X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • Anett93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic zostaje Nam czekać do kolejnej wizyty ;) to będą długie 4 tygodnie, ale lekarz nie mógł za 3, nie wydaje mi się, żeby coś działo się zlego, bo ciążę ogółem znoszę bardzo dobrze.
    Jakby się coś dzialo, to będę pisać do Niego :)
    Na razie cieszę się, że jest główką w dół, odczuwam to po swoich żebrach 😅 lekarz mowil, ze dobrze, ze ruchliwe dziecko, bo mama nie musi się martwić :)

Kluska95, Cotakoza, Livka lubią tę wiadomość

👩30 🧔29
    👩🧔2016
    👰🤵‍♂️2020

Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙

07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
    24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
    08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
    29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
    12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
    6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
    16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
    02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
    16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
    13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
    11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
    15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
    01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
    29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
    14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷‍♀️
    18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
    25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cotakoza wrote:
    Cześć! 🤚

Cieszę się, że wszystko w porządku u Was po wizytach. Wojtula rzeczywiście wystrzelił, ale wiadomo to jest -/+ więc nic się nie martw. Rośnie to rośnie, dobrze!! :)
    Ale to, że może być duży, no cóż, chłopak w końcu, musi mieć moc 😁🤭

Ja mam wrażenie, że też mały rośnie, widzę, to po sobie, że tego brzucha nie było, a nagle jest i to właśnie będzie niespodzianka wagowa we wtorek.
    Zauważyłam, że pierwsza to będzie moja wizyta po 3tyg i nawet jak będzie chciała Dr umówić się co 4 to będę nalegać na co 3. Chyba czuje się spokojniej, szybciej leci... Nie wiem. Ogólnie nie jestem panikarą, ale spokojna głowa to spokojna głowa.

Od wczoraj męczy mnie jakaś migrena.
    Ale myślę, że to odwodnienie.
    Jestem debil 🙋 nie pije nic a nic.
    Kupiłam butelkę wspomagająca, czas pokaże.
    Wczoraj na pobieraniu krwi nawet to widać było, krew gęsta jak kisiel, który jest źle zrobiony 🤦🙈
    Moja wina, turbo się przyznaje, ale kurde to nie jest tak, że nie pije bo nie, ale na serio no zapominam, nie czuje pragnienia.
    Ale takie tłumaczenie to wiadomo dziecka z 1 klasy 🙈

Uuu kochana, woda obowiązkowo! 💧💧💧 mi też pomaga nalewanie od razu do dzbanka lub takiej szklanki do piwa dużej i wtedy popijam sobie ciągle. Jakbym miała nalewać do małej to bym w życiu nie pamiętała 😊

Cotakoza lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Karola :) Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett93 wrote:
    No nic zostaje Nam czekać do kolejnej wizyty ;) to będą długie 4 tygodnie, ale lekarz nie mógł za 3, nie wydaje mi się, żeby coś działo się zlego, bo ciążę ogółem znoszę bardzo dobrze.
    Jakby się coś dzialo, to będę pisać do Niego :)
    Na razie cieszę się, że jest główką w dół, odczuwam to po swoich żebrach 😅 lekarz mowil, ze dobrze, ze ruchliwe dziecko, bo mama nie musi się martwić :)
    No 4 tygodnie pod koniec ciąży wydaje się wiecznością 🤣🤣ale teraz już na spokojnie bo dzieci mają takie wagi że nawet jak coś się wydarzy to spokojnie dadzą radę.
    Widziałyście na grupie fb ile wczesniaczkow po 30tc się urodziło? I powiem wam ze niektóre wcale nie wyglądają na wczesniakow 🤣🤣 najgorsze za nami uważam

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Vivico Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll, cenię sobie takie konkretne wytyczne od lekarza, akcja-reakcja. Oby nic z tego się nie przydało,ale wiesz co robić „w razie wu”. Ciężko się nie martwic na zapas,ale myślę,że wszystko będzie dobrze 💕 jesteś w dobrych rękach.

