Karmienie piersią a starania
-
Hej dziewczyny.
Czy któraś z Was starała się może lub stara się karmiąc wciąż piersią poprzednie maleństwo? Moja córcia ma 14 mcy i wciąż się sporo karmimy. Cykle dopiero co powróciły ale są bardzo długie i chyba bezowulacyjne... Nie spieszymy się bardzo ale czy którejś z Was udało się zajść w ciążę wciąż karmiąc? Czy raczej dopiero po odstawieniu? -
Dzieki za odpowiedz! Ja karmie w nocy dwa razy ale tez w dzien pare mamy podejsc, zalezy czy pracuje akurat czy nie. Zaczelam miesiaczkowac dopiero miesiac temu. Wczesniej tez tylko plamienia.
Staracie sie juz o kolejne dziecko? Czytalam kiedys ze dobrze jest odczekac 18 mcy od ciazy zeby sie organizm zregenerowal. -
My tez nie czekamy
Ja dzisiaj dostalam @ w 39 dc ale sie ciesze, bo ten cykl byl bez owulacji zupelnie i nie liczylam na nic. Mam nadzieje, ze nastepny bedzie juz bardziej normalny i zobacze jakis skok temperatury. Boje sie, ze jeszcze za duzo troche karmie, zeby prolaktyna spadla.
-
Ja o drugie dzieciątko zaczęłam się starać karmiąć pierwszą córcię. Ale udało sie dopiero jak zakończyłam karmienie - dokładnie 6tygodni po zakończeniu karmienia zobaczyłam 2 kreski a niby cykle karmiąc miałam ok, skoki tempki były. Prolaktynę miałam poniżej normy.
-