Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Moze zatestuj. Nawet jeśli udasz sie do gina to pewnie od razu Cie zapyta czy robiłaś test
Ogólnie to we wtorek poszłam specjalnie do apteki po 21:00, bo apteka wg google niby do 22 otwarta, właśnie po test ale pocałowałam klamkę bo jednak do 21. I mówię sobie wytrwam, nie świruję moze to przez leki, dietę, ogromny stres tez więc czekam.
-
Wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że moja najlepsza przyjaciółka jest w ciąży. Starali się jakieś 3 cykle... Bardzo się cieszę, że im się udało, ale wiadomo - jest to ukłucie żalu dlaczego nam nie wychodzi 🥺 A miałyśmy być w ciąży w tym samym czasie 🙈
-
A za mnie proszę dzisiaj trzymać kciuki ✊ właśnie siedzę w przychodni i będę robić glukoze🙄 nie wiem czy wyjdzie piękna, bo mój ostatni sen to tragedia.. Na dodatek tak mi się spać chce, że to się w głowie nie mieści..☺️
A jestem taka głodna... 😤😞futuremama, Sparky lubią tę wiadomość
-
Sparky, wiem co czujesz, ale mam nadzieje ze dogonisz przyjaciółkę i faktycznie będziecie razem w tej ciąży 😘
ja Ci powiem więcej- mnie zabolała ciąża znajomej która ma już dwójkę dzieci. Mimo ze jestem w ciąży to boli mnie to ze ktoś ma trójkę dzieci od tak pstryk i jest… a ja musiałam się tyle nacierpieć…Sparky lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna, Abrakadabra - dziękuję Wam za wsparcie 😘😘 Jak dobrze, że tu możemy się wygadać osobom w podobnej sytuacji.
Martyna, Twoje słowa tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że staraczką zostaje się już chyba na zawsze... Nawet jeśli uda się zajść w upragnioną ciążę 🥺
Abrakadabra, chciałabym, żeby to był znak, ale hmm... Jakoś nie czuję, żeby to był TEN cykl🤷🏼♀️ No zobaczymy. Chyba będziemy testować w podobnym czasie, bo u mnie dzisiaj 2 dpo 😀Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Abrakadabra, wooow co tu się zadziało 😊 To teraz odliczamy ✊🏼✊🏼✊🏼
Sparky, eh jak bardzo to rozumiem. A może naprawdę zaraz ją dogonisz i jednak będzie tak jak sobie zaplanowałyście? ✊🏼 Niemniej jednak wiem co czujesz, wiem jak to boliSparky lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Sparky z tych cyklów, w których czujesz że to nie ten statystycznie najczęściej zachodzi się w ciążę
i tego Ci życzę!
Abrakadabra, to teraz tylko pozostało cierpliwie czekać do testowaniaSparky lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Manioka i jak po glukozie? Przeżyłaś? 😁😋
Kochana nadal tu siedzę 😂 już mam dość.. Młody w brzuchu daje popalić,a tu jeszcze raz trzeba krew pobrać 🙄
Wypiłam z oporami, bo to takie okropne ze się w głowie nie mieści..😑
Jedynie to dowiedziałam się, że mam na czczo z palca glukoze w normie bo 89😁 zobaczymy jakie wyniki będą wieczorem 🙄 -
abrakadabra wrote:Najgorsze z tego wszystkiego to chyba siedzenie tam i czekanie tyle czasu. Mi kiedyś mówił gin, że przy pobieraniu powinni badać na czczo z żyły łokciowej czy coś takiego bo z palca może wyjść zły wynik ale nie wiem ile w tym prawdy bo już do niego nie chodzę 😂😂
To znaczy z palca wzięła żeby sprawdzić ogólnie glukoze, a potem z żyły😁 więc i tak z żyły będzie badana glukoza😁 czyli łącznie 4 razy igłę dziś przyjmę 😂 -
Bo z palca jest wyższy, pewnie pobrała tylko orientacyjnie a potem i tak z żyły powinien być wynik na czczo.
Manioka u mnie teraz nie dość że nie miała cytrynowej to jeszcze na raty musiałam wypić bo nie miała dużych kubków do picia🙈
Dla mnie pierwsza godzina najgorsza jeśli chodzi o samopoczucie, druga też średnia bo już ciężko tył siedzieć na tym krześle🤣
Kciuki za dobre wyniki😊
Ja piekę pierwszy tort w rancie, póki co nic nie wypłynęło🤣🤣Manioka lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Bo z palca jest wyższy, pewnie pobrała tylko orientacyjnie a potem i tak z żyły powinien być wynik na czczo.
Manioka u mnie teraz nie dość że nie miała cytrynowej to jeszcze na raty musiałam wypić bo nie miała dużych kubków do picia🙈
Dla mnie pierwsza godzina najgorsza jeśli chodzi o samopoczucie, druga też średnia bo już ciężko tył siedzieć na tym krześle🤣
Kciuki za dobre wyniki😊
Ja piekę pierwszy tort w rancie, póki co nic nie wypłynęło🤣🤣
Tak krew zylna na czczo też pobrana😁 a mnie właśnie po godzinie ponad od wypicia ścina spanie 😁 a tu jeszcze ogarnięcie torta🙄
Tak czy siak rant wczoraj zakupiony żeby torta złożyć 😁futuremama lubi tę wiadomość
-
To jeden z moim największych lęków, że któraś z moich bliskich przyjaciółek zajdzie w ciążę 😳 póki co żadna się nie stara, jedna ma ślub w przyszłym roku, druga może "za rok zaczniemy", trzecia dopiero poznała faceta. Ale jakoś nie wyobrażam sobie na spotkaniach rozmów o ciąży chociaż wiem jak bardzo przykro i egoistycznie to brzmi. I też czasem sobie myślę a co jak za rok one zajdą wszystkie od tak a ja wciąż nie... 😔
Sparky ja też wierzę, że to znak o będziecie jeszcze mieć dzieci w jednym wieku 😍
Ja czekam na wyniki mutacji, będą dziś albo w poniedziałek najpóźniej, najbardziej stresuje mnie w tych wynikach to, że nie będę umiała ich zinterpretować 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 10:13
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Manioka wrote:Tak krew zylna na czczo też pobrana😁 a mnie właśnie po godzinie ponad od wypicia ścina spanie 😁 a tu jeszcze ogarnięcie torta🙄
Tak czy siak rant wczoraj zakupiony żeby torta złożyć 😁
Ja wieczorem też będę przekładać i właśnie spoko że w końcu będę mogła go tym rantem złapać, bo tortownica jednak tej mocy nie ma i zawsze jakiś nie taki był🤣Manioka lubi tę wiadomość