Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Olenka lekarzem nie jestem ale szukając jakichkolwiek info w ogóle o ciałku krwotocznym to zaraz wyskakuje torbiel. Ogólnie wtedy przetrzepałam pół internetu i np. też było że ciałko może mieć postać / strukturę torbielowatą.
Jak gina zapytałam przy tej "torbieli" czy jest jakakolwiek szansa to powiedział żeby się nie nastawiać ale w następnym cyklu jak najbardziej możemy się starać...
A potem przecież 12/13dpo badałam proga razem z betą to wyszedł praktycznie 31, więc nie było mowy żeby było ono jakieś niewydolne czy coś przez to że pęcherzyk pękł tak a nie inaczej
Oczywiście nie mówię że ciąża od razu ale sama widzisz jak różne obrazy w ciągu tyg lekarze zobaczylinajpierw że przez tyle dni niby tylko 2mm urósł i nie pękł, teraz 2 dni i nagle 5 i już zdążył też pęknąć w miedzy czasie... badanie proga pewnie więcej ci powie.
Limonka26 lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Właśnie podobno żelazo działa przeczyszczajaco. Pytałam tez wczoraj ciotki bo pracowała w szpitalu i mówiła to samo, że to po tym 😂
Ale hemoglobine mam dobra to nie potrzebuje żelaza na szczęście 😁 -
Zgodzę się tu z futuremamą 🙂 Sama w tym cyklu też miałam ciałko krwotoczne. Na wizycie nie dopytałam o co chodzi, bo pomyślałam, że to taka zamienna nazwa dla ciałka żółtego. Ale na 100% lekarz powiedział, że jest ciałko krwotoczne i wyglada na to, że była owulacja. Przeszukałam internet i natrafiłam na jakieś informacje, że ciałko żółte może przyjąć różne postacie. I też natrafiłam na dużo artykułów, gdzie pisało o torbieli krwotocznej ciałka żółtego, ale nie wiem już sama czy to jest to samo co ciałko krwotoczne 😕
Olenka, najlepiej zbadaj tego proga dla pewności.44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Właśnie też przetrzepalam od rana połowę internetu, i mógł pęcherzyk pęknąć i napełnić się krwią tak jak mówisz.
USG bylo robione w tym cyklu przez różnych lekarzy, na różnym sprzęcie więc też nie może być tak do końca porównywane. W poniedziałek był jeszcze ładny czarny obraz pęcherzyka, więc jeżeli pękł to był może wtorek? Badanie proga w kolejny pon/wt powinno być miarodajne. Ovi wykupię dopiero jak będę miała okres, dla pewności i żeby kasy nie wyrzucać w razie co
Edit: aa i jeżeli pękł w okolicach wtorku to szans na ciążenie ma bo seksy ostatnie były w piątekWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 09:18
-
nick nieaktualny
-
abrakadabra wrote:Właśnie podobno żelazo działa przeczyszczajaco. Pytałam tez wczoraj ciotki bo pracowała w szpitalu i mówiła to samo, że to po tym 😂
Ale hemoglobine mam dobra to nie potrzebuje żelaza na szczęście 😁
Abrakadabra, jest też podobno pregna plus beż żelaza. U mnie akurat żelazo na wagę złota i żadnych dolegliwości, ale to zależy od preparatu, jak organizm na niego reaguje.
Pełnia, pełnią, a ja dalej w dwupaku 😄 ach ta ciąża, najpierw oczekiwanie na 2 kreski, a później oczekiwanie na porod 😅
Korzystając z okazji, zarazę Was jeszcze wiruskami 🦠🦠🦠Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 09:25
Olenkaqx lubi tę wiadomość
-
midzia wrote:Abrakadabra, jest też podobno pregna plus beż żelaza. U mnie akurat żelazo na wagę złota i żadnych dolegliwości, ale to zależy od preparatu, jak organizm na niego reaguje.
Pełnia, pełnią, a ja dalej w dwupaku 😄 ach ta ciąża, najpierw oczekiwanie na 2 kreski, a później oczekiwanie na porod 😅
Korzystając z okazji, zarazę Was jeszcze wiruskami 🦠🦠🦠
Midzia może dlatego nie wysikałam dwóch kresek? Bo się pospieszyłam z testowaniem a brzuszek jeszcze się nie zwolnił? 😉 Może to przejęcie nastąpi w następnym cyklu, ja dostanę okres a ty urodzisz i brzuszek wolny będzie dopiero wtedy 🥰Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
midzia wrote:Abrakadabra, jest też podobno pregna plus beż żelaza. U mnie akurat żelazo na wagę złota i żadnych dolegliwości, ale to zależy od preparatu, jak organizm na niego reaguje.
Korzystając z okazji, zarazę Was jeszcze wiruskami 🦠🦠🦠
Wiem wiem, wahalam się wtedy pomiedzy ta z żelazem a bez i wzięłam z niepotrzebnie 🙈
Kiedy w końcu sie rozpakujesz? My tutaj czekamy i czekamy, mialam dzisiaj pytać czy juz przypadkiem nie urodziłaś 😂 -
Olenkaqx wrote:Oliwka nieee! Skąd taka temperatura w takim razie?