Anetka, rośnie ten twój Wojtuś 👏🏼👶🏼 Jestem ciekawa ile finalnie będą ważyć nasze bobasy,a jak to się będzie miało do tych przewidywanych wymiarów.

Kasia, również gratuluję udanej wizyty ❤️

Kluska, dzięki Ci dobra kobieto za tę rozpiskę. Zrobiłam screena i na tym będę bazować 😊

Choco, upolowałaś mokre chusteczki z Babydraeam (wieloryb)? U mnie dopiero w trzecim Rossmanie 😳 wzięłam trójpak, kupię jeszcze jakieś inne i będą testy 👍🏼

Laski, ile paczek/sztuk pampersów jedynek potrzebne jest na start? Nie chcę robić zapasów,ale jestem zielona. Zaczniemy od Dady. Myślałam jeszcze o tych bambusowych Bambiboo, macie jakieś doświadczenia?

Co do butelek. Zamówiłam z polecenia nową butelkę Dafi Solid do szpitala (na Allegro). Nie lubię kranówy 🤮 ale myśl o zgrzewce wody na oddziale jest średni. Przełamałam się i to był strzał w 10! Woda jest serio smaczna, butelka wygodna i pojemna, zawsze przy mnie. Teraz to się będę zastanawiać, czy nie piję za dużo 🤣

Aaaa i jeszcze mogę Wam dać info,że w Rossku jest promka na Lanolinę Medela 37g za 37/39zł (jakoś tak) 👍🏼

Idawoll, Anett93, Kluska95, Kasiaaa.97 lubią tę wiadomość

👩🏼27 🧔🏻‍♂️30
    11 lat razem 👩🏼‍❤️‍👨🏻 + 🐶
    Starania o pierwszego 👶🏼

09.2022 cp w lewym jajowodzie 2x mtx

11.2022 HSG- drożne jajowody ✅
    Powrót do starań 💚

🗓️ długie cykle
    23.11🩸Progesteron 22,680ng/ml
    25.11 ⏸️ 🤞🏼🥹🍀
    28.11 beta 135,07 mIU/ml
    30.11 beta 360,25 mIU/ml
    06.12 usg pęcherzyk ciążowy
    20.12 dzidziutek z bijącym ❤️
    10.01 Rośnie 3.31 💪🏼
    31.01 Prenatalne-niskie ryzyka, girl?🌸
    01.03 It’s a girl 💕 200g 💪🏼 12.5
    22.03 397g zdrowego 👶🏼
    25.04 831g szkraba 🎀
    23.05 1653g 💪🏼
    21.06 2,5 kg Pyzuni 🍭
    14.07 3,1 kg Dzidzi 💖
    01.08 3,6 słodkiej Niuni
    13.08 Cześć Rozi! 👶🏼 3835g 57cm 💕
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😘 Wczoraj czytałam Was jednym okiem, bo miałam zabiegany dzień, a pod koniec jeszcze SR.

Idawoll, super, że lekarz tak Cię pokierował. Mam nadzieje, że już jesteś dużo spokojniejsza 😘 Wszystko na pewno będzie dobrze ☺️

Anetka, ależ Wojtuś przykoksił 😁 Wagą nic się nie przejmuj, to tylko szacowanie i sprzęt. Tak samo z wizytami - lekarz wie co robi, także wdech i wydech :)

Dziś byłam na wizycie na NFZ, Stasiu jest główką w dół i waży 1370g. 👶🏼 W poniedziałek mam wizytę prywatnie, aż jestem ciekawa jaka będzie różnica w pomiarze 🫣😂
    W poniedziałek dodatkowo robie przeciwciała Coombsa i w środę mam podanie immunoglobuliny, dlatego musiałam wizytę u prowadzącego przesunąć. Ze skierowaniem i załatwianiem terminu na zastrzyk miałam trochę zawirowań (kocham NFZ), ale udało się załatwić. Także uff. Zapowiada się kolejny szalony tydzień 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2023, 10:10

