karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
edka85 wrote:Witaj Bożenka. Taki śluz może występować cyklicznie w czasie kp i nic to nie oznacza. Powrót @ to sprawa indywidualna, ale mając na uwadze, że dwa miesiące temu sporo ograniczyłas kp, to jest duża szansa, że za miesiąc lub dwa @ wróci. U mnie wróciła 2mies po redukcji kp. A kiedy zamierzasz zacząć się starać tak na serio?
Dziękuję 😉 Myślę, że jeszcze jakieś pół roku musimy zaczekać, bo po pierwsze ogarnąć sieę jeszcze po pierwszym porodzie, bo trochę moje ciało ucierpiało i z pracą muszę mieć bardziej stabilną sytuację. I wtedy będziemy działać ☺️ pół roku szybko zleci pewnie.
-
Część Bożenka ! Wpadaj do nas od czasu do czasu. Wiem że kobiety zaczynały brać niepokalanka i Ovarin i miesiączka wracała po jakimś czasie.
Ja byłam na monitoringu i pęcherzyk 18 mm a Endo tylko 7mm więc kiepsko. Nawet gin mówił że trzeba by wspomóc w następnym cyklu ale przy karmieniu piersią nie mozna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 18:35
Bożenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia1992 wrote:Część Bożenka ! Spadaj do nas od czasu do czasu. Wiem że kobiety zaczynały brać niepokalanka i Ovarin i miesiączka wracała po jakimś czasie.
Ja byłam na monitoringu i pęcherzyk 18 mm a Endo tylko 7mm więc kiepsko. Nawet gin mówił że trzeba by wspomóc w następnym cyklu ale przy karmieniu piersią nie mozna...
Witaj Bożenka🙂
Natalia ponoć minimalne to 7 mm a idealnie 8-10mm także moim zdaniem nic nie jest przesądzone.
I naprawdę polecam migdały, może są kaloryczne ale działają cuda.
Jak kiedyś zaczęłam wcinać tak teraz zajadam codziennie 🙈
Trzymam kciuki😃Bożenka lubi tę wiadomość
-
Tak jak przewidywałam - przyszła małpa, a zatem dziś zaczęłam nowy cykl, czyli pierwszy dzień ciąży 😁
-
Orzechy brazylijskie działają na pogrubienie endometrium 😊
Tak samo jak i migdały.
Ja jem jedno i drugie i mam szalone 5 mm 🙈
Do tego codziennie estrofem 😐06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Hej dziewczyny sorki za nieobecność ale roczek synka mieliśmy i trochę mnie pochłonęły przygotowania. Edka, szkoda że @ przyszła, ale tak jak piszesz może ten 3 cykl będzie szczęśliwy ❤️ trzymam kciuki! Bierz magnez i oby się FL wydłużyła
Ja dziś mam 8dpo i na razie @ brak 🤷♀️ ale zaczynam watpic że to była owulacja, może był pik lh ale owu nie było 🤔 no zobaczymy, na dniach się okaże, czy to ciąża, czy przyjedzie @, czy nic bo nei było owu 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2021, 09:18
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Alicja, 8dpo? To ja już bym test zrobiła Tak właśnie było u mnie, gdy wyłapałam pierwszą owu przed powrotem @. I jakie było moje zdziwienie, gdy w 8dpo test był pozytywny
Ale dlaczego wątpisz w tą owu? -
Natalia, mój endokrynolog prowadzący sam zalecił mi estrofem, na pogrubienie endo przy staraniach naturalnych mimo karmienia piersią 😊
Melduje, że zrobiłam zastrzyk ovitrelle 💜alicjaaa_d, Natalia1992 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
edka85 wrote:Alicja, 8dpo? To ja już bym test zrobiła Tak właśnie było u mnie, gdy wyłapałam pierwszą owu przed powrotem @. I jakie było moje zdziwienie, gdy w 8dpo test był pozytywny
Ale dlaczego wątpisz w tą owu?
Mam zamiar jutro zatestowac🙈 ale się nie nastawiam bo w ciąży z Leonem 9 dpo zrobiłam test i betę z krwi i był negatyw, a później 13 dpo 2 tluste krechy także u mnie chyba późne zagnieżdżanie jest.
Nie to ze wątpię tak całkowicie w owu, ale trochę się martwię no bo miałam dwa razy ten pik lh najpierw był i myślałam że to owu ale za kilka dni znowu pik, chociaż ten drugi był chyba większy bo druga kreska na tescie była sporo grubsza od kontrolnej także mam nadzieję że jednak owu była 😁
Dam znać jutro jak zatestuje, a jak będzie negatyw i nie przyjedzie @ to powtórzę po weekendzie17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Alicja, czekam zatem z niecierpliwością. Może tobie się uda odczarować wątek
alicjaaa_d lubi tę wiadomość
-
Hej,
To ja znów przychodzę ponarzekać. U mnie 36 dzień cyklu. Ani ciąży ani okresu ( Ten cykl był najbardziej bardzo intensywny, że tak powiem, więc bardzo na niego liczyłam, ale coś mi się wydaje, że nie było owu.
Dziewczyny, wiem że każdy organizm jest inny, ale jak długo trwało u was zanim cykle stały się regularne? Mi okres wrócił na drugi dzień jak synek skończył rok. I ten pierwszy okres się ciągnął prawie dwa miesiące, bo aż 49 dni. Potem było tak: 28, 21, 31 no i dziś ciągle czekam po ostatnim cyklu myślałam, że już zaczyna być normalnie, ale chyba jednak nie.
-
U mnie dziś biel na teście 🤷♀️ coś czuję że nici z ciąży w tym cyklu bo czuje się tak okresowo... Brzuch zaczyna boleć. No ale nic, toż to dopiero pierwszy cykl 😁 nie będę płakać 🤪17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Alicja, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Przynajmniej wiesz, że lada moment przyjdzie @ i ruszasz z czystą kartą
Sylwia, ja dopiero miałam dwa cykle. Pierwszy 36 dni, drugi 27 dni. Jak będzie dalej, nie wiem. Po pierwszym porodzie pierwszy cykl 43 dni, drugi 24 dni, potem ciąża. Także sama widzisz, że tu o regularność ciężko. Ale może dziewczyny z większym stażem powiedzą, kiedy można liczyć na względne wyregulowanie.alicjaaa_d lubi tę wiadomość
-
No Edka dokładnie, chociaż mam nadzieję, że jeszcze parę dni nie będzie @ to chociaż będzie znaczyło że faza lutealna nie taka zła 😁 ja właśnie ruszam do rodzinki na weekend, także odezwę się pewnie w przyszłym tyg! miłego weekendu!
edka85 lubi tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Edka to bardzo szybko ci się udało z tą ciaza. No właśnie z moich obserwacji wynika, że najczęściej dziewczynom, które zachodzą w ciążę podczas kp udaje się w trzecim, czwartym cyklu to może te moje wcale nie są owulacyjne. Chciałbym to sprawdzić. Mieszkam w UK i tutaj nie ma czegoś takiego jak monitoring cyklu, a ginekolog jest tylko od poważnych spraw. Ale jest możliwość wykonania USG prywatnie z oceną płodności i się zastanawiam nad tym. Trochę to droga opcja, ale bym miała jasność, bo jeśli jednak kp blokuje owulację, to jedyną drogą będzie odstawienie. Nie chce już dłużej sobie wmawiać, że mi się uda karmić i być w ciąży.