Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Daję znać, że u nas wszystko super. Serduszko bije ok 170, już widać zarys rączek, nóżek 🥹 Wygląda jak taka mała mróweczka ♥️
Mam już kartę ciąży, umówiłam się na prenatalne. Następna wizyta za 4 tyg 🙈Olenkaqx, Sparky, Oliwka91 lubią tę wiadomość
-
Abrakadabra gratuluję i niech mróweczka rośnie zdrowo ❤️ właśnie, masz jakieś przeczucie kto tam siedzi? 😊
U nas dobrze, miło, że pytacie 😊 mała ładnie przybiera, już coraz większa i kontaktowa, my oczywiście zakochani 🥹 ale ostatnio trochę ciężko z zasypianiem więc mam wrażenie, że praktycznie cały dzień noszę, karmię, znów noszę itd 🙈 w nocy śpi nieźle ale w dzień to najchętniej na nas, jak odkładamy to koniec spania. Ogólnie ma zwykle w ciągu dnia jedną taką dłuższą drzemkę 3h a reszta to jakieś krótkie i płytkie już się zaczęłam nakręcać, że coś źle robimy więc czytam ebooki o śnie i liczę, że jakoś jej pomogę. Czy mnie coś zaskoczyło? Hm ogólnie dużo rzeczy xD właściwie cały czas coś mnie zaskakuje i zastanawia 😅 ale jest cudownie, właściwie radość z tego dziecka przeszła nawet moje oczekiwania. Wiadomo jest ciężko momentami ale potem te wszystkie dobre chwile z nią to wynagradzają 🥹 i mam wrażenie, że czas tak szybko leci, ona już tak się zmieniła od momentu porodu I nie da się tego zatrzymać 🥲
A jak u Was było z tym zasypianiem? Jakie miałyście metody? Właściwie u nas to najlepiej dziala pierś i ona by chciała zawsze być na piersi ale tak podobno nie można 😅 bo potem znów dziecko może nie umieć bez piersi usnąć ale z drugiej strony nie chce jej tego zabierać w tych pierwszych miesiącach, jak potrzebuje tej bliskości... jak żyć? 🤯🙉Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Co do płci to w sumie nie wiem, mój by chciał synka. Mi to w sumie bez różnicy, ale gdzieś z tyłu głowy czuje, że będzie chyba dziewczynka 😅 ale teraz juz nie uwierzę bo jak wiecie u mnie to się może zmienić ta płeć nagle 😂
Oliwka co do tego zasypiania to u mnie było podobnie, moja córa dużo spała, dużo wisiała na cycu. Czasem nawet nie jadła tylko trzymała sobie w buzi a ja leżałam obok i oglądałam seriale 🤣 Później był czas, że jak już się najadła to ja odkładałam, a jak chciała cycka po chwili to dokarmialam ja swoim mlekiem odciagnietym i wtedy jakoś lepiej spała sama. Ale tak to te początki u nas identyczne, cyc, tulenie i spanie razem 😅 i moja uwielbiała spać zawinięta na kebaba, wtedy jakoś mniej tych pobudek było -
Oliwka, miło czytać, że u Was wszystko dobrze 😍 Nie spinaj się tak z tym spaniem, malutka jest jeszcze... no malutka 😅, potrzebuje dużo bliskości, nic nie daje jej takiego poczucia bezpieczeństwa jak mama i pierś. Nie walcz z tym tylko korzystaj z tych wspólnych chwil. Ani się nie obejrzysz, a ona już nie będzie miała czasu się przytulać 🥺 Synka dluuugo usypiałam na piersi, wieczory w końcu przejął tata, ale na drzemki to do końca kp (21 miesięcy) 😉 Kiedy był gotowy, zrobił się odkładalny. Teraz Laura też jest małą przylepką i drzemie tylko przy cycku, w chuście i na spacerach. I to jest naprawdę ok 😊 Pamiętaj, że wszystko mija i być może jeszcze zatęsknisz za tym okresem🥹 A jak Ty się czujesz?
Abrakadabra, pamiętam właśnie te Twoje zwroty akcji z płcią 😂🤭 -
U nas było KPI więc nie było zasypiania przy piersi, ale pamiętam, że akurat moje dziecko było złotym dzieckiem jeżeli chodzi o spanie i drzemki. Zjadała butlę i spała. Potem zmieniałam kolejność. Butla po obudzeniu, okno aktywności i zasypianie. Ale u nas jest smoczek ciągle. W nocy jak się budzi to też ma nadal smoczka i jak nie wypije butli to będzie drzeć ryjka
Ale Oliwka nie Walcz z tym, ona jest jeszcze malutkim bąblem, z czasem tej bliskości będzie potrzebować coraz mniej -