Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia cudownie :* myślę że u nas waga będzie podobna jak u was ;p duże te lipcowe dzieciaczki:D
Idawoll i Anetka powodzenia ✊️ o której wizyty?Kasiaaa.97, Anett93, Idawoll lubią tę wiadomość
05.2019r- 7tc💔
06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
07.12- mamy ❤6+1
21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
⏰️13:07
⚖️3000g
🪈54cm
-
Kasiaaa.97 wrote:Cześć dziewczyny!
Melduję się dopiero dzisiaj bo wczorajszy dzień był naprawdę intensywny 😉
Na wizycie wszystko w porządku, pomiary w normach. Jedynie brzuszek lekko większy co do reszty ciała ale dalej w granicach normy. A Iga wazy już 2200 g 🙈🫢 trochę mnie to przeraziło… ale pani doktor powiedziała ze teraz działają po prostu geny i z tym wzrostem nic nie można zrobić 🤷♀️ dzidzia jest w normie ale bliżej jej do górnej granicy po prostu 🙂 dostałam w końcu zalecenia przyjmowania żelaza, zobaczymy jak moj organizm na to zareaguje 😳 następna wizyta 21.06 😉
Wstyd się przyznać ale wczoraj kupiłam dopiero pierwsze ciuszki 🙈 ale myśle ze dzisiaj usiądę do komputera i będę polować.
Wczoraj odebraliśmy tez nasz wózek 🥰 mąż lekko zawiedziony bo dla niego priorytetem był uchwyt na kubek, którego nie dodali ale za to dorzucili jakiś kocyk 🤷♀️😂 No i we wtorek kupiliśmy używaną dostawkę, akurat dziewczyna pare domów od nas wystawiła na Olx, wiec padło na drewnianą. Muszę tylko dokupić twardy materacyk i jest ok.
Wczoraj były tez ostatnie zajęcia ze szkoły rodzenia - laktacja. Ogólnie zajęcia oceniam pozytywnie. Dla pierworódek takie zaznajomienie ze wszystkim po trochu jest bardzo ważne. Dla mnie dawka wiedzy wystarczająca, bo ja przyszłam zupełnie zielona. Ale myśle ze dla mam, które od początku ciąży zgłębiały tego rodzaju tematy mogłoby to być nieco rozczarowujące i zbędne 😉
My tez zdecydowaliśmy sie na sesje brzuszkowa, ale w studio nie w plenerze. Szczerze mówiąc im bliżej do sesji tym bardziej mi sie nie chciało 🙈 ale teraz czekamy tylko na efekty 😊
Idawoll, Anett powodzenia ❤️🍀
Duża dzidzia! 😊😍 super, że wszystko dobrze 😉Kasiaaa.97 lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Na wizycie wszystko w porządku, pomiary w normach. Jedynie brzuszek lekko większy co do reszty ciała ale dalej w granicach normy. A Iga wazy już 2200 g 🙈🫢 trochę mnie to przeraziło… ale pani doktor powiedziała ze teraz działają po prostu geny i z tym wzrostem nic nie można zrobić 🤷♀️ dzidzia jest w normie ale bliżej jej do górnej granicy po prostu 🙂 dostałam w końcu zalecenia przyjmowania żelaza, zobaczymy jak moj organizm na to zareaguje 😳 następna wizyta 21.06 😉
Wstyd się przyznać ale wczoraj kupiłam dopiero pierwsze ciuszki 🙈 ale myśle ze dzisiaj usiądę do komputera i będę polować.
Wczoraj odebraliśmy tez nasz wózek 🥰 mąż lekko zawiedziony bo dla niego priorytetem był uchwyt na kubek, którego nie dodali ale za to dorzucili jakiś kocyk 🤷♀️😂 No i we wtorek kupiliśmy używaną dostawkę, akurat dziewczyna pare domów od nas wystawiła na Olx, wiec padło na drewnianą. Muszę tylko dokupić twardy materacyk i jest ok.
