Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Oliwka91 wrote:Sparky to nie ma znaczenia jaka jest beta 13 dpo, ważny przyrost nie stresuj się 😘 a progesteron moim zdaniem jest ok, za 2 dni będzie 20 💚 a w ogóle masz jakieś objawy? Sikałaś dziś?
Abrakadabra a ty jak tam? 😊 Testujesz jeszcze czy już koniec?
Juliet nie mogę się doczekać 🥰
Ja zatestuje 21.10 to będzie 11dpo. I postanowiłam, że nie biorę w tym cyklu luteiny, chce zobaczyć jak faza lutealna będzie wyglądała na bromku i metforminie, może wcale nie potrzebuje tego proga tylko z innych przyczyn hormonalnych były plamienia 😉 tylko strasznie się boje, że stracę szanse... 🙇
Anka dobrze jest, rośnie powoli w górę, nie musi tak gwałtownie wybijać. Moje wykresy na luteinie były takie same jak bez niej więc u mnie nie podnosiła temperatury 😉Oliwka91 lubi tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
nick nieaktualny
-
Oliwka na razie nie testuje bo wczoraj robilam test to w sumie dzisiaj różnicy by zbytnio nie było, moze zrobie za kilka dni jak juz beta podrośnie i kreska bedzie bordowa to wtedy tak na pamiatke
😋
Oliwka a bedziesz badala proga po owu? Moze zbadaj to bedziesz wiedziała czy jest ok czy nie i wtedy bedziesz mogla luteine włączyć w razie czego
Anka też uważam, że jeśli pojde to bede na pewno spokojniejsza jak z nia pogadam itd. -
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Oliwka na razie nie testuje bo wczoraj robilam test to w sumie dzisiaj różnicy by zbytnio nie było, moze zrobie za kilka dni jak juz beta podrośnie i kreska bedzie bordowa to wtedy tak na pamiatke
😋
Oliwka a bedziesz badala proga po owu? Moze zbadaj to bedziesz wiedziała czy jest ok czy nie i wtedy bedziesz mogla luteine włączyć w razie czego
Anka też uważam, że jeśli pojde to bede na pewno spokojniejsza jak z nia pogadam itd. -
Oliwka91 wrote:Midzia ciekawe, która z was będzie pierwsza, bo różnie może być 😁 póki co moje testowanie się pokrywa z Twoim terminem 🥰
Wolałabym, że poczekał jeszcze tydzień 🙂 akurat na przejęcie brzuszka 😄Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
anka wrote:Ale nie bierzesz żadnego proga? Bo chyba wcześniej brałaś?
Wcześniej w innych cyklach bralam bo mialam niski zawsze, a w tym nie bralam bo miałam wysokiego proga i dziewczyny mówiły, że nie potrzebuje dodatkowego proga 🙈
Ale gin wczoraj kazała mi koniecznie brać 🤔 -
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Wcześniej w innych cyklach bralam bo mialam niski zawsze, a w tym nie bralam bo miałam wysokiego proga i dziewczyny mówiły, że nie potrzebuje dodatkowego proga 🙈
Ale gin wczoraj kazała mi koniecznie brać 🤔 -
Badałam proga 7dpo w dwóch różnych cyklach i raz było 14 raz 19. Czyli dobry. Ale od 9-10dpo zaczynają mi się zwykle plamienia i brałam luteinę parę miesięcy i ich nie było. Tylko teraz dodatkowo mam włączony bromergon na prolaktynę, metformine, acard i jeszcze biorę euthyrox i przeraża mnie ta ilość 😳 a czytałam, że od za wysokiej prolaktyny też może być gorsza fl i chciałam zrobić próbę, bo jednak progesteron mam dobry... No nie wiem co robić, powinnam od dziś brać, co myślicie? 😔Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Dziewczyny, dzięki za postawienie do pionu, jesteście kochane 🥺 Nie ma co się zamartwiać na zapas, czekam na rozwój wydarzeń...
Juliet, mąż przyjął na spokojnie, ale chyba dlatego, że sama do końca w to wszystko nie dowierzam. W sumie przed snem jeszcze się pytał czy w końcu jestem w ciąży czy nie, a ja mu na to, że w tym momencie tak 😂 Czekam aż wróci z pracy, może dzisiaj będzie nam jakoś łatwiej to przegadać 🙈 Trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli, to niesamowite, że już jutro przytulisz swojego maluszka 🥰
Oliwka, póki co to mnie mdli 🤢 I głowa mnie boli od wczoraj. Cycki bolą, ale nie bardziej niż zwykle przed okresem.
Robiłam test, na górze jest wczorajszy, na dole z dzisiaj.
