X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 19:05

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Cie Multi rozumiem, jeszcze ruchów nie czuje ale też będę swirowac :) nad takimi emocjami ciężko zapanowac

Multiwitamina lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ruchami to jest zależne od dziecka. Moja mała była bardzo spokojna w brzuchu. Często miałam dni paniki bo nic nie czułam. Po urodzeniu też taka była. Non stop spała jak zabita :-D Nic nie płakała. Siostrzeniec za to w brzuchu to był wariat. Ruszał się non stop. To co on wyczyniał to... masakra. Siostra się śmiała, że to przemoc rodzinna. No i po porodzie też okazało się, że taki nerwowy. Na każdy dźwięk podskakiwał i się wybudzał. Tak mu niestety zostało. Jak śpi w dzień to 10min i po sprawie bo usłyszy np. stuknięcie łyżeczki o kubek :-P

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przejrzałam moje wcześniejsze usg, a było ich troche, i w marcu w 10dc miałam 5mm endo (owu była gdzies w 18dc). Potem w kwietniu przed histero też miałam 5,5mm w 12dc. W maju po histero 4,6mm w 14dc - był to cykl bezowulacyjny.

Wcześniejsze wyniki mam z lutego i tam było chyba po owu bo 12mm i płyn w zatoce
    ..

W zeszłym roku w październiku 9,1mm - nie wiem który dzień cyklu.

Teraz się martwię że mam coś nie tak z endo. No ale lekarka nigdy nic nie mówiła na ten temat, a wie że chcemy dziecko. Już sama nie wiem. Fakt, że ja mam późnie owulacje - około 18dc. Czy któraś z was zna się na tych tematach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 14:46

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - sama nie zostaniesz ;-) Jeszcze ja jestem i mam narazie szlaban na staranka

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre jeszcze jestem ja bezdzietna jeśli Cię to pociesza :P Wczoraj właśnie liczyliśmy ile jeszcze mamy czasu i szans, żeby chociaż wyrobić się z urodzeniem w 2019. Ale to tak pół żartem pół serio, wiadomo.
    A jaka imprezka jutro Cię czeka?

Lavende86 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi - ja w późniejszym czasie miałam taki patent, że jak się franca nie ruszała i nawet słodkie nie pomagało to kładłam się na płaskim na plecach i tak leżałam bez ruchu. Ona tego nie znosiła :-D Wyglądało to tak jakby traciła równowagę, że jest na górze i zaczynała się wiercić i kopać. Widać było, że jej niewygodnie i nie lubi tej pozycji :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czasem jak była już duża i ją czułam bo wystawiała tyłek to tak spała, że oni słodkie, ani szturchanie mocne - nic nie pomagało. Nie raz już prawie jechałam do szpitala bo myślałam że nie żyje, a po prostu lenia miałam w brzuchu. No ale były dni, że normalne ruchy miałam.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Frida

Uff, jak dobrze :)(żart) łączę się z Tobą w bólu nieposiadania dzieci :)

Lavdende : Ty się nie do końca liczysz, bo już masz jedno dziecko :) ja - trudno w to uwierzyć, ale zaraz nie będę miała nic do powiedzenia na tym forum :) hehe

A imprezka: 18 kuzynki :) wiec bedą tańce hulańce :) :) Trochę się odstresuje :D
    Ej :-D To dyskryminacja :-D haha

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na 15:30 do przedszkola na pasowanie na przedszkolaka :-D Mam 2 minutki spacerem więc jeszcze kawkę piję.

Nie wiem czy nie iść w przyszłym cyklu w rejonach owu na usg żeby sprawdzić to endometrium bo już zaczynam myśleć, że może to było przyczyną niepowodzenia. Nie chcę świrować. No ale wtedy to chyba się krwawi a nie tak jak ja że w 10tc mi musieli na chama wywoływać... Dobrze kminię?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • osi Koleżanka

