Jesienne testowanie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kolka tez mialam dwa jeden 12 a drugi 16, ten 16 po kilku dniach tyle samo mial, a o tym 12 nic ginka nie mowila, ale na opisie napisala ze byl plyn to jak jej esa napisalam czy ten plyn od 12 to powiedziala ze mozliwe ale nadal chciala zebym byla w nastepnym cyklu na sprawdzenie. W pazdzierniku znow sprawdze.
Baronowa super te wiruski -
A moje czwartkowe pecherzyki gdzies poszly nie wiem co mam o tym myslec bylo 16 i 20mm a dzis poszlam na usg i sa trzy male 10, 11 i 13mm. Jest troche plynu w zatoce Douglasa. Gin powiedzial ze cien szansy jest ze byla owulacja ale chyba mowil to bez przekonania. Dlaczego one sie zmniejszyly?
starania od 2015 roku
-
Dziewczyny proszę ratujcie. Nie mogę dodzwonić się do mojego ginekologa. Właśnie byłam odebrać wyniki bety i wynosi 20,23mlU/ml. Gdzie kobiety w ciąży <4. Ale 4-5 tydz. 1500-23000. Nic z tego nie rozumiem. To udało się czy nie?
williams1 lubi tę wiadomość
-
kolka wrote:A moje czwartkowe pecherzyki gdzies poszly nie wiem co mam o tym myslec bylo 16 i 20mm a dzis poszlam na usg i sa trzy male 10, 11 i 13mm. Jest troche plynu w zatoce Douglasa. Gin powiedzial ze cien szansy jest ze byla owulacja ale chyba mowil to bez przekonania. Dlaczego one sie zmniejszyly?
-
Tosiakowa wrote:Dziewczyny proszę ratujcie. Nie mogę dodzwonić się do mojego ginekologa. Właśnie byłam odebrać wyniki bety i wynosi 20,23mlU/ml. Gdzie kobiety w ciąży <4. Ale 4-5 tydz. 1500-23000. Nic z tego nie rozumiem. To udało się czy nie?
Musisz po 48 h od tego badania zrobić. Jak sie conajmniej podwoi to super.
A normy które wkleilas to 4-5 tydzień ale po owu. Czyli 6-7 tydzień od okresu -
dziewczyny nie wiem, czy bede starac sie w tym roku bo moj luby stwierdzil, ze jak dostane umowe na rok, a tak pewnie bedzie bo moja szefowa cos tak ostatnio napomknela, to poczekamy ten rok, zebym miala gdzie pozniej wrocic ;(
-
Tosiakowa wrote:Dziewczyny proszę ratujcie. Nie mogę dodzwonić się do mojego ginekologa. Właśnie byłam odebrać wyniki bety i wynosi 20,23mlU/ml. Gdzie kobiety w ciąży <4. Ale 4-5 tydz. 1500-23000. Nic z tego nie rozumiem. To udało się czy nie?
Normy stężenia hormonu hCG według wieku ciążowego płodu liczone są od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i w zależności od laboratorium w którym wykonywane jest badanie mogą się nieznacznie różnić.
3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml
6. tydzień 1,080 - 56,500 mIU/ml
7. - 8. tydzień 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9. - 12. tydzień 25,700 - 288,000 mIU/ml
13. - 16. tydzień 13,300 - 254,000 mIU/ml
17. - 24. tydzień 4,060 - 165,400 mIU/ml
25. - 40. tydzień 3,640 - 117,000 mIU/ml
coffee, werni lubią tę wiadomość
-
Byłam dziś na kolejnym USG, ostatnim w tym cyklu.
Muszę jakoś zająć się czymś innym niż myślenie cały czas o tym, że chciałabym być w ciąży...
a na USG:
endometrium o charakterze echa typowym dla fazy wydzielniczej, grubości 10mm
w jajniku prawym największy pęcherzyk o średnicy do 9mm
w jajniku lewym dwa niejednorodne echogenicznie obszary o średnicy 14mm i 15mm mogące odpowiadać ciałkom żółtym.
Lekarz doradził, żeby zrobić sobie progesteron nawet dziś i jeśli będzie w okolicach 6-7 to znaczy cze owulacja była. Zrobiłam i trzymam za siebie kciuki, zawsze byłby to mały sukces w drodze do zaciążenia wynik progesteronu 12,39 ng/ml w 3-4 dpo.
Na koniec zapytałam lekarza ,,czyli jakiś cień szansy jest (chodziło mi, że owu była)?"
On: na bliźniaki? jasne
chciałabym takiego psikusa od losuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 20:18
starania od 2015 roku
-
Kolka pewnie większość z nas o tym myśli... ja mam teraz za to inny problem... Nie wiem dlaczego ale coś mnie podkusilo i zrobiłam test ovu, który wyszedł mega pozytywny a do tej pory z allegro nigdy mi aż takie nie wychodzili i... Miałam się wstrzymać przynajmniej miesiąc a teraz nie wiem czy nie poderwać dziś męża hehe