X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kiedy mężczyzna nie czuje instynktu ojcowskiego...
Odpowiedz

Kiedy mężczyzna nie czuje instynktu ojcowskiego...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Oj dziewczyny to mogę Wam tylko pozazdrościć. Mój nigdy nie miał do czynienia z dziećmi, nie zna się na tym, nie lubi ich... Mówi, że ma nadzieje że swoje pokocha, ale żeby jakiś instynkt, rozczulanie się... NIC!

Bero wiesz co jak byla w ciazy z naszym pierwszym dzieckiem to nasza wspolna kolezanka wlasnie urodzila synka..chciala dac mojemu potrzymac a ten za nic na swiecie nie chcial...bronil sie strasznie...patrzac na to pomyslalam jak to bedzie z naszym...jak Stas sie urodzil to ja pewna ze dam sobie rade stalam przerazona, nawet do piersi nie umiealam dziecka przylozyc ( mialam 16 lat) a moj chodzil do roboty, w nocy co 3 godzinki podkladal malucha mi pod piers ( nawet mnie nie budzil)...sam go kapal, przewijal i mnie uczyl jak co robic...mnie!! gdzie ja mam 3 rodzenstwa i nie raz opiekowalam sie malym brzdacem a moj kochany- jedynak, nigdy z dziecmi nie mial doczynienia i tak sobie poradzil :) nie wiem co bym bez niego zrobila....sama bedac nastolatka nie chcialam miec dzieci- mowilam ze bede zla matka bo nie znosze dzieci...w sumie cudzego dziecka nie przebiore jak zrobi kupke bo sie zerzygam a swojego to bym jeszcze po pupie calowala smierdzacej :) inna sprawa wlasne dzieci!

Martii, Bergo, Miśkaa, Unlike lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jeslibym byla na miejscu twojej kolezanki to juz bym typa kopmela w dupe!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • karol Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My razem z mężem przez pierwsze 2 lata małżeństwa wogóle nie myśleliśmy o dzieciach. Później ja bardzo chciałam a mąż niby sie zgodził ale nie był do końca przekonany (czy to dobry moment, czy sobie poradzi) ale gdy zobaczyliśmy na teście 2 kreski to oszalał z radości (niestety ciąże trzeba było usunąć, puste jajo płodowe). Teraz już niczego nie pragniemy jak tego aby mieć dzidziusia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 18:47

weronika86 lubi tę wiadomość

Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a mój jak ostatnio zostawiłam test owu z dwoma krechami na szafce i to zobaczył to strasznie sie wystraszył że to juz ciąża... no chyba nie kuma że takiej informacji bym mu od razu nie powiedziała ;)

weronika86, Bridget lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, ze moj tez chce wiecej dzieci, ale czasami widze jak mecza go te moje humory i ciagle gadanie o owulacji itd...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj chce miec dziecko, troche to odkladalismy ale teraz juz Fasolka jest na swoim miejscu i za troche czasu przewroci nasze zycie do gory nogami, ale troche sie tego boje, bo ciagle slysze ze to ja bede siedziec z dzieckiem bo ktos musi zarabiac. jak mowie o innych dzieciach ze maja rok czy dwa i np. tablety w rekach to slysze ze nasze nie bedzie rozpieszczone, ze nie bedzie sie mu tak pozwalac na rozne rzeczy jak teraz maja inne. a i w ogole on ma podejscie takie ze tata zarabiajacy kase na dziecko a mama nie dosc ze noszaca malenstwo i odmawiajaca sobie wiele rzeczy a pozniej siedzaca w domu i pielegnujaca pocieche to jest rownosc :(

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:31

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zAgatka wrote:
    Kajoni... Może Twój mężczyzna zmieni swoje poglądy jak dziecko już będzie na Świecie. Przypuszczam, że kiedy dziecko już trochę podrośnie i samo przyjdzie do tatusia i poprosi o to czy tamto, to szybko mu zmięknie serce :)

mam nadzieję, że masz rację, bo póki co to jakoś nie widzę odmiennego traktowania że noszę nasze dzidzi. Z jednej strony ogromnie się cieszę, że się fantastycznie czuję, a z drugiej strony, jakby widział jak non-stop leżę przez ubikacją to może by się zreflektował, że ja też potrzebuję jakiejś pomocy i opieki. Ehh...

relgi09k4o218c6j.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż przez długi okres mówił, że chce, ale jeszcze nie teraz. Przepłakałam wiele nocy przez kilka lat. Chodziło mu o kwestie finansowe. W końcu zaczął zarabiać naprawdę dobrze i w okolicach moich 27 urodzin zaczęliśmy się starać. Dość szybko się udało, jednak niestety w 7 tygodniu ciąża przestała się rozwijać. Zarówno ja, jak i mąż bardzo to przeżyliśmy. Ja nie byłam pewna, czy będę chciała znów się starać, to mąż mówił, że jak tylko będzie można, to staramy się znów. No i teraz moja lekarka dała nam zielone światło w kolejnym cyklu, ale nie wiem czy nie zaczekam jeszcez jednego.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak, że oboje bardzo pragniemy dziecka i to nie jednego. Mąż jest jedynakiem i wie jak to jest nie miec z kim nawet pogadac, pokłócic się, pobroic razem z rodzeństwem . Zawsze mi powtarzał, że doskwiera mu samotnośc w sensie rodzeństwa. Dlatego chce miec przynajmniej dwoje dzieci aby to jedno nie było w życiu samo. Oczywiście jak Bóg da. Ma świetny kontakt z dziecmi, potrafi się nimi zając, zabawic itd, uwielbia dzieci. Natomiast jeśli chodzi o kwestie codziennego życia to raczej ja bardziej fiksuję z wykresami, temperaurami itp. On nie śledzi ze mną tych wykresów bo podchodzi do tego, że ja lepiej wiem co i jak. Również kwestia rozmowy jest taka, że jak mamy skopany cykl to mówi, że mam się nie nakręcac jak w tym to w następnym cyklu. On nie świruje z tym wszystkim, nie naciska czasem zdarza się to ja muszę zainicjowac współżycie. Wiele rozmów z nim przeszłam i wszystko idzie w dobrym kierunku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 14:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje ,że mojemu wisi czy będzie dziecko,czy nie. Jedynie jak przyjedzie do nas Jego siostra z małymi dziećmi, to mówi że fajnie byłoby mieć już swoje brzdące,ale to tyle.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