Wczoraj były tez ostatnie zajęcia ze szkoły rodzenia - laktacja. Ogólnie zajęcia oceniam pozytywnie. Dla pierworódek takie zaznajomienie ze wszystkim po trochu jest bardzo ważne. Dla mnie dawka wiedzy wystarczająca, bo ja przyszłam zupełnie zielona. Ale myśle ze dla mam, które od początku ciąży zgłębiały tego rodzaju tematy mogłoby to być nieco rozczarowujące i zbędne 😉
My tez zdecydowaliśmy sie na sesje brzuszkowa, ale w studio nie w plenerze. Szczerze mówiąc im bliżej do sesji tym bardziej mi sie nie chciało 🙈 ale teraz czekamy tylko na efekty 😊
Hejale super, że wszystko dobrze! Oj to teraz jestem ciekawa dzisiaj wagi mojego synka, ale nastawiam się na ponad 2kg, bo uroslam dużo 😅
Ja wczoraj ogarnelam dwa prania, pierwsze prasowanie za mną, jeszcze dzisiaj czekają mnie dwa prania. Na pewno muszę dokupić jeszcze prześcieradła do łóżeczka i do gondoli. Ciuszków już nie kupuję, bo mamy tego tyle, że obawiam się, że połowy nie założymy 😅
Ja wizytuję rzekomo o 15:30, ale nastawiam się na godzinne opóźnienie.
Czy mi tylko tak ciężko w tę gorączkę? Na pewno za mało piję...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2023, 12:21
👩30 🧔29
👩🧔2016
👰🤵♂️2020
Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙
07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷♀️
18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑 -
Idawoll, Anett powodzenia ❤️🍀Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
Hej, my już po. I z Ninką ogółem wszystko okej. Ssała sobie paluszka w trakcie badania. Mała ma 1900 gramów (chociaż myślałam, że będzie ponad 2 kg), w sumie od ostatniej wizyty 2 tygodnie temu, to tak 250 gramów przybrała. Lekko zwolniła z przyrostem, przy czym ja te wagi biorę z lekkim dystansem (np ostatnio miałam wizyty dzień po dniu i na różnych aparatach było właśnie 250 gramów różnicy).
No i z dzisiejszego USG TP na 28 lipca wyliczył. 😳
Byłam ciekawa, czy lekarz prowadzący, który jednak nie ma takiego sprzętu jak ten na prenatalnych, też zauważy i sam powie o tej pępowinie. Gdyby tego nie zrobił, to i tak bym go sama zapytała, ale jednak widział i … starał się mnie uspokoić.
Wskazał, że różne mogą być scenariusze i żeby zaufać lekarzowi już na oddziale, bo on będzie wiedział co robić i żeby się nie martwić, bo on odbierał porody, gdzie maluchy były zakręcone nawet i trzy razy i wszystko było dobrze. A pępowina jest naprawdę długa i nic dziwnego, że się młoda zaplątała 😮
Jeśli chodzi o zalecenia dla mnie w tej sytuacji, to jakiekolwiek wrażenia, że nie będę czuła małej, to natychmiast przyjść do nich (mam przychodnię pod nosem) lub jechać do szpitala. A tak to mam mieć częściej KTG pod koniec, żeby kontrolować przepływy, które obecnie są prawidłowe.
Gdy pojawią się skurcze, to jechać do szpitala od razu, żeby widzieć jak na pojawiające się skurcze reaguje tętno małej. Na ten fakt wpływa też odległość do szpitala.
Jestem trochę spokojniejsza, bo w sumie wolę wiedzieć, co mam robić i teraz mogę jakoś się mentalnie przygotować, że nie wszystko może być tak, jak bym chciała.
Wizyty teraz mam co 3, potem 2 i co tydzień.
