Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Też mam problem z płytkami, nie podoba mi się obecna moda szarościowo-beżowa płytki do kuchni jak już wybraliśmy to się okazało, że wstrzymana produkcja, bo na Ukrainie były produkowane. O, Pomarańcza a jakie marokańskie biało-niebieskie wybrałaś w końcu?
Dziewczyny jadę dziś na betę, poproszę kciuki jak kto ma żeby była już malutka 😊
Monika testowałaś jeszcze?Juliet lubi tę wiadomość
-
Niebieska, chyba w Castoramie widziałam niebieskie płytki i to w kilku odcieniach. A nie chcesz zamówić przez Internet?
Oliwka, trzymam kciuki!
Testowałam- śnieżna biel
Pomarańcza, to pochodzisz z przepięknych stron 💙
Uwielbiam Warmię i Mazury. U nas to już się stało tradycją, że początkiem lata zawsze tu jeździmy na tydzień.
Do wizyty zostało Ci już tylko kilka dni. Przeleci na pewno 😉 a na niej dowiesz się samych dobrych informacji ✊🏻✊🏻
Juliet, ale to musi być cudne jak synek zaczął już mówić „mamo” 🥰Juliet lubi tę wiadomość
-
O ile nie trzeba będzie powtarzać żadnych badań, nie pojawiła się jakaś cysta i takie tam, to tak 😉 Fajnie by było jakby udało nam się zakwalifikować teraz za pierwszym razem, a nie jak w poprzednich - za czwartym 😅
A Ty masz już wyniki bety? -
Oliwka, w końcu kupiliśmy w odcieniach szarości, bo nie było stacjonarnie takich, jakie chciałam, ale w internecie widziałam. Tylko cenowo też drożej 🙄 ale podoba mi się, bo mam szarą łazienkę z drewnianym lustrem i blatem, trochę jakby cieplej 😉
Monika, szkoda że biel 😢 trzymam kciuki, żeby kwalifikacja była od razu, bez komplikacji ✊🏻🍀
I tak, to była normalka że w wakacje jeździ się (albo idzie xd) nad jezioro, tylko było pytanie które 😁 i lubię tam przyjeżdżać,wyciszyć się, choć Trójmiasto pokochałam i dobrze mi się tu żyje 😊
-
Monika jeszcze nie. Nie wiem jak to jest, że tu na forum wszyscy mają tak szybko wyniki a ja zawsze czekam 100 lat 🙈
Może jak ciąży teraz nie było to żadna cysta się nie zrobi, w końcu ty nie miałaś wcześniej takich problemów ✊
Pomarańcza trójmiasto brzmi też super, blisko morza 😊 🌊 ja sama rozważam szarą ścianę w pokoju 😅 tylko fajnie właśnie z czymś połączyć, bo tak sam szary to smutno -
Beta 10 😊 prawie że sprawa zakończona 🥳
(ostatnio było 100)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 20:53
Juliet, Monika7 lubią tę wiadomość
-
Oliwka super.Przy takiej becie już mi lekarz kazał nie robić.
Kafelki niebieskie/błękitne i morskie na wagę złota.Brak w sklepach i w necie też kiepsko.Tragedia.
U nas tylko niebieskie/morskie.Ja mogłabym beż,a M szare i tylko w takich się zgadzamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 22:58
-
Oliwka super! 🙂🥳
Monika, trzymam kciuki żeby udało się od razu podejść do kolejnej IUI 🙂 Jak to mówią, do trzech razy sztuka ✊🏼 A ile czasu masz ważne badania? Ogólnie ważność chyba zależy od kliniki tak? Też powoli zaczynam rozpisywać co i kiedy zrobić, najgorzej jakoś boję się, że w wymazach coś wyjdzie..
