Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama8latka wrote:Jutro jak cokolwiek zobaczę to zrobię z roznych firm , ten pomarańczowy jest taki dziwny ,ma czułość 5 mlU ,zamówiłam na Amazon ,ale ciekawi mnie ten kuzyn cienia na easy@home .
Trzymajcie kciukiiiiiiii za mnie ✊✊ potrzebuje ich bardzooooo,modlę się by w końcu w 42cs ,po 4 latach walki wyszla moja tęcza na niebie 🌈 i przede wszystkim żeby została ze mną na całe 9 miesięcyMama8latka lubi tę wiadomość
-
Martyna no ja nie mam szczęścia do tego l4. Najpierw małą rozłożyła jelitówa, potem w końcu oboje w placówkach, ja zaczęłam odżywać to znów coś ją złapało. Także od wt w domu, jutro miała już iść ale asekuracyjnie jeszcze zostaję. Młody też bo coś kaszle no i mnie rozkłada🤦♀️
Ta pogoda ostatnio taka bylejaka, ni to ciepło ni to zimno to jak w końcu jest ciepło to nas poskladało🤣 -
Mama8latka no na tym pomarańczowym to coś pięknie prześwituje 🤩🤞🏼🤞🏼
Juliet jesteś tu jeszcze może? Pamietam, że w zaciążonym cyklu Twój M-ek pił flegaminę, ze względu na zwiększoną lepkość nasienia, prawda? Jeśli tak i nie pomyliłam osób (🙈) to pił cały cykl czy tylko w okresie okołoowulcyjnym? 😅 Mojemu też wyszła lekko zwiekszona lepkość i zastanawiam się czy może ta flegamina by pomogła 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 19:39
Mama8latka lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Mama8latka wrote:Jutro jak cokolwiek zobaczę to zrobię z roznych firm , ten pomarańczowy jest taki dziwny ,ma czułość 5 mlU ,zamówiłam na Amazon ,ale ciekawi mnie ten kuzyn cienia na easy@home .
Trzymajcie kciukiiiiiiii za mnie ✊✊ potrzebuje ich bardzooooo,modlę się by w końcu w 42cs ,po 4 latach walki wyszla moja tęcza na niebie 🌈 i przede wszystkim żeby została ze mną na całe 9 miesięcy
Trzymam mocno zaciśnięte kciuki!!! ✊✊
Wierzę, że będzie wszystko super i to w końcu jest to!!! 😍
Martyna znam to😁 czasem lepiej, czasem gorzej i też wymiotowałam tylko raz dziennie😁 przypominam, że spodziewam się syna😁😁😅 więc może jednak i u Ciebie będzie chłopak 😁
Zresztą, szwagierka (o ile dobrze pamiętam😅) powiedziała Ci co będziesz mieć 😁
Do opisywanych przez Ciebie objawów, które miałam identyczne to raczej będzie to chłop 😁😂Mama8latka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
wariancja wrote:Kurcze, Mama8latka ja też widzę kreskę. Ktory to dpo? Może jeszcze za wcześnie.
wariancja lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Dzisiaj 10 dpo , no jest jeszcze wcześnie 🙃 powtórzę chyba pojutrze bo nie wiem czy tak z dnia na dzień coś da
Tak zrób. Chyba ze zrób jutro i porównaj z tym w wczoraj, a nie z dziśfuturemama lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Futuremama, o cholera, No to sobie nie odpoczniesz w ciąży... może jak pogoda się poprawi to dzieciaki przestaną tak chorować. Zaczęłaś już coś działać z wyprawką?
brzuszek rośnie?
Manioka, No ja tez czuje ze tam siedzi chłopak, nie wyobrażam sobie już dziewczynki haha 🤣 Który ty już tc? Masz już brzuszek?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualny
-
Martyna33 wrote:Futuremama, o cholera, No to sobie nie odpoczniesz w ciąży... może jak pogoda się poprawi to dzieciaki przestaną tak chorować. Zaczęłaś już coś działać z wyprawką?
brzuszek rośnie?
Manioka, No ja tez czuje ze tam siedzi chłopak, nie wyobrażam sobie już dziewczynki haha 🤣 Który ty już tc? Masz już brzuszek?