Idawoll, smoothie, Cotakoza, Kluska95, Vivico, Anett93, Livka, Kasiaaa.97, Ancalime lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Idawoll, Anett gratuluję udanych wizyt ❤️ Rosną bobasy jak na drożdżach :)
    Idawoll dobrze, że lekarz przedstawił scenariusze i jesteś przygotowana ale trzymamy kciuki żebyś nie musiała się martwić :)

Jestem przerażona upływającym czasem, lekarz mi mówił że wizyty będziemy mieć teraz co 2 tygodnie ( i tak zostało tyle co nic :O) ale zobaczymy na wizycie czy nie zmienił zdania.

Dalej źle sypiam przez zgagę :< , pomaga tylko poduszka wyżej i lewy bok ale ile można :/ A ruchy też czuję wysoko pod piersiami :O no takie kopniaki że hej. Zresztą cały brzuch mam nieźle wypięty, pierworodna narobiła mi rozstępów po lewej, a tutaj czuje się wyrówna i prawa dołączy :P

U nas na co dzień i do dziecka sprawdzają się chusteczki z rossmanna i nie zamienię ich na żadne inne-polecam Babydream, Extra Sensitive Feuchttücher. Jeśli chodzi o pieluszki to uwielbiam bambo nature ale w rossmannie znalazłam inne, które bardzo nam pasują Babydream Eko i dlatego zaczniemy od nich.
    Wkładki laktacyjne mam z lansinoh ale dla mnie to był akurat zbędny wydatek :)
    Majtki baardzo lubię te z canpola, są cudownie miękkie i rozciągliwe. Jako kolejne sprawdziły mi się te z horizon ale są jednak mniej przyjemne.
    Wkłady również z canpola, delikatniejsze, na później i wyjścia , a w domu i szpitalu podkłady bella mama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2023, 12:15

Kluska95, Vivico, Anett93, Idawoll, Kasiaaa.97 lubią tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico wrote:
    Idawoll, cenię sobie takie konkretne wytyczne od lekarza, akcja-reakcja. Oby nic z tego się nie przydało,ale wiesz co robić „w razie wu”. Ciężko się nie martwic na zapas,ale myślę,że wszystko będzie dobrze 💕 jesteś w dobrych rękach.

Anetka, rośnie ten twój Wojtuś 👏🏼👶🏼 Jestem ciekawa ile finalnie będą ważyć nasze bobasy,a jak to się będzie miało do tych przewidywanych wymiarów.

Kasia, również gratuluję udanej wizyty ❤️

Kluska, dzięki Ci dobra kobieto za tę rozpiskę. Zrobiłam screena i na tym będę bazować 😊

Choco, upolowałaś mokre chusteczki z Babydraeam (wieloryb)? U mnie dopiero w trzecim Rossmanie 😳 wzięłam trójpak, kupię jeszcze jakieś inne i będą testy 👍🏼

Laski, ile paczek/sztuk pampersów jedynek potrzebne jest na start? Nie chcę robić zapasów,ale jestem zielona. Zaczniemy od Dady. Myślałam jeszcze o tych bambusowych Bambiboo, macie jakieś doświadczenia?

