Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny! Nie obijacie się, ostatnio jak tu zagladałam i pisałam byłam na 89 stronie.
Niestety mam teraz tyle problemów i nerw, że nie miałam czasu nadążać.
Dziś mój 34 dc.
Śniło mi się, że czekałam w kolejce do gina wśród innych brzuszkowych mam. Od razu wstalam i siknęłam na test. Krecha gruba ciemna, nie jak ostatnio...
Poszłam oznaczyć betę. Ceny powaliło, 50 zł zapłaciłam w diagnostyce tylko za betę.
Będę spokojna, że to nie biochemiczna dopiero w sobotę.
nesairah, Nataliii, agentka93, Sara30, ELka, czarneniebo, SandraH.97 lubią tę wiadomość
2016- Niewydolność ciałka żółtego
06.2017 odstawienie antykoncepcji + castagnus
2018 Juleczka
Starania o 2 od 06.2021
05.22-Zaburzenia pracy jajników
Hiperprolaktylemia
Na poważnie od 07.2022 -> castagnus-> niepokalanek swansona, zioła klimuszko na zrosty
22.09.22 Beta 14
01.10 beta 5,77
Zioła sroki nr 3, niepokalanek, mieszanka na proga
22.10 niespodziewana bolesna @( choć już wiem, że to nie był typowy okres)
24.11- beta 12686!!! 2x100 luteina
7.12- -
ChocoMonster wrote:U nas tez jest to ostatni taki cykl ustawiony pod owulacje, testy. Wykańcza mnie to psychicznie pod każdym względem, wysiadam. Mam tez wrażenie, ze oddałam się od męża przez to.
Kiedy macie mieć wyniki nasienia? Na wizytę trochę się czeka, wizytę możesz już zarezerwować, czas upłynie a wizyta będzie zaklepana
Problem w tym, że nawet nie mamy terminu na badanie nasienia. 😅 Planowaliśmy robić dopiero w styczniu. Właśnie te wizyty zniżkowe z voucherów mają do końca roku, więc jeszcze nie wiem czy się wyrobimy ze wszystkim.
Tak to planuję umawiać się do kliniki na wiosnę na intensywne działania, planuję rezerwować wizytę w styczniu.12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Beezi wrote:Problem w tym, że nawet nie mamy terminu na badanie nasienia. 😅 Planowaliśmy robić dopiero w styczniu. Właśnie te wizyty zniżkowe z voucherów mają do końca roku, więc jeszcze nie wiem czy się wyrobimy ze wszystkim.
Tak to planuję umawiać się do kliniki na wiosnę na intensywne działania, planuję rezerwować wizytę w styczniu.
W Invimedzie terminy były nawet za kilka dni( w tygodniu), a na sobotę za 2 tygodnie, zdążycie na spokojnieŚwistaczek, Beezi lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:U nas tez jest to ostatni taki cykl ustawiony pod owulacje, testy. Wykańcza mnie to psychicznie pod każdym względem, wysiadam. Mam tez wrażenie, ze oddałam się od męża przez to.
Kiedy macie mieć wyniki nasienia? Na wizytę trochę się czeka, wizytę możesz już zarezerwować, czas upłynie a wizyta będzie zaklepana
Bo Wy jesteście najważniejsi. -
ChocoMonster wrote:Namisa, czy wysoki poziom LH może mieć coś wspólnego z obniżoną prolaktyną? Biorę ten Norprolac od miesiąca już i myśle, że to on mógł mieć wpływ na taki poziom LH
Aa wybacz dopiero teraz nadrobiłam posty z rana.
