Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Limonka26 wrote:Monia, a czemu macie przesuniętą IUI? Dobrze kojarzę, że jakieś bakterie Wam wyszły? Przepraszam jeśli mówiłaś, ale tu ostatnio się tyle dzieje, że już nie ogarniam 🤦🏼♀️
Ogólnie jak oceniasz czasowo przygotowanie do IUI? Dużo jest do ogarnięcia?
W poniedziałek mam wizytę u mikrobiologa- ginekologa, żeby porozmawiać z nim o tych bakteriach i jak się tego pozbyć raz na zawsze. Mój mąż też zrobił badania i na szczęście jemu nic nie wyszło, także jest duża szansa, że za 5 tygodni podejdziemy do pierwszej inseminacji 🙂
Co do przygotowań, to zaleca się, żeby przed inseminacją najpierw sprawdzić drożność. Ale jak to się już ma zrobione, to wtedy tylko badania hormonalne z 3dc, ważna cytologia, posiewy między 10 a 20 dc i trochę jeszcze innych badań z krwi. Partner musi też mieć świeży inseminogram. Także jeśli tylko wyniki są w porządku, to jeden cykl przed inseminacją jest bardziej niż wystarczający, żeby wszystko załatwić 🙂 -
Hej dziewczyny
U mnie na razie dobrze, jestem po tych dwóch operacjach (wycięli mi tarczycę) i po jodzie radioaktywnym i na razie wyniki są dobre. Wizytę mam w marcu i okaże się czy będę musiała iść na jod diagnostyczny w czerwcu.
Więc się cieszę że wyniki wyszły dobrze.
Wzięłam się też za siebie wjechała dieta mój kochany L kupił mi bieżnie więc też będę ćwiczyć
Chce być już gotowa gdy dostanę zielone światło od lekarza że możemy się starać.
A tak poza tym to budujemy domek (nareszcie ruszyło do przodu wszystko)
Gratulacje wszystkim dziewczynom którym się udało 🤰⏸️❤️
I trzymam mocno ✊✊✊ za Was dziewczyny którym niedługo się na pewno uda ❤️
Aaa i będę posiadaczką 🐧😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 01:41
futuremama lubi tę wiadomość
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Będzie dobrze, nie ma innej opcji. -
Pum super że się odzywasz
ile się u Was dzieje! cieszę się że operacja się udała i jest ok.
powodzenia w diecie
Otter kciukasy🤞Pum lubi tę wiadomość
-
Pum, super że już jesteś po i że masz dobre wyniki ☺️ Trzymam kciuki🍀
Pum lubi tę wiadomość
-
Pum super, że wszystko jest w porządku ☺️ to jest teraz twój czas dla siebie, rób to co lubisz, dbaj o siebie 💚 szybko minie i zaraz znów wrócisz do gry 💪
Pum lubi tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
nick nieaktualny
-
Monika7 wrote:Olenka, a na jakie tańce się zapisaliście z mężem?😉
a że przy okazji aktywność fizyczna to tym lepiej. I chodzimy ze znajomymi więc dodatkowo fajnie. W zasadzie to oni nas zmobilizowali.
Byliśmy do tej pory na całych jednych zajęciach 😂 zachwyceni kupiliśmy od razu karnet na miesiąc. Zobaczymy jak wyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 09:01
-
Kurczę powiem Wam, że nie wiem o co chodzi ale po dwóch dniach plamienia po tym hsg, dzisiaj normalnie krwawię jak przy 3-4 dniu okresu 😳 I mam takie skurczowe bóle brzucha..
Dobrze, że mam w poniedziałek wizytę u swojego lekarza, miał być monitoring, ale raczej na owulację mi się nie zapowiada…
Monika, przykro mi, że te bakterie się przyplątały, ale ta data 1.01 może właśnie miała taka być i oznaczać początek czegoś nowego 🤗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:18
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Otter wrote:My już po wizycie. MASAKRA
Nic nie ustaliliśmy bo Pani dr pracuje ostatnie 2 tyg w klinice i nie robi ustaleń odnośnie in vitro. Nie mają jeszcze zastępstwa za nią więc jacyś przypadkowi lekarze przejmują jej pacjentów do momentu zatrudnienia kogoś nowego. Także in vitro najszybciej na wiosnę.
Dodatkowo dostałam opieprz, że sama się dalej diagnozuje, ona w Kiry i Paśnika nie wierzy i jej zdaniem nie radzę sobie ze staraniami i mam iść do psychologa.
Dobrze, że wizyta była darmowa z fundacji Ernesta bo byśmy żądali zwrotu kosztów. Ogólnie i tak rozważam napisanie skargi, że nikt mnie z kliniki nie poinformował o tym wcześniej i straciłam czas, nie mówiąc już o nadziei
Otter
Nie wierzę w to co czytam 🤷♀️🤦♀️co to za klinika ?
A ta lekarka to jakaś totalna bez empatyczna baba😡.
Nie wierzy w immunologię, oczywiście że nie bo lepiej dla kliniki robic x razy in vitro i próbować do granic możliwości niż przebadać immunologicznie, odstawić lekami i dopiero działać.
Też pisała bym skargęStarania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
O ja pierdziele, Otter… 😔 Może jest szansa, może jakiś inny spoko lekarz z innym podejściem Was przejmie? Jaki masz plan teraz? 🙁
Ja nie wiem co się u mnie wydarzyło, ale dosłownie dostałam okres, już leci ze mnie jak w 1 dzień… W 10dc…44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Limonka26 wrote:O ja pierdziele, Otter… 😔 Może jest szansa, może jakiś inny spoko lekarz z innym podejściem Was przejmie? Jaki masz plan teraz? 🙁
Ja nie wiem co się u mnie wydarzyło, ale dosłownie dostałam okres, już leci ze mnie jak w 1 dzień… W 10dc…
Kurczę nie wiem dlaczego tak się u Ciebie dzieje 🤷♀️ja po sono hssg plamilam chyba przez tydzień potem się uspokoiło i był normalny okres .
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLimonka26 wrote:O ja pierdziele, Otter… 😔 Może jest szansa, może jakiś inny spoko lekarz z innym podejściem Was przejmie? Jaki masz plan teraz? 🙁
Ja nie wiem co się u mnie wydarzyło, ale dosłownie dostałam okres, już leci ze mnie jak w 1 dzień… W 10dc… -
Otter nie wierze w to co czytam. Olewka totalna. A inna klinika?
Ja bym pisała skargę!