SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest sens iść do lekarza?
Odpowiedz

Jest sens iść do lekarza?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • assiunia Debiutantka

Wysłany: 4 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny?

Mam pytanie do bardziej doświadczonych. Dzwoniłam dzisiaj do mojego lekarza i okazało się, że do 17.10 ma urlop. Czyli do 17 dnia mojego cyklu... W 8 dniu cyklu będę w Polsce i mogę tam też iść do lekarza. Owulkę mam zazwyczaj 14 dnia cyklu. Powiedzcie mi proszę, czy jest sens iść do jednego, albo drugiego w tym cyklu? Czy w 8 dniu będzie stanie stwierdzić, czy pęcherzyki rosną, albo w 17 dniu zobaczy czy pękły?

• vanessa Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy w jakim celu chcesz iść do lekarza.
    Jeżeli chcesz sprawdzic czy masz owulacje to takie rozwiązanie nie jeste dobre bo nawet jeżeli 8 dc miałabyś pecherzyk a nie sprawdzisz czy nadal rośnie a potem czy peknie to nie będziesz mieć pewności co się stało. Natomiast w 17 dc nawet jeżeli lekarz zobaczy ciałko żółte to nie będzie wiadomo czy to pekniety pecherzyk czy zlutenizowany po nie peknietym pęcherzyku bo tak niestety tez sie dzieje.
    Najlepiej jest monitorować na bieżąco jak rośnie i potem można wyłapać kiedy pękł jeżli peknie a jeżli nie peka to widac co sie dzieje.

assiunia lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • assiunia Debiutantka

Wysłany: 5 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za naświetlenie mi sytuacji. W związku z tym zacznę monitoring od przyszłego cyklu! ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