Co do butelek. Zamówiłam z polecenia nową butelkę Dafi Solid do szpitala (na Allegro). Nie lubię kranówy 🤮 ale myśl o zgrzewce wody na oddziale jest średni. Przełamałam się i to był strzał w 10! Woda jest serio smaczna, butelka wygodna i pojemna, zawsze przy mnie. Teraz to się będę zastanawiać, czy nie piję za dużo 🤣

Aaaa i jeszcze mogę Wam dać info,że w Rossku jest promka na Lanolinę Medela 37g za 37/39zł (jakoś tak) 👍🏼

No właśnie te jedynki to chyba zalezy od wagi dziecka. Bo moja siostra obie córeczki urodziła powyżej 4kg i jedynki miała tylko w szpitalu, a potem w domu juz dwójki. Z kolei szwagierka urodziła młodego 2800g i zaczęli w ogole od zerówek. Obie mi powiedziały, że lepiej mieć dwójki na mały zapas niż jedynki, bo dwójki się zawsze zużyje, a jedynki zostaną. Ale zeby nie robić ogromnych zapasów, bo na początku nie wiadomo, co bobasowi podpasuje.

Bambiboo delikatne dla pupki, ale mniej chłonne niż inne więc trzeba częściej zmieniać. No i dużo droższe niż z marketów itp. Więc lepiej zacząć od tańszych i jak będzie ok, to zostać, a jakby coś wyszło z uczuleniem/odparzeniami to wtedy przejść na bambusowe. Pod tym względem są super, Ale jak się pupa przyzwyczai od początku do dobrobytu, to potem portfel naprawdę boli, a idzie tego ogrooooom. 🤣 Ale to tylko takie opinie z jakimi ja się spotkałam 🤣

Vivico, Kasiaaa.97 lubią tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Vivico Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoothie, Kluska dziękuję za słuszne uwagi i polecajki 🫶🏼

Choco, super,że wszystko ogarnęłaś, cyc (tfu!) brzuch do przodu i hej z nowym tygodniem 🫡❤️

Ja wczoraj byłam na pierwszych zajęciach ze SR. Młodziutka położna (plus,że pracuje u nas w szpitalu), z aktualną wiedzą i super podejściem. Trochę pitu, pitu,ale wyniosłam z tego cenną informacje. A mianowicie, ostatnio przy podcieraniu zobaczyłam krew (jednorazowa akcja),ale olałam temat bo to nie z dróg rodnych,a odbytu (myślałam,że to przez żelazo, mogę przyjmuje). Wczoraj dowiedziałam się ,że to może być pierwsza oznaka hemoroidów 😳 poleciałam do apteki po takie czopki krioterapeutuczne (CRIORECTUM) dla ciężarnych. Lepiej zapobiegać, jak leczyć. Trochę to wstydliwy temat,ale piszę, ponieważ sama nie miałam o tym pojęcia,a może komuś zapali się lampka ostrzegawcza 😊

ChocoMonster, Livka, Kluska95, Anett93, Cotakoza, Kasiaaa.97 lubią tę wiadomość

👩🏼27 🧔🏻‍♂️30
    11 lat razem 👩🏼‍❤️‍👨🏻 + 🐶
    Starania o pierwszego 👶🏼

09.2022 cp w lewym jajowodzie 2x mtx

11.2022 HSG- drożne jajowody ✅
    Powrót do starań 💚

🗓️ długie cykle
    23.11🩸Progesteron 22,680ng/ml
    25.11 ⏸️ 🤞🏼🥹🍀
    28.11 beta 135,07 mIU/ml
    30.11 beta 360,25 mIU/ml
    06.12 usg pęcherzyk ciążowy
    20.12 dzidziutek z bijącym ❤️
    10.01 Rośnie 3.31 💪🏼
    31.01 Prenatalne-niskie ryzyka, girl?🌸
    01.03 It’s a girl 💕 200g 💪🏼 12.5
    22.03 397g zdrowego 👶🏼
    25.04 831g szkraba 🎀
    23.05 1653g 💪🏼
    21.06 2,5 kg Pyzuni 🍭
    14.07 3,1 kg Dzidzi 💖
    01.08 3,6 słodkiej Niuni
    13.08 Cześć Rozi! 👶🏼 3835g 57cm 💕
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico wrote:

Choco, super,że wszystko ogarnęłaś, cyc (tfu!) brzuch do przodu i hej z nowym tygodniem 🫡❤️