Z położną natomiast kolejne zajęcia będę miała już w domu 😃
Anetko, trzymam kciuki za Ciebie i Wojtusia. 🍀🍀
Livka, Kasiaaa.97, Andelulla, Kluska95, Anett93, smoothie, ChocoMonster, Cotakoza lubią tę wiadomość
-
Super! Cieszę się, że wszystko dobrze. Iga jaka już duża panienka 😊😊
My czekamy na pralkę (ma być w przyszłym tygodniu) i też startuję z praniem. Wyprawkowo chyba mamy już wszystko i podobnie jak Anett, też mam wrażenie, że nie założę wszystkiego, tyle tego mam 🫣
Ale spakowałam już torbę w 90%, bo jednak w mojej pepowinowej sytuacji wolę tego nie zostawiać na później 😳Anett93 lubi tę wiadomość
-
Idawoll wrote:Hej, my już po. I z Ninką ogółem wszystko okej. Ssała sobie paluszka w trakcie badania. Mała ma 1900 gramów (chociaż myślałam, że będzie ponad 2 kg), w sumie od ostatniej wizyty 2 tygodnie temu, to tak 250 gramów przybrała. Lekko zwolniła z przyrostem, przy czym ja te wagi biorę z lekkim dystansem (np ostatnio miałam wizyty dzień po dniu i na różnych aparatach było właśnie 250 gramów różnicy).
Byłam ciekawa, czy lekarz prowadzący, który jednak nie ma takiego sprzętu jak ten na prenatalnych, też zauważy i sam powie o tej pępowinie. Gdyby tego nie zrobił, to i tak bym go sama zapytała, ale jednak widział i … starał się mnie uspokoić.
Wskazał, że różne mogą być scenariusze i żeby zaufać lekarzowi już na oddziale, bo on będzie wiedział co robić i żeby się nie martwić, bo on odbierał porody, gdzie maluchy były zakręcone nawet i trzy razy i wszystko było dobrze. A pępowina jest naprawdę długa i nic dziwnego, że się młoda zaplątała 😮
Jeśli chodzi o zalecenia dla mnie w tej sytuacji, to jakiekolwiek wrażenia, że nie będę czuła małej, to natychmiast przyjść do nich (mam przychodnię pod nosem) lub jechać do szpitala. A tak to mam mieć częściej KTG pod koniec, żeby kontrolować przepływy, które obecnie są prawidłowe.
Gdy pojawią się skurcze, to jechać do szpitala od razu, żeby widzieć jak na pojawiające się skurcze reaguje tętno małej. Na ten fakt wpływa też odległość do szpitala.
Jestem trochę spokojniejsza, bo w sumie wolę wiedzieć, co mam robić i teraz mogę jakoś się mentalnie przygotować, że nie wszystko może być tak, jak bym chciała.
Anetko, trzymam kciuki za Ciebie i Wojtusia. 🍀🍀Idawoll lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.11- ⏸️ 🥺🙏
23.11- beta hCG 802
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
-
Idawoll - cieszę się ze u was tez w porządku 😊 dobrze, ze lekarz powiedział ci co robić w razie czego, myśle ze tez poczułabym się nieco spokojniejsza 😉
A co do wagi Igi to ja właśnie byłam zdziwiona dlatego, ze przybrałam coś około 1-1,5 kg tylko a mała od ostatniej wizyty 800 g 😳 mam nadzieje tylko ze nie będzie miała 5 kg przy porodzie 😅
Ja jestem w trakcie zakupów i mam dużo zagwostek 🫢 chusteczki nawilżane, pampersy, wkładki laktacyjne, majtki i wkłady poporodowe - macie jakieś sprawdzone i w miare tanie? Polegalyscie na opiniach tych produktów czy braliście jak leci z zamiarem wymiany na inne w razie czego?
