Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
abrakadabra wrote:Ja biore ogólnie 2000 j. Ja tez teraz malo na słońcu, nie pracuje wiec nie jestem tyle co kiedyś
1000-2000 to taka dawka która można brać cały rok spokojnie25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Nie No to twoja sprawa kiedy pójdziesz Chodzi mi bardziej o to żebyś potem nie była rozczarowana ze na usg nie ma ciąży. Potem dziewczyny tu piszą ze przepłakały cały wieczór bo lekarz ciąży nie znalazł na usg. A na tym etapie może tak być i to normalne także bądź gotowa po prostu
spoko spoko bardzo dobrze, ze o tym piszesz ogólnie to musze podpytać o kilka kwestii np. co z dentystą, czy mam brać luteinę jak w poprzedniej ciąży i co z ta tarczycą, czy ma brać leki czy nie itp. -
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Dziewczyny jak bierzecie wit D, kiedy ja moge odstawić? Endo mówiła, że do marca niby trzeba brać
Witamine D w Polsce calym rokiem 2000j. Chyba że robisz badanie i masz wynik 70% normy.
Ja biore 4000j do kwietnia, pozniej 1000-2000j, uzalezniam to od ilosci godzin na placu zabaw😂🙈
Dziewczyny czy jest realne po NAC mieć takie jazdy zasypiania, braku energii itd? -
abrakadabra wrote:Dziewczyny jak bierzecie wit D, kiedy ja moge odstawić? Endo mówiła, że do marca niby trzeba brać
Ja też biorę cały rok, ale miałam stwierdzony niedobór. Warto zbadać poziom witaminy D 😊 Dawka rzędu 2 tys. jednostek dziennie jest bezpieczna, nie trzeba odstawiać. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny - jest tu ktoś ze Śląska, okolice Katowic?
Szukam labu gdzie zrobia badania nasienia małża Gyncentrum, Angelius czy Bocian? -
Olenkaqx wrote:Mi zaraz na początku starań, jak byłam na przeglądzie u swojego gina - gin mi powiedział że jak zobacze dwie kreski to mam do niego zadzwonić i umówić się na wizytę dopiero po 6t2d. Wcześniej nic nie widac, i moja droga do niego plus wydana kasa będzie bezsensu
Ale rozumiem Twoje zniecierpliwienie ja bym poszła na usg zaraz po pierwszych dwóch kreskach
Edit: najbardziej mi zależy na zobaczeniu bicia serca, w utraconej ciąży w 6 tygodniu serce nie biło i zarodek był mały, okazało się później że na tym etapie rozwój się zatrzymał i poroniłam w 10 tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 14:03
-
Junjul wrote:Ehh no ja mam jutro wizytę u gina i tak się boje ze nic jeszcze nie będzie widać, chyba też za wcześnie się zapisałam 🤔
Edit: najbardziej mi zależy na zobaczeniu bicia serca, w utraconej ciąży w 6 tygodniu serce nie biło i zarodek był mały, okazało się później że na tym etapie rozwój się zatrzymał i poroniłam w 10 tc.
Trzymam kochana za Ciebie kciuki, będzie dobrze!Junjul lubi tę wiadomość
-
Junjul wrote:Ehh no ja mam jutro wizytę u gina i tak się boje ze nic jeszcze nie będzie widać, chyba też za wcześnie się zapisałam 🤔
Edit: najbardziej mi zależy na zobaczeniu bicia serca, w utraconej ciąży w 6 tygodniu serce nie biło i zarodek był mały, okazało się później że na tym etapie rozwój się zatrzymał i poroniłam w 10 tc.
Trzymam 🤞🤞 będzie dobrze 🤞🤞🤞Junjul lubi tę wiadomość
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Będzie dobrze, nie ma innej opcji. -
Junjul będzie dobrze! Trzymam kciuki 🤞
Junjul lubi tę wiadomość
-
Będzie dobrze, trzymam kciuki! 🍀💛Junjul lubi tę wiadomość
Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
nick nieaktualnyJunjul wrote:Ehh no ja mam jutro wizytę u gina i tak się boje ze nic jeszcze nie będzie widać, chyba też za wcześnie się zapisałam 🤔
Nie bój się, zobaczysz, że będzie dobrze! 🤞 Wiem, że łatwo się mówi w takiej sytuacji, sama jestem po stracie i zapewne też będę bardzo się bać i przeżywać jak się uda ale trzeba być dobrej myśli 😊 Zamartwianie sie i stres nie wskazane!Junjul lubi tę wiadomość
-
Ja dziś po histeroskopii zabiegowej-trochę czuje się osłabiona ale przeżyłam, nie było tak źle jak myślałam 🙂
Także-polip z endometrium usunięty, dodatkowo nacięcie dna macicy bo zbyt głęboka.
Mam nadzieję, że po tym coś się ruszy 👶
Staramy się jeszcze w tym cyklu po histeroskopii zobaczymy co wyjdzie z tego.Otter, Sparky, Olenkaqx, Junjul, Naya lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 22:38
Monika7, Mama8latka, Pum, Pomarańcza, Naya, Selena, Magdaalena91, Magda_Lena, Olenkaqx, Karooolcia :), Beza27, Sparky, midzia, Limonka26, NataliaGie, Nynka, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Ja siedzę pod gabinetem i obzeram paznokcie 😬😬😬 oby Było jakies 🥚 .....👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