Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mela wrote:Cześć Dziewczyny!
Jestem tu nowa, choć kiedyś (dawno...) podczytywałam tu i udzielałam się pod innym nickiem. Czułam jednak sama wewnętrzną presję i usunęłam konto. Teraz wracam i chciałam się z Wami przywitać. Pamiętam, jakie na tym forum zawsze było wsparcie i kto inny, jak nie Wy, zrozumiecie inną staraczkę? Jednocześnie chciałabym też zaoferować swoje wsparcie
Wracam po poukładaniu sobie nieco w głowie z udziałem psycholożki. Od dawna próbujemy z mężem i nie wychodzi, aż wreszcie poczułam się na tyle dobrze i na tyle silna, żeby ruszyć całą machinę diagnostyczną. Wczoraj byłam u nowego ginekologa, bardzo polecanego w moim mieście, oczywiście zestresowana, bo nie dość, że byłam dawno, to mam złe doświadczenia z wziernikiem...Wyszłam zadowolona z wizyty, usg nie wykazało na razie żadnych nieprawidłowości w budowie macicy czy jajników, byłam w 16 dc i ładnie było widać, że owulacja była (co mnie osobiście stresowało najbardziej, że mam tutaj jakieś zaburzenia, ale lekarz twierdzi, że regularne miesiączki nie mogą świadczyć o zaburzeniach hormonalnych). Pan doktor pokierował mnie do poradni diagnostyki niepłodności, w której sam pracuje, żeby przeprowadzić dalsze badania, na NFZ, za co jestem mu wdzięczna, bo jeśli czekają nas zaawansowane procedury, to każde pieniądze się przydadzą. Właśnie nas umówiłam na 2 marca i... czuję ogromną ulgę, że działam. A wcześniej się panicznie bałam. Że ja albo on okażemy się niepłodni i choć nie uważam, żeby tak było, to że gdzieś podświadomie będziemy się obwiniać. Boję się tego, ale jednocześnie czuję potrzebę działania. Teraz był pierwszy krok i przed nami kolejne, ale jesteśmy dobrej myśli
To tak słowem wstępu ode mnie. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
Wszystkim dziewczynom, które zobaczyły II kreski gratuluję z całego serca! A za resztę trzymam bardzo mocno kciuki
Malwa vel MelaMela lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Dziewczyny, a co myślicie o moim wykresie? Była owu czy nie? Ja już serio głupieje 🤷🏼♀️
Hmm, ja bym typowała że owu była wczoraj/przedwczoraj. Te bóle jajników, wzrost libido, bóle krzyża, wysoka szyjka + wspominałaś że śluz był jeszcze płodny wtedy. Trochę porównuje tutaj do swoich objawów wysokiej płodności, ja np najbardziej płodny śluz obserwuje na jakieś dwa dni przed owulacją, a te zaznaczone przez ciebie objawy już przy owu. No i temperatura dziś podskoczyła troche. Jak jutro zacznie rosnąć dalej to jak dla mnie znak, że właśnie wczoraj/przedwczoraj coś było na rzeczy -
Namisa wrote:Hmm, ja bym typowała że owu była wczoraj/przedwczoraj. Te bóle jajników, wzrost libido, bóle krzyża, wysoka szyjka + wspominałaś że śluz był jeszcze płodny wtedy. Trochę porównuje tutaj do swoich objawów wysokiej płodności, ja np najbardziej płodny śluz obserwuje na jakieś dwa dni przed owulacją, a te zaznaczone przez ciebie objawy już przy owu. No i temperatura dziś podskoczyła troche. Jak jutro zacznie rosnąć dalej to jak dla mnie znak, że właśnie wczoraj/przedwczoraj coś było na rzeczy
Mam nadzieje, ze jakieś pływaki zostały i dały radę 🥹Vivico lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Cześć dziewczyny.
W nocy u członka mojej rodziny wybuchł pożar. Nikomu nic się nie stało, ale duża cześć majątku uległa zniszczeniu, spaleniu… Tym samym głowę mam gdzieś indziej.
Będę czuwać na wątku, ale dziś muszę się wyciszyć.
Przykro mi bardzotrzymajcie się
-
NaszCud wrote:Ewiwi ja mam zlecony od pozytywnego testu dr 150 kazala brać
Erkow robiłaś dzis test?
