karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnulka1992 wrote:Dziewczyny jak wczoraj do południa pozytywny owulak w środę wieczorem przytulanki i dziś wieczorem by były to nie będzie za późno ? Już schizuje że trzeba było dziś rano coś porobić tylko nie było jak bo mały wcześnie wstał...
Ja zazwyczaj działałam jeszcze do 2 dni po pozytywnym owulaku.
Także na pewno nie zaszkodzi 😀
-
nick nieaktualnyBabydreamer wrote:Piękna beta! Ja po biochemicznej zaraz w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę z Młodym! Gratulacje i pięknych oraz spokojnych 9 miesięcy życzę 🥰🥰🥰u mnie obecnie czwarty cykl starań więc łapię tego majowego wirusa od Ciebie🙃😎 Monitoring oczywiście był i wsio oki więc walczymy dalej 💪🙈
Poprzednia ciąża też zdarzyła mi się po biochemicznej, nie bezpośrednio ale długo nie czekałam. Nie wiem czy organizm się tak przygotowuje czy to coś innego💁
Wtedy się stresu najadłam i teraz też, ale przecież my kobiety jesteśmy w stanie wiele znieść, a najważniejsze żeby wszystko było dobrze🙂
No to owocnego cyklu życzę !! 😉🥰
Babydreamer lubi tę wiadomość
-
summer..86 wrote:Poprzednia ciąża też zdarzyła mi się po biochemicznej, nie bezpośrednio ale długo nie czekałam. Nie wiem czy organizm się tak przygotowuje czy to coś innego💁
Wtedy się stresu najadłam i teraz też, ale przecież my kobiety jesteśmy w stanie wiele znieść, a najważniejsze żeby wszystko było dobrze🙂
No to owocnego cyklu życzę !! 😉🥰summer..86 lubi tę wiadomość
-
Babydreamer wrote:Nie ma co się stresować, ciąża biochemiczna zdarza się bardzo często a wiedzą o niej tylko te co sprawdzają betę 👍lub te co sprawdzają za wcześnie 🙃 płodność po biochemicznej bardzo wzrasta bo organizm ma " dobry podkład" i bardzo dużo dziewczyn wtedy zachodzi:) gratulacje jeszcze raz!!!! Trzymam mocno kciuki!!!
Babydreamer, summer..86 lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:A mi się nie udało zaraz po biochemie 😭 Ale może teraz zaskoczy, skoro Summer wysłała wirusy 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 22:05
-
Ja dalej bardzo źle się czuje. Jestem mega słaba, cały dzień przespałam, mąż zajmował się Florcią. Cały czas jadę na nospach forte i ibupromie max. Do tego dostałam teraz jeszcze biegunkę 😢 kładę się właśnie spać, jak nie będzie poprawy do jutra to jadę na izbę przyjęć 🥺
A ginekologa mam super konkretnego ale to chyba przez to, że jest zastępcą ordynatora, to jest taki decyzyjny 🙈
Pracuje w szpitalu, w którym rodziłam Florcię 💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
A co do małej różnicy wieku, to naprawdę fajna sprawa, bo dzieciaki lubią się ze sobą bawić 😁
Megson, a ty wiesz jakiej wielkości masz tę torbiel? Ja miałam kiedyś giganta na 9cm,ale oprócz zawrotów głowy nic mi nie było. Możesz pojechać na IP, ale w zasadzie co oni mogą na tym etapie zrobić?megson91, summer..86, Babydreamer lubią tę wiadomość
-
Podejrzewam, że coś koło 3 cm 😬
Póki co dopiero wstałam i nie wyszłam jeszcze z łóżka, a jajniki mnie delikatnie pobolewają. Zobaczę jeszcze czy ból nie rozkręci się jak wstanę na nogi. Jeżeli tak, to jadę na sor 😔06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyOby się nie rozkręcił,a jeśli nie przejdzie to może i lepiej skonsultować na świątecznej opiece zdr.
Edka no słodziaki, wiadomo Myślę, że pierwszy rok najgorszy albo przynajmniej kilka pierwszych miesięcy bo z jednej strony maluszek który ciągle wisi na cycku,a drugi który jeszcze też potrzebuje stale uwagi.Podwójne pieluchy itd. różne czasy drzemek.Nie wiem-kosmos
Córka jeszcze nie chodzi i w sumie myślę,że póki co to odległa rzeczywistość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 10:08
-
Nie ma tragedii na szczęście. Jajniki pobolewają, staram się nie nadwerężać niepotrzebnie ale jest już zdecydowanie lepiej niż wczoraj 💜
Babydreamer lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Dziewczyny, ratunku.
Wczoraj wieczorem miałam bóle okresowe, wiec dzisiaj rano spodziewałam się spadku temperatury.
Mierze temperaturę, a tu 36,71 😳
W 12 dc na monitoringu było jajo o wymiarach 19x21 mm
Od 16 dc jestem na duphastonie ale on nie podwyższa temperatury ciała.
To wielkie jajo jednak pękło?
I wtedy w 16 dc ten ogromny ból jajników, przez który cały dzień przespałam na lekach przeciwbólowych to była jednak owulacja?
Już nie wiem co myśleć 😪
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Hihi, megson, wygląda na to, że jednak pękło. A zatem możesz spodziewać się nawet ciąży A możesz gdzieś podejrzeć na usg?
-
Tylko żadne serduszko nie wpadło w okolicy, bo byłam strasznie obolała po szczepieniu 😢
Zastanawiam się czy iść jutro na progesteron, czy liczyć 7 dni od 16 dnia cyklu i wtedy pójść?06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny
-
Ja byłam dziś u ginekologa stanowczo powiedział że jeżeli chce zajść w ciążę muszę zaprzestać karmienie. Mówię mu że tylko 2 razy w nocy karmię a on że nie mogę i koniec. Niby wtedy 2-3 miesiące i będę w ciąży. Przepisał mi ovarin ale mogę go brać tylko jak już skończę karmienie. Dziewczyny jak to zrobić?? Ja nie wiem....
-
nick nieaktualnyAnulka1992 wrote:Ja byłam dziś u ginekologa stanowczo powiedział że jeżeli chce zajść w ciążę muszę zaprzestać karmienie. Mówię mu że tylko 2 razy w nocy karmię a on że nie mogę i koniec. Niby wtedy 2-3 miesiące i będę w ciąży. Przepisał mi ovarin ale mogę go brać tylko jak już skończę karmienie. Dziewczyny jak to zrobić?? Ja nie wiem....
Ja karmiłam i to z 6xna dobę i zaczełam brać ovarin sama z siebie.
Karmię dalej jakieś 4x .. oczywiście nie wiem co będzie dalej 💁 ale ciąży karmienie nie wyklucza.
Jak nie jesteś przekonana to skonsultuj jeszcze z innym lekarzem może.
Córka ostatnio ma spory apetyt i chyba w końcu polubiła jedzenie także może sama się za jakiś czas odstawi?
Ile mają Wasze starszaki, które jedzą 2 x w nocy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 19:58
-
nick nieaktualny