Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytoto wrote:Uwaga, żalpost!
Właśnie dodaję do koszyka badania w diagnostyce na jutro i zaczęli doliczać opłaty za pobranie materiału😩 a wcześniej było chociaż to parę złotych w kieszeni😔
Ano miałam to jak kupowałam ostatnio. :p♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Claire pokazała mi koleżanka ale tak jakoś dziwnie ze było mi strasznie niewygodnie, znałam już ruch i o ci chodzi wiec sama próbowałam pierwsze dwa dni to sobie tak próbowałam w różne strony różne kombinacje coś w stylu „ co będzie jak zrobię tak „ a potem dużo z internetu tam jest na prawdę to mega „łopatologicznie „ wytłumaczone plus kupiłam sobie książkę w Empiku za chyba 30 zł „szydełko dla początkujących „ była mi mega pomocna jak na początku nie mogłam zapamiętać półsłupka i słupkam. Na yt babeczka mówi No to teraz robimy ileś tam słupków a ja panika bo nie pamietam jak to szło.. miałam otwarta książkę właśnie na tym i podglądałam
W piątek będą 2 tygodnie od pierwszej próbyClaire, Niaha lubią tę wiadomość
-
dracaena wrote:Namisa, super wieści, nie ukrywam że czekałam co tam słychać na pokładzie.
Tulkam też wszystkie biele i @.
Mnie zjadał trochę stresik w ostatnim czasie przed prenatalnym i nie odezwałam się u Was jeszcze, ale melduję, że usg prenatalne wyglądało dziś dobrze i przesyłam Wam wiruski ciążowe oraz 5,38 cm wiercącego się bobasa, którego pani dr udało się sfocić "tak żebyśmy coś widzieli".
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
To będzie żwawy, radosny larwik.♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Namisa wrote:
Jest mój fasol! 😍😍😍 1,15 cm, serducho bije, pęcherzyk żółtkowy poprawny, widać już owodnie, wiek ciąży adekwatny. Tylko ciśnienie za wysokie bo prawie 140/90 ale położna zrozumiała dlaczego 😁 dziękuję najmocniej za wasze kciuki, mam łzy w oczach 🥹 Kolejna wizyta za 4 tygodnie, to będzie wieczność! Ale już musi być dobrze! 🥹🥰🤩
Niczego piękniejszego dzisiaj nie zobaczę 😍😍😍 c u d o w n a wiadomość ❤️ Teraz tylko do przodu 🍀 sama się wzruszyłam 🥺Namisa lubi tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️30
11 lat razem 👩🏼❤️👨🏻 + 🐶
Starania o pierwszego 👶🏼
09.2022 cp w lewym jajowodzie 2x mtx
11.2022 HSG- drożne jajowody ✅
Powrót do starań 💚
🗓️ długie cykle
23.11🩸Progesteron 22,680ng/ml
25.11 ⏸️ 🤞🏼🥹🍀
28.11 beta 135,07 mIU/ml
30.11 beta 360,25 mIU/ml
06.12 usg pęcherzyk ciążowy
20.12 dzidziutek z bijącym ❤️
10.01 Rośnie 3.31 💪🏼
31.01 Prenatalne-niskie ryzyka, girl?🌸
01.03 It’s a girl 💕 200g 💪🏼 12.5
22.03 397g zdrowego 👶🏼
25.04 831g szkraba 🎀
23.05 1653g 💪🏼
21.06 2,5 kg Pyzuni 🍭
14.07 3,1 kg Dzidzi 💖
01.08 3,6 słodkiej Niuni
13.08 Cześć Rozi! 👶🏼 3835g 57cm 💕 -
Zośka! Nie pamiętam czy Ci napisałam, że cieszę się, że u Was się powoli poukładało. 😇 Najważniejsze to dobra relacja w związku i samopoczucie, potem można razem działać. 💪🍀
Namisa fasolkę już chwaliłam na październikowym🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 20:55
Namisa, Zosis lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Vivico wrote:Niczego piękniejszego dzisiaj nie zobaczę 😍😍😍 c u d o w n a wiadomość ❤️ Teraz tylko do przodu 🍀 sama się wzruszyłam 🥺
Dziekuję!!! W ogóle wszystkim Wam dziękuje za ciepłe słowa i nieocenione wsparcie! No i odwdzięczam się najlepiej jak umiem, czyli oficjalnie już:
Już zaraz bedziecie swoje fasole oglądać na USG, wierze w to z całego serca!
