Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:Sorry ale to dla mnie mało poważne że strony lekarki. Mogła to powiedzieć inaczej. Bo co, rozumiem że teraz każda dwudziestolatka ma szukać byle dawcy spermy, najlepiej w klubie, żeby zajść, urodzić i być samotną? Niech jeszcze powie że jak kobieta nie ma dzieci to znaczy że do 25 r.z. dawała w szyję. 🙄
Jak widzę siebie, że miałabym mieć dziecko z byłym, byle szybciej, lub patrzę na moją przyjaciółkę która też mogla starać się z byłym byle szybciej... To chyba wolę nie mieć dzieci w ogóle. 😳siesiepy, Mart768, Ancalime, Anett93 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Claire wrote:Ja to jestem jednak zadaniowiec haha. Usiadłam, poczytałam o męskiej płodności i spisałam w punktach plan działania na kolejny miesiąc - od suplementów, po zakazane produkty, wskazane produkty, wieczorne spacerki, itp. Znalazłam też, że jakieś suple które stosuje na siłownię mogą obniżać parametry plemnikowe, więc będzie miał bana na 3 miechy. Jest cała strona A4 planu. Jak to zobaczy to mnie wywali z domu przez balkon 🤣
Co do supli, mogę podesłać moją tabelkę, może pomoże. Wzorowałam się na tabelce od krąsi ale podkręciłem ja o to czego my potrzebujemy. -
ChocoMonster wrote:Popieram, bardzo dobrze mówisz.
W tych cały staraniach ważna jest ta bliskość. By nie zatracić się w mechanicznym seksie z myślą tylko o dziecku. To ma być przyjemność, Wasz czas, bliskość, namiętność. Gdy to gdzieś zniknie to seks będzie mechaniczny, bez emocji, a to wręcz zabija relacjeChocoMonster lubi tę wiadomość
05.2019r- 7tc💔
06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
07.12- mamy ❤6+1
21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
⏰️13:07
⚖️3000g
🪈54cm
-
Kania_czubajka wrote:Hej ,mam pytanie odnośnie właśnie testów owulacyjnych. Czy druga kreska wychodzi wam zawsze czy czasami jest biało i drugiej kreski nie ma ? Mam testy z testeo strumieniowe ,to mój pierwszy cykl z testami owu i właściwie to nie wiem czego się spodziewać
dziś 7 DC, kreska wyraźna ale nie na poziomie ten kontrolnej.
Kania_czubajka lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Ewiwi wrote:przegadaliśmy,ustalilismy . potemten wredny długi cykl. jak dostałam @ była rozmowa że mam wizytę i co dalej, że może coś da na wywołanie. co więcej, pije fertistim i acc bez marudzenia, żartuje że on nie wierzy ale skoro ma pomóc to spoko. wniedzielę jeszcze sam zartował że jutro bedzie biedny ( w sensie seksu przez tydzień). nie mógł w nocy spać bo spał w dzień, więc jak wrócił wczoraj z pracy to nie miałamsumenia go męczyć. dzisiaj wrócił,normalnie pogadalismy, pożartoaliśmy. poszłam do kuchni i łazienki ogarniać wraca, a on śpi.
Hmm. Według mnie nie zrobił tego specjalnie. Po prostu być może poczuł znużenie i zasnął. Mojemu się zdarza, zwłaszcza w takie dni jak dzisiaj. I mi się zdarza tez... Następnym razem spróbuj go dorwać zanim pójdziesz do kuchni i łazienki.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
-
Ewiwi No nie wiem dla mnie Ciężki temat i uważam, że mąż wcale nie chce dziecka. Bo tak nie postępuje facet który chce zostać tatą. On ma juz dzieci? Można spytać ile ma lat?
Siesiepy ale u ewiwi mąż często tak zasypia jeśli wie ze jest ten czas . Już niedawno tak było. A szkoda bo jeśli są brane leki na stymualcje yo szkoda tego cyklu i dobrze zeby ewiwi wiedziała na czym stoi niż domyślać się czy jutto się uda czy nie zaśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2022, 22:28
Mart768 lubi tę wiadomość
05.2019r- 7tc💔
07.12- mamy ❤6+1
⚖️3000g
🪈54cm
-
NaszCud wrote:Ewiwi No nie wiem dla mnie Ciężki temat i uważam, że mąż wcale nie chce dziecka. Bo tak nie postępuje facet który chce zostać tatą. On ma juz dzieci? Można spytać ile ma lat?*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:ma córkę. 42 lata skończył05.2019r- 7tc💔
07.12- mamy ❤6+1
⚖️3000g
🪈54cm
-
NaszCud wrote:Ewiwi No nie wiem dla mnie Ciężki temat i uważam, że mąż wcale nie chce dziecka. Bo tak nie postępuje facet który chce zostać tatą. On ma juz dzieci? Można spytać ile ma lat?
Siesiepy ale u ewiwi mąż często tak zasypia jeśli wie ze jest ten czas . Już niedawno tak było. A szkoda bo jeśli są brane leki na stymualcje yo szkoda tego cyklu i dobrze zeby ewiwi wiedziała na czym stoi niż domyślać się czy jutto się uda czy nie zaśnie.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
-
siesiepy wrote:Hmm. Według mnie nie zrobił tego specjalnie. Po prostu być może poczuł znużenie i zasnął. Mojemu się zdarza, zwłaszcza w takie dni jak dzisiaj. I mi się zdarza tez... Następnym razem spróbuj go dorwać zanim pójdziesz do kuchni i łazienki.