Ja wczoraj byłam na pierwszych zajęciach ze SR. Młodziutka położna (plus,że pracuje u nas w szpitalu), z aktualną wiedzą i super podejściem. Trochę pitu, pitu,ale wyniosłam z tego cenną informacje. A mianowicie, ostatnio przy podcieraniu zobaczyłam krew (jednorazowa akcja),ale olałam temat bo to nie z dróg rodnych,a odbytu (myślałam,że to przez żelazo, mogę przyjmuje). Wczoraj dowiedziałam się ,że to może być pierwsza oznaka hemoroidów 😳 poleciałam do apteki po takie czopki krioterapeutuczne (CRIORECTUM) dla ciężarnych. Lepiej zapobiegać, jak leczyć. Trochę to wstydliwy temat,ale piszę, ponieważ sama nie miałam o tym pojęcia,a może komuś zapali się lampka ostrzegawcza 😊
    O kurczę. Dobrze, że o tym napisałaś, bo ja również pierwszy raz o takim czymś słyszę. 😳 Jakby nie patrzeć to jednak hemoroidy mogą pojawić się w ciąży, a już w szczególności na takim etapie na jakim jesteśmy. Mam nadzieję że to tylko jednorazowy incydent i nie bedziesz miała takiego problemu 😘

Vivico lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Livka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Uuu kochana, woda obowiązkowo! 💧💧💧 mi też pomaga nalewanie od razu do dzbanka lub takiej szklanki do piwa dużej i wtedy popijam sobie ciągle. Jakbym miała nalewać do małej to bym w życiu nie pamiętała 😊
    Ja znowu lubię pić wodę w kieliszku jak jestem w domu 🤣 do tego mięta, limonka i pyszny drineczek gotowy 😁

Vivico, Kluska95, Anett93, smoothie, Cotakoza, Idawoll lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico wrote:

Ooo dzięki za polecajkę! Ja się męczę z tym tematem jakoś od połowy ciąży i przeszłam już 2 różne kuracje różnymi czopkami i maścią i nie jest lepiej 🙈 zapiszę je sobie w kolejce do przetestowania ale już się nastawiłam na wizytę u proktologa po ciąży. 🤦‍♀️

07.23 Misia 🩷👶
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Ooo dzięki za polecajkę! Ja się męczę z tym tematem jakoś od połowy ciąży i przeszłam już 2 różne kuracje różnymi czopkami i maścią i nie jest lepiej 🙈 zapiszę je sobie w kolejce do przetestowania ale już się nastawiłam na wizytę u proktologa po ciąży. 🤦‍♀️
    Kochana, temat wstydliwy, ale (niestety) mam spore doświadczenie. Przed ślubem kilkukrotnie miałam pojedyncze hemoroidy, które udawało się zaleczyć. Po ślubie strasznie zaniedbałam dietę - dużo fast foodow, mało wody, mało ruchu, sporo alko - i skończyłam z hemoroidami, które utrzymywały się miesiącami, pomimo leczenia. Ostatecznie skończyło się szczeliną odbytu i - olaboga - najgorszemu wrogowi tego nie życzę. Największy ból mojego dotychczasowego życia. Krwawienie, ból w każdej pozycji, łzy, nieprzespane noce, koszmarne pieczenie przy stosowaniu antybiotyku. W każdym razie mam spore przejścia i poza samymi czopkami/maściami bardzo polecam zadbać o picie wody, dietę i ruch. Wiadomo: orzechy, płatki owsiane, zielenina, suszone owoce. Ale na mnie dobrze działa też kawa z mlekiem, wiec wcale sobie nie odmawiam o poranku. Farmakologia to jedno, ale dobre nawyki naprawdę potrafią poprzestawiać nasz organizm na nowe, zdrowe tory. Od 1.5 roku problem do mnie nie powrócił, w żadnej formie, tfu tfu 🙂

