WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kobiety z nadżerką
Odpowiedz

Kobiety z nadżerką

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog nie powiedziała mi czy mam dużą czy małą nadżerkę a ja głupia też nie zapytałam bo ona powiedziała mi, że nadżerka to stan przedrakowy i wtedy się tak wystraszyłam, że w ogóle nie myślałam o co mam pytać;/
    Na szczęście w wynikach wyszło, że nie mam zmian nowotworowych.
    Teraz jak pójdę do innego lekarza to spiszę sobie wszystko na kartce, żeby o niczym nie zapomnieć no i zobaczymy co on mi powie.
    Ale na wypalanie raczej się nie zgodzę...już prędzej na zamrażanie podobno nie powoduje blizn.

Anna255 lubi tę wiadomość

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba również kupię sobie lacibios femina skoro mówisz, że jest dobry;)

Anna255 lubi tę wiadomość

ZGWAp2.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Isia, tez bym chyba radzila Ci zmienic gin. No wiesz ja nadzerke mam od dawna (chyba od zawsze heh), juz na pierwszym badaniu ginekologicznym ja u mnie wykryto. Jeden lekarz twierdzil ze niewielka, drugi znow ze dosyc spora - wiec nie wiem jak jest naprawde. Cytologie robie roznie, raz na pol roku, raz na rok i zawsze jest stan zapalny - tylko waham sie pomiedzy II grupa, a III... takze zawsze lekarze przepisuja globulki dopochwowe (np galki z propolisem, albothyl). U mnie wiem, ze mam zapalenie bakteryjne, niektore dziewczyny znow maja grzybicze. Moze to drugie leczy sie innymi lekami, nie wiem. Ponadto codziennie zazywam juz od dluzszego czasu Lacibios femina - jest naprawde dobry. Czytalam tez o diecie na zapalenia, ze niby trzeba jesc duzo kapusty kiszonej, ogorkow kwaszonych itd, ze maja one w sobie zawarte paleczki kwasu mlekowego, no i wiadomo - ograniczyc spozycie cukru...
    U mnie przy nadzerce cytologia była grupa I

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w naszych przypadkach wrecz wskazany uwazam :) ja tez jesli juz, to wybralabym wymrazanie... tez mi sie wydaje bezpieczniejsze. Wiem, ze to strasznie brzmi - stan przedrakowy itd, na poczatku czulam sie prawie juz jakbym faktycznie miala tego raka haha, ale nieraz mialam III i udawalo mi sie zejsc do II, wiec nie taki diabel straszny, jak go maluja :) jedynie wazne jest to, zeby kontrolowac co jakis czas, czy faktycznie cos sie nie rozwinelo. Mi na jednym z forum odpisano, ze warto sprawdzic o jakim podlozu jest ta nadzerka - czy na tle hormonalnym, czy moze np wirusem HPV. Mi sie wydaje, ze u mnie winowajca sa hormony, ale bez konkretnego badania, to moge sobie tylko gdybac...

Isia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadżerkę i byłam w tej sprawie u 4 ginekologów i wszyscy zgodnie powiedzieli, że przed ciążą nic nie robić, więc się słucham i cierpliwie czekam na ciąże :)

Isia93, Anna255 lubią tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam nadżerkę, znaleśli mi ją jakieś kilka miesięcy prze pierwszą ciążą. Jedna pani ginekolog odrazu przepisała mi jakieś globulki i powiedziala ze jak nie przejdzie to wypalanie. Potem się okazało że jestem w ciąży a pani ginekolog do której chodziłam ciąż nie prowadzi i znalazłam innego gina który powiedział że on nawet by nie pomyślał zeby tą nadżerkę wypalać bo jest mała. Mówił że w ciąży nic nie będziemy z nią robić bo możliwe ze po porodzie zejdzie. No i zeszła.

Isia93, Anna255 lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po Waszych wypowiedziach już jestem na 100% pewna, że nie zgodzę się na żadne wypalanie, chyba że byłabym już bardzo bardzo rozwinięta...

paaulla84 lubi tę wiadomość

ZGWAp2.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia93 wrote:
    Witam
    Bardzo chcemy mieć z narzeczonym dziecko, jednak miesiąc temu wykryto u mnie nadżerkę. Ginekolog powiedziała mi żebym przyszła we wrześniu na zabieg wypalania ale czytałam w internecie, że nie poleca się wykonywania tego zabiegu kobietom, które jeszcze nie rodziły. Dodam, że mam 21 lat.
    Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia związane z nadżerką lub podobny problem?
    Czekam na odpowiedzi;)
    Ja tez mialam stwierdzona nadzerke i gin stwierdzil, ze pi ciazy sama sie zaleczy i nie ruszal jej :-)

Isia93 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że większość ginekologów tak twierdzi..

ZGWAp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja także mam nadżerkę
    byłam najpierw u jednego lekarza i on właśnie powiedział mi że ja mam
    potem po roku poszłam do drugiego i powiedziałam ze inny lekarz powiedział ze mam nadżerkę a on na to,że już w tych czasach nie stosuje się tej nazwy nie pamiętam jak to nazwał ale na pewno nie nadżerką... powiedział właśnie że przed
    1 ciążą nie należy nic z nią robić ale po ciąży jeśli będę chciała to można ją
    zamrozić...

Nona, Isia93, Anutka lubią tę wiadomość

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