kalendarz księżycowy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka
to chyba o to chodzi..26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Tu jest link do obszernej strony o tym http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm
Chodzi o to, że każda kobieta ma swój indywidualny cykl miesięczny oraz cykl księżycowy, który jest do niej przypisany w momencie jej narodzin.
Jeśli oba cykle w danym miesiącu się pokryją, lub ich data będzie bardzo zbliżona, teoretycznie jest większe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę.
W linku jest instrukcja, info oraz plik wykonawczy do obliczeń.
Przyda się również kalendarz faz księżyca. Faza księżyca w dniu Twoich narodzin powinna w Twoje dni płodne byc w takiej samej konfiguracji.
http://kalender-365.de/kalendarz-ksiezycowy.php
Ewelina23, Agnieszka GreenApple, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
Zacytuję Euśkęę:
"Jeśli w celu poczęcia zostaną wykorzystane dni najbardziej płodne z obydwu cykli (cyklu miesiączkowego i cyklu "księżycowego"), wówczas 85% poczęć przypada na cykl "księżycowy, a tylko 15% na znany nam cykl biologiczny. Prawdopodobieństwo poczęcia jest największe, kiedy oba cykle się zbiegają.
to nie są zabobony tylko potwierdzone naukowo oddziaływania ksężyca na człowieka. Jeśli miałby to być zabobon to oddziaływanie księżyca na przypływy i odpływy w oceanach, cykle rozwojowe zwierząt np, żółwi (wykluwają się podczas pełni) również byłyby zabobonami.
Nie znaczy to, że kochając się tego jednego dnia zajdziesz w ciążę, ale przecież kochając się w owulację podczas cyklu miesiączkowego też nie zawsze zachodzi się w ciążę. To jest po prostu dzień, w którym natura - księżyc sprzyja zapłodnieniu."
To właśnie Ewuśkaa mnie tym zaciekawiła. Dziękuję kochana :-*
Ewelina23, ancymonek, Nimia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kierzynka wrote:Chyba w to nie wierzę
w każdej plotce jest ziarnko prawdy...
Ja wierzę i nie wierzę. Nic nie szkodzi spróbowac.Ewelina23 lubi tę wiadomość
-
Może i coś w tym jest ale wg. mnie jeżeli nie ma owulacji i serduszkowania wtedy to księżyc raczej nie pomoże. Nie wiem na czym to polega ale myślę, że jeżeli w każdym cyklu się ktoś stara i wszystko jest ok ( chodzi mi o płodność małżonków ) to bez obliczania związanego z księżycem powinno się udać...
cedr697, nezumi, karmar lubią tę wiadomość
-
Nikogo do niczego nie zamierzam przekonywac. Ktoś prosił o info, więc podałam. Każdy ma swoje teorie
Ja myślę, że wszystko jest w gwiazdach dla nas zapisane, Bóg trzyma nad wszystkim pieczę, a my z naszą biologią i fizjologią to tylko małe żuczki jesteśmy - to jest moje zdanie.
Nie trzeba się z nim zgadzac, bo jest moje osobisteGuniaczek, AJA_S lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyz tego co wywnioskowalam moja faza ksiezycowa jest Ostatnia kwadra , półksiężyc
i zaczyna sie od 25 listopadai trwa az do 3 grudnia zgada sie to z ovu zobaczymy czy to pomoze zamiezam w tych szniach serduszkowac moze pomozeADA 28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytwoja faza kciwezyca to Nów zaczyna sie od 3 listopada a konczy 9 listopada a pozniej znow jest od od 3 grudnia do 8 grudnia zobacz kochana czy ci sie zgadza z wykresem bo mi sie zgadza z dniami plodnymi do konca owulki
ADA 28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywjdz kochana na ten kalendarz i sprawdzsobie swoja date musisz na gorze zmienic date na swoja pozniej znow zmienic date na 2013 i sprawdzic kiedy beszie ta twoja faza ksiezycowa z tego co patrze to twoja faza cyklu jest Nów
ADA 28 lubi tę wiadomość