Kluska95 lubi tę wiadomość

age.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
    2023r. - J. (22cs) 🩵
    01.2025 - M. (2cs) 💛

Wysłany: 2 czerwca 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    W poniedziałek dodatkowo robie przeciwciała Coombsa i w środę mam podanie immunoglobuliny, dlatego musiałam wizytę u prowadzącego przesunąć. Ze skierowaniem i załatwianiem terminu na zastrzyk miałam trochę zawirowań (kocham NFZ), ale udało się załatwić. Także uff. Zapowiada się kolejny szalony tydzień 🫣
    Powodzenia Choco! U mnie poszło gładko. Cała procedura w szpitalu zajęła jakąś godzinkę: rejestracja, wywiad z lekarzem kwalifikujący do podania, drobne kolejki i wreszcie na koniec zastrzyk w 🍑. Mnie kuła młodziutka, dopiero ucząca się położna, a i tak było zupełnie bezboleśnie. Trzymam kciuki 💪🏻

ChocoMonster lubi tę wiadomość

age.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
    2023r. - J. (22cs) 🩵
    01.2025 - M. (2cs) 💛

Wysłany: 2 czerwca 2023, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście wspaniale z tymi polecjakami ❤️ Cały czas robię sobie screeny Waszych firm.

I ja również dorwałam wczoraj na promce w Rossmanie ostatni trzypak polecanych przez Was chusteczek BabyDream. Rozchodzą się jak świeże bułeczki 🙈 Ale wiem, że jest też możliwość zamówić je w aplikacji (na tej samej promce) i odebrać stacjonarnie w sklepie. Wtedy przynajmniej macie pewność, że jak sklep nimi dysponuje, to zostaną dla Was odłożone 😉

age.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
    2023r. - J. (22cs) 🩵
    01.2025 - M. (2cs) 💛
  • NaszCud Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett duży chłopaczek super ze sie obrócił 🥰
    Ja zostaje póki co przy chusteczkach pampers aqua 99% u syna używaliśmy najpierw hipp 99%wody ale potem były mega ciezko dostępne więc przerzuciliśmy się właśnie na babydream te 99% wody i było dlugo spoko ale później wydawały nam się suche po otwarciu i tak kilkukrotnie. Odpuściliśmy i zaczęliśmy kupować pampersa i są super bo mega nawilżone i nie pachną niczym. Ale to tylko na wyjścia bo w domu używaliśmy wacików z wodą przegotowana i teraz też taki mamy zamiar. Wczoraj na promce kupiłam 3paczki tych z pampersa ale musxe dokupić jeszcze bo u syna na dworze nadal używamy do rączek
    U małej nie wiaodmo czy się sprawdza wiec pod nią nie patrzymy. Jak się sprawdza to orzy nich zostaniemy.
    A pampersy mamy z dady zlote aż 3paczki 1 xd jedna kupiliśmy 2 dostaliśmy i czuje ze chyba się nie użyje tyle. I dwie paczki 2 tez dady tych pure care zobaczymy czy się sprawdza. Pampersy zostawiamy na koniec jak dada i lupilu nie przejdą. Chociaż z lupilu mam wrażenie że mają dziwny zapach w sensie ze czuć je czymś? Czy się mylę? Z babydream tez sa nawet fajne pampersy
    Co do pprodow na lipcowych właśnie bliźniaki przyszły na świat :) 1210 i 1980

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2023, 15:54

Kluska95 lubi tę wiadomość

05.2019r- 7tc💔
    06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
    19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
    21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
    07.12- mamy ❤6+1
    21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
    19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
    24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
    23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
    25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
    ⏰️13:07
    ⚖️3000g
    🪈54cm
    age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    Powodzenia Choco! U mnie poszło gładko. Cała procedura w szpitalu zajęła jakąś godzinkę: rejestracja, wywiad z lekarzem kwalifikujący do podania, drobne kolejki i wreszcie na koniec zastrzyk w 🍑. Mnie kuła młodziutka, dopiero ucząca się położna, a i tak było zupełnie bezboleśnie. Trzymam kciuki 💪🏻
    Zastrzyk miałaś podawany w szpitalu na oddziale? Bo ja jestem umówiona do poradni ginekologicznej (przyszpitalnej) i tak się właśnie zastanawiam jak to będzie wyglądało 🤔 Nie mam skierowania na oddział, a właśnie do poradni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2023, 16:08