Vivico, ChocoMonster, oloska, Paprota9418, siesiepy, izzy91, SandraH.97, Emka06, justme, inome, Natala26, Amunicja, ANGELIKA, smoothie, Pinky, dracaena, Marteczka92, Anett93, Beezi, Madziq6, Kil lubią tę wiadomość
-
Namisa wrote:
Jest mój fasol! 😍😍😍 1,15 cm, serducho bije, pęcherzyk żółtkowy poprawny, widać już owodnie, wiek ciąży adekwatny. Tylko ciśnienie za wysokie bo prawie 140/90 ale położna zrozumiała dlaczego 😁 dziękuję najmocniej za wasze kciuki, mam łzy w oczach 🥹 Kolejna wizyta za 4 tygodnie, to będzie wieczność! Ale już musi być dobrze! 🥹🥰🤩
Namisia kochana ale piekny ❤️Namisa lubi tę wiadomość
Stwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
siesiepy wrote:Z miesiąca na miesiąc bijemy rekordy. 🤪
Widziałam że jesteś z okolic Wieruszowa. Ja pochodzę z powiatu kluczborskiego więc wbijam na kawę fajnie ze tak blisko mniesiesiepy lubi tę wiadomość
29 👱♀️
31 👨🦱
starania od 02.2022 👶
Suple 👱♀️: inozytol, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki, pregnastart
Suple 👨🦱: kwasy omega 3, wit D
🍀✊ -
Dorwałam na rano wizytę u ginki z moim wynikiem histo, mam nadzieje, że powie, że wszystko zagojone i będę spokojnie czekać na pierwsza @ Także za siebie kciuki tez poproszę )
Jak będzie wszystko ok, to zgarniam jutro Starego do sypialni, kupiłam specjalnie nową bieliznę 😈 niech ma coś z życia po miesiącu abstynencji, ostatnio żartował, że po takim czasie „to już chyba nie umie” 😂
Namisa ale extra! Mega kibicuje 🍀Namisa, ChocoMonster, oloska, siesiepy, SandraH.97, Vivico, Emka06, czarneniebo, smoothie, Anett93, Beezi lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
PaniJulietta wrote:Ja nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić, musicie wybaczyć. Więc poczytałam wasze dzisiejsze wieści chociaż. Nie ukrywam że minął mi większy zapał i trochę wietrze mózg nadmiarem ciazowtch tematów...
Widziałam że jesteś z okolic Wieruszowa. Ja pochodzę z powiatu kluczborskiego więc wbijam na kawę fajnie ze tak blisko mniesiesiepy lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:I ja łapie troszkę większy oddech i staram się zresetować ☺️
siesiepy, Anett93 lubią tę wiadomość
29 👱♀️
31 👨🦱
starania od 02.2022 👶
Suple 👱♀️: inozytol, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki, pregnastart
Suple 👨🦱: kwasy omega 3, wit D
🍀✊ -
PaniJulietta wrote:Ja nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić, musicie wybaczyć. Więc poczytałam wasze dzisiejsze wieści chociaż. Nie ukrywam że minął mi większy zapał i trochę wietrze mózg nadmiarem ciazowtch tematów...
Widziałam że jesteś z okolic Wieruszowa. Ja pochodzę z powiatu kluczborskiego więc wbijam na kawę fajnie ze tak blisko mnie
Ooo będzie okazja bo w końcu ta kuchnia będzie w przyszłym tygodniu robiona! Może do świąt się wyrobimy z przeprowadzka. 🤪Zosis, PaniJulietta, Anett93 lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Cześć Dziewczyny, dawno mnie nie było. Choć zaglądam do was trochę to nie dam rady nadrobić niestety, zawaliła mnie praca totalnie. Do tego stopnia że nawet nie wiem czy jestem już po owulacji czy przed. Nie robiłam pierwszy raz testów od dłuższego czasu, z mierzeniem temperatury też nie najlepiej. Przynajmniej seksu nie odpuściłam 😂
Chciałam się w zasadzie tylko przywitać w nowym wątku i życzyć szczęśliwego listopada, obfitującego w pozytywne testy i rosnące kropeczki 💚
Nawet nie będę się zapisywać na testowanie chyba, bo nie ogarniam za bardzo kiedy, więc może będę wolnym strzelcem i zaglądać czasem
Namisa, gratuluję, cudowny Fasol ❤️
Namisa, siesiepy, justme, ChocoMonster lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Z racji dzisiejszej bieli przygotowuje się już mentalnie na kolejny cykl i chciałam prosić Was o rady
Aktualnie przyjmuje Pregne Start, magnez, żelazo i wiesiołek do owu. Wiesiołek wyregulowal mi dwa ostatnie cykle na 31 dni, a w sierpniu bez niego miałam 44. Także znaczna poprawa. Chciałabym jeszcze coś dołożyć może inozytol? Czy Fertistim będzie ok? Ma niby te proporcje 40:1 i cena chyba dość ok, taniej niż np Inofem. Brać go cały cykl czy do owu?