Cóż, LH to hormon przysadkowy, prolaktyna też. Na pewno poziom hormonów płciowych będzie wpływał na powstawanie LH, szczególnie estradiol, który wydziela pęcherzyk w fazie przedowulacyjnej. Może u ciebie ten estradiol jest wysoko od początku cyklu i z tego względu LH utrzymuje się na takim poziomie tyle dni? A czy to ma coś wspólnego z niższą prolaktyna - możliwe, ale to gdybanie. Hormony to naczynia połączone, wszystko tam w jakiś bardziej lub mniej oczywisty sposób zależne jest od siebie, więc może akurat u ciebie zagrało kilka czynników w tym cyklu i taki efekt dało🍀ChocoMonster lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:To moja koleżanka prowadziła pamiętnik, w którym opisywała starania o rodzeństwo. No i jakaś fiksiara pisała jej komenty, żeby się wstydziła tak przeżywać nieudane cykle, skoro jedno dziecko już ma. No zgnebila dziewczynę całkowicie.
A co do tematów wątku grudniowego - pozwoliłam sobie zagłosować. Ale dziwi mnie, że w niektorych tytułach pojawiają się facellaki. To ile jeszcze dziewczyn musi się przez nie oszukać? To już lepiej byłoby wstawić pinki. Bo tam jak wyjdzie kreska, to już nie ma zmiłuj - jest ciąża i to z wysoką betą.
Ja jestem anty PINKi, bo ciąży nie pokazał był 14dpo, a później z bety dowiedziałam się że była, z uwagi na to że test wyszedł negatywny, wzruszyłam ramionami i wyjechałam na długi weekend, było sporo alkoholu, wysiłek fizyczny wysoki itp. Wróciłam, a że @ wciąż nie było poszłam na Betę, wyszła 2,5. Nigdy nie przestanę się zastanawiać czy gdybym na siebie uważała na tym weekendzie to może ciąża by się utrzymała. Nie wiem tego, nigdy się nie dowiem, ale w głowie zostaje. Można było dosikać na inny, można było odpuścić sobie ten weekend, ale stało się i się nie odstanie👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Hej hej, praca u mnie wre, więc potem wpadnę i nadrobię.
Chciałam tylko powiedzieć że sytuacja z ankietą jest opanowana z mojej strony, można głosować kto drugi raz nie głosował w tym drugim linku (w razie czego mam go w opisie). 😇walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI:
12.05 start stymulacji -
rozalaa wrote:Ja jestem anty PINKi, bo ciąży nie pokazał był 14dpo, a później z bety dowiedziałam się że była, z uwagi na to że test wyszedł negatywny, wzruszyłam ramionami i wyjechałam na długi weekend, było sporo alkoholu, wysiłek fizyczny wysoki itp. Wróciłam, a że @ wciąż nie było poszłam na Betę, wyszła 2,5. Nigdy nie przestanę się zastanawiać czy gdybym na siebie uważała na tym weekendzie to może ciąża by się utrzymała. Nie wiem tego, nigdy się nie dowiem, ale w głowie zostaje. Można było dosikać na inny, można było odpuścić sobie ten weekend, ale stało się i się nie odstanie
To jakie były tam widełki dla ciąży w tym labolatorium? Z tego co kojarze w większości labolatorium ciąża jest powyzej 5, wiele razy miałam w okolicach 2 i ciazy nie było.Livka, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Wczoraj usunęłam 100 nieprawdziwych zgłoszeń, dzisiaj widzę że znowu będę sprzątać te fejki, bo nasze dziecko się obudziło i wróciło do piaskownicy.
Terminu nie chce skracać. 😇Sara30 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI:
12.05 start stymulacji -
Kiedy macie mieć wyniki nasienia? Na wizytę trochę się czeka, wizytę możesz już zarezerwować, czas upłynie a wizyta będzie zaklepana05.2019r- 7tc💔
06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
07.12- mamy ❤6+1
21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
⏰️13:07
⚖️3000g
🪈54cm
-
Zagłosowałam, tytuły świetne, chyba zagłosowałam na 7, nie dałam rady na jeden
dominikawa, siesiepy lubią tę wiadomość
👩30 🧔29
👩🧔2016
👰🤵♂️2020
Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙
07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷♀️
18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑 -
Namisa wrote:To jakie były tam widełki dla ciąży w tym labolatorium? Z tego co kojarze w większości labolatorium ciąża jest powyzej 5, wiele razy miałam w okolicach 2 i ciazy nie było.
