Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
ChocoMonster wrote:Pogadałam wczoraj z mężem. Czy jest mi lepiej? Chyba nie. Ostatnie tygodnie są dla mnie naprawdę ciężkie, może dlatego te wszystkie emocje tak gromadzą się w głowie. No trudno, ktoś musi płakać, by cieszyć mógł się ktoś ☺️
Mną się naprawdę nie przejmujcie, czuwam na wątku, uzupełniam regularnie pierwszą stronę i śledzę Wasze mniejsze czy większe sukcesy ☺️
Jak tylko jest Ci gorzej, pamiętaj żeby go łapać i emocjonalnie wykorzystywać do przytulasów. I zawsze, ale to zawsze, możesz nam się tu wyżalić w gorszym momencie.
Niestety w tej sytuacji chyba tylko czas uleczy zawiedzoną tak mocno nadzieję. Ale na pewno będzie jeszcze dobrze. 🤗 My, babeczki jesteśmy silne. Bo jak nie my, to kto?inome, okejka, Anett93, Emka06, Cotakoza lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
nick nieaktualny
-
siesiepy wrote:Allice, JustNow ściskam mocno za biele. I oby 🐒 jednak nie przyszła!
Jemarta ja bym pewnie testowała. :p Masz pewność co do tego, kiedy ta owulacja była? Mogła przesunąć się 2-3 dni?
inome ściskam wszystkie moje cztery kciuki! 🤞🤞🤞🤞
Choco, jak tylko będziesz miała wolniejszą chwilkę i lepszy nastrój, to miałabym taką małą prośbę.
W związku z tym, że nastąpił dzisiaj skok temperatury, a wczoraj o 22 owulak był już zdecydowanie bledszy, z dumą chyba oświadczyć mogę, że owulacja oficjalnie nastąpiła. 😨 W...43dc. 10 dni później niż cykl temu, ale (!) z jednodniowym plamieniem w 27 dc, które mocno daje mi do myślenia.
I chciałabym poprosić o wpisanie na testowanie... 17.11 i wypisanie z wolnych strzelców. To będzie 14dc. I sądzę, że wytrzymam spokojnie do tego terminu patrząc na to, ile się już naczekałam.
Za tydzień 10.11 idę na proga.✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Cotakoza, pikny pik, naprawdę
Paprotka, i reszta do których zawitała 🐒, przykro mi 🥺
Choco, twoje emocje są zrozumiałe, ważne, żebyś ich nie dusiła. Może dobrym planem by było w kolejnym cyklu testować dopiero w dniu 🐒 jakimś innym testem?
Tulę cię niezmiernie i dalej mam nadzieję, że i ty się w końcu usmiechniesz nad ⏸️
Siesiepy, w końcu! Raz wystarczy, żołnierze, do boju!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 08:09
siesiepy, paprotka17, Cotakoza lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
ChocoMonster wrote:Pogadałam wczoraj z mężem. Czy jest mi lepiej? Chyba nie. Ostatnie tygodnie są dla mnie naprawdę ciężkie, może dlatego te wszystkie emocje tak gromadzą się w głowie. No trudno, ktoś musi płakać, by cieszyć mógł się ktoś ☺️
Mną się naprawdę nie przejmujcie, czuwam na wątku, uzupełniam regularnie pierwszą stronę i śledzę Wasze mniejsze czy większe sukcesy ☺️
Tak mnie naszło, patrząc na stopkę - nie bierzesz dodatkowo Wit E i C? Może warto - jedna i druga na staraniowe sprawy wpływa...
Przesyłam 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠siesiepy, A-6, SandraH.97, Kil lubią tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
Vivico, kciuki za HSG i jak najbardziej optymalny termin 🍀🤞
Vivico lubi tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
-
okejka wrote:Choco, widziałam sprawę z facelle... Cholernie mi przykro, że znowu zrobił Cię w jajo.. Może jednak jest nadzieja, bo 🐒 rozumiem, że nie przyszła?
Tak mnie naszło, patrząc na stopkę - nie bierzesz dodatkowo Wit E i C? Może warto - jedna i druga na staraniowe sprawy wpływa...
Przesyłam 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Wpisane. Co z tym plamienie w 27dc?
Cały czas zastanawiam się czy to nie było "zakończenie" cyklu bezowulacyjnego bez złuszczenia endometrium, skoro było słabe.
Może te długaśne cykle rozbijają się na dwa po 28-30 dni?
Aha i w sprawie suplementacji witaminy C, czytałam gdzieś, że w przypadku kobiet przekraczanie dawki 1000 dziennie może pogarszać płodność. Ale zabijcie mnie, nie pamiętam czemu. Także jakbyś rozważała dodatkową suplementację, to popatrz w jakieś acerole (dawka 500).okejka lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
paprotka17, grudzień to piekny miesiąc na zajście w ciąże 🍀 przytulam 🥺
Allice, JustNow, Anett93 może jeszcze noc straconego?☺️ póki małpy nie ma… ✊
inome, my wierzymy ze wszystko jest dobrze i trzymamy mocno kciuki 🤞paprotka17, inome, Anett93 lubią tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:E i C są w PregnaStart, myślisz by dodatkowo włączyć jeszcze te witaminy?