Bezimienna pokaz -
Nataliii wrote:Moim zdaniem nie było jeszcze owulacji. Możliwe że będzie / jest dziś. Z mierzeniem temperatury niestety tak jest, że widać dopiero po skok, więc na razie ciężko powiedzieć kiedy będzie. Działajcie dalej ❤️🔥🤭
Działamy działamy!🙈🔥
Trochę mnie to już stresuje, ale kurcze No! zbroję się w cierpliwość i czekam na skok😁 -
ChocoMonster wrote:Dziewczyny udostępniłam swój wykres jak coś
póki co nie zaznaczyłam, ze w piątek był pik, bo już sama zgłupiałam czy to pik był 🤷🏼♀️
Dziś rano owulak negatywny
Kurczę, chyba w okolicach piątkuChocoMonster lubi tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Dziewczyny, wracam do was z prośbą o zerknięcie na wykres 😒 dziś temp trochę w dół, teoretycznie wczoraj/dziś powinna być owu.
Czy waszym zdaniem też jestem jeszcze przed?
Na moje oko nie było jeszcze owulacjiBialeekk lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:Na moje oko owulacji jeszcze nie było. Dzisiaj śluz jest dalej płodny, rozciągliwy? Obserwuj dalej, owu może być już za rogiem
Swoją drogą ten cykl to jest od samego początku ześwirowany😂
Najpierw anulowała mi apteka zamówienie z termometrem i testami owu, jak kupiłam gdzieś indziej to przyszły później niż powinny.
Później zaś testy się okazały bublem…
Teraz owu mnie w konia robi, ciekawe co jeszcze mnie czeka😂🙈 -
Choco, kciuki zaciśnięte, zrobiłaś wszystko co w Twojej (tfuu Waszej) mocy,a nawet więcej 🤞🏼☺️
Cześć Mela 👋🏼🙂ChocoMonster, Mela lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️30
11 lat razem 👩🏼❤️👨🏻 + 🐶
Starania o pierwszego 👶🏼
09.2022 cp w lewym jajowodzie 2x mtx
11.2022 HSG- drożne jajowody ✅
Powrót do starań 💚
🗓️ długie cykle
23.11🩸Progesteron 22,680ng/ml
25.11 ⏸️ 🤞🏼🥹🍀
28.11 beta 135,07 mIU/ml
30.11 beta 360,25 mIU/ml
06.12 usg pęcherzyk ciążowy
20.12 dzidziutek z bijącym ❤️
10.01 Rośnie 3.31 💪🏼
31.01 Prenatalne-niskie ryzyka, girl?🌸
01.03 It’s a girl 💕 200g 💪🏼 12.5
22.03 397g zdrowego 👶🏼
25.04 831g szkraba 🎀
23.05 1653g 💪🏼
21.06 2,5 kg Pyzuni 🍭
14.07 3,1 kg Dzidzi 💖
01.08 3,6 słodkiej Niuni
13.08 Cześć Rozi! 👶🏼 3835g 57cm 💕 -
Bialeekk wrote:Działamy działamy!🙈🔥
Trochę mnie to już stresuje, ale kurcze No! zbroję się w cierpliwość i czekam na skok😁Ja trochę tęsknię za czasami z początku starań
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Nataliii wrote:Wiara Nadzieja Miłość kiedy zamierzasz testować w piątek czy wcześniej ?
wykres wygląda ładnie nawet z tą druga temperaturą ^^
To jest w ogóle hit - wczoraj Mąż mnie namawiał, żebyśmy dziś zatestowali (bo jutro rano mamy od dawna wyczekaną wizytę u nowego napro), a ja Mu wczoraj powiedziałam, że nie dam rady udźwignąć kolejnej bieli. Szczególnie, ze wczoraj zaobserwowałam lekki spadek temperatury, a u mnie zazwyczaj zaczyna się lekkim, a potem już leci na łeb na szyje w dół. To mnie lekko zasmuciło i nie chciałam dziś stresować się negatywem… Wiec kompromisem ustaliliśmy, że poczekamy na dzisiejszą temp. i wtedy zadecydujemy, czy testujemy. No i wszystko fajnie, obie strony zadowolone, tylko ze dziś takie kwiatki, ze obudziłam się w środku nocy i mierzyłam na śpiocha temperaturę. Nie wiem po co i na co 🤯😅
Czekamy do jutra rana! 💪🏻 Wiec są emocje i lekka ekscytacja. Wizyta u napro po 9 rano, a tymczasem my po zmierzeniu temperatury po 6 rano będziemy pewnie rozkminiać, czy testować czy nie 😁
Ja wiem, ze większość dziewczyn pewnie po prostu by już zatestowała. Ale my staramy się już 22 cykl. Przeżyłam już tyle negatywów, ze naprawdę czuje pod skóra, kiedy mam siły na kolejny, a kiedy należy odpuścić. Teraz jest ta druga sytuacja - temp. musi mnie naprawdę PRZEKONAĆ, żebym zatestowala z nadzieją 😉Nataliii, dominikawa, Namisa, ChocoMonster, oloska, Anett93, Emka06, ELka, siesiepy, .aś. lubią tę wiadomość
