Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova wrote:
    Aaach, rozumiem. No w tym sensie to jasne! U nas jak widze czasem nawet, ze Benio szuka cyca, ale ewidentnie nie jest głodny tylko chce spać, to oddaje go do uśpienia tacie, bo są momenty, kiedy on chce ssać, ale nie chce jeść i tylko się denerwuje przy piersi, ze mleko leci. A wtedy tata ładnie usypia na rekach i jest idealnie.
    Idealnie, tatusiowe ramiona zawsze w cenie. Moim zdaniem takie sytuacje są też bardzo rozsądne właśnie do podania smoczka. Jeśli mamy pewność, ze maluszek jest najedzony i potrzebuje odruchu ssania tylko do ukojenia i uśnięcia, to nie zawsze trzeba wypożyczać mu do tego celu pierś. Nie chcemy przecież skończyć z dzieciątkiem, której od piersi absolutnie nigdy się nie odkleja 🙈

Babova lubi tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
    2023r. - rodzi się wyczekany J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶
  • Kaja1234 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    Nie zgodzę się w pełni. Tzn. oczywiście zgadzam się, że to naturalny i zdrowy odruch u maluszków, by ssaniem regulować swoje emocje. To wiadomo. Niemniej nadal podtrzymuje, że trzeba uważać i mocno obserwować sytuację. My trochę przesadziliśmy z podawaniem smoczka, niepotrzebnie stał się oczywistością przy każdym usypianiu i uspokajaniu. Efekt był taki, ze po tygodniu Janek przystawiany do piersi już na etapie pierwszych stymulujących ciumków kompletnie odpływał. To miałam na myśli pisząc, że zaczął traktować pierś jak smoczek. Cmokanie piersi dla uspokojenia jest ok, ale nie w sytuacji, kiedy obserwujemy, że dziecko przestaje kompletnie jeść. Janek przestał na jakiś czas kojarzyć pierś z jedzeniem, bo odruch ssania, który towarzyszył mu przez większość dnia ze smoczkiem, interpretował momentalnie jako sygnał do snu.
    Ja bym mocno ograniczyła smoka przy problemach z przyrostami. Jednak jak dziecko koi się smokiem to jest ryzyko, że mniej czasu spędzi przy piersi.

Wiara Nadzieja Miłość, Namisa lubią tę wiadomość

24 👱‍♀️

16.11 ⏸️ - beta 19,5
    12.12 - mamy ❤️
    14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
    10. 02 - 10cm 🐿️
    24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
    11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
    24.03 - wszystko ok 🐋
    21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
    19.05 - prenatalne III trymestr 💛
    27.06 - 35+4 2647g
    14.07- ostatnia wizyta
    28.07 - 40+0 3520g
    06.08 - indukcja
    age.png
  • Babova Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idealnie, tatusiowe ramiona zawsze w cenie. Moim zdaniem takie sytuacje są też bardzo rozsądne właśnie do podania smoczka. Jeśli mamy pewność, ze maluszek jest najedzony i potrzebuje odruchu ssania tylko do ukojenia i uśnięcia, to nie zawsze trzeba wypożyczać mu do tego celu pierś. Nie chcemy przecież skończyć z dzieciątkiem, której od piersi absolutnie nigdy się nie odkleja 🙈

Ja marze o podaniu czasem smoczka, ale ten mały cwaniak nie chce żadnego, już próbowałam kilku rodzajów, CZASEM akceptuje LOVI, ale to są naprawdę bardzo rzadkie sytuacje, tak to gardzi.

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
    Beta 3.10. – 399,130
    10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
    24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
    7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
    2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
    2.01 – 200 gramów Synka 💙
    27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
    20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
    7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
    26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙

20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰

👩 27 l.
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNM aa teraz czaję 🫣 Zrozumialam to tak ze dziecko przyzwyczaja sie do ssania na smoczku i przez to chce ciagle ssac piers dla uspokojenia. A tu problem jest chyba bardziej takiej natury, ze wlasnie na tym smoczku cala jego potrzeba ssania sie realizuje i potem juz brak mu sił i ochoty na ssanie odżywcze, bo zasypia od razu. Ty najlepiej znasz swoje dziecko i jeśli masz takie obserwacje to wiadomo, modyfikuj podejscie i sprawdz jaki będzie efekt 🤗

