X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już słyszałam tak nie raz ale nie chciałam nic mówić 😂 na pewno jest dużo bardziej ruchliwy w brzuchu niż corka, kopie okropnie boleśnie i czuję jego nóżki dosłownie w żołądku 🙈 a jak zacznie kopać tak to ciężko spać bo kopie całą noc praktycznie 🙈 już sobie mówiłam, że na pewno nie będzie spał w nocy 😬 😅

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 18 września, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ktoś to jeszcze zagląda? Wpadłam zobaczyć, czy Abrakadabra już urodziła 😁😁 Jak tam na końcówce?

Motylek93 lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 18 września, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja zaglądam ale wątek chyba umarł całkowicie. A ciekawe co słychać u reszty dziewczyn :)

Ja jeszcze nie urodziłam, dzisiaj mam ostatnią wizytę u ginki i zobaczymy co tam się kroi. Mam nadzieję, że to moje ostatnie dni w dwupaku bo już chciałabym urodzić tak do 20.09 maks bo później sporo dzieci w rodzinie jest z tej końcówki września 😅 Rano już miałam lekka nadzieję, że się zaczyna bo od 4 miałam mocne bóle ale minęły 🙈

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 18 września, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam po wizycie? Jejku te ostatnie dni ciąży są takie ekscytujące 🤭

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 18 września, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra, myślałam o Tobie ostatnio, czy jeszcze jesteście w dwupaku, czy może już się tulicie :)

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 19 września, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze jakieś tam są i to nawet spore się zapisują na ktg bo dochodzą do 100 czasami ale szyjka zamknieta w chwili obecnej. Chociaż ja wiem, że to się wszystko może zmienić w jednej chwili 😅 Także czekamy dalej i oby niedługo 🤭

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 19 września, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Abrakadabra, myślałam o Tobie ostatnio, czy jeszcze jesteście w dwupaku, czy może już się tulicie :)

Też myślałam ostatnio o Tobie, jak tam u was w temacie starań?

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 21 września, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, to w zasadzie poród może być w każdej chwili. Dajesz radę ze skurczami?
    A temat starań, jak się ma? Nijak :D teraz na tapecie jest projektowanie kuchni, żeby w przyszłym roku zrobić kolejny bardzo duży remont w domu. No i chwilowo chilujemy chodząc po niskopiennych Tatrach z młodą. Fajny piechur z niej rośnie :)
    No dobra, kupiłam suple żeby się podrasować witaminowo, więc jakby weszłam na wyższy poziom starań. Na czas remontu fajnie byłoby byc w ciąży na l4 żeby wynieść się z domu i syfu. Taki plan.

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 22 września, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Jej, to w zasadzie poród może być w każdej chwili. Dajesz radę ze skurczami?
    A temat starań, jak się ma? Nijak :D teraz na tapecie jest projektowanie kuchni, żeby w przyszłym roku zrobić kolejny bardzo duży remont w domu. No i chwilowo chilujemy chodząc po niskopiennych Tatrach z młodą. Fajny piechur z niej rośnie :)
    No dobra, kupiłam suple żeby się podrasować witaminowo, więc jakby weszłam na wyższy poziom starań. Na czas remontu fajnie byłoby byc w ciąży na l4 żeby wynieść się z domu i syfu. Taki plan.

Daje radę chociaż jest to dla mnie nowość bo z córką nie miałam żadnych i teraz się przy tych skurczach zastanawiam czy to faktycznie już takie porodowe czy przepowiadające jednak 😅 ale dzisiaj kolejne ktg i kolejne skurcze, ostatnio były na poziomie 100 już a dzisiaj ok 60-70 tylko szyjka dalej zamknięta 🙈

Trzymam kciuki by twój plan się powiódł ✊

Olenkaqx lubi tę wiadomość

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • OvuFriend

Wysłany: 22 września, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Użytkowniczki,

Chcemy Was przeprosić za ostatnie „eksperymenty” z reklamami, które pojawiły się na forum. Dostaliśmy od Was wiele sygnałów, że były one zbyt uciążliwe – dziękujemy za wszystkie zgłoszenia i za szczerość.

Rzeczywiście, nasz partner reklamowy trochę przesadził z liczbą i formatami reklam, co mocno zaburzyło komfort korzystania z forum. Już to naprawiliśmy: część reklam została wyłączona, a pozostałe optymalizujemy tak, aby nie przeszkadzały Wam w korzystaniu z OvuFriend.

Reklamy są dla nas ważnym źródłem utrzymania – dzięki nim możemy nadal oferować Wam darmowe usługi i rozwijać forum, ale absolutnie nie chcemy, żeby odbywało się to kosztem Waszej wygody.

Obiecujemy, że będziemy pilnować tego lepiej i dbać o to, aby reklamy były w tle, a nie na pierwszym planie. Przypominamy też, że użytkowniczki z abonamentem Premium korzystają z forum i aplikacji całkowicie bez reklam.