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Karola :) Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett dostałaś pampersy w rossne? Podobno 33tc plus powinno się dostać a wiem że niektóre kobitki nie dostały. Mi dzisiaj przyszło powiadomienie że pampersy jedynki za 1gr.

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Cotakoza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoroidy, Chryste... Najgorsze co może być. Zapisze sobie też tą nazwę.
    Mi z córką wyszły, nie chodziłam 2tug do toalety i skończyło się właśnie tak.
    Notabene rok temu, dźwignęłam pralkę z mężem, oczywiście byłam mądrzejsza, mąż kategorycznie nie chciał mnie za pomocnika.
    Do rzeczy : stwierdziłam, że odciąże kręgosłup i dzwigne z kucu.
    Nie wiedziałam, że przy tym ciśnienie pójdzie na 🍑 rezultat? Wszystko wyszło na wierzch
    Ból....dramat.
    Jeśli chodzi o podcieranie i krew, przy zaparciu niestety mam często. 😮‍💨😮‍💨😮‍💨😮‍💨

33♀️33 ♂️
    27.08.2019 👫
    27.08.2020 💍
    27.08.2021 💒
    27.08.2023 termin 🍼
    _______
    2014 💗 M. 👧

20.12 ⏸️😲🙈
    21.12 beta 1242🩸
    21.12 - perzyk 3,8mm
    03.01 0,43mm🍤
    31.01 wizyta
    06.02 badania 🩸 Pappa
    15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
    21.02 8 cm 🍼 100g
    21.03 220g 🥚🥚
    12.04 411g 👕
    18.04 491 g 🐻
    16.05(25+2) 908 g 🐻
    06.06(28+2)1662 g 🐻
    20.06(30+2) 2080 g 🐻
    28.06 (31+3) 2138 g 🐻
    11.07 (33+3) 2760g 🐻
    31.07 (36+2) 3652g 🐻

21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.

age.png

Wysłany: 2 czerwca 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Zastrzyk miałaś podawany w szpitalu na oddziale? Bo ja jestem umówiona do poradni ginekologicznej (przyszpitalnej) i tak się właśnie zastanawiam jak to będzie wyglądało 🤔 Nie mam skierowania na oddział, a właśnie do poradni
    Tak, miałam w szpitalu. Myślę, że u Ciebie w takim razie może być nawet szybciej. Ja się jednak trochę nabiegałam między korytarzami 😉

age.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
    2023r. - J. (22cs) 🩵
    01.2025 - M. (2cs) 💛
  • Anett93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola :) wrote:
    Anett dostałaś pampersy w rossne? Podobno 33tc plus powinno się dostać a wiem że niektóre kobitki nie dostały. Mi dzisiaj przyszło powiadomienie że pampersy jedynki za 1gr.

A powiadomienie przyszło Ci na e-mail? Już patrzę, bo sprawdzam co jakiś czas i nie miałam.

Edit. Na e-mail nic mi nie przyszło, ale tam mam też ustawione na 20.07, a z miesiączki mam termin na 18.07, więc teoretycznie tam jestem 2 dni do tyłu. Suwaczek mam ustawiony na 18.07 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2023, 18:24

👩30 🧔29
    👩🧔2016
    👰🤵‍♂️2020

Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙

07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
    24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
    08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
    29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
    12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
    6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
    16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
    02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
    16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
    13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
    11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
    15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
    01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
    29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
    14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷‍♀️
    18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
    25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