Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Karmienie piersią a starania
Odpowiedz

Karmienie piersią a starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Misia1980 Znajoma

Wysłany: 28 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Czy któraś z Was starała się może lub stara się karmiąc wciąż piersią poprzednie maleństwo? Moja córcia ma 14 mcy i wciąż się sporo karmimy. Cykle dopiero co powróciły ale są bardzo długie i chyba bezowulacyjne... Nie spieszymy się bardzo ale czy którejś z Was udało się zajść w ciążę wciąż karmiąc? Czy raczej dopiero po odstawieniu?

relgvcqgmg14fe9k.png
    ijpbcwa1uapps505.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię tylko raz w nocy i prolaktyna mi się już ładnie obniżyła. Gin mi powiedziała, że już mi nie blokuje organizmu. Pierwszy okres miałam po 7,5 miesiąca od porodu i potem tylko plamienia lekkie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Misia1980 Znajoma

Wysłany: 28 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz! Ja karmie w nocy dwa razy ale tez w dzien pare mamy podejsc, zalezy czy pracuje akurat czy nie. Zaczelam miesiaczkowac dopiero miesiac temu. Wczesniej tez tylko plamienia.
    Staracie sie juz o kolejne dziecko? Czytalam kiedys ze dobrze jest odczekac 18 mcy od ciazy zeby sie organizm zregenerowal.

relgvcqgmg14fe9k.png
    ijpbcwa1uapps505.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My długo się staraliśmy o pierwsze dziecko i nie wiadomo, jak pójdzie z drugim, tym bardziej, że ten cykl się wydłuża. Ale gin mi powiedziała, że po ciązy tak może być. Na pewno nie będziemy czekać 1,5 roku :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Misia1980 Znajoma

Wysłany: 29 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie czekamy :)
    Ja dzisiaj dostalam @ w 39 dc ale sie ciesze, bo ten cykl byl bez owulacji zupelnie i nie liczylam na nic. Mam nadzieje, ze nastepny bedzie juz bardziej normalny i zobacze jakis skok temperatury. Boje sie, ze jeszcze za duzo troche karmie, zeby prolaktyna spadla.

relgvcqgmg14fe9k.png
    ijpbcwa1uapps505.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o drugie dzieciątko zaczęłam się starać karmiąć pierwszą córcię. Ale udało sie dopiero jak zakończyłam karmienie - dokładnie 6tygodni po zakończeniu karmienia zobaczyłam 2 kreski :) a niby cykle karmiąc miałam ok, skoki tempki były. Prolaktynę miałam poniżej normy.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też w nocy karmię córcię tylko dwa razy.. w dzien moze z kilka karmień...
    a i tak cykl nie wraca do normy.
    @ już mialam kilka razy
    Milcia Gratuluję i życzę nudnej ciąży :) i zdrówka :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