Będę wdzięczna za każda polecajkę😊
Nie ukrywam ze ciężko tez znaleźć jakieś dobrej jakości i w przystępnej cenie pieluszki wielorazowe… będziecie używać zwykłych tetrowych czy bardziej muślin, bambus? Jak przeglądam alllegro to bardzo dużo pieluch tetrowych ma opinie szorstkich i słabych jakościowo…Idawoll lubi tę wiadomość
-
Idawoll wrote:Hej, my już po. I z Ninką ogółem wszystko okej. Ssała sobie paluszka w trakcie badania. Mała ma 1900 gramów (chociaż myślałam, że będzie ponad 2 kg), w sumie od ostatniej wizyty 2 tygodnie temu, to tak 250 gramów przybrała. Lekko zwolniła z przyrostem, przy czym ja te wagi biorę z lekkim dystansem (np ostatnio miałam wizyty dzień po dniu i na różnych aparatach było właśnie 250 gramów różnicy).
Anetko, trzymam kciuki za Ciebie i Wojtusia. 🍀🍀
Kochana mam nadzieje, ze jesteś teraz troszkę spokojniejsza. 🍀 jesteście pod dobrą opieką i fajnie, że lekarz dał takie wytyczne i zalecenia - będzie wiadomo, jak postępować. 😊Idawoll lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Ja już po. Zdjęć z dzisiejszej wizyty nie wstawiam, bo mój kloc zasłaniał się rękoma 🤷♀️
Jak się 2 miesiące temu martwiłam, że Wojtuś jest mały, tak teraz będę myśleć, że jest za duży. Ale jakoś średnio ufam temu mierzeniu w takim razie, dzisiaj waga 2445g i wszystko dobrze, szyjka długa, nic się nie dzieje złego
I główką ustawiony w dół! Wszystkie przepływy itd też dobrze.
Kolejna wizyta dopiero za 4 tygodnie 29.06.
Idawoll cieszę się, ze lekarz mniej więcej powiedział Ci co i jak, choć rozumiem Twój stres. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrzeLivka, Andelulla, ChocoMonster, Idawoll, Kluska95, Kasiaaa.97, Vivico, smoothie lubią tę wiadomość
👩30 🧔29
👩🧔2016
👰🤵♂️2020
Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙
07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷♀️
18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑 -
Anett93 wrote:Ja już po. Zdjęć z dzisiejszej wizyty nie wstawiam, bo mój kloc zasłaniał się rękoma 🤷♀️
Jak się 2 miesiące temu martwiłam, że Wojtuś jest mały, tak teraz będę myśleć, że jest za duży. Ale jakoś średnio ufam temu mierzeniu w takim razie, dzisiaj waga 2445g i wszystko dobrze, szyjka długa, nic się nie dzieje złego
Idawoll cieszę się, ze lekarz mniej więcej powiedział Ci co i jak, choć rozumiem Twój stres. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze
Ale Wojtuś pięknie rośnie! Cudownie 💙
Anett93 lubi tę wiadomość
-
Anett93 wrote:Ja już po. Zdjęć z dzisiejszej wizyty nie wstawiam, bo mój kloc zasłaniał się rękoma 🤷♀️
Idawoll cieszę się, ze lekarz mniej więcej powiedział Ci co i jak, choć rozumiem Twój stres. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrzeAnett93 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.11- ⏸️ 🥺🙏
23.11- beta hCG 802
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
-
Idawoll cieszę się, ze lekarz mniej więcej powiedział Ci co i jak, choć rozumiem Twój stres. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze
Ale duży chłopak ! 😊 i super, że się obrócił 😊Anett93 lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Kasiaaa.97 wrote:Idawoll - cieszę się ze u was tez w porządku 😊 dobrze, ze lekarz powiedział ci co robić w razie czego, myśle ze tez poczułabym się nieco spokojniejsza 😉
A co do wagi Igi to ja właśnie byłam zdziwiona dlatego, ze przybrałam coś około 1-1,5 kg tylko a mała od ostatniej wizyty 800 g 😳 mam nadzieje tylko ze nie będzie miała 5 kg przy porodzie 😅
Ja jestem w trakcie zakupów i mam dużo zagwostek 🫢 chusteczki nawilżane, pampersy, wkładki laktacyjne, majtki i wkłady poporodowe - macie jakieś sprawdzone i w miare tanie? Polegalyscie na opiniach tych produktów czy braliście jak leci z zamiarem wymiany na inne w razie czego?