Ja od jakiegoś czasu podaje smoczek na każdą drzemkę w ciagu dnia. To w połączeniu z muzyką w tle albo kołysanką z szumisia sprawia że zasypia przewaznie sam, czasem potrzebuje lekkiego pobujania. Dla odmiany na nocny sen nie podaje mu juz smoczka - karmimy sie, odkładam do dostawki i puszczam szumisia. Tez zasypia sam, trwa to dłużej i zamiast smoczka pakuje piastkę do buzi 😄
    Ostatnio coraz rzadziej chce mi usypiać na piersi, po prostu zjada ile uważa i zaczyna się kręcić - w ciagu dnia już nam się to praktycznie nie zdarza, na nocny sen czasem przyśnie na mnie, ale po odłożeniu wybudza się i zasypia głęboko dopiero po czasie. A nie robilam absolutnie nic żeby go od usypiania na piersi odzwyczajać, przeciwnie - ja z cycem wyskakuje jako lekiem na całe zło, non stop ;) Moze ma go az nadto 😆

Dlatego mam takie przemyślenia że dziecko czasem po prostu jest "jakies" - jedne wiszą na piersi i chcą ssać ciągle, inne usypiają podczas karmienia bo tak je to relaksuje, jeszcze inne podchodzą do tematu pragmatycznie, jedzą i do widzenia albo chciałyby tylko ssać, a tu mleko leci i im przeszkadza. A my jako rodzice czesto zrodla jakichś zmian albo charakterystycznych zachowań dziecka upatrujemy w sobie. Pewnie czasem tak jest ale czy zawsze? Jedno jest pewne - my znamy maluchy najlepiej więc pozostaje obserwować i działać zgodnie z intuicją💪

Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • oloska Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Czytałam, że laktatorem również fajnie da się rozkręcić laktację, to prawda?
    Choco, laktatorem da się świetnie i rozkręcić i podtrzymać laktacje, plus odpowiadać też na zwiekszone zapotrzebowanie dziecka na mleko, i jeszcze robić zapasy. U mnie w oddziale pion laktacyjny świetnie sobie z tym radzi, a trzeba pamiętać, że połowa mam ma kontakt z dziećmi mocno ograniczony, plus rodzi dużo przed czasem. Kluczowa tu jest regularność odciągań, tylko taka wiesz, z nocą włącznie, bez odpuszczania. U mnie zlecają mamom odciąganie na początku ich drogi co 2 godziny. Przy czym nie znam szczegółów (jak długo co 2 godziny, kiedy przejście na co 3 godziny, kiedy przerwa nocna), jakbyś potrzebowała konkretnych wskazówek to daj znać, poproszę o instrukcje dziewczyny.

♀️ 34
    Badania I i II etapu ✅️
    ♂️ 32
    HBA 43% ❌️

preg.png

04.08.2023 Oliwia ❤️ 2960g 53 cm
    age.png

Wysłany: 7 września 2023, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wam tez tak strasznie wypadają włosy? Bratowa mnie tym straszyła i u mnie zaczęło się już chyba na dobre. Koszmar. Macie jakieś sposoby, żeby nie musieć wkrótce zbierać na doczepy? 😅

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloska wrote:
    Choco, laktatorem da się świetnie i rozkręcić i podtrzymać laktacje, plus odpowiadać też na zwiekszone zapotrzebowanie dziecka na mleko, i jeszcze robić zapasy. U mnie w oddziale pion laktacyjny świetnie sobie z tym radzi, a trzeba pamiętać, że połowa mam ma kontakt z dziećmi mocno ograniczony, plus rodzi dużo przed czasem. Kluczowa tu jest regularność odciągań, tylko taka wiesz, z nocą włącznie, bez odpuszczania. U mnie zlecają mamom odciąganie na początku ich drogi co 2 godziny. Przy czym nie znam szczegółów (jak długo co 2 godziny, kiedy przejście na co 3 godziny, kiedy przerwa nocna), jakbyś potrzebowała konkretnych wskazówek to daj znać, poproszę o instrukcje dziewczyny.
    Kochana, bardzo chętnie poczytam co i jak. Jeśli byłaby taka możliwość, to poprosze o instrukcje 🥰

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Babova Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wam tez tak strasznie wypadają włosy? Bratowa mnie tym straszyła i u mnie zaczęło się już chyba na dobre. Koszmar. Macie jakieś sposoby, żeby nie musieć wkrótce zbierać na doczepy? 😅

U mnie teraz jest masakra, dobrze, ze mam dużo włosów, to nie odczuwam aż takiego ubytku, ale codziennie po czesaniu zbieram garści włosów 🫣