Mogę się tylko domyślać, ale uważam, że jak poszłam na tą betę, to po prostu już spadło, bo jak mam okres od 15 lat, to nigdy mój cykl nie trwał prawie 35 dni, tylko wtedy.👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
1 IVF VII.2024
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
rozalaa wrote:Mogę się tylko domyślać, ale uważam, że jak poszłam na tą betę, to po prostu już spadło, bo jak mam okres od 15 lat, to nigdy mój cykl nie trwał prawie 35 dni, tylko wtedy.
Rozumiem. Ale jednak ta beta była negatywna i ciąże wykluczyła, więc twoje podejrzenia to spekulacje. Zdarzają się różne przypadki, cykle bezowulacyjne, wydłużone fazy folikularne, czasem coś się poprzesuwa. Dlatego myślę że niepotrzebnie sobie wyrzucasz tamten weekend - po pierwsze test wykluczył ciążę, po drugie beta była negatywna. Jeśli nawet byłby jakiś biochem o którym nie miałaś szans się dowiedzieć, to z dużym prawdopodobieństwem nie przez wpływ wysiłku fizycznego czy alkoholu - ciążę biochemiczne to przeważnie ciąże obarczone dużymi nieprawidłowościami genetycznymi zarodka i nie istnieją sposoby na podtrzymanie takiej ciąży.Kamsi, NaszCud, ChocoMonster, Sara30, EwelinaNowa 😊, .aś., Ancalime lubią tę wiadomość
-
Namisa wrote:To jakie były tam widełki dla ciąży w tym labolatorium? Z tego co kojarze w większości labolatorium ciąża jest powyzej 5, wiele razy miałam w okolicach 2 i ciazy nie było.
Ja miałam biochemiczna miesiac temu i właśnie użyłam Pink i tam był cień cienia wlaśnie. Z bety 25 spadło na 4.
Rozmawiałem z gin czy jest możliwe że coś źle zrobiłam ze tak sie stalo,.. czy wysiłek na działce czy alkohol w weekend itp bo zaczełam analizować ostatni tydzień.
Powodział że absolutnie NIE i to widocznie uszkodzony zarodek i organizm tak zdecydowal. Gdyby miało się rozwijać zdrowo tak by było a wysiłek fizyczny to musiałby być chyba maraton i to nie wiadomo także nie ma co obwiniać testu czy wspinaczki jeżeli faktycznie była biochemiczna to jest niestety bardzo częste.
Powodzenia w kolejnych cyklach. Idzie nowy rok nowe nadzieja !! 🍀
EwelinaNowa 😊 lubi tę wiadomość
-
Meeg wrote:Też o tym pomyślalm. Wszędzie czytam beta powyżej 5 lub nawet powyżej 10 dopiero jest wynikiem dodatnim.
Ja miałam biochemiczna miesiac temu i właśnie użyłam Pink i tam był cień cienia wlaśnie. Z bety 25 spadło na 4.
Rozmawiałem z gin czy jest możliwe że coś źle zrobiłam ze tak sie stalo,.. czy wysiłek na działce czy alkohol w weekend itp bo zaczełam analizować ostatni tydzień.
Powodział że absolutnie NIE i to widocznie uszkodzony zarodek i organizm tak zdecydowal. Gdyby miało się rozwijać zdrowo tak by było a wysiłek fizyczny to musiałby być chyba maraton i to nie wiadomo także nie ma co obwiniać testu czy wspinaczki jeżeli faktycznie była biochemiczna to jest niestety bardzo częste.
