końca liczysz, bo już masz jedno dzieckoja - trudno w to uwierzyć, ale zaraz nie będę miała nic do powiedzenia na tym forum
hehe
A imprezka: 18 kuzynkiwiec bedą tańce hulańce
Trochę się odstresuje
To dyskryminacja
haha
-
Idę na 15:30 do przedszkola na pasowanie na przedszkolaka
Mam 2 minutki spacerem więc jeszcze kawkę piję.
Nie wiem czy nie iść w przyszłym cyklu w rejonach owu na usg żeby sprawdzić to endometrium bo już zaczynam myśleć, że może to było przyczyną niepowodzenia. Nie chcę świrować. No ale wtedy to chyba się krwawi a nie tak jak ja że w 10tc mi musieli na chama wywoływać... Dobrze kminię? -
Zozo wrote:Witam wszystkie dziewczyny
właśnie założyłam konto szukam wsparcia wśród dziewczyn, które tak jak ja pragną mieć dzidzie a wiadomo że kobieta najlepiej zrozumie druga kobietę.
staramy się już ponad rok o drugie dziecko... Ostatnia wizyta u lekarza zawalila mnie z nóg bo dr powiedział że jeszcze pół roku prób i jeśli nie to inseminacja... In vitro.. Wyniki partnera dobre, ja jestem po droznosci jajowodow też wszystko ok. Jedyny niby problem to lekko podwyższona prolaktyna i zbyt niski progesteron. Za małe endometrium, które w 14 dn cyklu wynosiło 4. Mam mnóstwo torbieli w obu jajnikach ale nie mam pco. Dostałam luteine czy któras z was miała podobnie może faktycznie jak podniesie mi progesteron to w końcu uda się zarodkowi zagniezdzic
Witaj ZozoTrzymam kciuki za Ciebie
Zozo lubi tę wiadomość
-
Witaj Zozo - jesteśmy w podobnej sytuacji. Ja o drugie starałam się 11 cykli i ostatni był szczęśliwy, ale zarodek obumarł i teraz mam pierwszy cykl po wywołaniu poronienia. No i moje endo wczoraj miało 5,2mm. Chyba mam cykl bezowulacyjny. Nigdy wcześniej nie słyszałam żebym miała problem z endo i teraz się zastanawiam czy lekarz taki nieudolny czy sama sobie szukam problemów
Zozo lubi tę wiadomość
-
Nefre może i nam się w końcu poszczęści
I pomyśleć, że ja głupia jak zaczynałam tu pracę to chciałam zawiesić starania na parę miesięcy. Dobrze, że dziewczyny na forum mi to wyperswadowały
Tylko straciłabym czas.
Dzisiaj piątek, czyli dokładnie za tydzień mam wizytę. Jestem tak ciekawa co to wyjdzie... I jak tym razem zareaguję na clo. Rozkminiam już jak mogę sobie pomóc żeby zwiększyć szanse, czy lepiej właśnie nic nie "pomagać" - pić te ziółka Sroki czy lepiej już nie jak mam takie wysokie poziomy hormonów. Sama nie wiem. Lekarz to pewnie sceptycznie by podszedł do tych ziółek i innych suplementów.Lavende86, Nefre_ ms, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie mam już obawy bo zawsze miałam kilkanaście pęcherzyków na jajnikach jak bywałam na usg a na ostatniej wizycie, jakoś po miesiącu picia tych ziółek to miałam normalnie kilkadziesiąt. Pierwszy raz aż tyle ich widziałam i teraz już się boję stymulować ziołami
Zwłaszcza że lh miałam wysokie już w 3 dniu jak przy owulacji. Więc póki co biorę tylko witaminy i piję miovarian 1 saszetkę.
-
Jeszcze napiszę, że postanowiłam wstrzymać starania i poczekać na 2 kolejne @ i potem zobaczymy. Nie czuję się gotowa
Mam stracha. Gdybym zaszła szybciej niż lekarz zalecił i znowu poroniła to bym cały czas myślała, że to moja wina, a jeden cykl w tą czy w tą raczej mnie nie zbawi. Niech się wszystko porządnie unormuje bo beta jeszcze możliwe, że mi spada i widzę, że ten cykl jest do niczego. Zero objawów dwufazowości. Cały czas się czuję jak zaraz po @ a to już 26. dzień po. Nawet nie czuję żeby @ nadchodziła
Adry lubi tę wiadomość
-
Lavende też myślę, że może lepiej spokojnie poczekać, przynajmniej chociaż jeszcze z 1 cykl. Chyba że samo wyjdzie spontanicznie
Możesz poobserwować swój organizm, albo iść na monitoring żeby się upewnić, że już wszystko ok. A o to endometrium możesz zapytać przy najbliższej wizycie. Wiadomo forum uspokoi, ale jak lekarz powie to jeszcze lepiej
Lavende86 lubi tę wiadomość