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 3.10. – 399,130

👩 27 l.
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co nie wypadają, ale od porodu towarzyszy mi głęboka anemia i to zapewne nieuniknione… Biorę witaminy, ale moja morfologia, żelazo i ferrytyna wołają o pomstę do nieba (w ciąży wyniki idealne jak nigdy), jutro w tej sprawie mam teleporade, bo dziś położna aż zbladła jak zobaczyła moje wyniki. Może dlatego też mam mało pokarmu 😢 Zapytam o wypadanie włosów, może akurat lekarka coś poleci, dam znać. 😉

Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęło się ok. 6 tygodni po porodzie, trwa do teraz u mnie wypadanie... garściami.
    Kupiłam sobie wcierkę Anwen i Vitapil żeby przynajmniej wzrost nowych stymulować. I chyba muszę iść podciąć, bo moje związane włosy (wiążę bo inaczej znajdujemy je nawet w pieluszkach 🫣 nie wspominając, że Wanda radośnie pomaga im na karmieniach opuścić moją głowę, a potem ma je na rączkach, a co w rączce to do buzi 🫣) to już wyglądają żałośnie. 😅
    Też miałam anemię po porodzie, ale ze szpitala wypuścili mnie z zaleceniem żelaza i w 3 tygodnie odbiłam. W ogóle mi się na samej końcówce wyniki morfologii zepsuły, całą ciążę były super.

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak, do tego stopnia, że niestety musiałam ściąć włosy, a miałam już bardzo długie. 🙁
    Włosy nie tylko wypadały, ale też okropnie się zaczęły kruszyć, a przez to robiły się kołtuny nie do rozczesania.
    I też podejrzewam, że winna temu jest anemia - wychodząc ze szpitala hemoglobina coś koło 10. Biorę żelazo, ale jeszcze nie widzę efektów. Wrecz przeciwnie - poza kiepskimi włosami mam okropne zajady. ☹️

Dziewczyny, które już po szczepieniu p. rota - wasze maluchy też po tym miały więcej gazów, bolącego brzuszka i w sumie mniej kupek? Nie wiem, czy to w ogóle łączyć?

19.07.2023 (39+3) Ninka! 💖✨3340 gramów, 58 cm

Wysłany: 7 września 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to co ma wypaść i tak wypadnie. Ale od siebie polecam grow me tender wcierka 😊peeling skóry głowy raz w tygodniu no i odżywki żeby się nie kruszyły 😊

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Babova Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    Tak, do tego stopnia, że niestety musiałam ściąć włosy, a miałam już bardzo długie. 🙁
    Włosy nie tylko wypadały, ale też okropnie się zaczęły kruszyć, a przez to robiły się kołtuny nie do rozczesania.
    I też podejrzewam, że winna temu jest anemia - wychodząc ze szpitala hemoglobina coś koło 10. Biorę żelazo, ale jeszcze nie widzę efektów. Wrecz przeciwnie - poza kiepskimi włosami mam okropne zajady. ☹️

Dziewczyny, które już po szczepieniu p. rota - wasze maluchy też po tym miały więcej gazów, bolącego brzuszka i w sumie mniej kupek? Nie wiem, czy to w ogóle łączyć?

Tak, u nas przez dwa dni była tylko jedna (i to z trudnem zrobiona) kupa, później wszystko wróciło do normy. Dodatkowo mały tak ulewal przez tydzień, ze myślałam, ze coś jest nie tak, a później się okazało, ze to po rotatequ. Minęło jak ręka odjął 🫣

Idawoll lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 3.10. – 399,130

👩 27 l.
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png

Wysłany: 7 września 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie techniczne dot. odciągniętego mleka. Nie potrafię znaleźć jednoznacznej odpowiedzi w internetach 🤨 Jak to jest, kiedy chce przygotować porcje w butelce - czy mogę zmieszać ze sobą w butelce 2 oddzielne porcje z 2 różnych dni? Przykładowo 30ml z dnia X i 50ml z dnia Y.
    Wszędzie czytam o tym, ze zlewać w jedno można tylko porcje odciągnięte w ciągu tych samych 12-24h i to tez pod warunkiem, ze wcześniej zostaną schłodzone do tej samej temperatury. No i ok, ale to się tyczy sytuacji, kiedy odciagam i chce to jakoś zmagazynować. A mnie interesuje ta druga perspektywa - kiedy chce już przygotować cała porcje w butelce, by nakarmić. Ktoś, coś? 🧐 Zgłupiałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 21:02