Nie ma ani C, ani E w pregnie. Jest D, ale i tak, moim zdaniem na za niskim poziomie.
Wg wszystkich amerykańskich stron, nawet tych przygotowujących do ivf, zaleca się przyjmowanie Wit E (poprawia jakość jajka, grubość i jakość endometrium i ułatwia zagnieżdżanie) . O Wit C są podobne opinie. Wiesz, w myśl zasady "Staraczka brzytwy się chwyta", na pewno te witaminy Ci nie zaszkodzą.oloska lubi tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
-
siesiepy wrote:Cały czas zastanawiam się czy to nie było "zakończenie" cyklu bezowulacyjnego bez złuszczenia endometrium, skoro było słabe.
Mi się trafił raz taki cykl, miałam 3 dniowe plamienie koło 20dc (u mnie często tyle trwają bezowulacyjne) a potem w 37dc miałam owulkę a cały cykl trwał 52 dni. I jak analizowałam to po czasie to stwierdziłam ze to jednak były dwa osobne cykle, tylko u mnie było 3 dni plamienia bez żywej krwi.siesiepy lubi tę wiadomość
-
Choco tulę mocno 💔💔.
Ale może powiedz jednak o tym mężowi? We dwójkę zawsze łatwiej, a nagromadzone emocje czasami nieświadomie ale i tak potrafią wyjść na światło dzienne w innej formie.
Cotakoza książkowy pik! 😁
Działajcie 🔥🔥
Teraz odniosę się do wcześniejszych tematów, bo mimo, że podczytuje regularnie to nie mam dłuższej chwili żeby odpisać na bieżąco 😅
Co do alko podczas starań to ja żyję normalnie aż do zobaczenia ⏸️ ☺️ tzn chodzę na tabate, jeżdżę crossem, a tam nie trudno o kontuzje, imprezuje ze znajomymi (a czasami zdarza się, że piwkujemy sobie z Mężem wieczorem przy konsoli) ☺️ inaczej chyba zwariowałabym gdybym wszystko podporządkowała pod starania ☺️ no ale ile osób tyle opinii 😉
Też podziwam osoby, które na wstępie dzielą się ze światem wiadomością o ciąży 😉 ale chyba tak po prostu łatwiej żyć - pamiętam jak moja cioteczna siostra, gdy tylko zobaczyła 2 kreski na teście to wyslala mi sms z treścią mniej wiecej "w maju będziesz ciocią😍" bo uwaga - obliczyła w internetowym kalkulatorze termin porodu 😁 i urodzila zdrowe dziecię 😁😁siesiepy, Cotakoza lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
nick nieaktualnyChocoMonster wrote:Pogadałam wczoraj z mężem. Czy jest mi lepiej? Chyba nie. Ostatnie tygodnie są dla mnie naprawdę ciężkie, może dlatego te wszystkie emocje tak gromadzą się w głowie. No trudno, ktoś musi płakać, by cieszyć mógł się ktoś ☺️
Mną się naprawdę nie przejmujcie, czuwam na wątku, uzupełniam regularnie pierwszą stronę i śledzę Wasze mniejsze czy większe sukcesy ☺️oloska lubi tę wiadomość
-
Czytoto wrote:Mi się trafił raz taki cykl, miałam 3 dniowe plamienie koło 20dc (u mnie często tyle trwają bezowulacyjne) a potem w 37dc miałam owulkę a cały cykl trwał 52 dni. I jak analizowałam to po czasie to stwierdziłam ze to jednak były dwa osobne cykle, tylko u mnie było 3 dni plamienia bez żywej krwi.
Wiesz, u mnie też na to by wskazywał uparcie obraz USG endometrium. zarówno 10.11 jak i 24.11 było endo poowulacyjne na USG. Czyli nic się nie złuszczyło w plamieniu. A owu nadeszła sobie mimo to teraz.
NAC musiał lekko pobudzić jajniki, że to się tak wydłużyło i widać bardziej zależność dwucyklową. Może będą z tego normalne cykle jeszcze!Czytoto, oloska, Anett93 lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
nick nieaktualnyLipcowa wrote:Choco tulę mocno 💔💔.
Ale może powiedz jednak o tym mężowi? We dwójkę zawsze łatwiej, a nagromadzone emocje czasami nieświadomie ale i tak potrafią wyjść na światło dzienne w innej formie.