Mężowi dałam w tym miesiącu Fertil Man i będzie kontynuował bo tez może za krótko i może zarzucić mu jakiś żeń szeń ? Czy co polecacie jako drugi supl? 😅 może nac tez dla mężczyzn?
Żel Conceive plus używamy od 3 miesięcy ale nie wiem czy w tym nie spróbować bez bo informacje się pojawiły, ze może zły? 🤔 Chociaż nam się akurat udało z pierwsza córka właśnie w cyklu z żelem ale wiadomo może był to przypadek8 cs - ten szczęśliwy 🤱🏻:
25.04 - 12 dpo - Beta 37,40, Progesteron - 27,20,
27.04 - 14 dpo - Beta 150,90, Progesteron - 31,43,
29.04 - 16 dpo - Beta 403,60,
02.05 - 19 dpo - Beta 1090,30, Progesteron - 21,91,
04.05 - 21 dpo - Beta 1710,10, Progesteron - 21,33,
08.05 - pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy 🍀
15.05 - 3 mm dzidzia i ❤️
29.05 - 1,89 cm 🦄 (8w2d)
26.06 - 6 cm
30.06 - 6,5 cm ryzyka niskie i na 80% 👦🏻💙
27.07 - wizyta 🍀
01.2023 - CB 💔
Historia z forum 02.2018:
Beta: 14 dpo - 189, 16 dpo - 382, 20 dpo - 1830, 24 dpo - 7300 -
MP25 wrote:Z racji dzisiejszej bieli przygotowuje się już mentalnie na kolejny cykl i chciałam prosić Was o rady
Aktualnie przyjmuje Pregne Start, magnez, żelazo i wiesiołek do owu. Wiesiołek wyregulowal mi dwa ostatnie cykle na 31 dni, a w sierpniu bez niego miałam 44. Także znaczna poprawa. Chciałabym jeszcze coś dołożyć może inozytol? Czy Fertistim będzie ok? Ma niby te proporcje 40:1 i cena chyba dość ok, taniej niż np Inofem. Brać go cały cykl czy do owu?
Mężowi dałam w tym miesiącu Fertil Man i będzie kontynuował bo tez może za krótko i może zarzucić mu jakiś żeń szeń ? Czy co polecacie jako drugi supl? 😅 może nac tez dla mężczyzn?
Żel Conceive plus używamy od 3 miesięcy ale nie wiem czy w tym nie spróbować bez bo informacje się pojawiły, ze może zły? 🤔 Chociaż nam się akurat udało z pierwsza córka właśnie w cyklu z żelem ale wiadomo może był to przypadek
Fertistim jest super i zdecydowanie przez cały cykl 💪
Na śluz cudne jest siemię lniane- ja tam lubię tego glutka pić 😁
Supli męskich jest mnóstwo.. nie będę tu sypać arsenałem całym. W ogóle nie jestem fanką fertilmana bo drogie to, a w 4 kapsułkach małe dawki 🙈
Z tego co pamiętam nie ma w nim MACY a to dość fajna sprawa.No i NAC to taka podstawa.
Ale ja bym naprawdę poleciła sok pomidorowy i na czczo olej z czarnuszki 😊 i ruch !
Żelu bym nie przekreślała, wydaje mi się, że nie jest taki zły🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 22:33
-
smoothie wrote:Fertistim jest super i zdecydowanie przez cały cykl 💪
Na śluz cudne jest siemię lniane- ja tam lubię tego glutka pić 😁
Supli męskich jest mnóstwo.. nie będę tu sypać arsenałem całym. W ogóle nie jestem fanką fertilmana bo drogie to, a w 4 kapsułkach małe dawki 🙈
Z tego co pamiętam nie ma w nim MACY a to dość fajna sprawa.No i NAC to taka podstawa.
Ale ja bym naprawdę poleciła sok pomidorowy i na czczo olej z czarnuszki 😊 i ruch !