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
  • Babova Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie techniczne dot. odciągniętego mleka. Nie potrafię znaleźć jednoznacznej odpowiedzi w internetach 🤨 Jak to jest, kiedy chce przygotować porcje w butelce - czy mogę zmieszać ze sobą w butelce 2 oddzielne porcje z 2 różnych dni? Przykładowo 30ml z dnia X i 50ml z dnia Y.
    Wszędzie czytam o tym, ze zlewać w jedno można tylko porcje odciągnięte w ciągu tych samych 12-24h i to tez pod warunkiem, ze wcześniej zostaną schłodzone do tej samej temperatury. No i ok, ale to się tyczy sytuacji, kiedy odciagam i chce to jakoś zmagazynować. A mnie interesuje ta druga perspektywa - kiedy chce już przygotować cała porcje w butelce, by nakarmić. Ktoś, coś? 🧐 Zgłupiałam

Wiesz, ze dokładnie w tym momencie zastanawiam się nad tym samym, bo odciagalam sobie mleko i tak myślałam, czy mogę je zmieszać (przed podaniem) z innym 🤣 Ja tak mieszalam ostatnio na weselu, ale czy to jest poprawne? Nie mam pojęcia 🤦‍♀️ Wydaje mi się tak na logikę, że nie powinno mieć to znaczenia już po odmrożeniu itp.

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 3.10. – 399,130

👩 27 l.
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png

Wysłany: 7 września 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova wrote:
    Wiesz, ze dokładnie w tym momencie zastanawiam się nad tym samym, bo odciagalam sobie mleko i tak myślałam, czy mogę je zmieszać (przed podaniem) z innym 🤣 Ja tak mieszalam ostatnio na weselu, ale czy to jest poprawne? Nie mam pojęcia 🤦‍♀️ Wydaje mi się tak na logikę, że nie powinno mieć to znaczenia już po odmrożeniu itp.
    Właśnie mi tez się wydaje, ze nie powinno mieć to logicznie znaczenia, o ile oczywiście przestrzega się terminu ważności. I to ma sens zarówno w przypadku mleka odmrożonego, jak i tych „swiezych” (z ostatnich 3-4 dni), które stały cały czas w lodowce. Nie? Nie mam pojecia, kombinuje logicznie 😆

Babova lubi tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
  • oloska Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNM, Babova, dobrze myślicie, można mieszać ze sobą różne mleka, byle zlewać je po osiągnięciu jednej temperatury. I to się tyczy zarówno tych porcji stojących w lodówce, jak i tych rozmrażanych, pełna dowolność.

Choco, dostałam instrukcje, piszę priv.

Wiara Nadzieja Miłość, Babova lubią tę wiadomość

♀️ 34
    Badania I i II etapu ✅️
    ♂️ 32
    HBA 43% ❌️

preg.png

04.08.2023 Oliwia ❤️ 2960g 53 cm
    age.png

Wysłany: 7 września 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oloska, dzięki piękne ❤️

A czy o instrukcje pozyskane dla Choco tez mogłabym poprosić? Może być na priv 🙂

oloska lubi tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
  • Babova Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje, Oloska! ❤️

Czyli dobrze myślałyśmy 🤣 Ja tak rzadko mleko odciagam, ze w ogóle nie mam z tym doświadczenia, ale jakieś mini zapasy muszę znowu zrobić, bo może mi się jakieś wyjście przydarzy 🫣

oloska lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 3.10. – 399,130

👩 27 l.
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • Kasiaaa.97 Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy smoczki dynamiczne z lovi ale za rada fizjo zmieniliśmy na nuka anatomicznego. Maja całkiem inny kształt bo są bardziej płaskie i wygięte do góry, wyedy język ma więcej miejsca. Iga ssie te nowe ale juz bez takiej miłości jak te pierwsze 😅
    Ja zmagazynowałam już 2 porcje mleka po 80-90 ml 😂💪 i to głównie z magiczna butelką koedy miałam wypływ z drugiej piersi podczas karmienia.
    Czyli jeśli jednego dnia odciągnie tylko 30 ml to jeśli wstawię to mleko do lodówki to moge je zmieszać z mlekiem odciągnięty na następny dzień? I wtedy zamrozić większa porcje?
    A tak w ogóle to o jakiej pojemności porcje mrozicie? Bo ja mam te dwie ale zamroziłam tak na czuja, nie wiem czy to nie za dużo. Bo jedna porcja to jedno karmienie i jak dziecko nie doje to trzeba wylać juz tak?
    Przepraszam za te może banalne pytania ale w internecie jest tyle materiałów na każdy temat, ze wole iść na łatwiznę i zapytać was 😵‍💫😓🫣

age.png
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