-
Wiara Nadzieja Miłość w takim razie trzymam mocno kciuki🤞🤞🤞 aby jutro temperatura mocno pozytywnie cię zaskoczyła 😊❤ Choć te rozczarowania są bolesne więc rozumiem, że nie chcesz niepotrzebnie się nakręcaćStarania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Bardzo dziękuję Nataliii ❤️
To był pierwszy cykl od początku starań, kiedy przy piku owulacji niewiarygodnie czułam prawy jajnik. Ciągnęło, skręcało mnie wpół. Jest we mnie nadzieja, że to może być dobry znak i pewnie dlatego boje się kolejnej bieli. Sama jestem ciekawa, co to się jutro okaże. Obiecałam sobie, ze tym razem nie testuje bez Męża 🤞🏻💪🏻Nataliii, Anett93 lubią tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:Dziewczyny, a co myślicie o moim wykresie? Była owu czy nie? Ja już serio głupieje 🤷🏼♀️
Szczerze ciężko mi powiedzieć, moje wykresy są zawsze długie i idzie fajnie to zaobserwować...wiem, że to Twój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury wiec ciężko na razie coś wnioskować...na Twoim miejscu robiłabym testy dalej i co 2-3dni dorwałam chłopa ^^Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
wizyta u M.P.2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków, świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 Prog. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍 34tc 2820g Pannicy😊34tc6d odejście wód, 35 tc Poród SN 44cm i 2600g Szczęścia ❤️
-
Choco my to się mamy z tym wykresem🤣
Pociesza mnie to, że nie tylko ja tego nie ogarniam😆Idawoll lubi tę wiadomość
-
@chocomonster według wykresu (gdybym nie patrzyła na DPO) to bym powiedziała że 7dpo była owulacja. Ale to w ogóle możliwe tak szybko? Cykl musiałby być ekstremalnie krótki....
-
Wiara Nadzieja Miłość wrote:To jest w ogóle hit - wczoraj Mąż mnie namawiał, żebyśmy dziś zatestowali (bo jutro rano mamy od dawna wyczekaną wizytę u nowego napro), a ja Mu wczoraj powiedziałam, że nie dam rady udźwignąć kolejnej bieli. Szczególnie, ze wczoraj zaobserwowałam lekki spadek temperatury, a u mnie zazwyczaj zaczyna się lekkim, a potem już leci na łeb na szyje w dół. To mnie lekko zasmuciło i nie chciałam dziś stresować się negatywem… Wiec kompromisem ustaliliśmy, że poczekamy na dzisiejszą temp. i wtedy zadecydujemy, czy testujemy. No i wszystko fajnie, obie strony zadowolone, tylko ze dziś takie kwiatki, ze obudziłam się w środku nocy i mierzyłam na śpiocha temperaturę. Nie wiem po co i na co 🤯😅
Czekamy do jutra rana! 💪🏻 Wiec są emocje i lekka ekscytacja. Wizyta u napro po 9 rano, a tymczasem my po zmierzeniu temperatury po 6 rano będziemy pewnie rozkminiać, czy testować czy nie 😁
Ja wiem, ze większość dziewczyn pewnie po prostu by już zatestowała. Ale my staramy się już 22 cykl. Przeżyłam już tyle negatywów, ze naprawdę czuje pod skóra, kiedy mam siły na kolejny, a kiedy należy odpuścić. Teraz jest ta druga sytuacja - temp. musi mnie naprawdę PRZEKONAĆ, żebym zatestowala z nadzieją 😉
Kurcze ale ten Twój wykres mega dobrze rokuje, nie dziwię się że jest ekscytacja 😁 Mocno kibicuje żeby 22 to była Wasza szczęśliwa liczba 🍀🍀🍀🍀🍀dominikawa, Wiara Nadzieja Miłość lubią tę wiadomość
-
Choco ciezko stwierdzić ją myślę że nie było ale mierz dalej zobaczymy jak się dalej temp zachowa
Ja zrobilam fascellaka
dominikawa, nesairah, Idawoll, SandraH.97, Namisa, Ancalime, Anett93, Emka06, Kil, ELka, Beezi, siesiepy, Evondita82, .aś., Miśka 91 lubią tę wiadomość
05.2019r- 7tc💔
06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
07.12- mamy ❤6+1
21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
⏰️13:07
⚖️3000g