X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub jednej kreski na tescie ciazowym..
Odpowiedz

Klub jednej kreski na tescie ciazowym..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodze z założenia, że to ja decyduję, kiedy zaczynam monitorować cykl, w koncu to nic inwazyjnego, szczególnie, że u Ciebie nie jest to 1 czy 2 cykl starań. Chodzisz do gina na NFZ? Bo ci to są zwykle leniwi ;) Każą czekać założony rok, żeby zacząć konkretnie działać, a to dla mnie czysta glupota, bo po roku mialabym sie dopiero dowiedzieć, że coś poważniejszego jest ze mna i przez miniony rok żyłam zludna nadzieja, a na samodzielne szanse mialam zero szans :/

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak poszłam na NFZ pierwszy raz to gin bez badań stwierdził że mam PCOS i że nawet jak zajdę w ciążę, to nie donoszę. Więc pojechałam do następnego już prywatnie- oglądnął mnie i stwierdził, że nie widzi niczego niepokojącego i powiedział że jestem jeszcze młoda, po czym kazał zwiększyć kwas foliowy do 2 tabletek i skasował 120zł- żenada.
    Więc po nim pojechałam do trzeciego, który zlecił badania i po konsultacji z endokrynologiem okazało się że mam hashimoto. Teraz kończy się dopiero pierwszy cykl kiedy biorę leki więc może faktycznie trzeba jeszcze trochę poczekać na efekty.

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no jak tak to może rzeczywiście, trzeba mieć w końcu nadzieję, że wiedzą co robią. Ja mam już wstręt do lekarzy, może dlatego tak negatywnie do ich wszelkich decyzji (niezgodnych z moimi) podchodze. Ale właśnie zawsze mam wrażenie, że tylko chcą wydoic kase, robią z czlowieka królika doswiadczalnego i świadomie przedłużają leczenie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2013, 21:24

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko liczę na to, że nie pozwalają nam na branie czegoś, co nie pozwoli na zaciążenie i że w nowym roku nam się uda :)

Martii lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, obyśmy niebawem spotkały się w wątku Klubu II kresek!

rastafanka lubi tę wiadomość

Maracuja
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że szybko nadejdzie ten dzień :D

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    Dziewczyny, obyśmy niebawem spotkały się w wątku Klubu II kresek!

Oby :) ... marzenie... :D

Martii lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