Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Sparky wrote:Abrakadabra, nie dziwię się, że podchodzisz do kwestii płci z dystansem 😅 Ale to chyba niemożliwe, żeby drugi raz spotkała Cię taka sama przygoda 🤭
Mam taką nadzieję, że nie. Wystarczy mi raz tych wrażeń 😂 -
[uzyskałam zgodę od OvuFriend na publikację]
Szanowne Panie,
Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie anonimowej ankiety oraz udział w badaniach do mojej pracy magisterskiej pt. "Satysfakcja z życia oraz postawy kobiet leczących się z powodu niepłodności".
Celem badania jest lepsze zrozumienie doświadczeń i postaw kobiet, które przechodzą proces leczenia niepłodności.
Ankieta jest anonimowa, a jej wypełnienie zajmuje tylko kilka minut. Wasze odpowiedzi będą cennym wkładem w realizację mojego projektu badawczego i pomogą w zgłębieniu tematu.
Link do ankiety (proszę skopiować i wkleić w przeglądarkę) : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceNAQXcdYYrcvNerubdJAsdtL4Ldy2vmJVcGvvGzLU3gecXw/viewform?usp=dialog
Z góry dziękuję za poświęcony czas i pomoc!
Pozdrawiam serdecznie,
Wiktoria Dubiel -
Hej dziewczyny
Zagląda tu jeszcze któraś? Dajcie znać co u was
Oleńka maj już prawie się kończy jak u was sytuacja, wróciliście do starań?
U nas synek dalej pozostaje synkiem i już raczej na tym etapie się to nie zmieni 😅 Wieksza połowa ciąży już za nami, chwila moment i zaraz będzie wrzesień 🫢Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 19:56
-
Właśnie myślałam o pingwinach wczoraj żeby coś na skrobać
Niby zaczęliśmy starania ale wiadomo jak to wyglądamamy za sobą dwumiesieczny remont łazienki, rozgrzebane pół domu i ogrodu, a Za tydzień wyjeżdżamy na urlop, więc starania tylko w głowie. Jesteśmy padnięci a jedyne na co mam ochotę wieczorem to położyć się do łóżka.
Macie pomysł na imię dla malucha? Powiedzieliscie już córeczce że będzie starszą siostrą? -
To sporo macie teraz na głowie i niezłe zamieszanie, współczuję 😬 ale super, że macie urlop to może troszkę odpoczniecie od tego wszystkiego 😊
Tak córeczka już bardzo długo wie, chyba jako jedyna z pierwszych ale nie wygadała się na szczęście przed nami 😂 a z imieniem to historia zatacza koło, nie mamy nic wybranego 😅 nawet nie rozmawiamy o tym bo prawdopodobnie będzie tak samo jak i z córką, że wybierzemy dopiero w drodze do szpitala 😂 nie możemy w tym jakoś dojść do kompromisu bo mi się podoba co innego, a mojemu co innego 🙈
-
Hej hej! Kiedyś zajrzałam, przeczytałam kilka ostatnich wpisów i zanim zdążyłam skleić posta to dziecko już nie dawało mi żyć, post przepadł, mnie wylogowało i tyle z tego było 😅
Abrakadabra, gratuluję synka! Czyli dobrze przeczuwałam xD 🩵
Oleńka, mocne kciuki za starania. Rany, jak bardzo teraz rozumiem, że jedyne co ma się w głowie, to pójście do łóżka… spać 😁 Na chwilę obecną zastanawiam się jak ludziom udaje się z drugą ciążą 😂 Na ten moment to dla mnie potencjalnie abstrakcja 😅
U nas czas leci niesamowicie szybko. Synek jest dość wymagający, nie daje przestrzeni na czas wolny, niestety 🙈 Ale jest cudownie, właśnie dziś mija mi rocznica pierwszego USG, na którym zobaczyliśmy się z maluchem 🥹 Rok temu był mały kropek, a teraz już kawał wesołego chłopczyka 🥹44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Limonka, a dorzuć do tego nocne pobudki od trzech lat (przynajmniej 2- u nas, bo młoda nadal budzi się na mleko, i na picie i na przytulasa, i na przykrycie kołderką), pracę na pełen etat, życie oraz ogarnianie chaty - Abrakadabra jakim cudem zaszliście w ciążę?! Dla mnie to nierealne
mój poziom zmęczenia jest jak rów Mariański
😂 dobrze ze jesteśmy właśnie na wakacjach, to możemy odespać, bo młoda kocha spać jak i my
A co do starań, nie wiem chyba na razie pogrzebałam temat w mojej głowie. Boli mnie wręcz fizycznie widok małych dzieci i świadomość że właśnie byłabym na końcówce ciąży, a z drugiej strony booze jakie my mamy fajne już duże dziecko, z którym można super zwiedzać świat, po co pakować się znowu w pieluchy. Ciężko mi ostatnio.
Limonka maluchy za szybko rosną... Ale to też ma swoje plusy -
Limonka tak chłopczyk i już ten chłopczyk zostaje do końca, teraz nie ma żadnych wątpliwości 🫣😅
A jak Ty czujesz się w roli mamy?
Oleńka nie wiem jakim cudem ale nasza córka nie jest ogólnie wymagająca, nie stwarza żadnych problemów jak na razie i ze wszystkim nam jakoś tak dobrze wychodzi. Cycka odstawiła przed 2 rokiem, pieluchę tak samo. Korzysta już tylko z wc samodzielnie, a nocnik już poszedł jakiś czas temu tak samo w odstawkę. Mam naprawdę tak bardzo samodzielne dziecko aż sama czasami jestem pełna podziwu jak nam się to udało tak wszystko wypracować. Jest bardzo grzeczna, każdy zawsze mówi, że ona jest taka spokojna. Potrafi się sama czymś zabawić i nie trzeba siedzieć ciągle koło niej. Przesypia całe noce bez żadnej pobudki, a jak zaśnie o 21 to śpi do 10-11 rano 🙈 Co prawda nie ma już drzemek w ciągu dnia ale jak już padnie ze zmęczenia o 17 to tak samo śpi do rana. Ja nie mam na co z nią narzekać, czasami wiadomo zdarza się jakieś gorsze dni ale tak na co dzień to złote dziecko. Ciągle nas całuje, przytula no jest taka pieszczocha, że słów brak 🥹 I od jakiegoś czasu mówi, że nas kocha a bardziej 'kokam mamę, kokam tatę ' 😅 Jeśli drugie będzie też takie jak ona to chyba wygrałam życie 😅 Często też mam takie przemyślenia, że ten czas tak szybko leci i ona tak bardzo się zmienia. Niedawno co wysikalam 2 kreski a ona za parę dni kończy 3 latka 🥹
A co do starań to rozumiem twoje obawy i ten strach. Ułożysz sobie wszystko w głowie i może kiedyś poczujesz, że to już ten moment. Najważniejsze żebyś to Ty czuła się dobrze w tym wszystkim 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca, 01:43
-
To faktycznie złote dziecko! Oby synek wdał się w córcię
U nas inga jest z tych grzecznych ale upartych i charakternych dzieci, z którymi się nie da negocjować (charakter po mnie😂) Raczej rzadko się zdarza że pobawi się sama, potrzebuje uwagi. Ale jednocześnie jest też bardzo samodzielna, a ciocie z przedszkola co do jednej ją uwielbiają. To taka wrzeszcząca słodycz
-