Będę wdzięczna za każda polecajkę😊
Nie ukrywam ze ciężko tez znaleźć jakieś dobrej jakości i w przystępnej cenie pieluszki wielorazowe… będziecie używać zwykłych tetrowych czy bardziej muślin, bambus? Jak przeglądam alllegro to bardzo dużo pieluch tetrowych ma opinie szorstkich i słabych jakościowo…
Ja polegałam na polecajkach siostry (ma dwójkę), szwagierki i koleżanek. No i YouTube. 😊
Chusteczki nawilżane wybraliśmy waterwipes - szukałam na promkach wielopakow, wyszło po ok. 11zl za paczkę, gdzie w Rossmannie prawie 16 😵💫 + zamiennik AquaWipes - te tańsze ale podobno równie fajne. W domu nastawiamy się na waciki i wodę, ale zapas 10 paczek łącznie mam, na wyjścia i czasem w domu jak będzie konieczność.
Pampersy - tu będziemy testować. Kupiłam jedna paczkę jedynek (78szt.) Pampers premium care, mam kilka paczek dwójek z Lupilu - te dostaliśmy w spadku, bo bratanka akurat uczuliły. Nie kupuje na zapas, bo nie wiem, co się sprawdzi. Chcemy tez przetestować Dade i inne firmy. 😊 Też szukałam na necie tam, gdzie najtaniej.
Wkładki laktacyjne wszyscy polecali mi wielorazowe, takie do prania. Mam w spadku jednorazowe z canpola więc na razie nie kupowałam. Majtki hoziron i bella mama - akurat brałam na Gemini przy okazji zamówienia, bo chciałam mieć z głowy. Wkłady poporodowe - canpol i bella mama. Canpol ma przyklejane do majtek ale podobno szersze. Bella ma węższe w kroku ale lubią się przesuwać. Więc nie wiem co się lepiej sprawdzi - te i te się zużyje. 😊
Pieluchy wielorazowe mamy różne do testowania. Po praniu widzę, że:
1. Pepco są mięciutkie, choc przed prasowaniem wyglądają jak szmaty 🤣 po uprasowaniu wróciły do kształtu.
2. Bawełniane z Action - milutkie, nie straciły kształtu.
3. Tetra biala z Kamyczek (allegro) - fajne, takie pośrednie - podobne do pepco.
4. Tetra z allegro marki Ega (https://allegro.pl/oferta/ega-kids-zestaw-pieluszki-tetrowe-70x80-cm-5-pack-13124686277) - okropne 🤣🙈 szorstkie bardzo.
5. Muslinowe Ega super - mamy jedną 120x120cm i ulewajki 38x38cm i są mięciutkie. Te mogę polecić.
6. Bambusowe Babyono - KOCHAM. Turbo delikatne, takie do przytulasków. (O te: https://allegro.pl/oferta/babyono-pieluszki-bambusowe-rozowe-3szt-397-01-9942289763 )
7. Bambusowe z Lepre - to całkiem inny bambus, niż te Babyono. Bardziej taki jak tkanina/materiał. Podobno takie gorzej chłoną jakieś ulewania itd. Ale są ładne i mamy ze 3 takie "na wyjścia do ludzi" 🤣Anett93, Kasiaaa.97, Livka lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Kluska95 wrote:Ja polegałam na polecajkach siostry (ma dwójkę), szwagierki i koleżanek. No i YouTube. 😊
Chusteczki nawilżane wybraliśmy waterwipes - szukałam na promkach wielopakow, wyszło po ok. 11zl za paczkę, gdzie w Rossmannie prawie 16 😵💫 + zamiennik AquaWipes - te tańsze ale podobno równie fajne. W domu nastawiamy się na waciki i wodę, ale zapas 10 paczek łącznie mam, na wyjścia i czasem w domu jak będzie konieczność.