Jeśli chodzi o wnętrza to ja wolę właśnie te bardziej stonowane i minimalistyczne, ale fajnie jak są czymś przełamane 🙂 Np. taki lawendowy/wrzosowy kolor bardzo mi się podoba ☺️
Gwiazda zajrzyj sobie na stronę nexterio. To jest outlet kafelkowy i czasami wrzucają różne stare kolekcje, ale jest też duży wybór takich standardowych. My kupowaliśmy tam co prawda niewiele, bo tylko na obudowę niektórych elementów w łazience, ale znajomi normalnie kładli gres w kuchni i jest spoko 👍🏼 No i ceny mają dość dobre 😀Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Hej hej, czasem zaglądnę ale przyznam szczerze, że ostatnie tygodnie są dla mnie jak te pierwsze... brak mocy, ciągle bym spała, upały dały w kość na szczęście teraz jest idealnie 😄 bo były dni, że nie byłam wstanie chodzić tak mnie stopy bolały... do terminu z OM zostały 2 tyg, z usg tydzień 😄 chciałabym juz urodzić, mała w 37 tyg ważyła 3400g wiec zapowiada się spory bobas 😄 ogólnie to czekanie przy końcówce jest bardzo męczące, raz się panicznie boję, raz bardzo chce żeby się już zaczęło 🙈 zeswiruje hehe, dostałam sprzęt do robienia ktg w domu wiec to mnie w miarę uspokaja, mąż od środy jest na home office w razie W także czekamy 😋13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Domistr chyba każda ma taki rollercoaster emocji na końcówce. Wczoraj dostałam skierowanie na CC, termin do wyboru przeze mnie, zdecyduje 14.07 na wizycie u lekarza. Ale max 3 tygodnie nam zostały, (bo ja chce jak najpóźniej CC) a ja Sory ale od wczoraj sram ogniem że to już, a za chwilę już nie mogę się doczekać. U nas Mała będzie mała, wczoraj ważyła 2500. I też łączę się w bólu stóp i opuchliznie... Woda schodzi że mnie dopiero w nocy, więc mogłabym spać w ubikacji
Limonka dobrze Cie widzieć! Czasem warto zrobić sobie odwyk
Oliwka, super że beta już prawie spadła
Monia, mam nadzieję że tym razem kwalifikacja do IUI będzie tylko formalnościąDomistr lubi tę wiadomość
-
Olenka, wiem, że to babybrain ❤️ Ale jakoś mnie to tak pozytywnie rozbawiło 😂:
Olenkaqx wrote:Limonka jak dobrze Cie widzieć! Dobrze czasem zrobić przerwę od pewnych tematów, żeby głowa nieco odpoczęłaOlenkaqx wrote:Limonka dobrze Cie widzieć! Czasem warto zrobić sobie odwyk
W sensie, że już to pisałaś do mnie jak wróciłam pare dni temu 😂💚 -
Boże faktycznie... 🙈 Dawno mnie tu nie było i myślałam że nic nie pisałam 😂 😂 😂
Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Limonka26 wrote:Olenka, wiem, że to babybrain ❤️ Ale jakoś mnie to tak pozytywnie rozbawiło 😂:
W sensie, że już to pisałaś do mnie jak wróciłam pare dni temu 😂💚
Haha 😂 ale wiecie co ja też tak czasem mam, że coś do kogoś tu napisze a potem się zastanawiam czy to napisałam czy tylko pomyślałam 🙈 na szczęście można sprawdzić 😅 -
Rozumiem, bo też tak miewam 😅😂 Albo często było tak, że czytałam coś na szybko np. w pracy a potem myślałam, że już odpisałam, a nie odpisałam 🙈
-
Ja się tam cieszę, że Mała jest mała mój kręgosłup cieszy się tym bardziej. To będzie szczupłe dziecię z długimi nogami zastanawiam się tylko skąd te 15kg na plusie. Brzuch stosunkowo niewielki - przynajmniej wszyscy się dziwią że jestem na końcówce, zwykle myślą że 6-7 miesiąc. Mała jest nieduza, a ja się ciągle mieszczę w koszulki sprzed ciąży, leginsy i dżinsy S- oczywiście ciążowe.
Martyna33 lubi tę wiadomość