Dziękujemy za Wasze zrozumienie i wsparcie 💙

Zespół OvuFriend

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 10 października, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jeśli tu zaglądacie to daje znać, że 6.10 o 13:10 przyszedł na świat nasz synek, 4030 g i 52 cm ♥️
    Poród w miarę szybki bo od podłączenia oksy do końca porodu minęło nie całe 6 h 🙂 ja czuję się super, karmimy się, tulimy, przebieramy i tak w kółko 😍 jest idealny, a ja jestem zakochana w nim po uszy ♥️

Olenkaqx, Sparky, Księgowa, Oliwka91 lubią tę wiadomość

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 10 października, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, gratulacje!! Myślałam o was dwa dni temu :) kochajcie się i przytulajcie! Jak córcia zareagowała na bobo?

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 11 października, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra, cudownie, gratulacje 🥹🥹❤️

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 17 października, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Kochana, gratulacje!! Myślałam o was dwa dni temu :) kochajcie się i przytulajcie! Jak córcia zareagowała na bobo?

Zareagowała super, ona już pod koniec ciąży nie mogła się doczekać i ciągle pytała czy długo jeszcze. Cały czas chce mi we wszystkim pomagać, przynosi pampersy, chusteczki, nawet karmić chce i nadstawia mu swoje cycusie 🤣 a tak to cały czas go przytula, całuje 🥰

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 18 października, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to słodko brzmi :D jak się czujesz po porodzie?

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 18 października, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Jak to słodko brzmi :D jak się czujesz po porodzie?

Ja dobrze nawet bardzo, od razu po porodzie byłam już na nogach 😅 chociaż obkurczanie macicy po 2 porodzie to jest jakiś kosmos 🙈 ale sam poród przekonał mnie już na 100%, że więcej dzieci już nie chcę 😬 Mały miał być mały bo wychodził na początku u mojej gin na ok 3200 to mówiła że maks 3500 będzie miał ale raczej mniej. W szpitalu na przyjęciu w pierwszym terminie miał mieć 3400 a już 2 dni później wyszło 3700, a za kolejne 2 dni urodzilam go już z wagą 4 kg. Nie wiem co poszło nie tak ale to był ciężki poród pod tym względem, że ciężko było mi go wypchnąć a on na początku źle się wstawiał też. Mimo wszystko było minęło i jestem dumna, że nam się udało i jesteśmy już razem ☺️ Czas tak szybko pędzi, że on za 2 dni skończy 2 tygodnie już 🙈 a my dalej nie mamy dla niego imienia ale chyba już dzisiaj o tym porozmawiamy bo w poniedziałek wypadałoby już go zarejestrować 😅

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 21 października, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurka, nieźle się pomylili w szacowaniu... Najważniejsze że jesteście razem! A z imieniem, nie było legendarnego spojrzenia w twarz bejbika i stwierdzenia 'o, to jest np. Jaś?' na jakie imię się zdecydowaliscie, jeżeli chcesz zdradzić?

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 30 października, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wpadłam sprawdzić jak Abrakadabra i gratulacje! 🥰 jak tam sobie radzicie? Młody ma już 3 tygodnie a ja trochę się spóźniłam z wejściem na forum 😅

Jak tam u Was tak poza tym? 🙂

U nas zaraz 10 miesięcy 🤯 szok. Kiedy to zleciało? Niedługo roczek 🙈 nie byłam przygotowana na tak szybki upływ czasu i też na taki ogrom miłości jaki przyszedł wraz z Nią 🥹 każdego dnia patrzę i nie wierzę, że mamy dziecko, że się udało 🥹

abrakadabra lubi tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj mija 4 tygodnie, niesamowite jak ten czas leci bo ja mam wrażenie że dosłownie wczoraj byłam na porodówce 🙈 Mały pięknie rośnie, ciągle śpi, je, robi kupska i tak na zmianę 😂 Przesypia nocki a karmimy się na śpiocha i wstajemy ok 8 😬 także się nawet wysypiamy 😅 Siostra zakochana w nim po uszy, zresztą jak każdy z nas 🥰 Trafił nam się kolejny aniołek i idealny bobas, oby tak dalej 😄

Oliwka tak ten czas tak zasuwa szybko, a te dzieciaki rosną w mgnieniu oka dosłownie. Nasza córa też dopiero co się urodziła a już za parę miesięcy skończy 4 latka 🥹

Oleńka na razie nie chce zdradzać imienia, ale historia zatoczyła koło i wybieraliśmy w aucie w drodze do urzędu 😂 wydaje mi się, że pasuje do niego jakoś od początku 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 14:44

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzik, nie musisz zdradzać imienia :D byłam ciekawa czy się jednak na jakieś zdecydowaliście :D super, że macie kolejne spokojne bobo.

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
‹‹ 680 681 682 683 684
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