Pampersy - tu będziemy testować. Kupiłam jedna paczkę jedynek (78szt.) Pampers premium care, mam kilka paczek dwójek z Lupilu - te dostaliśmy w spadku, bo bratanka akurat uczuliły. Nie kupuje na zapas, bo nie wiem, co się sprawdzi. Chcemy tez przetestować Dade i inne firmy. 😊 Też szukałam na necie tam, gdzie najtaniej.
Wkładki laktacyjne wszyscy polecali mi wielorazowe, takie do prania. Mam w spadku jednorazowe z canpola więc na razie nie kupowałam. Majtki hoziron i bella mama - akurat brałam na Gemini przy okazji zamówienia, bo chciałam mieć z głowy. Wkłady poporodowe - canpol i bella mama. Canpol ma przyklejane do majtek ale podobno szersze. Bella ma węższe w kroku ale lubią się przesuwać. Więc nie wiem co się lepiej sprawdzi - te i te się zużyje. 😊
Pieluchy wielorazowe mamy różne do testowania. Po praniu widzę, że:
1. Pepco są mięciutkie, choc przed prasowaniem wyglądają jak szmaty 🤣 po uprasowaniu wróciły do kształtu.
2. Bawełniane z Action - milutkie, nie straciły kształtu.
3. Tetra biala z Kamyczek (allegro) - fajne, takie pośrednie - podobne do pepco.
4. Tetra z allegro marki Ega (https://allegro.pl/oferta/ega-kids-zestaw-pieluszki-tetrowe-70x80-cm-5-pack-13124686277) - okropne 🤣🙈 szorstkie bardzo.
5. Muslinowe Ega super - mamy jedną 120x120cm i ulewajki 38x38cm i są mięciutkie. Te mogę polecić.
6. Bambusowe Babyono - KOCHAM. Turbo delikatne, takie do przytulasków. (O te: https://allegro.pl/oferta/babyono-pieluszki-bambusowe-rozowe-3szt-397-01-9942289763 )
7. Bambusowe z Lepre - to całkiem inny bambus, niż te Babyono. Bardziej taki jak tkanina/materiał. Podobno takie gorzej chłoną jakieś ulewania itd. Ale są ładne i mamy ze 3 takie "na wyjścia do ludzi" 🤣
Ogrom informacji- o to mi chodziło 😁
Dziękuje! 🥰Kluska95 lubi tę wiadomość
-
Cześć! 🤚
Cieszę się, że wszystko w porządku u Was po wizytach. Wojtula rzeczywiście wystrzelił, ale wiadomo to jest -/+ więc nic się nie martw. Rośnie to rośnie, dobrze!!
Ale to, że może być duży, no cóż, chłopak w końcu, musi mieć moc 😁🤭
Ja mam wrażenie, że też mały rośnie, widzę, to po sobie, że tego brzucha nie było, a nagle jest i to właśnie będzie niespodzianka wagowa we wtorek.
Zauważyłam, że pierwsza to będzie moja wizyta po 3tyg i nawet jak będzie chciała Dr umówić się co 4 to będę nalegać na co 3. Chyba czuje się spokojniej, szybciej leci... Nie wiem. Ogólnie nie jestem panikarą, ale spokojna głowa to spokojna głowa.
Od wczoraj męczy mnie jakaś migrena.
Ale myślę, że to odwodnienie.
Jestem debil 🙋 nie pije nic a nic.
Kupiłam butelkę wspomagająca, czas pokaże.
Wczoraj na pobieraniu krwi nawet to widać było, krew gęsta jak kisiel, który jest źle zrobiony 🤦🙈
Moja wina, turbo się przyznaje, ale kurde to nie jest tak, że nie pije bo nie, ale na serio no zapominam, nie czuje pragnienia.
