Klinika niepłodności
-
WIADOMOŚĆ
-
aszin wrote:Ja miałam HSG na NFZ i nie bolało mnie absolutnie nic 🙂
To pewnie zależy, gdzie się trafi 😁 Może nawet gdzieś da się zrobić Sono-HSG na NFZ 🤔 to byłoby super
U mnie też były problemy z drożnością, więc to pewnie też dołożyło swoje. Podobno przy dokładnym Sono-HSG można lepiej ocenić, gdzie konkretnie występuje problem i jaka jest jego skala. Ja miałam zwykłe HSG ze zdjęciami RTG i dla lekarki z kliniki ten wynik nie był niestety wystarczająco diagnostyczny ani szczególnie pomocny 🥲Ponad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
🙎🏼♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer
04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
29.09 • 9 mm jagódki 🫐 z pięknym ❤️🔥
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥

-
Dziewczyny, bylismy dzis w klinice i lekaez powiedzial ze mamy super wyniki. Zaproponował nam dalszy plan działania czyli 3 cykle sthmulowane aromkiem i wtedy droznosc. Powiedzial tez dość odwaznie, że na pewno ciąży się doczekamy
Gilli, White1, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
* morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 14cs
Od 10.2026 stymulacja Aromek 2x1
wznowienie redukcji od 01.08 - 2.3kg -
KamilaAnt2026 wrote:Dziewczyny, bylismy dzis w klinice i lekaez powiedzial ze mamy super wyniki. Zaproponował nam dalszy plan działania czyli 3 cykle sthmulowane aromkiem i wtedy droznosc. Powiedzial tez dość odwaznie, że na pewno ciąży się doczekamy
O cudownie! Macie też zastrzyk na pęknięcie ?• PCOS| brak owulacji| hashimoto
• astenospermia|DFI 3%|morfo 2%| HBA 87%
• IVF| punkcja 12k| 9MII| 9ICSI
• zostały 3 blastki|4AA🌸|4AA🌸|4BB🌸
• transfer blastki 4AA🌸| cykl sztuczny| 4dpt 12,77| 6dpt 78,5| 10dpt 589,3| 14dpt 2297,9| 20dpt 12915,3 | 24dpt CRL 0,45cm i ❤️
• 6+5| 0,79cm | 126 bpm 🦋
• 8+1| 1,75cm
•9+5| 2,89 cm
• I prenatalne| 4,66 cm| wszystko dobrze

-
Kazał przyjść miedzy 11, a 13 dc i wtedy powie kiedy zrobic zastrzyk i kiedy współżyć. Towarzyszy mi stres i ekscytacja hehe
Nie spodziewałam się też stymulacji, bo miewam własne owulacje. Ale ufam lekarzowi i od kolejnego cyklu działamy. Chyba że jakims cudem w tym cyklu się udało, bo jestem już po owulacji 😊
Kompotlinka lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
* morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 14cs
Od 10.2026 stymulacja Aromek 2x1
wznowienie redukcji od 01.08 - 2.3kg -
Super! 😊 🤞🤞KamilaAnt2026 wrote:Dziewczyny, bylismy dzis w klinice i lekaez powiedzial ze mamy super wyniki. Zaproponował nam dalszy plan działania czyli 3 cykle sthmulowane aromkiem i wtedy droznosc. Powiedzial tez dość odwaznie, że na pewno ciąży się doczekamy
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Chyba zależy na kogo się trafi. U nas problem z mężem więc doktor powiedziała że na ten moment się kwalifikujemy i nie musimy czekać 12 miesięcy. Powiedziała że mąż ma wysokie fsh I z racji że nie da się tego leczyc to mamy możliwość przystąpić już teraz. My jeszcze się chwilę wstrzymujemy bo robie swoją diagnostykę , a potem zobaczmy czy coś wyjdzie.KamilaAnt2026 wrote:Hej 😊
Chciałabym zapytać osoby, które korzystają lub korzystały z kliniki leczenia niepłodności w ramach rządowego programu dofinansowania.
Staramy się z mężem o dziecko od ponad roku. Mąż miał już wykonane badanie nasienia, a ja podstawowe badania hormonów i witamin.
Jak w praktyce wygląda kwalifikacja do programu?
- Czy samo staranie się przez 12 miesięcy wystarczy, żeby rozpocząć kwalifikację, czy trzeba mieć dodatkowo określoną diagnozę/problem z płodnością?
- Jak wygląda pierwsza wizyta w klinice i jakie badania są wykonywane przed zakwalifikowaniem?
- Czy wizyty u lekarza, monitoring owulacji i dodatkowe badania są refundowane w ramach programu, czy za część z nich trzeba płacić samodzielnie?
- Jeśli są dodatkowe koszty, to mniej więcej jakich kwot można się spodziewać?
- Jak wygląda cała procedura od pierwszej wizyty do ewentualnego rozpoczęcia leczenia?
- Czy ktoś może podzielić się doświadczeniami z konkretną kliniką, szczególnie w Trójmieście/Gdyni?
Będę wdzięczna za informacje od osób, które przechodziły przez to w praktyce, bo chciałabym wiedzieć, czego się spodziewać finansowo i organizacyjnie. ❤️Starania od 02.2026
🧔♂️ 38
teratozoooligospermia ( aktualnie 16 mil w całości, ruch ab 50%, morfologia 2%)
przepuklina w dzieciństwie-jedno jądro
fsh 25 mIU/ml
lh 8,5 mlU/ml
testosteron 7,5 ng/ml
shbg 55 nmol/l
👩
względnie w porządku
lh 8,5 mlU/ml
fsh 7 mlU/ml
insulina 4
tsh 2
AMH 3,2 -