Wysłany: 26 października 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Witam wszystkie dziewczyny :) właśnie założyłam konto szukam wsparcia wśród dziewczyn, które tak jak ja pragną mieć dzidzie a wiadomo że kobieta najlepiej zrozumie druga kobietę. :) staramy się już ponad rok o drugie dziecko... Ostatnia wizyta u lekarza zawalila mnie z nóg bo dr powiedział że jeszcze pół roku prób i jeśli nie to inseminacja... In vitro.. Wyniki partnera dobre, ja jestem po droznosci jajowodow też wszystko ok. Jedyny niby problem to lekko podwyższona prolaktyna i zbyt niski progesteron. Za małe endometrium, które w 14 dn cyklu wynosiło 4. Mam mnóstwo torbieli w obu jajnikach ale nie mam pco. Dostałam luteine czy któras z was miała podobnie może faktycznie jak podniesie mi progesteron to w końcu uda się zarodkowi zagniezdzic

Witaj Zozo :) Trzymam kciuki za Ciebie :)

Zozo lubi tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zozo - jesteśmy w podobnej sytuacji. Ja o drugie starałam się 11 cykli i ostatni był szczęśliwy, ale zarodek obumarł i teraz mam pierwszy cykl po wywołaniu poronienia. No i moje endo wczoraj miało 5,2mm. Chyba mam cykl bezowulacyjny. Nigdy wcześniej nie słyszałam żebym miała problem z endo i teraz się zastanawiam czy lekarz taki nieudolny czy sama sobie szukam problemów ;-)

Zozo lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nefre - jesteś nieoceniona :-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre może i nam się w końcu poszczęści ;) I pomyśleć, że ja głupia jak zaczynałam tu pracę to chciałam zawiesić starania na parę miesięcy. Dobrze, że dziewczyny na forum mi to wyperswadowały :P Tylko straciłabym czas.
    Dzisiaj piątek, czyli dokładnie za tydzień mam wizytę. Jestem tak ciekawa co to wyjdzie... I jak tym razem zareaguję na clo. Rozkminiam już jak mogę sobie pomóc żeby zwiększyć szanse, czy lepiej właśnie nic nie "pomagać" - pić te ziółka Sroki czy lepiej już nie jak mam takie wysokie poziomy hormonów. Sama nie wiem. Lekarz to pewnie sceptycznie by podszedł do tych ziółek i innych suplementów.

Lavende86, Nefre_ ms, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lavende

Mogę zostać Twoim terapeutą hahaha :)

Nefre - czy coś mi dolega.
    Nie Lavende - jesteś zdrowa :P
    Ile bierzesz za sesję? ;-P

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam już obawy bo zawsze miałam kilkanaście pęcherzyków na jajnikach jak bywałam na usg a na ostatniej wizycie, jakoś po miesiącu picia tych ziółek to miałam normalnie kilkadziesiąt. Pierwszy raz aż tyle ich widziałam i teraz już się boję stymulować ziołami :/ Zwłaszcza że lh miałam wysokie już w 3 dniu jak przy owulacji. Więc póki co biorę tylko witaminy i piję miovarian 1 saszetkę.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze napiszę, że postanowiłam wstrzymać starania i poczekać na 2 kolejne @ i potem zobaczymy. Nie czuję się gotowa :-/ Mam stracha. Gdybym zaszła szybciej niż lekarz zalecił i znowu poroniła to bym cały czas myślała, że to moja wina, a jeden cykl w tą czy w tą raczej mnie nie zbawi. Niech się wszystko porządnie unormuje bo beta jeszcze możliwe, że mi spada i widzę, że ten cykl jest do niczego. Zero objawów dwufazowości. Cały czas się czuję jak zaraz po @ a to już 26. dzień po. Nawet nie czuję żeby @ nadchodziła :-/

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lavende

W zasadzie to nie mam kwalifikacji więc mogę wziąć w chuj kasy :D :D
    W dzisiejszych czasach grunt to dobrze udawać, że wiesz co robisz :-P

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende też myślę, że może lepiej spokojnie poczekać, przynajmniej chociaż jeszcze z 1 cykl. Chyba że samo wyjdzie spontanicznie :) Możesz poobserwować swój organizm, albo iść na monitoring żeby się upewnić, że już wszystko ok. A o to endometrium możesz zapytać przy najbliższej wizycie. Wiadomo forum uspokoi, ale jak lekarz powie to jeszcze lepiej ;)

Lavende86 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 19:05

Zozo lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