Ale takie tłumaczenie to wiadomo dziecka z 1 klasy 🙈33♀️33 ♂️
27.08.2019 👫
27.08.2020 💍
27.08.2021 💒
27.08.2023 termin 🍼
_______
2014 💗 M. 👧
20.12 ⏸️😲🙈
21.12 beta 1242🩸
21.12 - perzyk 3,8mm
03.01 0,43mm🍤
31.01 wizyta
06.02 badania 🩸 Pappa
15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
21.02 8 cm 🍼 100g
21.03 220g 🥚🥚
12.04 411g 👕
18.04 491 g 🐻
16.05(25+2) 908 g 🐻
06.06(28+2)1662 g 🐻
20.06(30+2) 2080 g 🐻
28.06 (31+3) 2138 g 🐻
11.07 (33+3) 2760g 🐻
31.07 (36+2) 3652g 🐻
21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.
-
Cotakoza wrote:Cześć! 🤚
Cieszę się, że wszystko w porządku u Was po wizytach. Wojtula rzeczywiście wystrzelił, ale wiadomo to jest -/+ więc nic się nie martw. Rośnie to rośnie, dobrze!!
Ale to, że może być duży, no cóż, chłopak w końcu, musi mieć moc 😁🤭
Ja mam wrażenie, że też mały rośnie, widzę, to po sobie, że tego brzucha nie było, a nagle jest i to właśnie będzie niespodzianka wagowa we wtorek.
Zauważyłam, że pierwsza to będzie moja wizyta po 3tyg i nawet jak będzie chciała Dr umówić się co 4 to będę nalegać na co 3. Chyba czuje się spokojniej, szybciej leci... Nie wiem. Ogólnie nie jestem panikarą, ale spokojna głowa to spokojna głowa.
Od wczoraj męczy mnie jakaś migrena.
Ale myślę, że to odwodnienie.
Jestem debil 🙋 nie pije nic a nic.
Kupiłam butelkę wspomagająca, czas pokaże.
Wczoraj na pobieraniu krwi nawet to widać było, krew gęsta jak kisiel, który jest źle zrobiony 🤦🙈
Moja wina, turbo się przyznaje, ale kurde to nie jest tak, że nie pije bo nie, ale na serio no zapominam, nie czuje pragnienia.
Ale takie tłumaczenie to wiadomo dziecka z 1 klasy 🙈
Spróbuj z tą butelką - ja od początku ciąży walczyłam z zaparciami przez zbyt małe ilości wody między innymi, teraz na ostatniej wizycie tez pani po wynikach moczu stwierdziła, ze pije za mało, i faktycznie tak było, napełniam teraz butelkę dafi tą z filtrem i staram się nosić wszędzie przy sobie i popijać choc po małych łykach - póki co się udaje wypijać około 2l. Taka butelka trochę bardziej motywuje i jak ją nosisz (ja nawet do łazienki zabieram jak idę pod prysznic) to przypomina o tym piciu. ❤️Cotakoza, Livka lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Cieszę się, dziewczyny, że wszystkie wizyty w porządku ❤️ A wagą się nie martwcie, u mnie na wizycie 34+5 wyszła waga prawie 2700, a na kolejnej 37+5 wyszło niecałe 2900 😂 I pani sama przyznała, ze na wcześniejszej ewidentnie nogi wyszły znacznie za drugie, bo nimi ruszał i nie dało sie wymierzyć, więc ta waga była znacznie niższa i żeby się nie przejmować. I tak to jest loteria, jakie to dzidzi się urodzi, bo czasem milimetry w pomiarach już dają wyższa wagę, a i od sprzętu dużo zależy.
Co do wyprawki - ja naprawdę bardzo polecam te pieluszki z Pepco, zwykle białe za 10 zł trzy sztuki, są mięciutkie i przyjemne. I te bawełniane z Action tez są bardzo fajne. A ja jeszcze skusilam się na muslinowe z primarka, jak ostatnio byłam, i tez uważam ze są fajne, mięciutkie i ładne 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2023, 07:56
Cotakoza, Kasiaaa.97, Anett93, Livka lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Anett to duży chłopczyk może się szykuje ☺️ cieszę się że wszystko dobrze u was dziewczyny!!
Anett93 lubi tę wiadomość
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)