Jutro zacznę 16 tydzień 🙈
Mam, wystrzelił z dnia na dzień 😂 A tak mówiłam do męża "kiedy cokolwiek będzie widać..." 😁 Pierwsza ciąża była bajką, a teraz już na tym etapie bóle w dole pleców 🤷♀️ nie wiem jak ja to wszystko ogarnę 🤯😂 przynajmniej mnie cycki tak nie bolą jak w pierwszej 🥳🙈 -
Manioka wrote:Jutro zacznę 16 tydzień 🙈
Mam, wystrzelił z dnia na dzień 😂 A tak mówiłam do męża "kiedy cokolwiek będzie widać..." 😁 Pierwsza ciąża była bajką, a teraz już na tym etapie bóle w dole pleców 🤷♀️ nie wiem jak ja to wszystko ogarnę 🤯😂 przynajmniej mnie cycki tak nie bolą jak w pierwszej 🥳🙈
Ooo, to dość szybko Ci się pokazał brzuszekNa bóle w dole pleców polecam jogę dla kobiet w ciąży, powinno ulżyć
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyU mnie dzisiaj 10 DC tempka bardzo spadła jeszcze takiej nie miałam więc albo owu była wczoraj albo dzisiaj albo jej nie było... Jutro wszystko będzie wiadomo 😇 ale jeśli była to leyrozol bardzo mi cykl skrócił 😯 nwm wgl czy to możliwe mieć tak wcześnie owulację...
-
anka wrote:U mnie dzisiaj 10 DC tempka bardzo spadła jeszcze takiej nie miałam więc albo owu była wczoraj albo dzisiaj albo jej nie było... Jutro wszystko będzie wiadomo 😇 ale jeśli była to leyrozol bardzo mi cykl skrócił 😯 nwm wgl czy to możliwe mieć tak wcześnie owulację...
Jeśli spadła to chyba raczej jest przed owu, skoro ciałko żółte nie podniosło temperatury. Albo właśnie spadek przedowulacyjny😉
Mam nadzieje ze owu jeszcze nie było, bo tak wcześnie na letrozolu to endometrium może być do D... dobrze ze masz jutro usg☺️☺️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Jeśli spadła to chyba raczej jest przed owu, skoro ciałko żółte nie podniosło temperatury. Albo właśnie spadek przedowulacyjny😉
Mam nadzieje ze owu jeszcze nie było, bo tak wcześnie na letrozolu to endometrium może być do D... dobrze ze masz jutro usg☺️☺️
Niektóre dziewczyny mają swoje owulację chwilę po miesiączce i są z tego ciaze, USB jakoś o endometrium się nie martwię -
Jogę w ciąży też polecam. Wczoraj włączyłam sobie też Gosię na ćwiczenia dna miednicy. I tą rozciągającą bardzo lubię bo mega mi pomaga.
Martyna no teraz pogoda lepsza więc mam nadzieję że będzie spoko. Mi siadło też na gardło strasznie także umieram a jutro wizyta🙈
Ogólnie pilnuję teraz probiotyków bo chyba małej po tej jelitowce flora nie wróciła do normy. Tak zima przecież spoko było a ten maj porażka.
Z wyprawki nie mam nic🙈 tzn. Łóżeczko spakowane ale chcemy dostawkę na początek, spacerówka też no ale to też na później i krzesełko do karmienia.
Chcę niedługo zacząć kupować ubranka i takie drobniejsze rzeczy. Wózek, fotelik i dostawkę planuje na wrzesień/ pażdziernik bo nawet nie ma gdzie tego trzymać🤣 choć chyba mi na głowę brak zakupów zaczyna siadać bo śniło mi się ostatnio że zaczęłam rodzić a nie miałam totalnie nic🤣
Brzuszek... coś tam jest ale ja z tych co brzuszek jest zawsze🤣 -
Ps. Od lipca już ze żłobka zrezygnowaliśmy bo kupę kasy płacimy a jeszcze wtedy i tak 2tyg jest zamknięty. U młodego przedszkole w sierpniu zamknięte także od lipca pewnie będzie dwójka w domu. Liczę że chociaż 2 tyg w czerwcu młoda jeszcze skorzysta ze żłobka a ja wolności. Może na odmóżdżenie połażę trochę po sklepach, w domu zwariować można a do porodu jeszcze tak daleko🙈🤣