Powodzenia w kolejnych cyklach. Idzie nowy rok nowe nadzieja !! 🍀
Zgadza się! Dlatego absolutnie nie ma sobie co wyrzucać - pewnym sytuacjom niestety nie da się zapobiec, a życie pod kloszem przez okres starań robi tylko wodę z mózgu i powoduje że starania zamieniają się w jakiś maraton uników i rezygnacji.Emka06, EwelinaNowa 😊, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Najpewniej macie racje dziewczyny
Jak dobrze, że jest takie miejsce jak to forum
Małpa u mnie trwa, ciekawe czy Inofem wpłynie na jej długość, cieszyła bym się jakby trwała 5-6 dni, a nie 7-8. Jak dobrze ogarnę w tym cyklu owulację, to zbadam progesteron, z czystej ciekawości, koszt nieduży, a będę miała jakieś konkretne info.
Będę bazować na własnych odczuciach, obserwacji śluzu i testach Horien. Mierzenie temperatury jakoś mnie stresuje, mam wtedy wrażenie że zaczynam wariować, więc odpuszczam to w grudniu
Będę wrzucać owulaki - tu postaram się być skrupulatna, mam nadzieję że pomożecie zinterpretować je prawidłowo👩 29
🧔30
1 IVF VII.2024
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
Wow, tak tutaj zaglądam czasem na pierwszą stronę i powiem Wam... chyba dawno nie było tak płodnego miesiąca!
A jeszcze się nie skończył :o Gratulacje dziewczyny!!!
ChocoMonster, Anett93, siesiepy, czarneniebo, Mart768, Rica, Livka, Meeg, Evondita82, Ancalime, MonikaMonia lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Hej , dawno tu nie zaglądałam ale jak zobaczyłam 1 strone brzuszków to aż wiara lepsza, że się udaje:) Gratuluje wszystkim i trzymam kciuki za kolejne II kreski.
Ale mam pytanie, bo walcze z moim wysokim tsh6,6 wynik z 26 października I mam zrobić po miesiącu brania euthyroxu badania ale wychodzi mi, że to 18 dzien cyklu... mam zrobic tsh i Anty Tpo, anty Pg, po 6 tygodniach mam zrobić tsh I ft3 I ft4.... kolejne ,
Ale nie chciałabym się kuc w nieskończoność i tu moje pytanie .... jakie hormony mogę zrobic w 18 dniu cyklu,
A jakie w 2-3 mniej więcej....
I czy 18 dc gdzie dziś mam 13dc I testy owulacyjne jak biel vizira jest sens badac progesteron?
Z góry dziękuję wam za pomoc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2022, 14:46
20.10.22 Tsh 6,6 - eutyrox 25
02.12.22 tsh 2,1 - euthyrox 25
Ft4 1.25 norma 0.93 -1.7
Anty Tg 12 norma 0-115
Anty Tpo 12 norma 0-34
Prolaktyna 19,5 norma 6 -29.9 21dc
Progesteron 21 norma 1,7- 27 21dc
Castagnus, magnes, prenatal, wit b6 i b12, kwas foliowy
Starania od marca 2022 -
Miałam dziś konsultacje z hematologiem, chciałam dopytać o Pai w homo, ginekolog wcześniej sugerowała, że mogę wziąć acard i pogłębić diagnostykę o białko c i s. Hematolog powiedział, że ta mutacja zwiększa ryzyko poronień o 0,08% i że tylko w przypadku, gdyby to było późniejsze poronienie to jest sens badać te białka i następna ciąża normalnie bez leków.
Wiem, że nie jesteście lekarzami, ale chciałam się pożalić, że się czuje wygłupiona… zrobiłabym te badania, ale wydawanie kasy w ciemno tez mi się średnio uśmiecha. Z tyłu głowy mam, że może jednak to był przypadek, a z drugiej strony wiem, że będę sobie wyrzucać, jeśli możliwie dużo nie sprawdzę.
Mam jakiś zdechły humor przez te dylematy, a dodatkowo @ nie pomaga. 6 dzień, a zachowuje się jakby dopiero od wczoraj się rozkręcała -.-Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy