Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,
Dzisiaj robiłam badania krwi: morfologię, panel tarczycowy: TSH, FT3, FT4, do tego hormony: folikulotropina, luteotropina, estradiol i progesteron. I wszystko, dosłownie wszystko mam w normie. Czy jest sens robić jeszcze jakieś badania czy na początek tyle wystarczy?
Czekamy jeszcze na wyniki krwi hormonów Narzeczonego i jeśli będzie wszystko ok to czekamy już tylko na kolejną owulację 🤞.🧔🏻39 & 👩🏻33 & 🩷1 & 🩵
🍀⏳📅:
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 💔 9t4d/7t4d - poronienie samoistne
🍀⏳📅:
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
🍀⏳📅:
12 listopada 2024 - ⏸️
4 lipca 2025 - Jasiek już z nami 🩵 3400g, 54cm, 9/10pkt 🥹 PPROM 36t5d 🥲
-
Idawoll wrote:Hej, hej. Odebrałam właśnie wynik bety: 862,95 tj. przyrost 172,4% 🥺
Czekam teraz na męża (wraca jutro 🥰) i na wizytę pod koniec miesiąca.
Tośka - sytuacja dramat! Nie wyobrażam sobie czegoś takiego!Idawoll lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Niemampomyslunanick wrote:Dziewczyny,
Dzisiaj robiłam badania krwi: morfologię, panel tarczycowy: TSH, FT3, FT4, do tego hormony: folikulotropina, luteotropina, estradiol i progesteron. I wszystko, dosłownie wszystko mam w normie. Czy jest sens robić jeszcze jakieś badania czy na początek tyle wystarczy?
Czekamy jeszcze na wyniki krwi hormonów Narzeczonego i jeśli będzie wszystko ok to czekamy już tylko na kolejną owulację 🤞.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 18:20
Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Sara30 wrote:@Niaha to jak się nie sprawdzi to dawaj znać
ja pod nim badałam ryby. Czasem robiłam sekcje zwłok i badałam jelita albo mózg szukając pasożytów 🫣🫣🫣
@Toska niektórzy lekarze naprawdę nie powinni mieć styczności z pacjentami. Ale proponuje obsmarować na znanylekarz.pl
Ja kiedyś z młodą poszłam do okulisty. Wiedziałam, że jest gburem ale jest też bardzo dobrym specjalistą. Zbadał ją, potwierdził, że wzrok się pogorszył po czym z durnowatym uśmieszkiem powiedział "no mógłbym przepisać okulary, ale tylko będzie miała pani problem z wycieraniem. A przecież TO i tak upośledzone
😏😏😏
Zatkało mnie, serio.
Obróciłam się na pięcie, pierdyknelam drzwiami i wyszłam bez płacenia za wizytę.
Teraz za to mamy genialną okulistę
Co za masakra! Okropne!
Ja pamietam, jak kiedyś trafiłam do dentysty (z polecenia, a do dzieci to już w ogóle wspaniały!). Poszłam z bólem, ale myśle sobie, ze skoro taki polecany, to zapytam o inny ząb, który bym chciała wyleczyć, bo brzydko wyglada. Typ dłubie coś w moich zębach, ja z otwarta paszczą, a on mi odpowiada, że „co Ty się jedynkami przejmujesz, facet i tak na cycki patrzy, a Ty masz fajne”.
Jak tylko wyjął łapy z buzi, to wyszłam, nie zapłaciłam ani złotówki.
Żałuję po czasie, ze nie zareagowałam inaczej, ale tak się bałam, ze coś mi w tych zębach zaraz zrobi, ze zaboli…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 18:20
-
ChocoMonster wrote:edit. Ja już bym odpuściła i tak jak piszesz czekała na owu 😉 ewentualnie jeszcze prolaktyne
Dziękuję 🥰. A co do progesteronu - jest sens sprawdzić go jeszcze raz w dniach spodziewanej owu? Teraz jestem w 5 dniu cyklu i lekarz polecił żeby pierwszy raz zbadać progesteron teraz, ale jestem ciekawa czy później w cyklu też można go sobie sprawdzić i porównać czy rzeczywiście jest tak jak być powinno.🧔🏻39 & 👩🏻33 & 🩷1 & 🩵
🍀⏳📅:
03 grudnia 2022 - ⏸️
🍀⏳📅:
🍀⏳📅:
12 listopada 2024 - ⏸️
-
Idawoll wrote:
Żałuję po czasie, ze nie zareagowałam inaczej, ale tak się bałam, ze coś mi w tych zębach zaraz zrobi, ze zaboli…
Nigdy nie jest za późno jeżeli pamiętasz jak się nazywapaprotka17 lubi tę wiadomość
24 👱♀️
16.11 ⏸️ - beta 19,5
12.12 - mamy ❤️
14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
10. 02 - 10cm 🐿️
24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
24.03 - wszystko ok 🐋
21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
19.05 - prenatalne III trymestr 💛
27.06 - 35+4 2647g
14.07- ostatnia wizyta
28.07 - 40+0 3520g
06.08 - indukcja
-
Nataliii wrote:Jestem po wizycie. Generalnie zdaniem lekarza wszystko wygląda super tylko tę tarczycę trzeba podratować. Prolaktyna i testosteron też warto zbic ale nie są to wartości, które blokowały by owulację. Wypisał mi suplementy jakie mogę brać i które powinny pomóc. Jak wrócę do domu to na spokojnie ogarnę co i jak.
Tylko zastanawiam się co z tą owulacja. Na USG doktor powiedział że jestem po owulacji i pokazywał coś w lewym jajniku co o tym świadczydziewczyny wybaczcie, ale nie jestem obcykana w monitoringach i nie znam terminologii. Temperatura mi jeszcze nie podskoczyła. Wklejam zdjęcje testów owu, które robiłam. Trzy wczorajsze wskazują że coś się zaczęło dziać, ale piku nie widać. Dzisiejszy to już bladzioch. Zastanawia mnie czy pik mógłbyć dziś w nocy i go nie wyłapałam, ale w takim razie dziś o 16 byłoby już po owulacji? Czy to kwestia testów że są mało czułe? Kupiłam w wielopaku to staram się zużyć
Przepraszam że nie w temacie, ale co to za aplikacja ? -
Idawoll wrote:Hej, hej. Odebrałam właśnie wynik bety: 862,95 tj. przyrost 172,4% 🥺
Tośka - sytuacja dramat! Nie wyobrażam sobie czegoś takiego!
Rośnijcie zdrowo ❤️Idawoll lubi tę wiadomość
-
Niemampomyslunanick wrote:Dziękuję 🥰. A co do progesteronu - jest sens sprawdzić go jeszcze raz w dniach spodziewanej owu? Teraz jestem w 5 dniu cyklu i lekarz polecił żeby pierwszy raz zbadać progesteron teraz, ale jestem ciekawa czy później w cyklu też można go sobie sprawdzić i porównać czy rzeczywiście jest tak jak być powinno.
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Beezi wrote:Powinna być po wizycie możliwość wystawienia opinii, jeśli nie ma, to i tak próbowałbym zgłosić reklamację za wizytę.
Dokładnie, albo sprawdź czy go nie ma na ,,znany lekarz" i wystaw opinie -
Tośka - sytuacja dramat! Nie wyobrażam sobie czegoś takiego! -
Ewiwi wrote:ja chyba ten cykl spisuję na straty. dzisiaj ostatnia tabletka clo. wczoraj po południu i wieczorem czułam jajniki, dzisiaj zero totalne. testy owu bialutkie jak nigdy. nie ma drugiej kreski wcale, zazwyczaj jakaś cienizna była. coś czujże że znowu bedzie 50 dni i wywoływanie okresu....
Bądź dobrej myśli❤️ ja jutro ostatnia tabletka clo i nie czuje totalnie nic. Najczęściej zaczynam czuć dopiero w okolicy owulacji 😉 w czwartek masz podgląd i powinno być już coś widać, to już niedługo dasz radę☺️Ewiwi, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Niemampomyslunanick wrote:Dziękuję 🥰. A co do progesteronu - jest sens sprawdzić go jeszcze raz w dniach spodziewanej owu? Teraz jestem w 5 dniu cyklu i lekarz polecił żeby pierwszy raz zbadać progesteron teraz, ale jestem ciekawa czy później w cyklu też można go sobie sprawdzić i porównać czy rzeczywiście jest tak jak być powinno.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Nadzieja97 wrote:Przepraszam że nie w temacie, ale co to za aplikacja ?
ma pomóc ocenić czy to pik czy nie na testach owulacyjnych
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Czytoto wrote:Bądź dobrej myśli❤️ ja jutro ostatnia tabletka clo i nie czuje totalnie nic. Najczęściej zaczynam czuć dopiero w okolicy owulacji 😉 w czwartek masz podgląd i powinno być już coś widać, to już niedługo dasz radę☺️*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Tośka, wystaw komentarz też w aplikacji ovufriend. Może komuś to pomoże 👍
Ja właśnie czekam przed gabinetem, trzymajcie kciuki, żeby potwierdziła, że owulka była i jest wszystko superi oby jej ocena się nie sprawdziła w rzeczywistości 🤞
Ewiwi, Emka06, Nataliii, ChocoMonster, M94, siesiepy, Beezi, Niemampomyslunanick, Nadzieja97, 2+3, SandraH.97, Cotakoza, czarneniebo, Sara30, Idawoll, paprotka17, oloska, Anett93, Vivico lubią tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:Warto sprawdzić, by jednocześnie dowiedzieć się, jakiej jakości była owulacja – czy dobra czy raczej kiepska. To też takie fajne potwierdzenie, że owu była i że wszystko jest okej. Jeśli nigdy nie sprawdzałaś progesteron siedem dni po owulacji, to warto by było sprawdzić
Czyli robić sobie testy owulacyjne i 7 dni po spodziewanej owulacji pójść i zrobić progesteron?
Dziękuję Ci bardzo za pomoc 🤩.🧔🏻39 & 👩🏻33 & 🩷1 & 🩵
🍀⏳📅:
03 grudnia 2022 - ⏸️
🍀⏳📅:
🍀⏳📅:
12 listopada 2024 - ⏸️
-
Niemampomyslunanick wrote:Czyli robić sobie testy owulacyjne i 7 dni po spodziewanej owulacji pójść i zrobić progesteron?
Pamiętaj, że owulka nie równa się pikowi na testach. Owulacja jest zazwyczaj po 12-48godzinach (różne są tego wersje)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 18:45