Mój swego czasu zasypiał, nie wiadomo kiedy🤷🏽♀️
Siadał na kanapę i zaraz spał, a wszystko to bo miał ciągle nawał stresu i codziennie coraz więcej obowiązków w poprzedniej pracy. Nawet nie wiecie jak mnie to niesamowicie irytowało, chwile wcześniej była jakaś inicjatywa i ledwo się obejrzałam, a ten już komara cisnął…
Dlatego myślenie, że idzie sobie spać specjalnie jest troszkę płytkie😒
Pogoda też sprzyja spaniu w południe, pomyśl tez o tym w innych kategoriach, przeanalizuj czemu nagle mu się zasnęło🤷🏽♀️justme lubi tę wiadomość
-
A ja mam takie pytanko!
Ile dajecie łyżek/gram siemienia lnianego?
W całości czy rozdrobniony do parzenia glutka?🤔 -
Bialeekk wrote:Mój swego czasu zasypiał, nie wiadomo kiedy🤷🏽♀️
Siadał na kanapę i zaraz spał, a wszystko to bo miał ciągle nawał stresu i codziennie coraz więcej obowiązków w poprzedniej pracy. Nawet nie wiecie jak mnie to niesamowicie irytowało, chwile wcześniej była jakaś inicjatywa i ledwo się obejrzałam, a ten już komara cisnął…
Dlatego myślenie, że idzie sobie spać specjalnie jest troszkę płytkie😒
Pogoda też sprzyja spaniu w południe, pomyśl tez o tym w innych kategoriach, przeanalizuj czemu nagle mu się zasnęło🤷🏽♀️✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
fakt, on usypia wcześnie, czasem przed 21 śpi bo wstaje przed 5. a niestety kawy ani innych wspomagaczy nie uzywa. ale kurczę mógłby sie zebrać w sobie te kilka dni. chyba bardziej niż jego spanie dobił mnie ten mail,mało sie nie popłakałam. fakt, jutro zaczynałabym 8 miesiąc ciązy....*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:fakt, on usypia wcześnie, czasem przed 21 śpi bo wstaje przed 5. a niestety kawy ani innych wspomagaczy nie uzywa. ale kurczę mógłby sie zebrać w sobie te kilka dni. chyba bardziej niż jego spanie dobił mnie ten mail,mało sie nie popłakałam. fakt, jutro zaczynałabym 8 miesiąc ciązy....✨ 08.23 Stasieńko 🩵
-
ChocoMonster wrote:W przypadku Ewiwi już się zdarzało, ze partner zasypiał akurat wtedy, kiedy wypadał termin owu i konieczności seksów.
Ehh o tym nie wiedziałam, przepraszam^^
Kurde No to pozostaje tylko szczera rozmowa z partnerem..😒 -
ChocoMonster wrote:Jak minął Wam dziś dzień? ☺️
Zbadałam estradiol i oto wynik:
Szczerze, nie wiem co o tym myśleć 😵💫 i co taki wynik może oznaczać.
Dodatkowo przyszedł ten mikroskop szkolny i zobaczyłam paprotki 😁 (ciężko się zdjęcia robi)
Totalnie jestem głupia co do tego cyklu 🤯 pik na testach owulacyjnych był 6 dni temu, od tego czasu owulaki są jasne (wkleklam je w pamiętniku)siesiepy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja dopiero po waszych wpisach włączyłam tv.
Ja mieszkam 40 km od granicy z Ukrainą.
Dzwoniłam do przyjaciółki, pociski spadły 10 km od jej domu.
Jutro jadę zrobić dzieciom zdjęcia i wyrabiam dowody osobiste (starszym kończą się w grudniu).
Jeśli będzie "ciepło" to zabieram wszystkie oszczędności, wsiadam w samochód i cisnę z dziećmi na Pomorze. Cała moja rodzina mieszka w Norwegii, ja mieszkałam kilka lat. Znam norweski bardzo dobrze, angielski. Nie będę się wahała jeśli zrobi się niebezpiecznie.
Oby nie. Ale mam już plan z tyłu głowy. -
Ewiwi wrote:w zasadzie nie rozmawiamy o staraniach. w niedzielę brałam akurat clo, zaśmiał sie i mówi ooo to po niedzieli bedę biedny. i tyle. rozmawiamy o pracy , o codziennych sprawach,dzisiaj akurat sporo sie nazbierało więc musielismy ustalić. po prostu mi przykro, a na dodatek te gratulacje mailowe.
Niestety coś jest u was w relacji nie tak, myślę że to nie temat na forum a na szczerą rozmowę z partnerem może nawet terapeutą od związków 😞 Szkoda zdrowia na takie zastanawiania i zachowania passive aggressive♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
Dziewczyny ja już lecę spać.
Wezmę jeszcze chłopa w obroty, bo mi zawsze po okresie libido skacze 😁
Jutro czekam pod kibelkami!
Jeśli miałyście dziś kiepski dzień to pamiętajcie, że po burzy zawsze wychodzi słońce 🌈siesiepy, Mart768, dominikawa, justme, Ancalime, Anett93, M94, SandraH.97, Niemampomyslunanick lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