Cotakoza książkowy pik! 😁
Działajcie 🔥🔥
Teraz odniosę się do wcześniejszych tematów, bo mimo, że podczytuje regularnie to nie mam dłuższej chwili żeby odpisać na bieżąco 😅
Co do alko podczas starań to ja żyję normalnie aż do zobaczenia ⏸️ ☺️ tzn chodzę na tabate, jeżdżę crossem, a tam nie trudno o kontuzje, imprezuje ze znajomymi (a czasami zdarza się, że piwkujemy sobie z Mężem wieczorem przy konsoli) ☺️ inaczej chyba zwariowałabym gdybym wszystko podporządkowała pod starania ☺️ no ale ile osób tyle opinii 😉
Też podziwam osoby, które na wstępie dzielą się ze światem wiadomością o ciąży 😉 ale chyba tak po prostu łatwiej żyć - pamiętam jak moja cioteczna siostra, gdy tylko zobaczyła 2 kreski na teście to wyslala mi sms z treścią mniej wiecej "w maju będziesz ciocią😍" bo uwaga - obliczyła w internetowym kalkulatorze termin porodu 😁 i urodzila zdrowe dziecię 😁😁okejka, Lipcowa, oloska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzytoto wrote:paprotka17, grudzień to piekny miesiąc na zajście w ciąże 🍀 przytulam 🥺
Allice, JustNow, Anett93 może jeszcze noc straconego?☺️ póki małpy nie ma… ✊
inome, my wierzymy ze wszystko jest dobrze i trzymamy mocno kciuki 🤞 -
siesiepy wrote:Cały czas zastanawiam się czy to nie było "zakończenie" cyklu bezowulacyjnego bez złuszczenia endometrium, skoro było słabe.
Aha i w sprawie suplementacji witaminy C, czytałam gdzieś, że w przypadku kobiet przekraczanie dawki 1000 dziennie może pogarszać płodność. Ale zabijcie mnie, nie pamiętam czemu. Także jakbyś rozważała dodatkową suplementację, to popatrz w jakieś acerole (dawka 500).
Owszem, mogą być problemy z płodnością, ale tylko wtedy gdy masz "defekty" fazy lutealnej - za krótka lub za długa, a u Choco wydaje mi się, że jest "normalnie". Poza tym, badania pokazują, że witaminą C wpływa korzystnie na rozwój płodu - zmniejsza szanse na wystąpienie defektów i wad wrodzonych.
A w ramach ciekawostki, podczas wykładów z historii Chemii i medycyny, prowadzący wspomniał o Paracelsusie. Można powiedzieć, że dożył on sędziwego, jak na tamte czasy, wieku, bo codziennie zażywał witaminę C. Tylko on z lekka przeginał, bo świta mi, że on 2 g przyjmował dziennie 🤯😅 więc w tym szaleństwie z Wit. C jest metoda 🤣🤣 oczywiście nie polecam tak ekstremalnych dawek, ale myślę że te 500 mg, o których siesiepy piszesz nie zaszkodzi, zwłaszcza, że pogoda już nie będzie rozpieszczać 🙈oloska, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
-
okejka wrote:Weszłam aż na doz, bo już myślałam, że znowu mam problemy z czytaniem 🙈🤣
Nie ma ani C, ani E w pregnie. Jest D, ale i tak, moim zdaniem na za niskim poziomie.
Wg wszystkich amerykańskich stron, nawet tych przygotowujących do ivf, zaleca się przyjmowanie Wit E (poprawia jakość jajka, grubość i jakość endometrium i ułatwia zagnieżdżanie) . O Wit C są podobne opinie. Wiesz, w myśl zasady "Staraczka brzytwy się chwyta", na pewno te witaminy Ci nie zaszkodzą.okejka, paprotka17, oloska, siesiepy lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Lipcowa wrote:
Też podziwam osoby, które na wstępie dzielą się ze światem wiadomością o ciąży 😉 ale chyba tak po prostu łatwiej żyć - pamiętam jak moja cioteczna siostra, gdy tylko zobaczyła 2 kreski na teście to wyslala mi sms z treścią mniej wiecej "w maju będziesz ciocią😍" bo uwaga - obliczyła w internetowym kalkulatorze termin porodu 😁 i urodzila zdrowe dziecię 😁😁
Ja jedynie mamie powiedziałam tak z własnej nieprzymuszonej woli, po pierwszej becie, że chyba się teraz udało. Szefowi, bo nie miałam wyjścia.
Teraz, po prenatalnych będziemy powoli mówić znajomym, a dalszej rodzinie podczas BN.
Po pierwszym biochemie stałam się powściągliwa, mój ancymon zresztą też 🙈
Odnośnie alko, o Bożeno... Nawet nie wiecie jakie mam ciągoty do piwa... Taki pszeniczniak 🤤 ostatnio, jak ancymon otworzył butelkę, tak mi zapachniało, że musiałam łyka wziąć 🙈 a tak mi zasmakowało! Jednak 0.0% to nie to samo 😔
Lipcowa, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