Też się właśnie zastanawiam 🤔 no bo kurcze, nigdy przenigdy nie miałam takich wartości, zwykle moje temperatury oscylowały ok 37,05, więc przyznam, że w głębi duszy trochę się nakręciłam szczególnie, że trzyma się taka od kilku dni. Ale już nie wierzę, że jeszcze pojawia się kreseczki, bo miałam dziś głuchą biel więc... Może po zbiciu prolaktyny próg taki zajebisty był? Też fajnie, bo to znaczy, że wszystko lepiej działa i szanse większe 😉futuremama lubi tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Trzymajmy się wersji że ustabilizowanie hormonów trzyma taką ładną temperaturę
Ale wiesz, póki nie ma okresu, to piłka w grze -
Oliwka91 wrote:Midzia może dlatego nie wysikałam dwóch kresek? Bo się pospieszyłam z testowaniem a brzuszek jeszcze się nie zwolnił? 😉 Może to przejęcie nastąpi w następnym cyklu, ja dostanę okres a ty urodzisz i brzuszek wolny będzie dopiero wtedy 🥰
Midzia ja sobie taką jogę wczoraj walnęłam plus zakupy że się zastanawiałam co z tego wyjdzie czy się rozkręci czy wyciszy🤣 ale też albo mnie struło albo zabawa w czyszczenie się zaczęła, plus dzień wcześniej też przesadziłam... więc po południu już się tak źle czułam że mała miała zakaz wychodzenia🤣
Ogólnie tryb ogarniania mi się już włączył i chyba większość jest. Ale czop na miejscu więc nic konkretnego się pewnie też nie dzieje tylko takie straszenie które równie dobrze 3 tyg może trwać.midzia lubi tę wiadomość
-
Oliwka no aż nie wierzę że masz biel dzisiaj🤦🤷🤷🤷🤷🤷 jakim cudem ?!
Takie piękne temperatury 😳🤩👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Oliwka, to że dzisiaj biel, to nie znaczy, że za 2 dni nie pojawi się 2 kreska 😉 jak to jeszcze nie termin okresu, to nie masz się czym martwić i tak,jak mówią dziewczyny mozesz jeszcze w tym cyklu przejąć brzuszek.
Futuremama, szalona jesteś 😄 u mnie jakieś pobolewania podbrzusza i krzyża, ale tez nie wiem, czy się to rozkreci czy to po rajdzie zakupowymOliwka91 lubi tę wiadomość
-
Oliwka, ja dalej cicho trzymam kciuki 😊
A ja się wkurzyłam, mój test PCT się nie odbył, nie było położnej do pobrania i dowiedziałam się o tym na miejscu. Następna próba dopiero w przyszłym cyklu 😠 -
Oliwka91 mnie też temp dała ogromne nadzieje w poprzednim cyklu, spadła dopiero w dniu @ 😬 ale podobnie jak tym mam problem z prolaktyna i prawdopodobnie po zmianie leku unormowało się i od razu ten progesteron taki ładny hehe, oby to była dobra wróżba dla nas na kolejny cykl 🍀13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Pomarańcza. No to chyba żart jakiś! Nie mogli zadzwonic? Powiadomić?
-
Witajcie dziewczyny. Nie było mnie tu 100 lat…mam nadzieję, że któraś z Was mnie jeszcze pamięta. Na początku czułam, że po prostu potrzebuję przerwy od forum…a później coraz bardziej godziłam się z tym, że kolejna ciąża mnie nie spotka. I myślałam, że w miarę udało mi się z tym pogodzić chociaż badania robiłam dalej. Dzisiaj jednak odebrałam wyniki kolejnego usg. Pragnęłam zobaczyć, że guzki na jajnikach się zmniejszają, ale niestety…jest w opisie wspomniane coś o endometriozie ale wszystko po angielsku i same medyczne słowa wiec czekam na kontakt z lekarzem…guzy są na obydwu jajnikach i nic się nie zmniejszają. Tylko tyle wiem. znowu się rozsypalam dziewczyny. Po tak długim czasie poczułam, że Was ogromnie potrzebuje i ze czas tu wrócić. Pewnie wszystkie nie nadrobię ale chociaż kawałek się postaram. Z tym ze pewnie dzisiaj…dół nie pozwala na nic…zdążyłam tylko zauważyć 2 kreska abrakadabra. Gratulacje!!!!! ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 19:05
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
.A. wrote:Witajcie dziewczyny. Nie było mnie tu 100 lat…mam nadzieję, że któraś z Was mnie jeszcze pamięta. Na początku czułam, że po prostu potrzebuję przerwy od forum…a później coraz bardziej godziłam się z tym, że kolejna ciąża mnie nie spotka. I myślałam, że w miarę udało mi się z tym pogodzić chociaż badania robiłam dalej. Dzisiaj jednak odebrałam wyniki kolejnego usg. Pragnęłam zobaczyć, że guzki na jajnikach się zmniejszają, ale niestety…jest w opisie wspomniane coś o endometriozie ale wszystko po angielsku i same medyczne słowa wiec czekam na kontakt z lekarzem…guzy są na obydwu jajnikach i nic się nie zmniejszają. Tylko tyle wiem. znowu się rozsypalam dziewczyny. Po tak długim czasie poczułam, że Was ogromnie potrzebuje
Hej! Myślałam ostatnio o Tobie i chyba Cie tu ściągnęłam myślami 🤭
Kiedy masz wizyte u lekarza?
Śmiało do nas wracaj, na pewno będziemy Cie wspierać w tym wszystkim! ❤️ -
abrakadabra wrote:Hej! Myślałam ostatnio o Tobie i chyba Cie tu ściągnęłam myślami 🤭
Kiedy masz wizyte u lekarza?
Śmiało do nas wracaj, na pewno będziemy Cie wspierać w tym wszystkim! ❤️
Dzisiaj lub jutro ma zadzwonić i albo mi powie coś o tych wynikach więcej albo każe umówić wizytę on line.
Cieszę się ze o mnie myślałaś! ❤️ Miło tu do Was wrócićWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