Żelu bym nie przekreślała, wydaje mi się, że nie jest taki zły🙂
Dziękuje za odpowiedz
Ok to zamawiam Fertistim! siemię lubię, robiłam tez z nim np jogurt dawno temu, także wprowadzę dodatkowe
Czyli dla męża ważna maca i nac? Plus sok 🍅 i olej z czarnuszki ok! A ruch akurat ma w pracy, po pracy regularnie Ćwiczy na siłowni lub spędza czas w polskiej Gruzji 😁8 cs - ten szczęśliwy 🤱🏻:
25.04 - 12 dpo - Beta 37,40, Progesteron - 27,20,
27.04 - 14 dpo - Beta 150,90, Progesteron - 31,43,
29.04 - 16 dpo - Beta 403,60,
02.05 - 19 dpo - Beta 1090,30, Progesteron - 21,91,
04.05 - 21 dpo - Beta 1710,10, Progesteron - 21,33,
08.05 - pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy 🍀
15.05 - 3 mm dzidzia i ❤️
29.05 - 1,89 cm 🦄 (8w2d)
26.06 - 6 cm
30.06 - 6,5 cm ryzyka niskie i na 80% 👦🏻💙
27.07 - wizyta 🍀
01.2023 - CB 💔
Historia z forum 02.2018:
Beta: 14 dpo - 189, 16 dpo - 382, 20 dpo - 1830, 24 dpo - 7300 -
MP25 wrote:Dziękuje za odpowiedz
Ok to zamawiam Fertistim! siemię lubię, robiłam tez z nim np jogurt dawno temu, także wprowadzę dodatkowe
Czyli dla męża ważna maca i nac? Plus sok 🍅 i olej z czarnuszki ok! A ruch akurat ma w pracy, po pracy regularnie Ćwiczy na siłowni lub spędza czas w polskiej Gruzji 😁
Sok i olej to podstawa jak dla mnie 🙂 o suplach możesz poczytać i wybrać co Wam pasuje.
Ja dawałam większe dawki antyoksydantów czyli np. witaminy C, E , cynku. Osławioną astaksantynę.
Jeśli chodzi o ruch plemników świetna jest l - karnityna.
Teraz żeby tyle tego nie łykać 🙈Mąż pił fertistim dla mężczyzn 🙂tam jest maca, astaksantyna, inozytol i parę innych( do doczytania). Nawet jak się dubluje to nie są to końskie dawki.
I pamiętać o kwasach omega 3 !! ❤️ Nac już tutaj zachwalałam 😁
Sama czekam na efekty 🙂
Sorry ale o tym można pisać i pisać..🙈
I powodzenia 🤞też się staram o rodzeństwo 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 23:00
oloska, siesiepy, MP25 lubią tę wiadomość
-
MP25 wrote:Z racji dzisiejszej bieli przygotowuje się już mentalnie na kolejny cykl i chciałam prosić Was o rady
Żel Conceive plus używamy od 3 miesięcy ale nie wiem czy w tym nie spróbować bez bo informacje się pojawiły, ze może zły? 🤔 Chociaż nam się akurat udało z pierwsza córka właśnie w cyklu z żelem ale wiadomo może był to przypadek
Rozważ czy dla męża nie zrobić po prostu własnej mieszanki Ja tak swojemu zrobiłam i jest tego dużo, ale nie narzeka, a cenowo wychodzi o niebo lepiej. W dodatku jak analizowałam skład to w tych gotowych typu Fertil Man nie ma wcale zbyt dużo tych cennych składników. Jak dla mnie szkoda przepłacać.
Ja żelu używam od poprzedniego cyklu i nie okazał się cudownym remedium. Nie czytałam żadnych negatywnych opinii na jego temat (a przeszukałam większość internetu) i będziemy stosować go nadal. Ja mam często problem z nawilżeniem, więc tak czy inaczej jakiś żel muszę mieć, a lepiej tych klasycznych nie stosować.
Mój zaczął pić smoothie: płatki owsiane, siemię lniane, czarnuszka, pestki dyni, orzechy włoskie, cynamon, rodzynki/jakieś inne suszone owoce co się nawiną + czasem mrożone jagody/maliny. Warto chyba do tych supli dorzucić też coś naturalnego w diecie. Ja się mocno posiłkuję informacjami od dziewczyn z Akademii Płodności. Wczoraj piekłam fasolowe brownie (pyszne! i faktycznie nie czuć fasoli ), wprowadziłam ciecierzyce jako zamiennik mięsa w części dań, a jutro sałatka propłodnościowa: rukola, burak, granat, feta, olej lniany, ocet balsamiczny, czarnuszka, pestki dyni - też z Akademii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 23:38
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg
🎁 Planowane CC 03.01.2025