Limonka26, Oliwka91, midzia, abrakadabra, Olenkaqx, Monika7, wariancja, futuremama, anka, Juliet, Manioka lubią tę wiadomość
-
A ginekolog mi kiedyś wypisała luteinę na kilka miesiecy i już w sumie ten czas minął. Potem byłam u endokrynologa gdzie mi przepisała te inne leki i pytałam co z luteiną i powiedziała "można brać, zobaczymy jak będzie w tym zestawie"
Abrakadabra jakość owulacji i to jak wygląda 1 faza cyklu też rzutuje na progesteronie w drugiej. Więc pewnie masz dobry, bo owulacja była dobra. I ja też mam nadzieję, że mi się na lekach to wszystko trochę podreguluje i może dam radę bez proga. Ale ufaj swojemu lekarzowi, Anka ma rację. Jakby mi powiedziała koniecznie brać to bym wzięła, tylko u mnie to takie "luźne" trochę było ostatnio.Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
anka wrote:To pow jej ze nie bierzesz, zrob oczywiście jak uważasz, ja ufam mojemu lekarzowi w 100% i bardziej bym go skuchsla niż koleżanek z forum 😋 no chyba ze nie ufasz . Ale tez twoj progesteron nie spadl tak bardzo.... wiec nwm 🤔
Mowilam jej, że nie biorę to powiedziała żeby zacząć i jeszcze poda mi w innej formie go -
Oliwka jesli Cie to uspokoi to bierz, lepiej brać niz nie brać i sie pozniej obwiniac, że z własnej winy cos nie tak. Raczej nie zaszkodzi a moze i pomoże.
Ja swojej gin ufam, gdyby nie ona to nie bylabym teraz w ciąży przecież 🥺
Czy to normalne, że pobolewa mnie podbrzusze dosyć często? Czasem mocniej, czasem lżej -
Sparky, pięknie ciemnieje 🥰 To co Ty temu mężowi powiedziałaś, że pytał czy w końcu jesteś w ciąży czy nie? 😂
Abrakadabra, temu pierwszemu lekarzowi bym nie ufała, bo on jakiś urwany z choinki był z tymi tekstami… Ale swojej ginekolog, która Cię prowadzi w tym wszystkim już tak. Jeśli zaleca brać proga to bierz, będziesz spokojniejsza.
Dziewczyny, ale zaraz będą emocje przy rozpakowaniach 🥰 Juliet, Midzia ✊🏼
Anka przecież masz pięknie rosnąca temperaturę! Poważnie nie ma się do czego przyczepić na Twoim wykresie 🙊
Ja wstępnie też miałam testować 21.10, bo to jest jakoś termin mojego okresu, ale chyba zacznę wcześniej. Teraz w sobotę i niedzielę szykują mi się imprezy i pewnie kontrolnie zacznę od 8dpo 😂44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Limonka26 wrote:Sparky, pięknie ciemnieje 🥰 To co Ty temu mężowi powiedziałaś, że pytał czy w końcu jesteś w ciąży czy nie? 😂
Abrakadabra, temu pierwszemu lekarzowi bym nie ufała, bo on jakiś urwany z choinki był z tymi tekstami… Ale swojej ginekolog, która Cię prowadzi w tym wszystkim już tak. Jeśli zaleca brać proga to bierz, będziesz spokojniejsza.
Anka przecież masz pięknie rosnąca temperaturę! Poważnie nie ma się do czego przyczepić na Twoim wykresie 🙊
Ja wstępnie też miałam testować 21.10, bo to jest jakoś termin mojego okresu, ale chyba zacznę wcześniej. Teraz w sobotę i niedzielę szykują mi się imprezy i pewnie kontrolnie zacznę od 8dpo 😂
Bo mu pokazałam tą betę i powiedziałam, że coś mała 🙈 A dla niego to przecież czarna magia 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 10:07
-
midzia wrote:Może pobolewać, jak przed okresem. Póki nie ma plamień, krwawień, to ok.
Boli różnie, czasem jak na okres a czasem jakbym miala biegunki zaraz dostać 😂🤦🏼♀️ -
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Oliwka jesli Cie to uspokoi to bierz, lepiej brać niz nie brać i sie pozniej obwiniac, że z własnej winy cos nie tak. Raczej nie zaszkodzi a moze i pomoże.
Ja swojej gin ufam, gdyby nie ona to nie bylabym teraz w ciąży przecież 🥺
Czy to normalne, że pobolewa mnie podbrzusze dosyć często? Czasem mocniej, czasem lżej
Oliwka uważam tak jak abrakadabra .
Ja przy cyklach stymulowanych miałam proga 11 moj lekarz pow ze nie musze mieć nic dodatkowego No okej teraz cykle naturalne progesteron około 6 mowie to lekarzowi pow ze nie musze nic brac bylsm w szoku az pow ze mam krotka fazę lutealna to zdecydował mi wypisać i teraz czuje się z tym lepiej ze jednak mam ten progesteron.Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimonka26 wrote:Sparky, pięknie ciemnieje 🥰 To co Ty temu mężowi powiedziałaś, że pytał czy w końcu jesteś w ciąży czy nie? 😂
Ja wstępnie też miałam testować 21.10, bo to jest jakoś termin mojego okresu, ale chyba zacznę wcześniej. Teraz w sobotę i niedzielę szykują mi się imprezy i pewnie kontrolnie zacznę od 8dpo 😂
Ja zaczynam od 10 dpo 18 października 😁 -
Midzia moja też zaczyna imprezę jak się kładę spać. O ile wcześniej była mniejsza i można było przy tym jakoś zasnąć to teraz nie ma opcji... Także mąż zasypia a ja czekam aż ona skończy, jeszcze ze 3 razy siku, zimne mleko albo tabletka na zgagę... Potem jeszcze trochę zanim ja się wygodnie ułożę i mogę iść spać🤣
Potem rano nieprzytomna bo jeszcze dzieci się budzą albo młodej się coś śni, bo jakby coś przez sen woła ale zasypia... Także właśnie wstałam z drzemki😁midzia lubi tę wiadomość